Περιγραφή της ποικιλίας βερίκοκου του Νιου Τζέρσεϋ, χαρακτηριστικά απόδοσης και γιατί πέφτει η ωοθήκη

Τα βερίκοκα λατρεύουν τη ζέστη και τον ήλιο, δεν μπορούν να αντέξουν κρύο. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτή η κουλτούρα αναπτύχθηκε στο νότο, όπου το καλοκαίρι διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν υπάρχει σοβαρός παγετός. Οι κτηνοτρόφοι από πολλές χώρες, διασχίζοντας διαφορετικές ποικιλίες, δημιούργησαν φυτικά υβρίδια έτσι ώστε να μπορούν να φυτευτούν σε δυσμενείς κλιματολογικές συνθήκες και αυτό δεν επηρέασε τη γεύση και το βάρος των φρούτων. Το New Jersey είναι ανθεκτικό στον παγετό. Το βερίκοκο, που εκτρέφεται σε άλλη ήπειρο, ριζώνει στα μεσαία γεωγραφικά πλάτη της Ρωσίας και παράγει μια σταθερή συγκομιδή.

Περιγραφή της ποικιλίας

Ένα δέντρο με καλλιέργεια σπόρων αμερικανικής επιλογής μεγαλώνει σε ύψος 3-4 μέτρων. Τα φρούτα ωριμάζουν στις αρχές Ιουλίου και διαφέρουν:

  • μεγάλο μέγεθος;
  • στρογγυλεμένο σχήμα
  • γλυκιά και ξινή γεύση.

Τα βερίκοκα καλύπτονται με κίτρινο δέρμα, οι πλευρές είναι βαμμένες με έντονο ρουζ. Η σταθερή σάρκα έχει χρυσή απόχρωση. Το οστό χωρίζεται χωρίς προβλήματα. Σύμφωνα με την περιγραφή της ποικιλίας, κάθε φρούτο του Νιου Τζέρσεϊ ζυγίζει περίπου 50 γραμμάρια. Τα φρούτα είναι κατάλληλα για κατασκευή κομπόστες, ξήρανση, μαρμελάδες.

Αμερικανική επιλογή

Χαρακτηριστικό γνώρισμα

Οι ρίζες του δέντρου είναι πολύ ανεπτυγμένες, δεν σχηματίζονται βλαστοί. Το βερίκοκο δεν πεθαίνει στους 30 ° C παγετό, επομένως καλλιεργείται σε πολλές περιοχές της Ρωσίας. Το φυτό ριζώνει, δίνει καλή συγκομιδή ακόμη και σε πεδινές περιοχές, όπου η γη είναι βαριά και το νερό έρχεται κοντά στην επιφάνεια. Οι ρίζες σπάνια υποφέρουν από σήψη, αλλά άγουρα φρούτα συχνά καταρρέουν.

Το Νιου Τζέρσεϋ δεν έχει ανοσία στη μονολίωση · όταν επηρεάζεται από αυτήν την ασθένεια, τα στελέχη στεγνώνουν, τα φύλλα πέφτουν, η ωοθήκη γίνεται μαύρη.

βερίκοκο Νιου Τζέρσεϋ

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της ποικιλίας

Τα φρούτα βερίκοκου εκτιμώνται για την εξαιρετική τους γεύση, το όμορφο ρουζ και το μεγάλο μέγεθος. Κατά τη μεταφορά, τα φρούτα δεν έχουν υποστεί ζημιά, διατηρούν την εμφάνισή τους, η οποία προσελκύει κηπουρούς που καλλιεργούν πέτρινα φρούτα σε μεγάλες ποσότητες προς πώληση.

Τα δέντρα υφίστανται παγετούς και ακόμη και στους -30 ° C, οι ρίζες και τα στελέχη δεν πεθαίνουν.

Τα οφέλη του βερίκοκου περιλαμβάνουν:

μειονεκτήματα ποικιλίας

  • σταθερή απόδοση
  • πρόωρη ωρίμανση
  • αντίσταση στις ασθένειες.

Η ποικιλία έχει μείον. Άγουρα φρούτα πέφτουν από το δέντρο, αλλά αυτό το πρόβλημα δεν προκύπτει εάν τηρούνται οι κανόνες της γεωργικής τεχνολογίας.

σταθερή απόδοση

Αυξανόμενα χαρακτηριστικά

Αν και το βερίκοκο της αμερικανικής επιλογής ριζώνεται σε βαριά εδάφη, το δέντρο αισθάνεται καλύτερα σε εύφορα και χαλαρά εδάφη. Θα πρέπει να φυτευτεί σε μια περιοχή που φωτίζεται από τον ήλιο και να είναι κλειστή από κρύους ανέμους. Αν ένα μεγαλώνουν βερίκοκο από πέτρακαι, τα φρούτα θα είναι μικρότερα, δεν θα κληρονομήσουν τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας. Πρέπει να αγοράσετε δέντρα εμβολιασμένα σε δαμάσκηνο ή δαμάσκηνο κερασιών σε ένα εξειδικευμένο φυτώριο.

πρόωρη ωρίμανση

Λόγοι πτώσης των φρούτων

Κάποιοι καλοκαιρινοί κάτοικοι δεν τολμούν να φυτέψουν ένα δέντρο στο Νιου Τζέρσεϋ, γιατί έχουν ακούσει ότι η ωοθήκη είναι θρυμματισμένη και ακόμη και ελαφρώς άγουρα φρούτα. Αυτό το πρόβλημα εμφανίζεται στην πραγματικότητα:

  • λόγω έλλειψης θρεπτικών ουσιών.
  • σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τη γεωργική τεχνολογία ·
  • με πυκνές φυτεύσεις.
  • όταν μολύνονται με μυκητιασικούς μύκητες.

Για να αποφύγετε την πτώση του βερίκοκου, δεν πρέπει να φυτεύετε δέντρα το ένα κοντά στο άλλο. Για να αποφύγετε την γκρίζα σήψη, πρέπει να ψεκάσετε τα φυτά με παρασκευάσματα που περιέχουν χαλκό, μην ξεχνάτε το πότισμα κατά τη διάρκεια παρατεταμένης θερμότητας και την απουσία βροχής, λίπανση με μέταλλα και οργανικά λιπάσματα.

πτώση φρούτων

Φροντίδα

Εάν το βερίκοκο φροντίζεται, το δέντρο αποκρίνεται με μια γλυκιά και μεγάλη συγκομιδή. Παρόλο που η καλλιέργεια είναι ανθεκτική σε ψώρα και άλλες ασθένειες, στις αρχές της άνοιξης το φυτό θα πρέπει να ψεκάζεται με διάλυμα θειικού χαλκού για να αποφευχθούν μονιμικά εγκαύματα ή γκρίζα σήψη, το φθινόπωρο, να αφαιρεθούν τα πεσμένα φύλλα, τα μαυρισμένα φρούτα και να αποκοπούν τα αποξηραμένα κλαδιά.

μεγάλα φρούτα

Πότισμα

Το Νιου Τζέρσεϋ, όπως και τα άλλα βερίκοκα, ανέχεται καλά την ξηρασία. Για να αναπτυχθούν τα φυτά γρηγορότερα, να μην εμφανιστεί έλλειψη υγρασίας σε υπερβολική ζέστη, τα δέντρα ποτίζονται μία φορά κάθε 2 εβδομάδες, χρησιμοποιώντας μόνο ζεστό νερό. Τα ενήλικα φυτά μπορούν να κάνουν για ένα μήνα χωρίς άρδευση. Σε υγρό καιρό, συχνές βροχές, τα βερίκοκα δεν χρειάζονται επιπλέον υγρασία.

ανέχεται την ξηρασία

Λίπασμα επιφάνειας

Για να απορροφήσουν οι ρίζες τις απαραίτητες ουσίες για την ανάπτυξη και ανάπτυξη του δέντρου, εφαρμόζονται λιπάσματα στον κύκλο του κορμού. Η δεύτερη επιλογή περιλαμβάνει τον ψεκασμό υγρών σκευασμάτων με ιχνοστοιχεία σε όλη την κορώνα.

Την άνοιξη, τα βερίκοκα τρέφονται με κοπριά κοτόπουλου, ουρία, νιτρικό αμμώνιο, όπου υπάρχει άζωτο. Το καλοκαίρι, ο πολιτισμός χρειάζεται πολύπλοκες ενώσεις.

Το φθινόπωρο, εφαρμόζονται λιπάσματα που περιέχουν φωσφόρο, κάλιο και ασβέστιο. Τέτοια συστατικά βρίσκονται σε τέφρα και κιμωλία.

δέντρο με φρούτα

Κλάδεμα

Προκειμένου το δέντρο να μεγαλώσει πλούσιο, να ευχαριστήσει με τη συγκομιδή γλυκών φρούτων, είναι απαραίτητο να σχηματιστεί σωστά η κορώνα. Λεπτά και διακλαδισμένα κλαδιά βερίκοκου αναπτύσσονται γρήγορα και, ελλείψει κλάδεσης, αρχίζουν να σκιάζουν την κουλτούρα που αγαπά το φως, αποδυναμώνουν το δέντρο. Η υγειονομική διαδικασία ξεκινά το φθινόπωρο, όταν αφαιρούνται οι ξηροί βλαστοί και τα κλαδιά, ενώ πραγματοποιείται επίσης ετησίως αποκαταστατική, αναζωογονητική και ρυθμιστική περικοπή.

διχαλωτά κλαδιά

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι