Περιγραφή και χαρακτηριστικά της αγαπημένης ποικιλίας βερίκοκου, της ιστορίας και των χαρακτηριστικών της καλλιέργειας

Τα φρούτα βερίκοκου είναι μια αποθήκη βιταμινών, όχι πολύ καιρό πριν μόνο ο πληθυσμός των νότιων περιοχών μπορούσε να τις χρησιμοποιήσει, τώρα νέες ποικιλίες καλλιεργούνται σε πολλές περιοχές με ένα μεταβαλλόμενο δροσερό κλίμα. Η πιο κατάλληλη ποικιλία για την Κεντρική Ρωσία και για αρκετά νέους έχει γίνει ένα βερίκοκο που ονομάζεται Favorit, το οποίο έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά και υψηλή θρεπτική αξία.

Η ιστορία της προέλευσης της ποικιλίας

Το δικαίωμα ιδιοκτησίας της αγαπημένης ποικιλίας ανήκει στον Κύριο Βοτανικό Κήπο, ο ειδικός Λ.Α. Kramarenko επέλεξε τα καλύτερα φυτά από την δωρεάν επικονίαση λουλουδιών βερίκοκου στην 3-4η γενιά. Η ποικιλία εκτράφηκε πριν από 18 χρόνια, μετά από 4 χρόνια, το 2004 έλαβε έναν αριθμό εγγραφής και εγγράφηκε στο Κρατικό Μητρώο Επιτευγμάτων Αναπαραγωγής.

Περιγραφή

Μια πλήρης περιγραφή του βερίκοκου Favorit έγινε το 2004 από τον δημιουργό της καλλιεργούμενης ποικιλίας. Συνιστάται για βιομηχανική καλλιέργεια και φύτευση σε μεμονωμένους κήπους. Τα φρούτα του καταναλώνονται φρέσκα, φτιάχνονται από αυτά ποτό φρούτων, μαρμελάδα, μαρμελάδα, χυμός, κομπόστα, βάζουμε σε ζαχαροπλαστική και αποξηραμένα βερίκοκα. Η χειμωνιάτικη ανθεκτικότητα της ποικιλίας είναι μέτρια, οι ρίζες μπορούν να αντέξουν έως - 25 ° C.

Η αγαπημένη ποικιλία ανθίζει το δεύτερο μισό του Μαΐου, τα φρούτα ωριμάζουν μέχρι τα τέλη Αυγούστου, τον Σεπτέμβριο.

Η καρποφορία εμφανίζεται στο 3-5ο έτος, μια πιθανή περίοδο έως και 40 ετών. Το βερίκοκο είναι αυτο-γόνιμο, αλλά είναι καλύτερο να φυτέψετε κοντινές άλλες επικονιαστικές ποικιλίες Tsarsky, Monastyrsky, Lel.Τα φρούτα Favorita μπορούν να αποθηκευτούν σε ειδικά ψυγεία ή σε καλά αεριζόμενους χώρους με θερμοκρασία +8 ° C για έως 1 μήνα.

αγαπημένο βερίκοκο

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της ποικιλίας

Οφέλη από την αγαπημένη ποικιλία:

  • καλή μεταφορά
  • μεγάλη διάρκεια ζωής των φρούτων.
  • όμορφη παρουσίαση
  • αυτο-γόνιμα, τα λουλούδια είναι αμφιφυλόφιλα.
  • πρόωρη ωριμότητα στο 3-5ο έτος ·
  • τα νεφρά είναι ανθεκτικά στον βραχυπρόθεσμο παγετό.

Μειονεκτήματα του βερίκοκου:

  • καθυστερημένη ωρίμανση, υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες δεν έχει χρόνο να ωριμάσει.
  • μέση απόδοση 13 c / ha ·
  • το δέντρο απαιτεί διαμορφωτικό κλάδεμα.
  • Η γεύση των φρούτων εξαρτάται άμεσα από τις καιρικές συνθήκες.

αγαπημένο βερίκοκο

Χαρακτηριστικά του δέντρου και των φρούτων

Το βερίκοκο της ποικιλίας Favorit είναι μεσαίου μεγέθους από 2,5 έως 4 m, το σθένος της ανάπτυξης είναι μέτριο. Διακλαδισμένοι ετήσιοι βλαστοί. Όλα τα κλαδιά αποδίδουν καρπούς, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Φρούτα βάρους από 30 έως 40 g, μεγάλο, πυκνό, απαλό δέρμα, εφηβικό με λάμψη, πορτοκαλί χρώμα με ρουζ στις πλευρές.Ο πολτός είναι γλυκός, ζουμερός, πορτοκάλι. Η εκτίμηση της γεύσης της γεύσης είναι υψηλή 4,5-5 βαθμούς. Η πέτρα είναι στρογγυλή, πεπλατυσμένη, με ξεχωριστή πλευρά, μεσαίου μεγέθους, έως και 8% των φρούτων, καλά διαχωρισμένη, ο πυρήνας είναι γλυκός με πικρία.

Κανόνες προσγείωσης

Για να έχετε μια καλή συγκομιδή και να διατηρήσετε το δέντρο για πολλά χρόνια, πρέπει να τηρείτε τους βασικούς κανόνες κατά τη φύτευση και τη φροντίδα του Αγαπημένου βερίκοκου.

αγαπημένο βερίκοκο

Ημερομηνίες και τόπος εκφόρτωσης

Φυτεύεται στην κεντρική Ρωσία την άνοιξη τον Απρίλιο και το φθινόπωρο τον Σεπτέμβριο. Κατά τη φύτευση την άνοιξη και το φθινόπωρο, δεν πρέπει να υπάρχουν βραχυπρόθεσμοι παγετοί. Ο ιστότοπος προσγείωσης πρέπει να βρίσκεται στη νότια ή νοτιοανατολική πλευρά του ιστότοπου, χωρίς πρόχειρα, ο ιστότοπος είναι καλά φωτισμένος.

Η φύτευση πραγματοποιείται 2-3 μέτρα από κτίρια και ένα φράχτη, άλλα οπωροφόρα δέντρα.

Επιλογή δενδρυλλίων

Το αγορασμένο δενδρύλλιο πρέπει να φυτευτεί εντός 1-2 ημερών, ειδικά εάν το ριζικό σύστημα είναι ανοιχτό. Το δενδρύλλιο πρέπει να είναι υγιές, χωρίς ζημιά, σάπιο, με εύκαμπτα διακλαδισμένα κλαδιά και ρίζες, 1-2 χρόνια Καλύτερα να αγοράσετε σε ειδικά φυτώρια με κλειστό ριζικό σύστημα.

αγαπημένο βερίκοκο

Προετοιμασία τοποθεσίας για φύτευση

Ο χώρος προετοιμάζεται για φύτευση σε 1-2 εβδομάδες, μια τρύπα σκάβεται 70 εκατοστά βάθος έως βάθος 80 πλάτους, ένα στρώμα αποστράγγισης σπασμένων τούβλων, διογκωμένος πηλός ή μικρές πέτρες τοποθετείται στο κάτω μέρος, ένα στρώμα άμμου χύνεται στην κορυφή. Το εκσκαφόμενο έδαφος αναμιγνύεται με τύρφη, άμμο, ασβέστη, οργανικά λιπάσματα, πριονίδι και τέφρα ξύλου, εμπλουτίζοντας έτσι το έδαφος.

Διαδικασία φύτευσης

Το 1/3 του μικτού εδάφους χύνεται στην προετοιμασμένη τρύπα με τη μορφή ενός ανάχωμα, στο οποίο τοποθετείται το δενδρύλλιο και οι ρίζες ισιώνονται, κοντά σε αυτό πρέπει να σκάψετε σε ένα ισχυρό στήριγμα για να μην καταστρέψετε τις ρίζες. Ψεκάστε το δεύτερο μέρος του μείγματος εδάφους στην κορυφή. Ένας ριζικός κύκλος δημιουργείται από το τρίτο μέρος. Το κολάρο ρίζας πρέπει να προεξέχει 3-5 cm πάνω από το επίπεδο του εδάφους.

αγαπημένο βερίκοκο

Χαρακτηριστικά φροντίδας

Όπως κάθε άλλη ποικιλία, το Apricot Favorite απαιτεί ελάχιστη συντήρηση σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του.

Κλάδεμα

Το κλάδεμα για το Αγαπημένο είναι πολύ σημαντικό, καθώς το στέμμα του δέντρου απλώνεται, τα νεαρά κλαδιά διακλαδίζονται έντονα, οπότε πρέπει να αραιωθούν έτσι ώστε η μέση να αερίζεται καλά. Το κλάδεμα υγιεινής πραγματοποιείται την άνοιξη, το φθινόπωρο, μερικές φορές το καλοκαίρι, σε περίπτωση ασθενειών ή μηχανικής βλάβης στα κλαδιά. Ο σχηματισμός γίνεται καλύτερα στις αρχές της άνοιξης πριν από την έναρξη της ροής χυμού.

Πότισμα

Ο κανόνας για ένα δέντρο ηλικίας 5 ετών είναι 15 λίτρα 1 φορά σε 10 ημέρες, το πότισμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας και του σχηματισμού μούρων. Σταματήστε το πότισμα 2 εβδομάδες πριν τα μούρα ωριμάσουν και παγώσουν.

βερίκοκα ποτίσματος

Λίπασμα επιφάνειας

Το βερίκοκο γονιμοποιείται 2-3 φορές ανά σεζόν, την άνοιξη πρέπει να γονιμοποιήσετε με ουρία ή παρασκευάσματα που περιέχουν κάλιο, άζωτο, ασβέστιο. Τα σύνθετα λιπάσματα εφαρμόζονται το καλοκαίρι και το φθινόπωρο.

Προετοιμασία για το χειμώνα

Η αγαπημένη ποικιλία έχει μέση αντίσταση στον παγετό, επομένως είναι απαραίτητο να ξεφλουδίσει το δέντρο, να καλύψει τον κύκλο του κορμού με άχυρο ή κλαδιά ερυθρελάτης.

Παράσιτα και μέτρα για τον έλεγχό τους

Τις περισσότερες φορές, το δέντρο μπορεί να καταστραφεί από αφίδες, υφάσματα, σκαθάρια, επομένως την άνοιξη και το φθινόπωρο είναι απαραίτητο να πραγματοποιείται προληπτικός ψεκασμός κατά των παρασίτων: "Fufanon", "Phosphamid", "Inta-Vir", "Aktellik". Το φθινόπωρο, τα πεσμένα φύλλα γύρω από το δέντρο αφαιρούνται, το έδαφος υποβάλλεται σε επεξεργασία με εντομοκτόνο. Την άνοιξη, πρέπει να σκάψετε το έδαφος γύρω, να εφαρμόσετε λίπασμα και να ψεκάσετε τα ανθισμένα φύλλα για πρόληψη.

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι