Περιγραφή της ποικιλίας βερίκοκου Sardonyx, χαρακτηριστικά καρποφορίας και χαρακτηριστικά καλλιέργειας

Με το βερίκοκο Sardonyx είναι αδύνατο να παραμείνει χωρίς καλλιέργεια. Η ποικιλία έχει υψηλό δείκτη αντοχής στον παγετό όχι μόνο του ξύλου, αλλά και των λουλουδιών. Οι κηπουροί φυτεύουν 1-2 δέντρα στον ιστότοπο και απολαμβάνουν ζουμερά φρούτα στην καρδιά τους.

Ιστορία καταγωγής

Ο Michurin άρχισε να εργάζεται για τον καθορισμό των θερμοφιλικών βερίκοκων. Οι πιο επιτυχημένες ποικιλίες του ελήφθησαν ως βάση για το έργο των οπαδών του δημιουργού. Το Sardonyx αποκτήθηκε διασχίζοντας τον Πρωταθλητή του Βορρά και το Amber.

βερίκοκο sardonyx

Περιγραφή της ποικιλίας

Οι κηπουροί δεν διστάζουν να καταλάβουν την περιοχή φύτευσης με το Sardonyx. Έχει εξαιρετικά τεχνικά δεδομένα. Η περιγραφή της ποικιλίας επιβεβαιώνει αυτό:

 • το βερίκοκο αρχίζει να αποδίδει καρπούς στον 4-5ο χρόνο ζωής στον κήπο.
 • μεσαία όψιμη ποικιλία (φρούτα ωριμάζουν στα μέσα Αυγούστου)
 • μερική αυτογονιμότητα (τα φυτά επικονίασης απαιτούνται για να αποκτήσουν καλή συγκομιδή).
 • Αντοχή στον παγετό του δέντρου μείον 33,7 βαθμούς Κελσίου, ανθισμένα λουλούδια - 2,8;
 • δέντρο μεσαίου μεγέθους (ύψους έως 3 m);
 • το στέμμα είναι πυκνό, σφαιρικό.
 • ο φλοιός είναι καφέ, παχύς.
 • τα φύλλα είναι μεγάλα, η άκρη είναι ελαφρώς οδοντωτή.
 • τα λουλούδια είναι λευκά.

Το Sardonyx απαιτεί την παρουσία επικονιαστών. Amber, Michurinsky Best, Champion of the North θα κάνει.

ζουμερά φρούτα

Χαρακτηριστικά βερίκοκων:

 • μέγιστο βάρος εμβρύου 52 g;
 • το σχήμα του βερίκοκου είναι ωοειδές, ακανόνιστο.
 • το δέρμα είναι πυκνό, δυνατό?
 • βερίκοκο κίτρινο
 • ο πολτός είναι ζουμερός, κίτρινος.
 • η γεύση είναι λεπτή, γλυκιά και ξινή.
 • το άρωμα είναι ευχάριστο.
 • το οστό ενός ώριμου φρούτου διαχωρίζεται εύκολα.

Ένα δέντρο καταλαμβάνει πολύ χώρο σε ένα εξοχικό σπίτι: συνιστάται να τοποθετείτε δέντρα σε απόσταση 5-6 μέτρων το ένα από το άλλο.

ωοειδές σχήμα

Αυξανόμενα χαρακτηριστικά

Για να αποκτήσετε μια σταθερή ετήσια συγκομιδή νόστιμων φρούτων, πρέπει να ακολουθήσετε τους κανόνες ανάπτυξης.

Επιλογή εδάφους

Το Sardonyx δεν είναι ιδιότροπο. Αλλά απαιτεί ένα χαλαρό, γόνιμο έδαφος με ουδέτερη ή ελαφρώς αλκαλική αντίδραση. Σε όξινα εδάφη, συνιστάται η ασβέστη πριν από τη φύτευση. Το βαρύ πηλό έδαφος πρέπει να τρίβεται (ένας κάδος χονδροειδούς άμμου ανά 1 τετραγωνικό μέτρο πρέπει να φέρεται για σκάψιμο).

ροδάκινο

Απαιτείται να προετοιμάσει εκσκαφέα εκ των προτέρων. Το μέγεθός του: 70 cm x 70 cm x 70 εκ. Το χώμα αφαιρείται και διπλώνεται καθαρά δίπλα στο λάκκο. Στη συνέχεια αναμιγνύεται με ώριμη οργανική ύλη και σύμπλοκο ορυκτών και επιστρέφεται στη θέση του. Συνιστάται να προετοιμάσετε το λάκκο την άνοιξη με την προγραμματισμένη φύτευση του φθινοπώρου και το φθινόπωρο - με την άνοιξη.

Είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη το βάθος των υπόγειων υδάτων: Το Sardonyx δεν ανέχεται την υπερχείλιση στην περιοχή ρίζας.Τα υπόγεια ύδατα πρέπει να είναι βαθύτερα από 3-4 μέτρα από την επιφάνεια του εδάφους.

ολοκληρωμένο προϊόν

Βέλτιστη περίοδος φύτευσης

Ένα νεαρό δέντρο πρέπει να ριζώσει σωστά πριν ξεκινήσει ο χειμώνας. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να επιβιώσει μια δυσμενή στιγμή.

Το Sardonyx πρέπει να φυτεύεται στις αρχές της άνοιξης (πριν από το σπάσιμο των οφθαλμών) ή το φθινόπωρο (το πρώτο μισό του Σεπτεμβρίου, 3-4 εβδομάδες πριν από την έναρξη ενός σταθερού κρύου θραύσματος).

Εάν ο κηπουρός δεν μπορεί να φυτέψει αμέσως το αγορασμένο σπορόφυτο σε μόνιμο μέρος, το δέντρο πρέπει να σκάβεται σε τάφρο. Έτσι, το βερίκοκο θα περιμένει τον χρόνο τοποθέτησης χωρίς να βλάψει τον εαυτό του.

αναπτυσσόμενες τεχνολογίες

Αυξανόμενη τεχνολογία

Το Sardonyx απαιτεί συμμόρφωση με την αναπτυσσόμενη τεχνολογία. Μόνο σε αυτήν την περίπτωση ο κηπουρός θα πάρει μια καλή συγκομιδή.

Πότισμα

Ένας ενήλικας Sardonyx είναι αυτάρκης στο νερό. Συνιστάται να το ποτίζετε μόνο κατά τη διάρκεια παρατεταμένης ξηρασίας. Τα νεαρά φυτά χρειάζονται τακτική υγρασία (μία φορά κάθε δύο εβδομάδες).

Το πότισμα πρέπει να σταματήσει 2-3 εβδομάδες πριν ωριμάσουν τα φρούτα: η υπερβολική υγρασία θα καταστρέψει τη γεύση των βερίκοκων.

κίτρινα μούρα

Κλάδεμα

Το Sardonyx είναι επιρρεπές σε υπερανάπτυξη. Οι υπερβολικοί βλαστοί πρέπει να αποκοπούν. Το τυποποιημένο κλάδεμα πρέπει να γίνεται τακτικά. Ο βέλτιστος χρόνος είναι νωρίς την άνοιξη ή τέλη φθινοπώρου. Η ροή του χυμού σταμάτησε αυτή τη στιγμή. Το δέντρο θα επιβιώσει ανώδυνα από τη λειτουργία. Κανόνες κλάδεσης:

 • το στέμμα πρέπει να είναι διαφανές.
 • αφαιρούνται όλοι οι ξηροί και κατεστραμμένοι (κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης ή του ανέμου).
 • αυξάνεται σε οξεία γωνία ή κόβονται κλαδιά ·
 • γίνονται περικοπές «στο δαχτυλίδι» (για να αποφευχθεί η σήψη).
 • πληγές μεγαλύτερες από 1,5 cm καλύπτονται με βερνίκι κήπου ή λαδομπογιά (για προστασία από βακτήρια και μύκητες).

Για κοπή, χρησιμοποιείται ένα απολυμαντικό (με υπερμαγγανικό αλκοόλ ή κάλιο) και καλά ακονισμένο εργαλείο.

επιπλέον βλαστοί

Λίπασμα επιφάνειας

Το Sardonyx ανταποκρίνεται στη γονιμοποίηση. Συνιστώνται ορυκτά σύμπλοκα για εφαρμογή την άνοιξη και το φθινόπωρο. Ώριμα οργανικά - μόνο την άνοιξη. Το κομπόστ και το χούμο χύνονται κατά μήκος του κύκλου του κορμού. Στη συνέχεια, το έδαφος χαλαρώνει.

Αναπαραγωγή

Οι κηπουροί προσπαθούν συχνά να πολλαπλασιάσουν την ποικιλία. Αυτό μπορεί να γίνει με εμβολιασμό. Ένα βερίκοκο με διαφορετικά χαρακτηριστικά μεγαλώνει από την πέτρα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως rootstock. Και το scion πρέπει να ληφθεί από ένα ενήλικο δέντρο Sardonyx.

πολλά υποκαταστήματα

Ασθένειες και παράσιτα

Το Sardonyx έχει ασθενή ανοσία. Για την προστασία από τα παράσιτα, συνιστάται η διεξαγωγή προληπτικών θεραπειών με εντομοκτόνα. Εάν εμφανιστούν σημεία προσβολής από παράσιτα, πρέπει να εφαρμοστούν εντομοκτόνα.

Ο ψεκασμός με παρασκευάσματα που περιέχουν χαλκό θα βοηθήσει στην προστασία της ποικιλίας από ασθένειες. Τα προληπτικά μέτρα δίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα: αφαίρεση καταλοίπων φυτών, έγκαιρη απομάκρυνση.

ασθενής ασυλία

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι