Καλλιέργεια βερίκοκων στα Ουράλια στο ανοιχτό χωράφι, περιγραφή ποικιλιών και φροντίδας με σκληρότητα το χειμώνα

Οι κηπουροί ονειρεύονται να καλλιεργούν νόστιμα, ζουμερά βερίκοκα στη γη τους. Στο νότιο έδαφος, αυτό δεν θα είναι δύσκολο. Τα Ουράλια έχουν κρύο κλίμα, οπότε όταν επιλέγουν φυτά, οι κηπουροί θα πρέπει να μελετήσουν προσεκτικά τα χαρακτηριστικά των ποικιλιών και να επιλέξουν κατάλληλες για το σκληρό κλίμα. Στα Ουράλια, φυτεύονται σκληρά βερίκοκα χειμώνα, τα οποία μπορούν εύκολα να αντέξουν σε χαμηλές θερμοκρασίες και δυσμενείς παράγοντες.

Οι καλύτερες ποικιλίες βερίκοκων για τα Ουράλια

Τα Ουράλια χαρακτηρίζονται από σκληρές κλιματολογικές συνθήκες, επομένως, κατά την επιλογή των δενδρυλλίων, προτιμάται οι ανθεκτικές στο χειμώνα ποικιλίες που μπορούν να αντέξουν:

 • πάγωμα;
 • παρατεταμένη απόψυξη?
 • παγωνιά;
 • στάσιμη υγρασία
 • πτώσεις θερμοκρασίας
 • ηλιακό έγκαυμα.

Οι χειμερινοί σκληροί τύποι βερίκοκων λαμβάνονται διασχίζοντας μια συνηθισμένη καλλιέργεια με ένα άγριο.

Τα βόρεια βερίκοκα διαφέρουν ως προς τη γεύση και το μέγεθος από τα νότια βερίκοκα, αλλά παραμένουν εξίσου υγιή.

Συνιστώμενες καλύτερες ποικιλίες:

 1. Μέλι. Η κουλτούρα μεγαλώνει 3 μέτρα. Η διάμετρος της κορώνας ενός φυτού ενηλίκων είναι 4 μέτρα. Τα φρούτα είναι μεγάλα.
 2. Κίροβετς. Το φυτό είναι συμπαγές, δεν μεγαλώνει περισσότερο από 3 μέτρα. Συγκομίζονται περίπου 15 κιλά βερίκοκα ανά σεζόν. Το βάρος του καθενός δεν υπερβαίνει τα 27 γραμμάρια. Το δέρμα του καρπού είναι κοκκινωπό. Αρχίζουν να ωριμάζουν στις αρχές Αυγούστου. Πλεονέκτημα - ιδιότητες υψηλής γεύσης των φρούτων και εξαιρετική αντοχή στη χειμερινή περίοδο.
 3. Σιβηρίας. Η κουλτούρα μεγαλώνει έως 5 μέτρα. Τα φρούτα είναι μικρά, σπάσουν όταν είναι ώριμα, ξινά ξινά. Αντέχει σε σοβαρούς παγετούς.
 4. Καμπαρόφσκ. Συγκομιδή από το 4ο έτος. Το φυτό χρειάζεται συστηματική φροντίδα: κλάδεμα, σχηματισμός κορώνας. Ένα δέντρο με διάσπαρτη κορώνα μεγαλώνει σε μεγάλο μέγεθος. Τα βερίκοκα έχουν ένα μέσο επίπεδο μεταφοράς. Ένα ενήλικο φυτό παράγει έως και 35 κιλά φρούτων με ιδιότητες υψηλής γεύσης. Η κουλτούρα διακρίνεται από την καλή ανθεκτικότητα του χειμώνα, ικανή να αντέξει σε σοβαρούς παγετούς.
 5. Σκληραγωγημένος. Το δέντρο αναπτύσσεται γρήγορα. Αναφέρεται στο χειμώνα ανθεκτικό.
 6. Βόρειο σέλας. Αυτή είναι μια ελίτ ποικιλία βερίκοκου με υψηλή αντοχή στον παγετό. Η έλλειψη πολιτισμού είναι η δυνατότητα απόσβεσης. Το βάρος των φρούτων είναι περίπου 30 γραμμάρια. Ο πολτός έχει μέση πυκνότητα.
 7. Όρος Αμπακάν. Το φυτό έχει μια στεφάνη που απλώνεται και φτάνει τα 3 μέτρα σε ύψος. Η καλλιέργεια είναι ανθεκτική στον παγετό. Φρούτα καταθλιπτικής μορφής με κίτρινο-πρασινωπό χρώμα. Γλυκόπικρη γεύση με ζουμερό πολτό. Με μακροχρόνια απόψυξη χειμώνα, τα μπουμπούκια φρούτων μπορεί να πέσουν. Ένα δέντρο δίνει έως και 15 κιλά συγκομιδής.
 8. Ανατολική Σιβηρία. Αναφέρεται νωρίς, έχει αντοχή στον παγετό. Η παρατεταμένη απόψυξη προκαλεί απόσβεση του λαιμού του αλόγου, η οποία μπορεί να προκαλέσει το πάγωμα του φυτού. Τα φρούτα είναι προικισμένα με νόστιμο πολτό.
 9. Σιβηρίας Μπαϊκάλοφ.Αυτή είναι μια ιδανική ποικιλία για τα Ουράλια, καθώς η σοδειά μπορεί να αντέξει ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες. Ένα ενήλικο φυτό παράγει 25 κιλά βερίκοκα σε μια παραγωγική χρονιά, τα οποία έχουν μεγάλο μέγεθος και γλυκιά γεύση. Περίοδος ωρίμανσης - αρχές Αυγούστου.
 10. Μανχουριάν. Το δέντρο είναι ψηλό, φτάνει τα 12 μέτρα. Τα ξινά φρούτα είναι ιδανικά για κονσέρβες και μαρμελάδες. Τα μήλα είναι μικρά, βάρους όχι περισσότερο από 20 γραμμάρια. Ανήκει στις καλύτερες ποικιλίες για τα Ουράλια, μπορεί εύκολα να αντέξει σοβαρούς παγετούς.
 11. Σαρατόφ ρουμπίνι. Το δέντρο δεν είναι μόνο ανθεκτικό στον παγετό, αλλά και ιδιαίτερα ανθεκτικό στο κρύο των μπουμπουκιών. Αναφέρεται σε έντονη. Τα φρούτα είναι αρωματικά. Το οστό είναι καλά διαχωρισμένο. Τα βερίκοκα δεν σπάσουν και έχουν ιδανική δυνατότητα μεταφοράς. Αποθηκεύτηκε για 2 μήνες εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις.
 12. Snegirek. Μπορεί να αναπτυχθεί σε περιοχές με σοβαρούς παγετούς. Η ετήσια συγκομιδή είναι 10 κιλά. Οι γόνιμες ποικιλίες είναι βολικές στη χρήση, καθώς δεν απαιτούν την παρουσία επικονιαστών. Ως εκ τούτου, το Snigherek μπορεί να αναπτυχθεί σε μια σειρά, μονής ταξινόμησης.

πολλά βερίκοκα

Όλες αυτές οι επιλογές είναι ιδανικές για σκληρά κλίματα.

Πώς να μεγαλώσετε τα βερίκοκα στα Ουράλια

Για την ανάπτυξη των βερίκοκων στα Ουράλια, επιλέξτε το σωστό, δυνατό φυτό με καλή αντοχή στον παγετό.

Η καλλιέργεια ενός πολιτισμού απαιτεί γνώση και απλές συστάσεις:

 1. Τα υπόγεια ύδατα είναι επικίνδυνα για τις καλλιέργειες. Προκαλούν σήψη και απόσβεση του ριζικού συστήματος.
 2. Τα δενδρύλλια φυτεύονται σε ένα μέρος χωρίς ρεύματα και με καλό φωτισμό. Προτιμήστε υπερυψωμένες περιοχές.
 3. Η φύτευση γίνεται το φθινόπωρο και την άνοιξη. Προ-λιπαίνετε το έδαφος και σκάψτε μια τρύπα σε μέγεθος 80 x 80 εκατοστά.
 4. Η αποχέτευση είναι τοποθετημένη στο κάτω μέρος, τοποθετείται ένα δενδρύλλιο και συνδέεται με ένα στήριγμα. Αυτή η προετοιμασία θα βοηθήσει το φυτό να αντέξει δυνατούς ανέμους. Η αποστράγγιση θα επιτρέψει στο ριζικό σύστημα να αναπτυχθεί καλά.
 5. Γεμίστε τη σκαμμένη τρύπα στη μέση με τη γη και γεμίστε την με ένα κουβά με νερό. Όταν το υγρό απορροφηθεί πλήρως, καλύψτε το με το υπόλοιπο χώμα και γεμίστε το ξανά με έναν κάδο νερού.

φύτευση βερίκοκων

Τα βερίκοκα μεγαλώνουν καλά σε εξωτερικούς χώρους και αποδίδουν άφθονες συγκομιδές με σωστή φροντίδα. Κατά την αγορά, επιλέξτε ετήσια φυτά. Συνιστάται να φυτέψετε πολλούς τύπους δέντρων ταυτόχρονα. Στη συνέχεια, τα φυτά θα εφοδιαστούν με εγκάρσια επικονίαση, η οποία θα έχει θετική επίδραση στην περαιτέρω καρποφορία. Μετά τη μεταφύτευση, η καλλιέργεια ποτίζεται άφθονα.

Στα Ουράλια, καλλιεργούνται μόνο ποικιλίες με ζώνη, προτιμώνται τα φυτά δύο ετών με κλειστό ριζικό σύστημα. Συνιστάται η αγορά σε εξειδικευμένα φυτώρια.

Φροντίδα

Η φροντίδα βερίκοκου στα Ουράλια πρέπει να είναι συνεχής. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τις προτάσεις:

 • για καλύτερη επικονίαση, το φυτό ψεκάζεται με βάμμα μελιού.
 • Μην αφήνετε το λιωμένο χιόνι να σταματήσει στις τρύπες.
 • αφαιρέστε τα περιττά κλαδιά, η διαδικασία θα δώσει μια όμορφη εμφάνιση στην κουλτούρα και θα σας βοηθήσει να έχετε υψηλή απόδοση.
 • σίτιση δύο φορές την εποχή.
 • εφαρμόζει προληπτικά μέτρα κατά των ασθενειών και των παρασίτων ·
 • ποτίζεται τακτικά, αλλά με μέτρο.

Το κλάδεμα πραγματοποιείται έως ότου εμφανιστούν τα φύλλα. Αφήστε τα κλαδιά ομοιόμορφα τοποθετημένα στο στέμμα. Οι φυτεύσεις χρειάζονται μεγάλη ποσότητα υγρασίας τη στιγμή του σχηματισμού των ωοθηκών. Για την προστασία των καλλιεργειών από τον κρύο καιρό, τον καυτό χειμερινό ήλιο και τα τρωκτικά, πριν από την υπερθέρμανση του Απριλίου, τα βαρίδια και τα σκελετικά κλαδιά τυλίγονται με λευκό ύφασμα. Καλλιεργούνται μόνο μοσχευμένα δέντρα. Τα φυτά που προκύπτουν από τους σπόρους δεν έχουν καμία πιθανότητα επιβίωσης. Με τη σωστή επιλογή ποικιλίας και σωστή φροντίδα, το βερίκοκο θα σας ευχαριστήσει με μια άφθονη συγκομιδή κάθε χρόνο.

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι