Περιγραφή των καλύτερων ποικιλιών στήλης βερίκοκου Prince Mart, Zvezdny, κανόνες φύτευσης και φροντίδας

Στις συνθήκες του καλοκαιριού και του κρύου χειμώνα, οι κηπουροί δεν καλλιεργούσαν θερμόφιλες καλλιέργειες, επειδή πάγωσαν, και αν ριζώσουν, η ωοθήκη έσπασε την άνοιξη, δεν υπήρχαν σχεδόν ποτέ φρούτα, και εκείνα που ωρίμασαν αποδείχθηκαν μικρά και άγευστα. Οι κτηνοτρόφοι εργάστηκαν για την αναπαραγωγή υβριδίων νότιων φυτών που θα μπορούσαν να καλλιεργηθούν στη μεσαία λωρίδα. Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους ήταν η δημιουργία ενός κιονοειδούς βερίκοκου, το οποίο αντικατέστησε γρήγορα τις συνήθεις ποικιλίες θερμοφιλικής καλλιέργειας και άρχισε να αναπτύσσεται σε κήπους και σε προαστιακές περιοχές, ευχαριστώντας με αρωματικά φρούτα.

Περιγραφή, εξωτερικά χαρακτηριστικά

Το δέντρο της νέας ποικιλίας βερίκοκου έχει ένα ενδιαφέρον σχήμα στήλης. Τα κοντά κλαδιά εκτείνονται από τον ίσιο κορμό, του οποίου το μήκος δεν υπερβαίνει τα 20 εκ. Στο νότο, το φυτό φτάνει σε ύψος 3 μέτρα, στη μεσαία λωρίδα τα δέντρα είναι ελαφρώς χαμηλότερα. Λευκό ή ροζ μπουμπούκια ανθίζουν πάνω τους στις αρχές της άνοιξης - τέλη Μαρτίου ή Απρίλιο Τα φύλλα, ανεξάρτητα από το σχήμα, είναι στραμμένα προς τα πάνω.

Στα πλαϊνά κλαδιά ωριμάζουν πορτοκαλί, κόκκινα ή κίτρινα βερίκοκα. Το βάρος του φρούτου εξαρτάται από την ποικιλία, από τις συνθήκες καλλιέργειας και τη φροντίδα, κατά μέσο όρο ζυγίζει 20 γραμμάρια, ορισμένα δείγματα φτάνουν τα 80, ή ακόμη και 100 γραμμάρια, αλλά υπάρχουν επίσης πολύ μικρά μούρα. Οι καλοκαιρινοί κάτοικοι είναι ευτυχείς να φυτέψουν στήλη βερίκοκα, καθώς ένα δέντρο δεν χρειάζεται περισσότερο από ένα τετραγωνικό μέτρο έκτασης για ανάπτυξη και καρποφορία. Τα πλεονεκτήματα των ποικιλιών περιλαμβάνουν:

 1. Η ικανότητα συντήρησης φρούτων για το χειμώνα.
 2. Καλή απόδοση.
 3. Ενδιαφέρουσα εμφάνιση του φυτού.

Τα φρούτα εμφανίζονται τον τρίτο χρόνο, είναι εύκολο και βολικό να τα διαλέξετε. Τα στήλη βερίκοκα είναι άνοσα σε πολλές ασθένειες των δέντρων κήπου. Ωστόσο, δεν γνωρίζουν όλοι οι καλοκαιρινοί κάτοικοι πώς να σχηματίζουν στέμμα, ότι το φυτό πρέπει να κόβεται κάθε χρόνο, χωρίς αυτό, ο πολιτισμός δεν αναπτύσσεται κανονικά, λίγα φρούτα ωριμάζουν.

στήλη βερίκοκο

Οι καλύτερες ποικιλίες στήλης βερίκοκου

Οι επιστήμονες δεν σταμάτησαν να αναπαράγουν μόνο ένα υβρίδιο μιας καλλιέργειας κήπου, αλλά δημιούργησαν διάφορες ποικιλίες που διαφέρουν ως προς τον χρόνο ωρίμανσης, το χρώμα και το βάρος των φρούτων, η συνιστώμενη περιοχή για καλλιέργεια. Οι καλύτερες ποικιλίες βερίκοκων για τη μεσαία λωρίδα πρέπει να επιλέγονται ανάμεσα στα κιονοειδή δέντρα που δεν φοβούνται τους κρύους χειμώνες, που βρίσκονται εύκολα σε μια μικρή περιοχή.

Για να μην αντικαταστήσετε τα φυτά επικονίασης, πρέπει να φυτέψετε αυτο-γόνιμα υβρίδια. Ιδανικό για την περιοχή της Μόσχας:

 1. Χρυσός;
 2. Αστέρι;
 3. Ηλιόλουστος.

στήλη βερίκοκο

Οι καρποί της ποικιλίας Prince Mart ωριμάζουν μέχρι τα τέλη Ιουλίου και είναι ήδη δεμένοι σε δέντρα δύο ετών. Το βερίκοκο ανέχεται σοβαρούς παγετούς, σπάνια πάσχει από ασθένειες, δεν απαιτεί επιπλέον επικονίαση.Με τρία ή τέσσερα φυτά, η οικογένεια θα έχει αρκετά φρούτα για φαγητό και συντήρηση για το χειμώνα. Στις βόρειες περιοχές, η ποικιλία μπορεί να φυτευτεί σε θερμοκήπια, καθώς το δέντρο έχει μόλις 2 μέτρα ύψος. Τα φρούτα με έντονο πορτοκαλί χρώμα ζυγίζουν περίπου 60 g.

Οι καλοκαιρινοί κάτοικοι και οι κηπουροί της περιοχής της Μόσχας είναι στην ευχάριστη θέση να καλλιεργήσουν ένα γόνιμο βερίκοκο Zvezdny, το οποίο απολαμβάνει την παραγωγικότητα.

Αν και τα φρούτα ωριμάζουν αρκετά αργά, ένας ολόκληρος κουβάς με ζουμερά και γλυκά φρούτα αφαιρείται από ένα συμπαγές φυτό, που διαφέρει σε:

 • κίτρινο χρώμα.
 • πολτός με ευχάριστο άρωμα.
 • λεπτό δέρμα
 • ζυγίζει περίπου 80 γραμμάρια.

στήλη βερίκοκο

Χρυσά δέντρα ύψους άνω των 2 μέτρων δεν πεθαίνουν στους 33-34 ° С παγετού. Τον Αύγουστο, τα οβάλ βερίκοκα ωριμάζουν με ένα ασυνήθιστο ροζ ρουζ.Η παραγωγική ποικιλία Sunny καλλιεργείται σε μεσαία γεωγραφικά πλάτη. Αντέχει σε χαμηλές θερμοκρασίες, δεν παγώνει σε μείον 35 βαθμούς. Τα χρυσά φρούτα ωριμάζουν τον Αύγουστο, ζυγίζουν έως 60 γραμμάρια, αλλά τα φυτά επικονίασης πρέπει να φυτευτούν δίπλα στο βερίκοκο.

Το ύψος του δέντρου είναι περίπου 2,5 μέτρα, αλλά συλλέγονται έως και 1,5 κουβάδες φρούτων. Το Sunny ριζώνει σε μερική σκιά, αλλά η απόδοση σε ένα τέτοιο μέρος μειώνεται σημαντικά. Στο Kuban, όπου υπάρχει ένα εύφορο κλίμα και εύφορο έδαφος, καλλιεργούνται όλα τα είδη των λίθων φρούτων.

Χαρακτηριστικά της φύτευσης στήλες βερίκοκων

Τόσο τα βερίκοκα όσο και τα υβρίδια που εκτρέφονται κατά επιλογή απαιτούν φως, λατρεύουν τον ήλιο. Ελλείψει τέτοιων συνθηκών, τα φρούτα, εάν είναι έτοιμα, θα είναι σε μικρές ποσότητες και η γεύση θα επιδεινωθεί απότομα. Τα δέντρα ανθίζουν πολύ άσχημα στη σκιά.

στήλη βερίκοκο

Δεν χρειάζεστε πολύ χώρο για ένα στήλη βερίκοκο, έτσι μπορείτε πάντα να βρείτε μια μικρή περιοχή όπου ο κρύος άνεμος δεν πέφτει, δεν υπάρχουν ρεύματα. Δεν είναι δύσκολο να φυτέψετε ένα δέντρο ανάμεσα σε κτίρια σε απόσταση 20-15 εκατοστών από αυτά, αλλά έτσι ώστε να μην πέφτει σκιά πάνω του. Τα βερίκοκα δεν πρέπει να τοποθετούνται σε πεδινές περιοχές, όπου τόσο λιώνουν όσο και βρόχινο νερό είναι στάσιμα, συσσωρεύεται δροσερός και υγρός αέρας. Το δέντρο θα είναι άνετο αν βρείτε μέρος για αυτό στους πρόποδες μιας απαλής πλαγιάς.

Στις νότιες περιοχές, η φύτευση ενός στήλης βερίκοκου σε ανοιχτό έδαφος πραγματοποιείται τον Οκτώβριο και τον Απρίλιο. Το φθινόπωρο, καταφέρνει να ριζώσει και να ενισχυθεί πριν από τον κρύο καιρό, που θα έρθει όχι νωρίτερα από τον Δεκέμβριο. Στη μεσαία λωρίδα, τα δέντρα φυτεύονται μόνο στα τέλη της άνοιξης ή τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, καθώς οι παγετοί δεν είναι ασυνήθιστοι εδώ, και όταν έρχονται, το υδρομετεωρολογικό κέντρο δεν είναι σε θέση να προβλέψει.

Τα βερίκοκα αναπτύσσονται άσχημα, συχνά αρρωσταίνουν στον τόπο όπου μεγαλώνουν:

 1. ντομάτες και πιπεριές
 2. σμέουρα και φράουλες
 3. πατάτες και μελιτζάνες.

στήλη βερίκοκο

Τέτοιες καλλιέργειες δέχονται επίθεση με ελικόπτερο και τα οπωροφόρα δέντρα μολύνονται με μύκητες. Είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί το παθογόνο. Τα σπορόφυτα βερίκοκου, καλύτερα των 2 ετών, τοποθετούνται σε απόσταση 80 cm-1 m, αφήνοντας τουλάχιστον ένα μέτρο μεταξύ των σειρών.Τα δέντρα ριζώνουν καλά σε χαλαρά εδάφη, διαπερατά σε υγρασία, αναπτύσσονται σε αργιλώδη, γκρι εδάφη και μαύρο χώμα.

Συνιστάται να αγοράσετε φυτά σε ειδικά φυτώρια που βρίσκονται στην περιοχή τους, καθώς τα βερίκοκα που πωλούνται εκεί είναι προσαρμοσμένα σε αυτό το κλίμα. Το ύψος του δέντρου πρέπει να είναι μέσα σε ένα μέτρο. Είναι απαραίτητο να ελέγξετε εάν οι ρίζες είναι λυγισμένες, εάν ο φλοιός των δενδρυλλίων είναι υγιής, εάν υπάρχει ίχνος εμβολιασμού. Δεν πρέπει να αγοράζετε βερίκοκο από πέτρα.

φύτευση βερίκοκου

Η τρύπα του δέντρου προετοιμάζεται το φθινόπωρο. Τόσο το βάθος όσο και το πλάτος του πρέπει να είναι 60-70 εκ. Για να αποφευχθεί η ξήρανση του νερού, ο διογκωμένος πηλός ή η λεπτή θρυμματισμένη πέτρα χύνεται στον πυθμένα με στρώμα 40 mm, μετά την οποία προστίθενται ξύλινη τέφρα ή ανόργανα λιπάσματα με τη μορφή ουρίας, υπερφωσφορικού ή νιτρικού καλίου.

Το ανώτερο στρώμα της γης αναμιγνύεται με χούμο και άμμο, τοποθετείται στο κάτω μέρος του λάκκου, δίπλα σε ένα στήριγμα για το δέντρο που εγκαθίσταται και καλύπτεται, και την άνοιξη:

 1. Γίνεται μια εσοχή στην οποία το βερίκοκο φυτεύεται κάθετα.
 2. Το χώμα χύνεται και συμπιέζεται, αφήνοντας τον λαιμό της ρίζας περίπου 5 cm πάνω από την επιφάνεια.
 3. Ένα αυλάκι γίνεται κατά μήκος του κύκλου του κορμού, πασπαλίζεται με τύρφη ή άχυρο.
 4. Το δέντρο είναι προσαρτημένο στο στήριγμα, χύνεται με 2 κουβάδες ζεστό νερό.

φυτευμένα βερίκοκα

Για να ριζώσει γρηγορότερα το φυτό στήλης, οι ρίζες εμποτίζονται σε διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου ή βιοδιεγερτικού, μετά το οποίο συντομεύονται λίγο και βυθίζονται σε κουτί φτιαγμένο από πηλό και κοπριά.

Φροντίδα

Προκειμένου το βερίκοκο να κολλάει με ζουμερά φρούτα, η έγκαιρη φύτευση από μόνη της δεν είναι αρκετή. Το δέντρο πρέπει να φροντίζεται συνεχώς.

βερίκοκα ποτίσματος

Η φροντίδα περιλαμβάνει:

 • λίπασμα επιφάνειας;
 • πότισμα;
 • προληπτική θεραπεία
 • κλάδεμα;
 • προετοιμασία για το χειμώνα.

Τα λιπάσματα εφαρμόζονται κάθε μήνα από την άνοιξη έως το φθινόπωρο. Τα περιττώματα κοτόπουλου είναι κατάλληλα ως οργανικά, 1 κιλό της ουσίας λαμβάνεται για 3 κουβάδες νερού. Το βερίκοκο χρειάζεται κάλιο, φώσφορο, άζωτο. Η καλλιέργεια ανέχεται την ξηρασία κανονικά και πεθαίνει όταν η υγρασία σταματά. Πρέπει να ποτίζετε το δέντρο όχι περισσότερο από μία φορά κάθε 2 εβδομάδες, εκτός αν, φυσικά, υπάρχει έντονη θερμότητα, το σύστημα ψεκασμού ταιριάζει καλύτερα. Σε απουσία του, χύνονται έως και 5 κουβάδες νερού κάτω από το βερίκοκο.

βερίκοκα ποτίσματος

Πριν από τον κρύο καιρό, αρχίζουν επίσης να υγραίνουν άφθονα τη γη στον κύκλο του κορμού. Το έδαφος πρέπει να χαλαρώσει προσεκτικά ώστε να μην αγγίζει τις ρίζες που βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια. Το στήλη βερίκοκου υποβάλλεται σε επεξεργασία με θειικό χαλκό στις αρχές της άνοιξης και μετά τη δημιουργία της ωοθήκης. Ο κορμός του δέντρου είναι τυλιγμένος με πυκνό υλικό, έτσι ώστε οι λαγοί να μην το ροκανίζουν, το έδαφος κάτω από το φυτό είναι λουσμένο με ένα παχύ στρώμα σανού, πριονιδιού και χούμου.

Κλάδεμα

Μετά το σχηματισμό της κορώνας, και αυτό πρέπει να γίνει, διαφορετικά το δέντρο θα αποφέρει καρπούς άσχημα, κάθε χρόνο οι βλαστοί συντομεύονται έτσι ώστε το μήκος τους να μην υπερβαίνει τα 20 cm και τουλάχιστον 3 μπουμπούκια παραμένουν σε κάθε ένα. Τα αποξηραμένα κλαδιά και εκείνα στα οποία δεν σχηματίζεται πλέον η ωοθήκη αφαιρούνται απαραίτητα. Το κλαδευτικό με βερίκοκο γίνεται τον Μάρτιο και τον Οκτώβριο.

βερίκοκα κλαδέματος

Καταπολέμηση της ασθένειας

Τα πέτρινα οπωροφόρα φυτά επηρεάζονται από τη σήψη των φρούτων, η οποία εμφανίζεται όταν πολλαπλασιάζεται ο μύκητας του ασκομυκήτη. Τα λουλούδια πέφτουν από το δέντρο, οι ωοθήκες μαραίνονται, κλαδιά και φύλλα στεγνώνουν. Τα βερίκοκα σε σχήμα παχέος εντέρου επίσης πάσχουν από μονολίωση, η κουλτούρα πάσχει από διάτρητα στίγματα, η οποία διευκολύνεται από βροχερούς και υγρούς καιρούς.

Ο ψεκασμός φυτών με διάλυμα θειικού χαλκού, υγρό Μπορντό, αφαίρεση αποξηραμένων στελεχών, μουμιοποιημένων φρούτων, μαυρισμένων φύλλων, προσβεβλημένου φλοιού, σκάψιμο κύκλων κοντά στο στέλεχος βοηθά στην αποφυγή της ενεργοποίησης μυκήτων. Τα δέντρα υποβάλλονται σε επεξεργασία στις αρχές της άνοιξης, όταν τα μπουμπούκια δεν έχουν ξυπνήσει ακόμη και επαναλαμβάνεται μετά το σχηματισμό των ωοθηκών.

Βερίκοκα ψεκάζεται με μυκητοκτόνα. Τα πιο αποτελεσματικά μεταξύ αυτών είναι τα Signum, Horus, Malkin, Kuproksat.

Τα τραύματα και οι ρωγμές που έχουν εμφανιστεί σε βλαστούς και κορμούς καθαρίζονται, λαμβάνοντας μερικά εκατοστά υγιούς ξύλου. Μετά από αυτό, οι κατεστραμμένες περιοχές απολυμαίνονται με θειικό χαλκό, διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου ή Fundazol, καλύπτονται με πάστα Ranet ή κήπο var. Προκειμένου τα βερίκοκα να αναπτυχθούν καλύτερα, να βλάψουν λιγότερο, είναι απαραίτητο να φυτευτούν ποικιλίες που προσαρμόζονται σε ορισμένες κλιματολογικές συνθήκες.

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι