Περιγραφή των καλύτερων ποικιλιών βερίκοκων για καλλιέργεια στην περιοχή του Λένινγκραντ, φύτευση και φροντίδα

Πολλοί κηπουροί πιστεύουν λανθασμένα ότι το βερίκοκο είναι αποκλειστικά νότια καλλιέργεια. Οι σύγχρονες ποικιλίες οπωροφόρων δέντρων ριζώνουν και αποδίδουν ενεργά ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες και ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες. Οι ποικιλίες βερίκοκου για καλλιέργεια στην περιοχή του Λένινγκραντ εκτράφηκαν λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κλίματος και του εδάφους σε αυτήν την περιοχή.

Ιδιότητες καλλιέργειας στο λινάρι. περιοχές

Κατά τη φύτευση και τη φροντίδα βερίκοκων στο έδαφος της περιοχής του Λένινγκραντ, πρέπει να τηρούνται ορισμένα χαρακτηριστικά. Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να επιλέξετε ένα κατάλληλο μέρος για φύτευση δέντρων. Ο ιστότοπος πρέπει να βρίσκεται σε πεδινά, να φωτίζεται συνεχώς και να προστατεύεται από την έκρηξη. Τα δέντρα δεν πρέπει να φυτεύονται σε νότιες πλαγιές, καθώς η διαδικασία βλάστησης θα είναι πιο ενεργή σε αυτά και η ανθοφορία θα συμπίπτει με την περίοδο των παγετών της άνοιξης.

τις καλύτερες ποικιλίες

Εάν τα αχλάδια, η τέφρα, η βελανιδιά ή άλλα δέντρα με βαθύ ριζικό σύστημα φυτεύονται δίπλα στα βερίκοκα, τότε τα φυτά θα ριζωθούν εύκολα. Συνιστάται να φυτεύετε δέντρα σύμφωνα με το σχήμα 6 x 4 σε αργιλώδη, αμμώδη εδάφη αργιλίου με ουδέτερη ή ασθενή οξύτητα. Ανάλογα με την περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά στο έδαφος, απαιτείται η εισαγωγή ορυκτών λιπασμάτων. Σε πηλό έδαφος, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν λιπάσματα φωσφόρου και, εάν υπάρχει έλλειψη χούμου, το έδαφος υποβάλλεται σε επεξεργασία με κοπριά.

Στην περιοχή του Λένινγκραντ, είναι καλύτερα να φυτέψετε βερίκοκα στις αρχές της άνοιξης. Η διαδικασία φύτευσης έχει ως εξής:

 • ένα λάκκο ετοιμάζεται με βάθος 50 cm και πλάτος 80 cm.
 • η πεδιάδα του λάκκου καλύπτεται με στρώμα αποστράγγισης σπασμένου τούβλου ή διογκωμένου πηλού και στρώμα άμμου ποταμού.
 • Το λίπασμα εφαρμόζεται από μείγμα εδάφους, σάπια κοπριά και άμμο σε αναλογίες 3: 1: 1.
 • τα μοσχεύματα διατηρούνται για 10-15 ώρες σε διεγέρτη ανάπτυξης.
 • μοσχεύματα με λοξότμητη περικοπή τοποθετούνται στο χώμα.

βερίκοκα για καλλιέργεια

Κατά τη φύτευση, ο ριζικός λαιμός των μοσχευμάτων πρέπει να παραμένει πάνω από το έδαφος. Οι αψίδες σύρματος είναι τοποθετημένες πάνω από τα μοσχεύματα, στα οποία είναι στερεωμένο το υλικό κάλυψης, δημιουργώντας ένα φαινόμενο θερμοκηπίου.

Φροντίδα σε εξέλιξη αυξανόμενα βερίκοκα αναλαμβάνει την εφαρμογή ενός καταλόγου τυποποιημένων διαδικασιών. Ένα από τα κύρια σημεία φροντίδας είναι το τακτικό και μέτριο πότισμα.... Η ανεπαρκής υγρασία στη γη προκαλεί ξήρανση του φυλλώματος και επιδείνωση των χαρακτηριστικών γεύσης των φρούτων. Το υπερβολικό πότισμα προκαλεί σήψη των ριζών.

τα φρούτα λάμπουν

Τα φύλλα που πέφτουν πρέπει να συλλέγονται γύρω από τα δέντρα το φθινόπωρο για την αποφυγή παρασίτων. Εάν εντοπιστούν σημάδια ασθένειας ή βλάβης από επιβλαβή έντομα, αρκεί η επεξεργασία του εδάφους με λιπάσματα από μια σειρά εντομοκτόνων και μυκητοκτόνων.Στα μέσα του φθινοπώρου, οι κορμοί των δενδρυλλίων πρέπει να λευκανθούν, προστατεύοντας έτσι από την εμφάνιση βιοχημικών διεργασιών στα κλαδιά.

Για την καταπολέμηση της πυκνότητας των κορωνών, απαιτείται κλάδεμα, το οποίο πραγματοποιείται στις αρχές της άνοιξης.

Οι καλύτερες ποικιλίες

Όταν επιλέγετε κατάλληλες ποικιλίες βερίκοκων για την περιοχή του Λένινγκραντ, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη παράγοντες όπως η ικανότητα να ριζώσει στο έδαφος, να καρποφορήσει και να προσαρμοστεί στις καιρικές συνθήκες της περιοχής. Συνιστώνται οι ακόλουθες ποικιλίες για φύτευση και καλλιέργεια σε αυτήν την περιοχή:

ποικιλίες δέντρων

 1. Το παγόβουνο είναι μια ανεπιτήδευτη ποικιλία που είναι ανθεκτική στον παγετό και την πρώιμη ωριμότητα. Το βάρος των φρούτων φτάνει τα 30 g, ο πολτός είναι τρυφερός και ζουμερός. Τα βερίκοκα παγόβουνου δεν έχουν οξύτητα και είναι κατάλληλα για την προετοιμασία του χειμώνα.
 2. Το Michurenets είναι μια ποικιλία που φέρει φρούτα βάρους έως 40 g. Η καλλιέργεια αυτής της ποικιλίας έχει ξινή γεύση. Τα βερίκοκα έχουν έντονο πορτοκαλί χρώμα και οβάλ σχήμα, υπόκεινται σε μακροχρόνια αποθήκευση και υφίστανται χαμηλές θερμοκρασίες.
 3. Το κόκκινο μάγουλο είναι μια ποικιλία προσαρμοσμένη στην ξηρασία και τον παγετό, παρουσιάζοντας υψηλή και κανονική απόδοση. Τα βερίκοκα ωριμάζουν μέχρι τη δεύτερη δεκαετία του Ιουλίου, αποκτώντας μια χαρακτηριστική ροζ απόχρωση κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης. Ο πολτός του φρούτου είναι σταθερός και γλυκός και ξινο. Η καλλιέργεια βερίκοκου με κόκκινα μάγουλα είναι ευέλικτη και κατάλληλη για μεταφορά.
 4. Το Triumph of the North είναι ένας τύπος οπωροφόρων δέντρων με πυκνό στέμμα. Αυτός ο τύπος βερίκοκου αποδίδει μεγάλα φρούτα εάν φροντίζεται σωστά. Η ποικιλία είναι ανθεκτική σε κοινές ασθένειες και δεν χάνει τα χαρακτηριστικά της γεύσης υπό την επίδραση του παγετού.

Επίσης, οι ποικιλίες Kichiginsky, Luchisty, Kuibyshevsky, Shalakh, Karlik και πολλές άλλες είναι κατάλληλες για την περιοχή του Λένινγκραντ. Επιλέγοντας μια ποικιλία κατάλληλη για την περιοχή του Λένινγκραντ, θα είναι δυνατή η καλλιέργεια μιας μεγάλης καλλιέργειας με υψηλή γεύση και ένα ευρύ φάσμα χρήσιμων χαρακτηριστικών.

χυμώδη φρούτα

Κριτικές
 1. Άννα
  12.12.2019 22:04

  Ευχαριστώ. Δεν πίστευα ότι τα βερίκοκα θα μπορούσαν να καλλιεργηθούν στο Len. περιοχή.

  Απαντώ
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι