Περιγραφή της ποικιλίας βερίκοκου Απόλαυση και χαρακτηριστικά απόδοσης και ανθεκτικό στον παγετό

Η ποικιλία βερίκοκου Delight είναι γνωστή σε πολλούς κηπουρούς στη Ρωσία. Είναι αρκετά δημοφιλές λόγω των πολλών αυξανόμενων πλεονεκτημάτων του. Χάρη σε αυτό, το οπωροφόρο δέντρο έλαβε ειλικρινά πολλές θετικές κριτικές από διάφορες περιοχές της χώρας. Εάν συγκρίνουμε τις βόρειες και τις χειμωνιάτικες ανθεκτικές ποικιλίες, το Rapture θα πάρει την πρώτη θέση μεταξύ τους.

Ιστορικό αναπαραγωγής

Ο πολιτισμός του κήπου χρονολογείται από σχετικά πρόσφατα χρόνια. Οι συγγραφείς μιας αξιόλογης χειμερινής ποικιλίας είναι οι κτηνοτρόφοι Gasimov F.M., Mulloyanov K.K. Delight αποδείχθηκαν μετά από ελεύθερη επικονίαση. Τα φυτά βερίκοκου είναι επίσης γνωστά με άλλο όνομα - Piquant.

βερίκοκο απόλαυση

Περιγραφή της ποικιλίας

Σε ύψος, ένα καρποφόρο δέντρο βερίκοκου Rapture δεν μεγαλώνει πάνω από 3 μέτρα. Η μέση διάμετρος της κορώνας είναι 4,5 m.

Στην περιγραφή της ποικιλίας, τα φρούτα χαρακτηρίζονται ως εξής:

  • στρογγυλεμένες, ακόμη και από τις πλευρές.
  • το βάρος ενός είναι περίπου 23 g.
  • χρώμα κίτρινο με κόκκινο ρουζ;
  • η φλούδα είναι χαλαρή, λεπτή, αδιαχώριστη.
  • ο πολτός είναι μεσαίου πυκνού, ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα.

Το βερίκοκο είναι γνωστό ως καλό φυτό μελιού, παράγει πολύ ψωμί μελισσών. Χάρη σε αυτό, οι μέλισσες προσελκύονται ακόμη και σε συννεφιά.

καρποφόρο δέντρο

Αυξανόμενα χαρακτηριστικά

Πριν από τη φύτευση, επιθεωρείται το σπορόφυτο βερίκοκου. Δεν πρέπει να έχει υποστεί βλάβη ή ξηρό βλαστό. Οι ρίζες πρέπει να είναι πυκνές, ελαστικές, χωρίς βλάβη ή ασθένεια.

Απαιτήσεις ιστότοπου προσγείωσης

Ο τόπος καλλιέργειας είναι επιλεγμένος ηλιόλουστος, προστατευμένος από ριπές ανέμου. Απέχει απόσταση 4 μέτρων από το βερίκοκο στα πλησιέστερα δέντρα. Αυτό το κενό θα επιτρέψει στα δέντρα να αναπτυχθούν ελεύθερα, δεν θα παρεμβαίνουν μεταξύ τους.

σπορόφυτο βερίκοκου

Επιλογή εδάφους

Συνιστάται μέτριο όξινο ή ελαφρώς αλκαλικό έδαφος για φύτευση. Το πολύ όξινο εξουδετερώνεται με ασβέστη ή αλεύρι δολομίτη, τα οποία εισάγονται το φθινόπωρο κατά τη διάρκεια της εκσκαφής του κήπου.

Ένα σπορόφυτο βερίκοκου φυτεύεται σε ένα λάκκο, όπου η τύρφη, η άμμος του ποταμού και η αλουμίνα προστίθενται σε ίσα μέρη.

Σπουδαίος! Μην φυτεύετε το Rapture κοντά στα υπόγεια νερά. Λόγω της στασιμότητας της υγρασίας στο έδαφος, το ριζικό σύστημα του δέντρου αρχίζει να σαπίζει, στο μέλλον αυτό προκαλεί την εμφάνιση μυκήτων.

πολύ ξινή

Φροντίδα δέντρων

Το βερίκοκο παράγει αξιοπρεπείς αποδόσεις, σύμφωνα με τους κανόνες της γεωργικής τεχνολογίας.

Πότισμα

Η ποικιλία Vostorg φημίζεται για την υψηλή αντοχή της σε ξηρές συνθήκες. Παρ 'όλα αυτά, τα δέντρα πρέπει να ποτίζονται τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Μετά το πότισμα ή τη βροχή, το χώμα χαλαρώνεται και ο κύκλος του κορμού είναι μαλακός.

κανόνες της γεωργικής τεχνολογίας

Κλάδεμα

Η διαδικασία πραγματοποιείται την άνοιξη πριν διαλυθούν τα μπουμπούκια.Οι βλαστοί που έχουν παγώσει, σπάσουν, στεγνώσουν, έχουν χάσει τη δύναμή τους αφαιρούνται. Τα μέρη των περικοπών καλύπτονται με βερνίκι κήπου ή πασπαλισμένα με κάρβουνο, που είχε προηγουμένως θρυμματιστεί.

Στο τέλος της σεζόν, οι αποδυναμωμένοι νεαροί βλαστοί κόβονται. Το πυκνωμένο στέμμα αραιώνεται επίσης για καλύτερη διείσδυση του ηλιακού φωτός και του καθαρού αέρα.

αφαιρούνται οι βλαστοί

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της ποικιλίας

Το Apricot Delight έχει τις ακόλουθες θετικές ιδιότητες:

  1. Μέγεθος φρούτων.
  2. Παραγωγικότητα.
  3. Χειμερινή ανθεκτικότητα.
  4. Καλή ανοχή στην ξηρασία.
  5. Ανοσία στους μύκητες και τα παράσιτα.

Το κύριο μειονέκτημα είναι το χαμηλό επίπεδο αυτογονιμότητας. Από την άποψη αυτή, απαιτείται να φυτέψετε επικονιαστές.

μέγεθος φρούτων

Παράσιτα και ασθένειες

Η υψηλή υγρασία προκαλεί το σχηματισμό μυκητιασικών λοιμώξεων και συμβάλλει επίσης στην ανάπτυξη ασθενειών όπως η κλαστοσπορία, η μονοσιλίωση, η σπονδυλική νόσος. Ως προληπτικό μέτρο, τα βερίκοκα κλαδεύονται κάθε χρόνο, λευκαίνονται και ψεκάζονται με μυκητοκτόνα.

Οι αφίδες καθίστανται στις πλάτες των φύλλων, απορροφώντας το υγρό από αυτά. Οι βλαστοί στερούνται διατροφής, τα δέντρα δεν αναπτύσσονται καλά.

μυκητιασικές λοιμώξεις

Τον Αύγουστο, οι σκώροι τρώνε ενεργά ωριμάζοντας φρούτα και πηγαίνουν το χειμώνα στο έδαφος κοντά στον κορμό ή στα κάτω μέρη των δέντρων κάτω από το φλοιό.

Τα φύλλα κυλίνδρων τρέφονται με μπουμπούκια και φύλλα, γεγονός που βλάπτει επίσης την πλήρη ανάπτυξη του βερίκοκου.

Προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση των παρασίτων, τα κατεστραμμένα βερίκοκα συλλέγονται και καταστρέφονται εγκαίρως, ο παλιός φλοιός ξεφλουδίζεται, το στέλεχος είναι ασβεστωμένο, το χώμα σκάβεται και καταργούνται μεμονωμένες κάμπιες.

πλήρη ανάπτυξη

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι