Πώς να γονιμοποιήσετε τα βερίκοκα το καλοκαίρι, την άνοιξη και το φθινόπωρο κατά την καρποφορία και μετά τη συγκομιδή, πώς να γονιμοποιήσετε

Τα βερίκοκα είναι ηλιόλουστα και ζουμερά καλοκαιρινά φρούτα που μπορούν να καλλιεργηθούν στο καλοκαιρινό σας εξοχικό σπίτι. Η σωστή σίτιση του βερίκοκου με οργανικά και ανόργανα λιπάσματα το καλοκαίρι θα εξασφαλίσει υψηλή απόδοση, θα σας επιτρέψει να απολαύσετε τη θέα ενός φωτεινού οπωροφόρου δέντρου και να δημιουργήσετε όχι μόνο μια καλή διάθεση, αλλά και να σας δώσει υγιή φρούτα.

Γιατί χρειάζεστε κορυφαία σάλτσα;

Έχοντας φυτέψει ένα βερίκοκο σε ένα εξοχικό σπίτι, πρέπει να καταλάβετε ότι για μια καλή συγκομιδή, θα χρειαστεί επιπλέον προσοχή.

χρειάζομαι σίτιση

Το βερίκοκο έχει ένα ανεπτυγμένο ριζικό σύστημα που εκτείνεται βαθιά στο έδαφος. Αυτό επιτρέπει στο δέντρο να ανέχεται καλά την ξηρασία. Αλλά χωρίς άφθονο πότισμα και χωρίς την κατάλληλη ποσότητα ορυκτών λιπασμάτων, το έδαφος θα εξαντληθεί, γεγονός που θα οδηγήσει σε ανεπάρκεια ιχνοστοιχείων που είναι απαραίτητα για το βερίκοκο.

Το βερίκοκο ανταποκρίνεται στην έγκαιρη διατροφή ρίζας και φυλλώματος με ανθοφορία την άνοιξη, μεγάλο αριθμό ωοθηκών φρούτων και καλή καλοκαιρινή απόδοση.

Εάν δεν ταΐζετε το δέντρο εγκαίρως, τότε μπορείτε να παρατηρήσετε αποκλίσεις στην ανάπτυξη: την εμφάνιση μαραμένων φύλλων, μια μαραμένη εμφάνιση, ξηρά κλαδιά. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι απαραίτητο να καταλάβουμε επειγόντως ποιο στοιχείο λείπει το βερίκοκο και να αντισταθμίσουμε την ανεπάρκειά του.

στάζει κοπριά

Τα κύρια σημάδια μιας ανεπάρκειας είναι:

 1. Έλλειψη αζώτου:
 • αργή ανάπτυξη, έλλειψη ανάπτυξης
 • αποχρωματισμένα φύλλα, συνήθως κίτρινα.
 1. Έλλειψη φωσφόρου:
 • αλλαγή του χρώματος των φύλλων σε μωβ.
 • ισχυρή απόθεση λουλουδιών?
 • αντιαισθητική εμφάνιση φυτού.
 1. Ανεπάρκεια καλίου:
 • κίτρινη χλωρίδα του φυτού ·
 • ξήρανση των φρούτων.

γονιμοποίηση

Μέθοδοι σίτισης ανά εποχή

Είναι επιτακτική ανάγκη να διακρίνουμε τις εποχιακές μεθόδους σίτισης. Πράγματι, κάθε εποχή χαρακτηρίζεται από διαφορετικές περιόδους ανάπτυξης των φυτών. Και εξαρτάται από το είδος των λιπασμάτων που πρέπει να εφαρμόζονται και πώς να το κάνουν σωστά.

σκάβοντας ένα δέντρο

Καλοκαίρι

Το καλοκαίρι, τα βερίκοκα ετοιμάζονται για καρπούς, εμφανίζονται ωοθήκες φρούτων. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να λιπαίνετε το φυτό και να το ποτίζετε άφθονα. Σε τελική ανάλυση, η έλλειψη ιχνοστοιχείων επηρεάζει πολύ γρήγορα την ποιότητα του καρπού.

Το πρώτο ντύσιμο το καλοκαίρι γίνεται με τη μέθοδο φυλλώματος, το λεγόμενο «ντύσιμο φύλλων». Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας σίτισης είναι βραχυπρόθεσμο, επομένως, πρέπει να επαναληφθεί μετά από δύο έως τρεις εβδομάδες. Κατά την εφαρμογή του διαλύματος, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η επεξεργασία του φύλλου και από τις δύο πλευρές. Το καλύτερο αποτέλεσμα του ψεκασμού θα είναι η πλήρης διαβροχή του φύλλου, η οποία θα επιτρέψει καλύτερη απορρόφηση του λιπάσματος, καθώς η διαδικασία διείσδυσης του θρεπτικού διαλύματος είναι καλύτερη από τον πυθμένα των φύλλων.

Στις αρχές Ιουνίου, όταν εμφανίστηκαν στο δέντρο οι ωοθήκες σε σχήμα νομίσματος, ο ψεκασμός στα φύλλα πραγματοποιείται με διάλυμα που περιέχει άζωτο, κατά προτίμηση νωρίς το πρωί ή το βράδυ. Σε μια καυτή μέρα, είναι καλύτερα να αρνηθείτε τη σίτιση λόγω του κινδύνου καψίματος των φύλλων.

Άζωτο στην τσάντα

Το άζωτο (ουρία, οργανική ύλη) έχει θετική επίδραση στην ανάπτυξη των φρούτων, αλλά λόγω της αρνητικής του επίδρασης στην περιεκτικότητα σε σάκχαρα των φρούτων και στη διατήρησή τους, η περιεκτικότητα σε άζωτο πρέπει να μειωθεί κατά τη σίτιση τον Ιούλιο και να αποκλειστεί τον Αύγουστο.

Τον Ιούλιο, το βερίκοκο έχει σχηματίσει φρούτα που έχουν εισέλθει στη φάση ωρίμανσης. Κατά τη διάρκεια της καρποφορίας, το άζωτο μειώνεται στα λιπάσματα και προστίθεται κάλιο με φώσφορο.

Μετά τη συγκομιδή, τον Αύγουστο, είναι απαραίτητο να τροφοδοτήσετε το βερίκοκο με ανόργανα λιπάσματα που περιέχουν φωσφόρο και κάλιο, για παράδειγμα, τέφρα ξύλου. Ταυτόχρονα, το έδαφος πρέπει να γονιμοποιηθεί με ασβέστιο, για παράδειγμα, να συνθλίψει και να ρίξει κιμωλία στο έδαφος. Μια τέτοια σίτιση είναι απαραίτητη για να γεννηθούν οι μελλοντικές καλλιέργειες. Το άζωτο δεν χρησιμοποιείται τον Αύγουστο.

ώριμα μούρα

Επίσης το καλοκαίρι, εάν εντοπιστούν παράσιτα, συνιστάται η γονιμοποίηση του βερίκοκου με την ακόλουθη λύση:

 • ανθρακικό νάτριο - 2 μέρη.
 • θειικός χαλκός - 1 μέρος;
 • βορικό οξύ - 0,5 μέρη.

Αυτές οι ουσίες αραιώνονται σε 10 λίτρα νερού, προσθέτοντας 10-15 σταγόνες ιωδίου και ψεκάζονται με βερίκοκο. Μια τέτοια λύση όχι μόνο διαποτίζει το δέντρο με θρεπτικά συστατικά, αλλά και το προστατεύει από τα περισσότερα παράσιτα.

ανθρακικό νάτριο

Την άνοιξη

Την άνοιξη, το ντύσιμο πρέπει να ριζώνεται. Αυτή η μέθοδος γονιμοποίησης παρέχει στο βερίκοκο τη δύναμη να μεταβεί σε ανάπτυξη, πλούσια άνθηση και σχηματισμό μεγάλου αριθμού ωοθηκών. Είναι καλύτερα να το ταΐζετε με λιπάσματα αζώτου, τόσο στις αρχές της άνοιξης, όσο και πριν από την ανθοφορία και μετά την ανθοφορία.

Όταν ρωτήθηκε τι πρέπει να γονιμοποιηθεί την άνοιξη, η καλύτερη απάντηση είναι λιπάσματα όπως ουρία, περιττώματα κοτόπουλου, αλάτι και πολτός.

πότισμα με μέταλλα

Το φθινόπωρο

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η φθινοπωρινή σίτιση του οπωροφόρου δέντρου στοχεύει στην προετοιμασία του βερίκοκου για το χειμώνα και του επιτυχούς χειμώνα του. Είναι καλύτερα να τρώτε το βερίκοκο στα τέλη Σεπτεμβρίου και να χρησιμοποιείτε σύνθετο λίπασμα. Για να προετοιμάσετε ένα μείγμα για ένα τετραγωνικό μέτρο εδάφους, θα χρειαστείτε:

 • υπερφωσφορικό - 35 γραμμάρια
 • λίπασμα ποτάσας - 65 γραμμάρια.
 • χούμους - 4 κιλά.

Όλα τα συστατικά αναμιγνύονται μεταξύ τους και η προκύπτουσα σύνθεση εισάγεται στο έδαφος κοντά στον κορμό. Πρώτον, η γη πρέπει να χαλαρώσει καλά, ώστε τα συστατικά να απορροφηθούν καλύτερα.

λίπασμα ποτάσας

Μετά τη συγκομιδή, πραγματοποιούν το υποχρεωτικό ασβέστιο του κορμού και το φθινόπωρο κλάδεμα του δέντρου. Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τα κλαδιά που δεν έχουν καρπούς, καθώς αφαιρούν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για το βερίκοκο για να προετοιμαστούν για έναν επιτυχημένο χειμώνα και για τη μελλοντική συγκομιδή.

Το κλάδεμα ξεκινά με κλαδιά που μεγαλώνουν προς τα μέσα και πυκνώνουν το στέμμα και μετά μετακινούνται σε αποξηραμένα ή σπασμένα κλαδιά. Οι υπόλοιποι κλάδοι συντομεύονται. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα κλαδιά που αποφέρουν καρπούς εντός δύο έως τριών ετών μπορούν να αφαιρεθούν, καθώς η παραγωγικότητά τους μειώνεται περαιτέρω.

Για ένα άνετο κλάδεμα, όλα τα τμήματα καλύπτονται με βερνίκι κήπου ή λάδι στεγνώματος. Αυτό αποτρέπει την είσοδο βακτηρίων στο ξύλο.

χούμο φτυάρι

Κορυφαία σάλτσα σε διαφορετικές ηλικίες

Τα φυτά βερίκοκου πρέπει να τρέφονται από την ηλικία των δύο.

Για ένα νεαρό φυτό, συνιστάται η χρήση διαλύματος κοπριάς πουλερικών σε αναλογία 300 γραμμαρίων ανά 20 λίτρα νερού, με την προσθήκη τύρφης ή λιπάσματος.

Επιπλέον, για τη διατροφή ώριμων δέντρων, μπορείτε να προετοιμάσετε τις ίδιες λύσεις. Η μόνη διαφορά θα είναι στη δοσολογία τους.

δέντρα άνοιξη

Προετοιμασία διαλυμάτων διατροφής

Διατροφικά διαλύματα που περιέχουν άζωτο:

 1. Μπορείτε να προετοιμάσετε μια λύση από οργανική ύλη εάν απαιτείται σίτιση στα μέσα του καλοκαιριού. Παρασκευάζεται ένα διάλυμα μουλεϊνίου (σάπια κοπριά) σε αναλογία 1 μέρος μουλεΐνης προς 10 μέρη νερού.Ανάλογα με το μέγεθος του δέντρου, για ένα νεαρό φυτό θα πάρει από 0,5 λίτρα και για έναν ενήλικα - έως 1 λίτρο διαλύματος. Το έδαφος κάτω από το δέντρο θα πρέπει να χαλαρώσει και να προετοιμαστούν οι "βιταμίνες".
 2. Παρασκευάζεται διάλυμα φρέσκιας κοπριάς σε αναλογία 1 μέρους κοπριάς προς 15 μέρη νερού. Η ποσότητα του διαλύματος για ένα δέντρο: νεαρός - από 0,5 λίτρα και για έναν ενήλικα - έως 1 λίτρο.
 3. Πριν χρησιμοποιήσετε το χούμο, δεν απαιτείται προετοιμασία διαλύματος. Το χώμα χαλαρώνεται, ποτίζεται άφθονα, πασπαλίζεται με χούμο και καλύπτεται με υγρή γη στην κορυφή.
 4. Διάλυμα ουρίας - σε αναλογία 1 κουταλιά της σούπας ουρίας ανά κουβά νερού, που χρησιμοποιείται για τον ψεκασμό του φυτού (επίδεσμος φυλλώματος).

Κόκκοι που περιέχουν άζωτο

Διατροφή με φώσφορο και κάλιο:

 1. Για την ταχεία παράδοση φωσφόρου στο καταπιεσμένο φυτό, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε αζόφοσκα, κατά προτίμηση διαμφοσκά. Ρίξτε 0,5 κιλά αζοφώσκα με ζεστό νερό (5 λίτρα), ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί. Αποστραγγίστε το υγρό τμήμα τόσο για ρίζα όσο και για φυλλώματα. Το εναποτιθέμενο ίζημα μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για την παρασκευή του διαλύματος τροφοδοσίας 2 φορές. Αλλά είναι απαραίτητο να διαλύσουμε το ίζημα με λιγότερο νερό, δηλαδή προσθέτοντας 2,5 λίτρα ζεστού υγρού.
 2. Υπερφωσφορικό διάλυμα, για γρήγορη βοήθεια στα φυτά, παρασκευάζεται μία κουταλιά της σούπας κόκκοι ανά λίτρο βραστό νερό. Χρησιμοποιείται για τον ψεκασμό του εναέριου μέρους του φυτού. Η λάσπη δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αποστέλλεται στο λάκκο κομποστοποίησης.
 3. Μια καθολική λύση για τη διατροφή των φυλλωμάτων μπορεί να παρασκευαστεί από πολλά ορυκτά λιπάσματα: υπερφωσφορικό - 30 γραμμάρια, ουρία - 30 γραμμάρια, χλωριούχο κάλιο - 60 γραμμάρια. Διαλύστε όλα τα στοιχεία σε 10 λίτρα νερού.

ειδικός λιπασμάτων

Εξετάζονται διάφοροι τρόποι σίτισης των βερίκοκων το καλοκαίρι. Πρέπει να θυμόμαστε ότι η περίσσεια ορυκτών λιπασμάτων δεν θα προάγει την ανάπτυξη και ανάπτυξη των φυτών. Επομένως, το μέτρο είναι καλό σε όλα.

Εάν ακολουθηθούν οι συστάσεις, νόστιμα, υγιεινά, ηλιόλουστα, ζουμερά φρούτα - τα βερίκοκα θα αναπτυχθούν στο οικόπεδο του κήπου. Κατά τη συγκομιδή, πρέπει να θυμόμαστε ότι οι καρποί των βερίκοκων δεν ωριμάζουν μετά τη συγκομιδή τους, οπότε πρέπει να αφαιρεθούν από το δέντρο μόνο όταν ωριμάσουν, ξεκινώντας από τα κλαδιά παρακάτω.

έτοιμος να γεννήσει

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι