Περιγραφή του υβριδίου με γεύση δαμάσκηνου και βερίκοκου sharafuga, χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά

Το Sharafuga είναι ένα υβρίδιο με γεύση από βερίκοκο. Δημιουργήθηκε με βάση τρία γνωστά είδη καλλιεργημένων φυτών του ίδιου γένους - δαμάσκηνο. Πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται να καλλιεργήσουν αυτά τα εξωτικά φρούτα στον κήπο τους. Έχει πολλές ιδιότητες και ιδιότητες που θυμίζουν τους γονείς της: βερίκοκο, ροδάκινο και δαμάσκηνο. Πόσο ρεαλιστικό είναι να αναπαράγεται αυτό το εξωτικό στη Μέση Λωρίδα, ας προσπαθήσουμε να το καταλάβουμε.

Τι είναι το sharafuga

Η περιγραφή του sharafuga δεν περιλαμβάνει εξήγηση του ονόματος του υβριδικού. Πολλοί υποθέτουν ότι ονομάστηκε έτσι λόγω των εξωτερικών χαρακτηριστικών του.

Εξωτερικά, αυτό το ασυνήθιστο δέντρο είναι κάτι μεταξύ βερίκοκου και δαμάσκηνου. Επίσης, τα φρούτα μοιάζουν περισσότερο με ένα μεγάλο δαμάσκηνο με σκούρο χρώμα. Δεν έχουν ωοειδές σχήμα, όπως δαμάσκηνα, αλλά πιο στρογγυλά, που θυμίζει την παρουσία γονιδίων βερίκοκου.

υβριδική περιγραφή

Στην πραγματικότητα, αυτό το φυτό είναι ένα υβρίδιο από δαμάσκηνο, βερίκοκο και ροδάκινο. Το δέντρο είναι συμπαγές, το στέμμα έχει μέση πυκνότητα, σε αυτό εκδηλώνεται ως υβρίδιο του δαμάσκηνου. Τα φύλλα δείχνουν μια καμπυλότητα όπως αυτή του ροδάκινου. Υπάρχει ένα ακόμη ξεχωριστό χαρακτηριστικό: το οστό sharafuga έχει ένα περίεργο μοτίβο που είναι εγγενές μόνο στα ροδάκινα.

Τα ίδια τα φρούτα έχουν ένα ιδιαίτερο, ασύγκριτο άρωμα που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά του δαμάσκηνου και του βερίκοκου. Σε ορισμένες ποικιλίες, οι νότες βερίκοκου είναι πολύ πιο δυνατές, σε άλλες - δαμάσκηνα. Όσοι έχουν δοκιμάσει τους καρπούς του sharafuga έχουν παρατηρήσει ένα λεπτό άρωμα ροδάκινου. Από το δαμάσκηνο, το υβρίδιο πήρε τη δομή του δέντρου, το αγκάθι των κλαδιών.

βερίκοκο sharafuga

Ο πολτός του καρπού είναι διαφορετικός, ανάλογα με την ποικιλία. Υπάρχει μια πιο έντονη "βερίκοκο" γεύση και άρωμα, υπάρχει - με δαμάσκηνο. Οι ερασιτέχνες κηπουροί, κάτω από πολύ σκληρές συνθήκες, παίρνουν τρία διαφορετικά γούστα από ένα δέντρο. Δίνεται προσοχή στο γεγονός ότι το sharafuga κάνει εξαιρετικές κομπόστες, μαρμελάδες και κονσέρβες.

Η ιστορία της προέλευσης του sharafuga

Αυτό το υβρίδιο είναι ο καρπός των 30 ετών προσπαθειών του Αμερικανού κτηνοτρόφου και βιολόγου Floyd Seiger. Πριν από αυτόν, υπήρξαν επιτυχημένα πειράματα στη δημιουργία aprium - 2 ποικιλίες (δαμάσκηνο - 25% συν βερίκοκο - 75%), pluot - 11 ποικιλίες (δαμάσκηνο - 75% συν βερίκοκο - 25%), νεκταπλάμα - 1 ποικιλία (δαμάσκηνο συν νεκταρίνι), picplama - 1η τάξη (δαμάσκηνο συν ροδάκινο).

πολτός φρούτων

Οι απόψεις ενός έμπειρου κτηνοτρόφου για την καλλιέργεια φυτών, τη δημιουργία νέων ποικιλιών, τα είδη είναι συντηρητικά. Δεν πολεμά με τη φύση, αλλά καλεί να αλλάξει χωρίς να το βλάψει. Το αποτέλεσμα πολυετούς εμπειρίας στη διασχίζοντας πέτρα φρούτων ήταν μια νέα κουλτούρα που συνδύαζε τρία διαφορετικά είδη.

Αυξανόμενα χαρακτηριστικά

Αυτό το υβρίδιο έχει αρκετά υψηλό επίπεδο αντοχής στον παγετό. Το Sharafuga χωρίς κατάψυξη μπορεί να αντέξει στους παγετούς 24-26 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕΑΠΟ.Επομένως, πρέπει να φυτέψετε και να φροντίσετε το δενδρύλλιο σαν δαμάσκηνο. Η ετήσια αύξηση των βλαστών είναι 50-80 εκατοστά, πράγμα που δείχνει την ανάγκη για ετήσιο αναζωογονητικό κλάδεμα.

χαρακτηριστικά καλλιέργειας

Το sharafuga φυτεύεται σε ένα ηλιόλουστο μέρος όπου το έδαφος είναι χαλαρό και εύφορο. Εξαιρούνται στάσιμα νερά την άνοιξη και πήλινα εδάφη καθώς το δαμάσκηνο βραχεί. Έχοντας επιλέξει ένα μέρος, πρέπει να προετοιμάσετε ένα λάκκο προσγείωσης διαστάσεων 60 * 60 * 60 εκατοστών.

Είναι γεμάτο με σάπια κοπριά ή χούμο, τέφρα και υπερφωσφορικό. Φυτεύονται φυτά: την άνοιξη στη Μέση Λωρίδα (έτσι ώστε να έχουν χρόνο να ριζωθούν), το φθινόπωρο - στο Νότο.

Για 3-5 χρόνια, ανάλογα με την ηλικία των δενδρυλλίων, το sharafuga δίνει τα πρώτα φρούτα. Ωριμάζουν στα τέλη Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου, ανάλογα με την περιοχή.

όμορφα φρούτα

Κριτικές
  1. Αλίνα
    1.01.2019 09:59

    Άκουσα πολλά για αυτό το υπέροχο δέντρο, και ακόμη και όταν κατάφερα να δοκιμάσω τα φρούτα - το πήρα με μια έντονη γεύση από δαμάσκηνο. Αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να βρείτε μαζί μας φυτά, θα προσπαθήσω να ψάξω σε διαδικτυακά καταστήματα!

    Απαντώ
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι