Περιγραφή της ποικιλίας, της απόδοσης, της φύτευσης και της φροντίδας του βερίκοκου Manitoba

Χάρη στο έργο των βιολόγων και των κτηνοτρόφων, τα νότια φυτά φυτεύονται τώρα σε μεσαία γεωγραφικά πλάτη και ριζώνουν καλά και δίνουν συγκομιδή. Η ποικιλία βερίκοκων Manitoba προσαρμόζεται στο σκληρό κλίμα της Σιβηρίας. Ανατράφηκε στην καναδική επαρχία με το ίδιο όνομα. Ο σταθμός κηπουρικής Morden διέσχισε τον Προσκοπισμό με την ανθεκτική στον παγετό καλλιέργεια φρούτων McClee. Ως αποτέλεσμα, οι κτηνοτρόφοι πήραν ένα ψηλό δέντρο με ένα παχύ και όμορφο στέμμα, το οποίο αποδίδει καρπούς κανονικά ακόμη και μετά από έναν κρύο και μακρύ χειμώνα.

Περιγραφή της ποικιλίας

Το Manitoba έχει ύψος έως 5 μέτρα. Η εξάπλωση της κορώνας σχηματίζεται από κοντούς βλαστούς και οβάλ φύλλα. Το δέντρο φαίνεται πολύ όμορφο κατά την ανθοφορία. Όταν ανοίγουν τα μπουμπούκια με μεγάλα ροζ πέταλα, το φυτό αποκτά διακοσμητική εμφάνιση. Το βερίκοκο ανθίζει όπως το sakura. Η περιγραφή της ποικιλίας δείχνει ότι ακόμη και στα μεσαία γεωγραφικά πλάτη και στη Σιβηρία, δεν χρειάζεται να τυλίξετε το δέντρο για το χειμώνα. Το ηπειρωτικό δροσερό κλίμα της καναδικής επαρχίας, από όπου προέρχεται το βερίκοκο της Μανιτόμπα, διαφέρει σχεδόν από τον καιρό στις κεντρικές περιοχές της Ρωσίας. Μεγάλα φρούτα ωριμάζουν στο δέντρο στα μέσα του καλοκαιριού:

Βερίκοκο Μανιτόμπα

 • επιμήκη σχήμα?
 • έντονο πορτοκαλί χρώμα
 • με εφηβικό δέρμα.

Ο πολτός βερίκοκου, ο οποίος είναι χρωματισμένος με ρουζ, έχει γλυκιά γεύση, σχεδόν καθόλου οξύ. Μέσα στον καρπό, που διακρίνεται από ένα επιμήκη δάχτυλο, υπάρχει ένα κόκαλο με πυρήνα, στο οποίο δεν υπάρχει πικρία, διαχωρίζεται εύκολα.

Τα νεαρά δέντρα απολαμβάνουν τα βερίκοκα βάρους έως 100 γραμμάρια · στην παλιά καλλιέργεια, το βάρος τους είναι 2 φορές χαμηλότερο. Ιδιαίτερα τα φρούτα γίνονται μικρότερα υπό βαρύ φορτίο στο φυτό.

επιμήκης

Χαρακτηριστικά του βερίκοκου Manitoba

Η ποικιλία δεν φοβάται σοβαρούς παγετούς, σπάνια επηρεάζεται από ασθένειες, από τις οποίες ακόμη και τα ενήλικα δέντρα κήπων πεθαίνουν, δίνει καλή συγκομιδή σχεδόν κάθε χρόνο. Πολύ νόστιμα βερίκοκα μη χαρακτηριστικού χρώματος χρησιμοποιούνται για την παρασκευή μαρμελάδων και κονσερβών. Είναι αδύνατο να μεταφερθούν τα φρούτα, ζαρώνονται, στραγγίζονται με χυμό. Ίσως αυτό είναι το μόνο μειονέκτημα της ποικιλίας Manitoba. Το φυτό δεν καλλιεργείται σε βιομηχανική βάση.

Όροι και χαρακτηριστικά προσγείωσης

Στις νότιες περιοχές, το βερίκοκο προέρχεται από μια πέτρα απομονωμένη από τον καρπό ενός δέντρου της ίδιας ποικιλίας. Οι σπόροι σκληρύνονται και αποθηκεύονται σε δροσερό μέρος.

Στα μεσαία γεωγραφικά πλάτη, η Μανιτόμπα καλλιεργείται από δενδρύλλια ηλικίας άνω των 2 ετών. Ο ιστότοπος για το βερίκοκο επιλέγεται από:

εφηβικό δέρμα

 • στην ηλιόλουστη πλευρά.
 • σε μέρος κλειστό από βόρειους ανέμους ·
 • σε έναν ΛΟΦΟ.

Στα πεδινά, συλλέγονται υπόγεια και λιωμένα νερά, λόγω των οποίων πεθαίνουν οι ρίζες των δέντρων. Κοίλο για φύτευση ενός νεαρού βερίκοκου σκαμμένο εκ των προτέρων σε βάθος περίπου 70 cm.Ο διογκωμένος πηλός ή τα βότσαλα χύνονται σε αυτό, εισάγονται οργανικά υλικά και λιπάσματα ορυκτών, τοποθετείται γη με χούμο, το οποίο είναι καλά σφραγισμένο. Το δέντρο ποτίζεται και δένεται σε μανταλάκι.

Στα μεσαία γεωγραφικά πλάτη, τα βερίκοκα φυτεύονται τον Απρίλιο ενώ οι μπουμπούκια κοιμούνται. Στις νότιες περιοχές, αυτό μπορεί να γίνει τόσο τον Σεπτέμβριο όσο και τον Οκτώβριο, καθώς οι παγετοί αρχίζουν εκεί νωρίτερα από τον Δεκέμβριο.

χαρακτηριστικά προσγείωσης

Φροντίδα

Για να ευχαριστήσει ένα δέντρο με γλυκά φρούτα, πρέπει να το φροντίζετε συνεχώς. Τα σπορόφυτα ποτίζονται μία φορά κάθε 2 εβδομάδες, τα βερίκοκα ενηλίκων χρειάζονται λιγότερο νερό, η άρδευση είναι απαραίτητη τουλάχιστον τέσσερις φορές ανά σεζόν, δηλαδή:

 • όταν εμφανίζονται νέες βολές.
 • πριν από την ανθοφορία
 • πριν ωριμάσουν τα φρούτα.
 • λίγο πριν το χειμώνα.

γλυκά φρούτα

Σε ένα βροχερό και δροσερό καλοκαίρι, το δέντρο δεν χρειάζεται επιπλέον υγρασία. Το πότισμα των βερίκοκων πιο συχνά είναι απαραίτητο σε ζεστό και ξηρό καιρό. Τουλάχιστον 50 λίτρα ελαφρώς ζεστού νερού προστίθενται σε κάθε κύκλο κορμού δέντρου. Το έδαφος κοντά στο δέντρο χαλαρώνει περιοδικά έτσι ώστε ο αέρας να μπορεί να διεισδύσει στις ρίζες.

Το βερίκοκο πρέπει να σχηματίζει κορώνα και κάθε χρόνο κόβουν μακριά και αποξηραμένα κλαδιά. Για το χειμώνα, η Μανιτόμπα δεν είναι μονωμένη.

ενυδατικό ξύλο

Ασθένειες και παράσιτα

Οι κτηνοτρόφοι από τον Καναδά έχουν εργαστεί για να δημιουργήσουν μια ποικιλία καλλιέργειας κήπου που είναι ανθεκτική στους μύκητες και τα βακτήρια. Τα βερίκοκα επηρεάζονται:

 • γκρι σήψη;
 • κυτταροσπορωση;
 • ψώρα;
 • ρωγμή του φλοιού?
 • σγουρά φύλλα
 • διάτρητο στίγμα.

Αν και η ποικιλία Manitoba σπάνια πάσχει ή πεθαίνει από ασθένεια, πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα. Το φθινόπωρο, καίγονται αποξηραμένα κλαδιά και μαυρισμένα φρούτα. Στις αρχές της άνοιξης και πριν από την ανθοφορία, τα δέντρα βερίκοκων υποβάλλονται σε επεξεργασία με υγρό Bordeaux, θειικό χαλκό και ψεκάζονται με "Nitrafen" πριν από το σπάσιμο των οφθαλμών.

πολιτισμός κήπου

Ο χυμός από τα φύλλα μιας καλλιέργειας κήπου πίνεται από μικροσκοπικές αφίδες. Οι κάμπιες του σκώρου καταστρέφουν την ωοθήκη και γιορτάζουν με ώριμα φρούτα. Τα πέτρινα φρούτα επηρεάζονται από τα ακάρεα. Αντιμετωπίστε έντομα με εντομοκτόνα.

Οι λαγοί και τα κουνέλια τρώνε φλοιό από μίσχους. Για το χειμώνα, ο κορμός του δέντρου τυλίγεται με κλαδιά ερυθρελάτης ή ανθεκτικό υλικό. Οι σκαθάρια τρέφονται με τις ρίζες των φυτών για να τις ξεφορτωθούν, το φθινόπωρο σκάβουν βαθιά στο έδαφος, αναποδογυρίζουν τα στρώματα και οι σκαθάρια, στην επιφάνεια, παγώνουν.

πορτοκαλί παράδεισος

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι