Περιγραφή της ποικιλίας μελιτζάνας Almaz, χαρακτηριστικά καλλιέργειας και φροντίδας

Η μελιτζάνα είναι φυτικό φυτό που καλλιεργείται σε καλοκαιρινές εξοχικές κατοικίες. Η ποικιλία μελιτζάνας Almaz είναι μια ανεπιτήδευτη και μη ιδιότροπη κουλτούρα. Παρέχοντας κατάλληλη φροντίδα, οι κηπουροί παίρνουν μια πλούσια συγκομιδή. Το λαχανικό έχει εξωτικό χρώμα και χρησιμοποιείται στην προετοιμασία των πρώτων και κύριων πιάτων. Η εξαιρετική γεύση, η περιεκτικότητα σε μακροθρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, η χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες έχουν κάνει τη μελιτζάνα ένα από τα πιο αγαπημένα λαχανικά.

Περιγραφή και χαρακτηριστικά

Το Diamond είναι μια αποδεδειγμένη ποικιλία μελιτζάνας. Θεωρείται αξιόπιστο και ευέλικτο σε σύγκριση με άλλα είδη. Οι κάτοικοι των θερμών περιοχών καλλιεργούν λαχανικά στο χωράφι. Εάν πρόκειται για πόλη με κρύο κλίμα, χρησιμοποιούνται θερμοκήπια ή θερμαινόμενα κρεβάτια. Χαρακτηρίζεται από την ωρίμανση.

διαμάντι μελιτζάνας

Μπορεί να φτάσει σε ύψος 65 εκ. Ο σχηματισμός φρούτων μελιτζάνας εμφανίζεται στο κάτω μέρος του στελέχους. Το κάλυκα του λαχανικού έχει ανοιχτό πράσινο χρώμα. Δεν καλύπτεται με αγκάθια, γεγονός που καθιστά ευκολότερη τη συγκομιδή.

Το διαμάντι έχει καρπούς σε κλασικό επιμήκη σχήμα. Το μήκος της μελιτζάνας κυμαίνεται από 13 έως 18 cm, η διάμετρος του φτάνει τα 6 cm. Έχει μια ευχάριστη γεύση πολτού, ο οποίος καλύπτεται με πυκνό δέρμα στην κορυφή. Η σάρκα είναι μπεζ με πράσινη απόχρωση και στερείται πικρίας. Η ποικιλία είναι κατάλληλη για την προετοιμασία ζεστών γευμάτων, σνακ και κονσέρβες.

μέρη του στελέχους

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων είναι:

  • ανεπιτήδευτη φροντίδα
  • εξαιρετική γεύση
  • εξαιρετικές τεχνολογικές ιδιότητες?
  • δυνατότητα μεταφοράς μεγάλων αποστάσεων
  • υψηλή παραγωγικότητα.

Στο πλαίσιο των πλεονεκτημάτων, τα μειονεκτήματα της μελιτζάνας δεν φαίνονται τόσο σοβαρά. Τα χαμηλότερα φρούτα αγγίζουν το έδαφος. Ως αποτέλεσμα, σχηματίζεται ένα ελαφρύ σημείο, κάτω από το οποίο υπάρχει ένας σκληρός πολτός. Κάθε λαχανικό έχει μεγάλη ποσότητα σπόρων, τους οποίους ορισμένοι αισθάνονται στα τρόφιμα τους.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Κανόνες καλλιέργειας φυτών

Ένα λαχανικό μπορεί να καλλιεργηθεί με δύο τρόπους - σπορόφυτο και σπορά στο έδαφος. Η πρώτη επιλογή θεωρείται η πιο αποτελεσματική για τη μελιτζάνα. Εάν σπέρνετε σπόρους σε ανοιχτό έδαφος, η συγκομιδή ενδέχεται να μην αναμένεται λόγω των καιρικών συνθηκών. Λαμβάνεται επίσης υπόψη η περίοδος ωρίμανσης των φρούτων.

καλλιέργεια φυτού

Ημερομηνίες προσγείωσης

Η εργασία με φυτικό υλικό ξεκινά συνήθως το δεύτερο μισό του χειμώνα. Η φύτευση σε ανοιχτό έδαφος γίνεται αφού η ηλικία της μελιτζάνας φτάσει τις 65-70 ημέρες. Αρχίζουν να μεγαλώνουν σε εξωτερικούς χώρους μετά από παγετούς. Επιπλέον, το έδαφος πρέπει να ζεσταθεί καλά έτσι ώστε οι σπόροι μελιτζάνας να βλαστήσουν έντονα.

υλικό φύτευσης

Προετοιμασία του εδάφους για φύτευση

Μπορείτε να αγοράσετε γη για λαχανικά σε εξειδικευμένο κιόσκι.Έχει ήδη περάσει τη διαδικασία απολύμανσης και δεν χρειάζεται προετοιμασία. Το έδαφος είναι κορεσμένο με θρεπτικά συστατικά και χαλαρώνοντας ουσίες. Εάν δεν είναι δύσκολο για ένα άτομο, μπορείτε να αρχίσετε να προετοιμάζετε τη γη μόνοι σας.

Το έδαφος για μελιτζάνα συλλέγεται από τη γη στην οποία καλλιεργούνται λαχανικά και φρούτα. Το δασικό έδαφος που συλλέγεται κοντά στο χωριό είναι επίσης κατάλληλο. Η ποσότητα που συλλέγεται αναμιγνύεται με τύρφη ή πριονίδι και χούμο. Το τελευταίο συστατικό είναι η τέφρα ξύλου. Θα χρειαστείτε ένα ποτήρι για έναν κάδο μείγματος.

έδαφος για φύτευση

Η γη είναι ο βιότοπος των εντόμων και των προνυμφών τους. Πριν σπορά μελιτζάνας πρέπει να απολυμανθεί. Αυτό μπορεί να γίνει με οποιονδήποτε διαθέσιμο τρόπο:

  • θέρμανση σε φούρνο ή φούρνο μικροκυμάτων.
  • στον ατμό σε λουτρό νερού
  • ρίχνουμε βραστό νερό.
  • επεξεργασία στο φούρνο ή στη σχάρα.

Με τη βοήθεια της διαδικασίας θέρμανσης, επιβλαβή έντομα, μύκητες και τα υπολείμματα των παρασιτικών φυτών μπορούν να καταστραφούν. Μετά τη θερμική επεξεργασία, περιμένετε να κρυώσει εντελώς το έδαφος. Μετά από αυτό, η γη μένει μόνη για 7-10 ημέρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το έδαφος στηρίζεται και αποκαθίσταται η ευεργετική μικροχλωρίδα.

ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ

Προετοιμασία σπόρων

Ένα μειονέκτημα πρέπει να αναφερθεί εδώ - ένας μεγάλος αριθμός σπόρων στον καρπό. Από την άλλη πλευρά, αυτή η δυνατότητα του Almaz καθιστά δυνατή τη συλλογή σπόρων για σπορά την επόμενη σεζόν μόνοι σας. Για να βελτιωθεί η βλάστηση των μελιτζανών, συνιστάται να τα προετοιμάσετε.

Μουλιάζω

Για τη διαδικασία, το συνηθισμένο υπερμαγγανικό κάλιο είναι κατάλληλο. Το διάλυμα πρέπει να είναι ανοιχτό ροζ. Οι σπόροι μελιτζάνας βυθίζονται σε ζεστό υγρό για 20-25 λεπτά. Μετά από αυτό, το διάλυμα στραγγίζεται και οι σπόροι πλένονται με τρεχούμενο νερό.

προετοιμασία σπόρων

Λίπασμα επιφάνειας

Η μέθοδος έχει θετική επίδραση στη βλάστηση. Είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε ένα θρεπτικό μέσο. Κατά κανόνα, μπορεί να είναι μια ειδική προετοιμασία ή ξύλινη τέφρα. Για 1 λίτρο νερού, χρειάζεστε 1 κουταλάκι του γλυκού. λιπάσματα. Οι σπόροι εμποτίζονται και αφήνονται για 24 ώρες.

Σκλήρυνση των σπόρων

Η σκλήρυνση έχει θετική επίδραση στην περαιτέρω ανάπτυξη νεαρών φυτών. Μετά την επεξεργασία του υλικού φύτευσης, τοποθετείται σε πανί τυριού, αφήνοντάς το να στεγνώσει λίγο. Οι σπόροι μελιτζάνας τοποθετούνται στα κάτω τμήματα του ψυγείου για μια ημέρα. Στη συνέχεια επαναλαμβάνεται η διαδικασία σκλήρυνσης και οι σπόροι τοποθετούνται ξανά στο ψυγείο. Μόλις ολοκληρωθεί το στάδιο, οι σπόροι φυτεύονται αμέσως στο έδαφος.

θρεπτικό μέσο

Σπορά

Η σπορά σπόρων συνιστάται να γίνεται σε ξεχωριστά φλιτζάνια. Η ποικιλία μελιτζάνας Almaz δεν ανέχεται τη σωστή επιλογή και αυτή η προσέγγιση θα την σώσει από άσκοπο άγχος. Το εύθραυστο ριζικό σύστημα της μελιτζάνας μπορεί να καταστραφεί κατά τη διάρκεια της συλλογής, καθώς είναι απαραίτητο να διαχωριστούν τα φυτά μεταξύ τους. Η ανάπτυξη σε χωριστά δοχεία έχει θετική επίδραση στα ίδια τα φυτά, αποδεικνύονται ισχυρά και υγιή.

2 ή 3 κόκκοι φυτεύονται σε κάθε φλιτζάνι. Αυτό είναι ένα είδος διαβεβαίωσης, αφού δεν βλαστάνουν όλοι. Εάν εμφανιστούν 2 ή 3 λάχανα, το ισχυρότερο επιλέγεται για περαιτέρω μεταμόσχευση. Οι σπόροι μελιτζάνας μπορούν να φυτευτούν σε μεγάλα δοχεία. Ταυτόχρονα, διατηρείται απόσταση 6-7 cm μεταξύ των τόπων προσγείωσης.

ξεχωριστά φλιτζάνια

Το υλικό των σπόρων βυθίζεται στο έδαφος σε βάθος 2 εκ. Για να εμφανιστούν τα φυτά το συντομότερο δυνατό, δημιουργούνται ορισμένες συνθήκες. Στο δωμάτιο όπου βρίσκονται τα μελλοντικά φυτάρια, ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 22 ° C. Καλύψτε με φύλλο αλουμινίου για να δημιουργήσετε ένα φαινόμενο θερμοκηπίου.

Πώς να φροντίζετε τον πολιτισμό σας

Οι συνθήκες του θερμοκηπίου απορρίπτονται όταν εμφανίζονται βλαστοί. Για την κανονική ανάπτυξη των βλαστών, η θερμοκρασία μειώνεται στους 15 ° C. Η χαμηλή ανάγνωση θα επιβραδύνει το τράβηγμα των στελεχών της μελιτζάνας και θα βοηθήσει το σχηματισμό του ριζικού συστήματος. Μετά από 1-2 εβδομάδες, η θερμοκρασία αυξάνεται για να συνεχιστεί η ανάπτυξη του εναέριου μέρους του φυτού.

το φαινόμενο του θερμοκηπίου

Πότισμα

Τα σπορόφυτα, όπως ένα ενήλικο φυτό, χρειάζονται τακτικό πότισμα. Είναι καλύτερα να αδειάζετε το νερό, αλλά όχι πολύ κρύο. Η διαδικασία ποτίσματος πραγματοποιείται καθώς στεγνώνει το χωμάτινο κώμα.Όπως δείχνει η πρακτική, αρκεί μία φορά κάθε 3 ημέρες.

Λίπασμα επιφάνειας

Εκτός από το πότισμα, τα νεαρά λάχανα μελιτζάνας χρειάζονται γονιμοποίηση. Το ντύσιμο γίνεται κάθε 2 εβδομάδες. Η ουρία χρησιμοποιείται για οργανική ανάπτυξη. Το κάλιο εμφανίζεται όταν το πράσινο μέρος τραβιέται έντονα. Τα οργανικά λιπάσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως επίδεσμοι κορυφαίας χρήσης: μουλίνια, περιττώματα πουλιών, πολτός.

λάχανα μελιτζάνας

Βαφή μέταλλου

Το διαμάντι είναι μια ποικιλία μελιτζάνας που δεν ξεχωρίζει για την ακρίβεια. Αλλά πριν από τη φύτευση στο έδαφος, απαιτείται προκαταρκτική σκλήρυνση νεαρών δενδρυλλίων. Η διαδικασία είναι απλή και δεν περιλαμβάνει τη χρήση εργαλείων. Ο κηπουρός πρέπει να βγάλει τις γλάστρες του πρασίνου στο ύπαιθρο.

Η πρώτη διαδικασία σκλήρυνσης μελιτζάνας διαρκεί 15 λεπτά. Κάθε μέρα το διάστημα αυξάνεται κατά 2-3 λεπτά. Οι καιρικές συνθήκες εκτός θα πρέπει να είναι ευνοϊκές, ώστε να μην παγώνουν τον πολιτισμό. Ο ζεστός αέρας και οι ακτίνες του ήλιου είναι μια άλλη απαίτηση.

βγάζω τα pot

ΜΕΤΑΦΟΡΑ

Το φυτό θα ανέχεται καλύτερα τη μεταμόσχευση και θα ριζώσει σε νέο μέρος εάν έχει τουλάχιστον 5 φύλλα. Με την εμφάνιση αυτού του αριθμού φύλλων, το ριζικό σύστημα της μελιτζάνας αναπτύσσεται επαρκώς. Μετά την εμφάνιση των βλαστών, μετράται 70 ημέρες και η καλλιέργεια μεταμοσχεύεται σε ανοιχτό έδαφος. Η ώρα αποβίβασης πέφτει στα τέλη Μαΐου και διαρκεί έως τις αρχές Ιουνίου.

Αυτή η περίοδος είναι ευνοϊκή για αποβίβαση, καθώς η γη έχει χρόνο να ζεσταθεί και δεν υπάρχει παγετός. Πριν από τη φύτευση δενδρυλλίων, το έδαφος ποτίζεται με νερό, χαλαρώνοντάς το. Η ρίζα εμβαθύνει κατά 7 εκατοστά, φυτεύοντας τους βλαστούς σε σειρές. Πρέπει να διατηρείται απόσταση 30 cm μεταξύ φυτών και 65 cm μεταξύ σειρών. Για 1 τετραγωνικό. m χώμα είναι αρκετό για να φυτέψει 6 μελιτζάνες.

η γη έχει χρόνο

Προστασία από ασθένειες και παράσιτα

Το διαμάντι μελιτζάνας σπάνια επηρεάζεται από ασθένειες των φυτών. Το πιο επικίνδυνο παράσιτο για ένα λαχανικό είναι το σκαθάρι της πατάτας του Κολοράντο. Όντας στο στάδιο των προνυμφών, μολύνει γρήγορα την πράσινη μάζα της καλλιέργειας. Οι σειρές με νεαρά φυτά κατά καιρούς πάσχουν από το παρασιτικό ακάρεο της αράχνης.

Το παράσιτο αναπαράγεται ενεργά σε περιοχές με υγρό κλίμα και υψηλές θερμοκρασίες αέρα.

Οι γυμνοσάλιαγκες προκαλούν τεράστια ζημιά στην κουλτούρα, ροκανίζοντας όχι μόνο τα φύλλα, αλλά και τους βλαστούς. Οι λιγότερο επηρεασμένες από αφίδες, αρκούδες και λευκές μύγες. Η περιοδική θεραπεία της μελιτζάνας με εντομοκτόνα παρασκευάσματα προστατεύει τους θάμνους από τα παράσιτα. Το έδαφος χρειάζεται επίσης απολύμανση. Τα κλίτη πασπαλίζονται με ασβέστη ή ξύλο.

ασθένειες και παράσιτα

Για τη μείωση του αριθμού των επεξεργασιών του φυτού με χημικά παρασκευάσματα, λαμβάνονται κατάλληλα προληπτικά μέτρα και ακολουθούνται τα στάδια της γεωργικής τεχνολογίας.

Κανόνες συγκομιδής και αποθήκευσης

Τα φρούτα είναι έτοιμα για συγκομιδή όταν γίνουν βαθιά μοβ. Είναι απαραίτητο να αφαιρείτε συνεχώς τις μελιτζάνες από τον κήπο, καθώς η καλλιέργεια ωριμάζει μερικώς. Ψαλίδια κήπου ή ψαλίδια κλαδέματος είναι κατάλληλα για την κοπή ενός διαμαντιού. Αυτό θα σας επιτρέψει να αφαιρέσετε τα φρούτα χωρίς να καταστρέψετε τον θάμνο.

χημικά παρασκευάσματα

Οι μελιτζάνες δεν πρέπει να αφήνονται στα κλαδιά εάν έχουν ήδη ωριμάσει. Σε υπερβολικά φρούτα, το χρώμα του δέρματος αλλάζει από μωβ σε καφέ. Μετά από αυτό, η μελιτζάνα γίνεται δηλητηριώδης. Η χρήση τέτοιων φρούτων στα τρόφιμα προκαλεί πεπτικά προβλήματα και επηρεάζει αρνητικά τα όργανα ΩΡΛ.

πεπτικά προβλήματα

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι