Περιγραφή της ποικιλίας βερίκοκου Κόκκινο μάγουλο και ασθένειες, φύτευση και φροντίδα, σκληρότητα χειμώνα

Η διαδικασία καλλιέργειας βερίκοκου Krasnoshchekiy σε κλιματικές συνθήκες ασυνήθιστες για αυτόν τον τύπο οπωροφόρων δένδρων έχει απλοποιηθεί πολύ. Τώρα οπωρώνες βερίκοκων με φωτεινά και υγρά φρούτα μπορούν να αυξηθούν όχι μόνο στα υποτροπικά. Χάρη στην επιλεκτική αναπαραγωγή της νεότερης ποικιλίας βερίκοκου, που ονομάζεται γιος του Krasnoshchekiy, οι κηπουροί έλαβαν το λεγόμενο προσαρμοσμένο υβρίδιο που αποδίδει τακτικά πλούσιες αποδόσεις.

Περιγραφή της ποικιλίας

Το οπωρωφόρο δέντρο είναι μια ψηλή και έντονη καλλιέργεια φρούτων με πλούσια κορώνα και κλαδιά. Σε ύψος, οι εκπρόσωποι αυτής της ποικιλίας μερικές φορές φτάνουν τα 10 μέτρα, αλλά συνήθως η ανάπτυξή τους σταματά στα πέντε μέτρα.

βερίκοκο κόκκινο μάγουλο

Σπουδαίος! Ένα σωστά σχηματισμένο στέμμα διευκολύνει όχι μόνο τη διαδικασία φροντίδας του ίδιου του δέντρου, αλλά και στο μέλλον τον τρόπο συγκομιδής.

Στην περιγραφή της ποικιλίας, τα μικρά φρούτα υποδεικνύονται με στρογγυλεμένο ή ωοειδές σχήμα με βαθιά ραφή στην κοιλιά. Η πορτοκαλί-κίτρινη απόχρωση του φρούτου με κόκκινο βαρέλι είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτού του βερίκοκου, όχι για τίποτα που ονομάζεται Κόκκινο-μάγουλο.

Η πιο γλυκιά και ζουμερή σάρκα του καρπού έχει μόλις αισθητή οξύτητα και ελαφρώς πορτοκαλί χρώμα. Το τραχύ οστό έχει εσωτερικό γλυκό πυρήνα και διαχωρίζεται εύκολα από τον πολτό του ίδιου του καρπού. Το δέντρο, κατ 'αρχήν, είναι μακρύ συκώτι, του οποίου η διάρκεια ζωής κυμαίνεται μεταξύ 50-60 ετών.

σχηματισμένο στέμμα

Παράγεται από κτηνοτρόφους της περιοχής της Κριμαίας το 1947, στη συνέχεια λήφθηκε ως βάση για την αναψυχή πιο τέλειων υβριδίων βερίκοκων. Ο γιος του Krasnoshcheky, χάρη στη σκληρότητα του χειμώνα, άρχισε να φυτεύεται στην Κεντρική ζώνη της Ρωσίας, με την πάροδο του χρόνου επεκτείνοντας την αναπτυσσόμενη περιοχή.

Επιπλέον, το περιγραφόμενο βερίκοκο, ο αδελφός του αείμνηστου Krasnoshcheky, Nikitsky, Saligirsky, έλαβε, σε αντίθεση με τους άλλους, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, που κυμαίνεται από 60 έως 75 χρόνια.

Ιστορικό αναπαραγωγής

Υπάρχουν λίγες πληροφορίες σχετικά με την αρχική πατρίδα του θαύματος με τα κόκκινα μάγουλα και την αρχική του προέλευση. Αν και για πρώτη φορά αυτά τα οπωροφόρα δέντρα βρέθηκαν στα υψίπεδα της Κεντρικής Ασίας.

τέλεια υβρίδια

Αργότερα, αυτή η ποικιλία βερίκοκου άρχισε να εμφανίζεται στα εδάφη της Αρμενίας. Λοιπόν, στη μεταπολεμική περίοδο, οι κτηνοτρόφοι του αγροβοτανικού κήπου Nikitsky στην Κριμαία έδωσαν σε αυτό το είδος μια νέα ζωή.

Σήμερα, η ανταγωνιστικότητα αυτής της ποικιλίας, μεταξύ των ευρωπαίων συγγενών της, είναι τετελεσμένο. Επομένως, ο απλός βερίκοκος, χάρη στην επιλεκτική επιλογή, αισθάνεται άνετα ανεξάρτητα από το έδαφος της ανάπτυξής του.

ποικιλία βερίκοκων

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Μεταξύ των πολλών πλεονεκτημάτων της περιγραφόμενης ποικιλίας, οι πιο θετικές πτυχές διακρίνονται με τη μορφή:

 • αντοχή σε ξηρά κλίματα και χαμηλές θερμοκρασίες.
 • αυτογονιμότητα
 • ανοσία σε ορισμένες ασθένειες
 • απόδοση παραγωγής;
 • λίγο απαιτητικό στο έδαφος?
 • η υψηλότερη γεύση στα φρούτα.

Μεταξύ των μειονεκτημάτων αυτής της καλλιέργειας, διακρίνεται η υπερβολική ευαισθησία σε απότομες αλλαγές θερμοκρασίας. Η περίοδος της άνοιξης, με εναλλασσόμενα ξεπαγώματα και παγετούς, είναι η πιο επικίνδυνη για τη ζωή αυτής της ποικιλίας βερίκοκου. Οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας επηρεάζουν δυσμενώς τα μπουμπούκια μελλοντικών λουλουδιών, τα οποία μπορεί να πεθάνουν από ένα τόσο αρνητικό αποτέλεσμα.

κλαδί δέντρου

Χαρακτηριστικά των δέντρων και των φρούτων

Αυτά τα οπωροφόρα δέντρα χαρακτηρίζονται από: ένα ισχυρό στέμμα, σαρωτικά και ισχυρά κλαδιά. Η καλλιέργεια βερίκοκου είναι ανθεκτική στους ισχυρούς ανέμους, προσαρμόζεται εύκολα σε νέες συνθήκες και ανέχεται χαμηλές θερμοκρασίες.

Δεν υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις για τη φύτευση νεαρών δενδρυλλίων. Τα δέντρα έχουν ισχυρή προστασία - ο παχύς φλοιός, είναι συνηθισμένοι στην αφθονία του ηλιακού φωτός και επομένως ευδοκιμούν σε ανοιχτές περιοχές.

Το βερίκοκο Red-cheeked είναι μια ανθεκτική ποικιλία, όπως αποδεικνύεται από τις συνθήκες της ανάπτυξής του τον «σκληρό ρωσικό χειμώνα».

Περιγραφή της ποικιλίας βερίκοκου Κόκκινα μάγουλα και ασθένειες, φύτευση και φροντίδα, σκληρότητα χειμώνα

Τα χυμένα, ήδη ώριμα βερίκοκα έχουν χρυσό-πορτοκαλί χρώμα. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτής της ποικιλίας είναι ένα κόκκινο βαρέλι, βελούδινη επιφάνεια φρούτων και εξαιρετικό άρωμα όταν ο καρπός είναι σπασμένος.

Η περίοδος ωρίμανσης των φρούτων είναι στα τέλη Ιουλίου. Λόγω της ασυνέπειας της ίδιας της διαδικασίας ωρίμανσης των φρούτων, η συγκομιδή πραγματοποιείται σταδιακά, γεγονός που αποτρέπει την πιθανότητα ψεκασμού των φρούτων.

Η ποικιλία έχει εξαιρετική ικανότητα μεταφοράς και αποθήκευσης για περισσότερες από 10 ημέρες μετά τη συγκομιδή.

πορτοκαλί χρώμα

Παραγωγικότητα και αποθήκευση

Η απόδοση του βερίκοκου αυτού του αξεσουάρ ποικιλίας εξαρτάται άμεσα από τον τρόπο με τον οποίο φροντίστηκαν τα φυτά, από το στάδιο φύτευσης έως το πολύ καρποφόρο. Εάν ληφθούν υπόψη όλοι οι κανόνες και οι συστάσεις, τότε στο τέλος ο ερασιτέχνης κηπουρός θα ανταμειφθεί με έναν πολυτελή οπωρώνα βερίκοκου και υψηλή απόδοση.

Η ποσότητα των φρούτων που έχουν ήδη συγκομιστεί μπορεί επίσης να αυξηθεί σταδιακά. Μετά από όλα, τότε τα άγουρα βερίκοκα που παραμένουν στο δέντρο θα χύνονται και θα μεγεθύνονται σε όγκο. Αυτό θα λύσει επίσης το πρόβλημα της ασφάλειας της καλλιέργειας - τα φρούτα θα παραμείνουν στο δέντρο για τον καθορισμένο χρόνο, περιμένοντας στα φτερά.

Από ό, τι χρειάζεται στο μέλλον τα βερίκοκα θα χρησιμοποιηθούν και θα συγκομίζονται με διαφορετικά στάδια ωρίμανσης των φρούτων. Για την απόκτηση αποξηραμένων φρούτων, συνιστάται η χρήση υπερβολικών φρούτων, για τρόφιμα που είναι ώριμα, χωρίς ελαττώματα. Για μεταφορά πάνω από πολλά χιλιόμετρα, είναι καλύτερα να μαζέψετε φρούτα ελαφρώς κίτρινου χρώματος. Οποιοδήποτε φρούτο είναι κατάλληλο για εξοικονόμηση για το χειμώνα. Μια πραγματική οικοδέσποινα θα είναι σε θέση να τα χρησιμοποιήσει προς όφελος της αιτίας.

φροντίδα δενδρυλλίων

Ευνοϊκές περιοχές καλλιέργειας

Οι καλύτερες περιοχές για την ανάπτυξη αυτού του είδους οπωροφόρων δένδρων και των συγγενών του είναι το βόρειο τμήμα των νότιων ζωνών, καθώς και οι νοτιοδυτικές περιοχές. Το βερίκοκο ριζώθηκε και προσαρμόστηκε τέλεια στις περιοχές του Βόρειου Καυκάσου, στην περιοχή του Βόλγα, στην Κριμαία, καθώς και στην Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Λετονία.

Η ποικιλία της περιγραφόμενης κουλτούρας, λόγω της χαμηλής ακρίβειας, έχει διαδοθεί στην επικράτεια του Κρασνοντάρ, στο Ροστόφ Ον Ντον και σε πολλά άλλα μέρη της Ρωσίας.

μεγάλα φρούτα

Φύτευση και αποχώρηση

Η ποικιλία αυτής της κουλτούρας είναι φωτοφιλική, επομένως, η επιλογή ενός τόπου για φύτευση θα πρέπει να εμπίπτει αποκλειστικά σε περιοχές που θερμαίνονται από τις ακτίνες του ήλιου. Η απόσταση από τα υπόγεια ύδατα έως την επιφάνεια του εδάφους πρέπει να είναι τουλάχιστον δυόμισι μέτρα. Το έδαφος πρέπει να είναι χαλαρό.Σε chernozems, αργιλώδη και αμμώδη αργιλώδη εδάφη, αυτή η ποικιλία βερίκοκου θα μεγαλώσει και θα αποφέρει καρπούς καλύτερα.

Σπουδαίος! Αυτή η καλλιέργεια φρούτων δεν δέχεται όξινες και τυρφώνες περιοχές · απλά δεν αναπτύσσεται σε τέτοιες περιοχές.

Οικόπεδα για φύτευση τέτοιων δέντρων πρέπει να βρίσκονται σε υψόμετρα προστατευμένα από ισχυρούς ανέμους από κάποιους φράκτες. Μόλις φτάσει στην ηλικία των τεσσάρων ετών, ο πολιτισμός θα γίνει ισχυρότερος και η ανάγκη να την προστατέψουμε από ριπές ανέμου θα εξαφανιστεί από μόνη της.

προβλήματα με τα μούρα

Κατά τη φύτευση βερίκοκων, πρέπει να τηρούνται οι ακόλουθοι κανόνες:

 1. Η φύτευση αυτής της καλλιέργειας πρέπει να γίνει στα μέσα της άνοιξης, τον Απρίλιο ή την φθινοπωρινή περίοδο τον Οκτώβριο.
 2. Κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου φύτευση βερίκοκου δεν συνιστάται.
 3. Η τρύπα φύτευσης για το δενδρύλλιο, για την έγκαιρη συρρίκνωση του εδάφους και τη διευκόλυνση των χειρισμών που σχετίζονται με τη φύτευση, πρέπει να προετοιμαστεί εκ των προτέρων.
 4. Στην περίοδο του φθινοπώρου, μια τέτοια εμβάθυνση σχηματίζεται δύο εβδομάδες πριν από τη φύτευση · για τη φύτευση μιας καλλιέργειας την άνοιξη, το λάκκο συγκομίζεται το φθινόπωρο.
 5. Πρέπει να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον 3-5 μέτρων μεταξύ των δενδρυλλίων. Το ίδιο χάσμα επιτρέπεται μεταξύ βερίκοκου και άλλων δέντρων.

Η σταδιακή περίοδος φύτευσης δενδρυλλίων περιλαμβάνει:

 • σκάβοντας μια τρύπα πλάτους 70/80 εκατοστών και βαθιά.
 • τοποθέτηση αποστράγγισης με στρώμα 10 εκατοστών.
 • γεμίζοντας το λάκκο με λιπάσματα αναμεμειγμένα με το έδαφος.

ώριμη συγκομιδή

Σπουδαίος! Τα ριζώματα των δενδρυλλίων δεν πρέπει να προσκολλώνται στην επικάλυψη χωρίς χώμα, προκειμένου να αποφευχθεί η καύση.

Περαιτέρω χειρισμοί κατά τη φύτευση ενός βερίκοκου περιλαμβάνουν:

 • γέμιση της τρύπας με ένα μείγμα και το σχηματισμό ενός ορισμένου ύψους από αυτήν και τη γη ·
 • φύτευση ενός δενδρυλλίου σε ένα σωληνάριο, σε όρθια θέση, με ομοιόμορφη κατανομή του ριζικού του συστήματος και περαιτέρω ξεσκόνισμα του εδάφους χωρίς γέμισμα του λαιμού του φυτού ·
 • συμπίεση εδάφους με συμπίεση.
 • πότισμα και στρώμα του εδάφους.

κλαδί με φύλλα

Μπορείτε επίσης να καλλιεργήσετε μια καλλιέργεια βερίκοκου από μια πέτρα. Για να γίνει αυτό, το υλικό φύτευσης πρέπει να εμποτιστεί σε ζεστό νερό για μια ημέρα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα οστά στα λάκκα με βάθος 6 εκατοστά, με απόσταση μεταξύ τους έως και 15 εκατοστών. Όταν φτάσει στην ηλικία των δύο, το φυτό μπορεί να μεταμοσχευτεί στο έδαφος.

Τα δενδρύλλια αυτής της ποικιλίας βερίκοκων δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα. Επομένως, ακούγοντας τις συμβουλές των έμπειρων κηπουρών σχετικά με το πώς να φροντίσετε σωστά το φυτό, μπορείτε να αυξήσετε όχι μόνο την ανάπτυξη και τη ζωτική δραστηριότητα της καλλιέργειας, αλλά και να αυξήσετε την απόδοσή της.

Για την εξάλειψη της υπερβολικής υγρασίας του εδάφους, είναι απαραίτητο να σκουπίσετε το στρώμα του εδάφους κάτω από το φυτό με τη δέουσα κανονικότητα. Ως αποτέλεσμα τέτοιων ενεργειών, η κυκλοφορία του αέρα μεταξύ των ριζωμάτων θα βελτιωθεί και η περίσσεια υγρού θα εξατμιστεί.

μεγαλώστε μια κουλτούρα

Η άρδευση είναι απαραίτητη τη στιγμή της ανάπτυξης της καλλιέργειας βερίκοκου. Για πρώτη φορά, το πότισμα πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της περιόδου ανθοφορίας, στη συνέχεια την περίοδο της άνοιξης του σχηματισμού βλαστών και στα μέσα του καλοκαιριού. Η απαιτούμενη ποσότητα νερού για κάθε πότισμα είναι 2-3 κουβάδες ζεστού υγρού. Το τελευταίο πότισμα πραγματοποιείται στο τέλος του φθινοπώρου, χρησιμοποιώντας 5-6 κουβάδες νερού.

Κατά το πρώτο έτος ανάπτυξης, το δενδρύλλιο χρειάζεται κλάδεμα. Η διαμορφωμένη κορώνα πρέπει να ανανεώνεται κατά καιρούς. Τα μέρη όπου κόβονταν ισχυρά κλαδιά πρέπει να αντιμετωπίζονται με ειδική μέθοδο απολύμανσης. Οι οδυνηρές συνθήκες των δέντρων πρέπει να σταματήσουν με ειδικούς χειρισμούς χρησιμοποιώντας χημικά μείγματα ή ελαιοχρώματα.

Κατά την φθινοπωρινή περίοδο, ο κορμός ενός βερίκοκου πρέπει επίσης να υποστεί επεξεργασία, με τη χρήση ασβέστου και την προσθήκη ασβέστη, θειικού χαλκού.

φρούτα βάφονται

Η σωστή φύτευση και φροντίδα για οπωροφόρα δέντρα θα προσφέρει στον κηπουρό μια πλούσια συγκομιδή και έναν πολυτελή κήπο βερίκοκου στο μέλλον.

Χειμερινή ανθεκτικότητα

Τα βερίκοκα αυτής της ποικιλίας έχουν χειμερινή αντοχή κάτω από το μέσο όρο.Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις κρύες περιοχές της Κεντρικής Ρωσίας, τα Ουράλια, με τους φιλόξενους χειμώνες, τις χαμηλές θερμοκρασίες, τις σταθερές βροχοπτώσεις και τους παγετούς της άνοιξης. Αλλά, με μια συγκεκριμένη φροντίδα, εδώ το βερίκοκο, με τη μορφή ενός θαύματος με κόκκινα μάγουλα, μεγαλώνει και δίνει καλές αποδόσεις.

αποφλοιωμένα μούρα

Ασθένειες και παράσιτα

Η αφίδα είναι ένα επικίνδυνο και κοινό παράσιτο που συχνά μολύνει τις καλλιέργειες βερίκοκων. Για να καταπολεμήσουν αυτό το έντομο, καταφεύγουν σε χημικές ουσίες. Επίσης, οι αφίδες φοβούνται μακριά από το nasturtium που φυτεύεται γύρω από ένα μολυσμένο δέντρο.

Υπάρχουν επίσης ασθένειες που παρεμποδίζουν την ορθή ανάπτυξη των δέντρων με τη μορφή:

 1. Μονολίωση.
 2. Καφέ σημείο.
 3. Ασθένεια Clasterosporium.
 4. Verticillosis.
 5. Μολυσματική ξήρανση.
 6. Σγουρά φύλλα.

Καφέ σημείο

Με τη μονιλίωση, τα φύλλα στα κλαδιά του βερίκοκου γίνονται μαύρα, ο φλοιός καλύπτεται με γκριζάρες εκρήξεις, τα φρούτα, πριν ακόμη ωριμάσουν, πεθαίνουν. Για προληπτικούς σκοπούς, τα δέντρα αντιμετωπίζονται με οποιοδήποτε μυκητοκτόνο · κατά τη διάρκεια της θεραπείας, τα κατεστραμμένα μέρη του φυτού ψεκάζονται με θειικό χαλκό.

Όταν εμφανίζεται μια ασθένεια με τη μορφή καφέ κηλίδας, η οποία συνήθως ξεκινά στα μέσα του καλοκαιριού, τα προσβεβλημένα φύλλα αντιμετωπίζονται με υγρό Bordeaux.

δέντρο με φρούτα

Η λοίμωξη από το Clasterosporium μολύνει το δέντρο εντελώς, αλλά ειδικά τα φύλλα, μέχρι τρύπες. Και το δέρμα του καρπού, που πλήττεται από αυτήν την ασθένεια, καλύπτεται με ερυθρά-καφέ έλκη. Τόσο για την πρόληψη όσο και για θεραπευτικούς σκοπούς, το θειικό χαλκό χρησιμοποιείται ενεργά για την ανακούφιση αυτής της ασθένειας.

Η συμπτωματολογία αυτού ή αυτής της ασθένειας ποικίλλει. Επομένως, είναι προτιμότερο να αντιμετωπίζετε δέντρα για προληπτικούς σκοπούς, καθώς είναι πολύ πιο δύσκολο να αντιμετωπίσετε ένα δέντρο που έχει προσβληθεί από μύκητα.

Σπουδαίος! Η θεραπεία για τυχόν ασθένειες ή παράσιτα γίνεται καλύτερα το φθινόπωρο, όταν τα φύλλα πετούν από το δέντρο ή την άνοιξη, ενώ το βερίκοκο δεν έχει ακόμη ανθίσει.

μούρα στο χέρι

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι