Περιγραφή και χαρακτηριστικά της ποικιλίας βερίκοκου Akademik, φύτευση, καλλιέργεια και φροντίδα

Το κοινό βερίκοκο είναι ένα πολυετές φυλλοβόλο δέντρο του γένους Plum of the Pink. Είναι ένα φρούτο που καλλιεργείται συχνότερα στους κήπους των περιοχών με ζεστά ήπια κλίματα, αλλά υπάρχουν ποικιλίες κατάλληλες για τα σκληρά κλίματα. Ο IV Michurin ξεκίνησε τις εργασίες για την αναπαραγωγή ποικιλιών βερίκοκου που αντέχουν στο χειμώνα. Σταδιακά, άρχισαν να εμφανίζονται νέες ποικιλίες βερίκοκου, όπως το Akademik.

Ιστορία και περιγραφή της ποικιλίας

Η ποικιλία εκτράφηκε πριν από περισσότερα από 20 χρόνια · καταχωρίστηκε στο Μητρώο Κρατών το 1996. Στον πειραματικό σταθμό του Ινστιτούτου Γεωργικής Έρευνας της Άπω Ανατολής στο έδαφος Khabarovsk, οι ειδικοί του Ινστιτούτου G. T. Kazmin και V. A. Marusich διέσχισαν δύο χειμερινές ανθεκτικές ποικιλίες Khabarovsk και Sputnik, στη συνέχεια το αποτέλεσμα προτάθηκε για καλλιέργεια στην περιοχή της Άπω Ανατολής. Από το 1972 έχει καταχωριστεί στο μητρώο ελπιδοφόρων ποικιλιών, από το 1975 σε ελίτ ποικιλίες.

Περιγραφή της ποικιλίας βερίκοκου Akademik

Το δέντρο έχει ύψος έως 5 μέτρα, ο κορμός είναι τραχύς, ανώμαλος, σκούρο γκρι, τα νεαρά κλαδιά είναι πράσινα-γκρι. Τα μπουμπούκια σχηματίζονται σε υποκαταστήματα ενός έτους και δύο ετών, 3 τεμ. μαζί, μεγάλο, ανοιχτό καφέ, κωνικό.

Τα φύλλα είναι εγκάρσια, επιμήκη με αιχμηρή άκρη, λεπτό, λαμπερό σκούρο πράσινο πάνω, κάτω - ανοιχτό πράσινο χρώμα, βρίσκονται σε μακριά καφέ μίσχους.

Τα λουλούδια είναι μεγάλα λευκά με ροζ κηλίδες σε κοντούς μίσχους. Μετά την ανθοφορία, σχηματίζουν πράσινα φρούτα, τα οποία, όταν είναι ώριμα, γίνονται πορτοκαλί με ροζ ρουζ στις πλευρές. Το σχήμα του καρπού είναι στρογγυλό, επιμήκη, με ένα μικρό ράμφος προβολής. Το δέρμα είναι λεπτό, νόστιμο, τρυφερό, ο πολτός είναι ζουμερός, γλυκόξινος, κίτρινος. Μέσα στον καρπό υπάρχει ένα στρογγυλό επίπεδο οστό με πλευρά, ο πυρήνας είναι γλυκός.

ακαδημαϊκός βερίκοκου

Χαρακτηριστικό γνώρισμα

Το βερίκοκο Akademik είναι εν μέρει αυτο-γόνιμο, για υψηλότερες αποδόσεις, χρειάζονται επικονιαστές Amur, Khabarovsk:

 1. Αντοχή στον παγετό του ριζικού συστήματος από -38 έως -40 ° C.
 2. Πρώιμη περίοδος ωρίμανσης, ανθίζει την 1η ή 2η δεκαετία του Μαΐου, από τις 10 έως τις 25, τα φρούτα ωριμάζουν στα τέλη Ιουλίου - 1η δεκαετία Αυγούστου.
 3. Δεν υπόκειται σε εξάτμιση.
 4. Τα οστά του Akademik χρησιμοποιούνται ως γονική ποικιλία για την αναπαραγωγή νέων υβριδίων.
 5. Βερίκοκο ανθεκτικό στην ξηρασία, ανθεκτικό στην υπερχείλιση στο ανώτερο στρώμα της κορυφογραμμής, ανθεκτικό στο κάψιμο.
 6. Βερίκοκο υψηλής απόδοσης έως 124 kg / ha.
 7. Τα φρούτα έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, σε συνθήκες δωματίου έως 7 ημέρες.
 8. Μην σπάσετε.
 9. Αντέχουν καλά τη μεταφορά, δεν τσαλακώνουν, παρουσιάζουν.
 10. Η αντοχή σε ασθένειες και παράσιτα είναι μέτρια.
 11. Έχει μακρά καρποφόρα περίοδο έως και 40 χρόνια.

ακαδημαϊκός βερίκοκου

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη περισσότερο από 11%, οξέα περίπου 3%, ξηρά ουσία όχι περισσότερο από 17%.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Έλλειψη της ποικιλίας βερίκοκου Akademik που παγώνει κατά τη φύτευση σε παράκτιες περιοχές, πεδινά ποτάμια, σε υγρά εδάφη παίρνει ένα μονόλευκο έγκαυμα. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα του ακαδημαϊκού: χειμωνιάτικη ανθεκτικότητα, άφθονη συγκομιδή, γλυκά μεγάλα φρούτα, μεταφορά, καλή παρουσίαση, που χρησιμοποιείται για μαγείρεμα, αποξηραμένο, χυμό, φρέσκο.

Αυξανόμενα χαρακτηριστικά

Στην περιοχή της Άπω Ανατολής, η φύτευση βερίκοκου Akademik πρέπει να πραγματοποιείται σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος στους λόφους, είναι καλύτερα να αποφεύγετε μέρη όπου τα υπόγεια ύδατα είναι πιο κοντά από 2 m. Χρειάζεται εύφορο έδαφος με ουδέτερο επίπεδο οξύτητας, οπότε πριν από τη φύτευση, πρέπει να ελέγξετε το pH, εάν είναι υψηλό, προσθέστε ασβέστη ... Τα δενδρύλλια φυτεύονται την άνοιξη ή το φθινόπωρο στις περισσότερες περιοχές, αλλά για τη Σιβηρία και τα Ουράλια, είναι καλύτερα να πραγματοποιείτε φύτευση την άνοιξη.

ακαδημαϊκός βερίκοκου

Η τοποθεσία φύτευσης πρέπει να είναι ηλιόλουστη, χωρίς ρεύματα · ένας επικονιαστής πρέπει να φυτεύεται στον χώρο σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 40 μέτρα.

Ασθένειες και παράσιτα

Ο ακαδημαϊκός είναι ανθεκτικός σε ασθένειες, αλλά μπορεί να προσβληθεί από γκρίζα ή σαπικά φρούτα, clotterosporia, για να αποφευχθούν αυτές οι ασθένειες, είναι απαραίτητο να τηρούνται τεχνικές γεωργικής καλλιέργειας, να πραγματοποιείται προληπτικός ψεκασμός και κλάδεμα υγιεινής. Εάν το βερίκοκο είναι άρρωστο, τότε αξίζει να πασπαλιστείτε με μείγμα Bordeaux, "Skor", "Horus" ή άλλο μυκητοκτόνο.

Τα παράσιτα βερίκοκων Το Akademik είναι αφίδες, σκώροι, σκουλήκια, για να τα ξεφορτωθούν, αρκεί να ψεκάσετε με εντομοκτόνα την άνοιξη και το φθινόπωρο, καθώς και να σκάψετε κορμούς δέντρων και να τους καθαρίσετε από φυλλώματα.

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι