Περιγραφή της ποικιλίας μελιτζάνας King of the North F1, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η ποικιλία μελιτζάνας King of the North F1 είναι η πρώτη. Αυτή η καλλιέργεια είναι ανθεκτική στους ελαφρούς παγετούς, χαρακτηρίζεται από αυξημένη παραγωγικότητα και εξαιρετική γεύση. Από την εμφάνιση των πρώτων βλαστών έως τη συγκομιδή, πέρασαν 100 ημέρες. Αυτή η καλλιέργεια εκτράφηκε για να αναπτυχθεί στις βόρειες περιοχές, αλλά αναπτύσσεται καλά σε εύκρατα κλίματα.

Περιγραφή και χαρακτηριστικά της ποικιλίας

Το King of the North F1 είναι ένα ανεπιτήδευτο φυτό που ανέχεται καλά τους ελαφρούς παγετούς. Οι θάμνοι του υβριδίου είναι αρκετά ισχυροί και ισχυροί, όταν φυτεύονται στο έδαφος, το ύψος των θάμνων δεν υπερβαίνει τα 70 cm, επομένως δεν χρειάζεται να δένονται. Εάν η καλλιέργεια φυτευτεί σε θερμοκήπιο, τότε οι θάμνοι μπορούν να μεγαλώσουν πάνω από 1 μέτρο. Σε αυτήν την περίπτωση, απαιτείται μια καλτσοδέτα.

χαρακτηριστικά ποικιλίας

Οι μίσχοι είναι πρασινωπό-μοβ, φωτεινό χρώμα. Τα φύλλα έχουν μοβ ραβδώσεις. Πολλά λουλούδια, λεπτό λιλά χρώμα. Τα φρούτα είναι στρογγυλά, επιμήκη. Πολλοί καλοκαιρινοί κάτοικοι συγκρίνουν αυτήν την ποικιλία με λουκάνικα. Το μήκος του φρούτου μπορεί να φτάσει τα 30 cm, η διάμετρος είναι 7 cm. Αλλά υπάρχουν φρούτα που φτάνουν σε μήκος 45 cm.

Η φλούδα της μελιτζάνας έχει έντονο μωβ χρώμα, λεπτό και γυαλιστερό. Ο πολτός είναι λευκός, μεσαίας πυκνότητας, χωρίς χονδροειδείς φλέβες και πικρία. Το φυτό αποδίδει καρπούς για 2 μήνες κατά μέσο όρο. Όταν καλλιεργείται σε συνθήκες θερμοκηπίου, η περίοδος καρποφορίας είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Βασιλιάς του Βορρά F1

Η μελιτζάνα αυτής της ποικιλίας περιέχει πολύ ασβέστιο, σίδηρο και φώσφορο. Βοηθούν στην ομαλοποίηση του μεταβολισμού και στην απομάκρυνση της βλαβερής χοληστερόλης από το σώμα.

Η ποικιλία Blue King of the North F1 δεν έχει πικρία, τα φρούτα δεν χρειάζεται να εμποτιστούν με αλατισμένο νερό πριν από το μαγείρεμα.

βοήθεια για την ομαλοποίηση

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το υβρίδιο έχει πολλά πλεονεκτήματα, χάρη στα οποία οι καλοκαιρινοί κάτοικοι θέλουν να φυτέψουν αυτήν την ποικιλία.

  1. Αντοχή στον παγετό. Η ποικιλία είναι ανθεκτική στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και στους ελαφρούς παγετούς, οι οποίες είναι συχνές στις αρχές του καλοκαιριού. Οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν επηρεάζουν την απόδοση της μελιτζάνας.
  2. Εξαιρετική βλάστηση. Ακόμα και όταν φυτεύετε σπόρους χωρίς προκαταρκτική προετοιμασία, συμπεριλαμβάνεται έως και το 70% του υλικού φύτευσης.
  3. Ανεπιτήδευτη. Δεν χρειάζεται να χάνετε χρόνο δένοντας φυτά και σχηματίζοντας έναν θάμνο. Το υβρίδιο ανέχεται τη μεταφύτευση καλά και γρήγορα συνηθίζει σε ασυνήθιστες συνθήκες.
  4. Ανθεκτικό σε μυκητιακές ασθένειες που συχνά επηρεάζουν τις μελιτζάνες
  5. Εξαιρετική γεύση. Οι μελιτζάνες αυτής της ποικιλίας έχουν τρυφερό πολτό, εντελώς χωρίς πικρία. Αυτό το λαχανικό είναι κατάλληλο για παρασκευή σνακ και κονσερβοποίηση.
  6. Ελκυστική εμφάνιση και μακροχρόνια αποθήκευση.
  7. Υψηλή παραγωγικότητα. Ακόμα και σε κακές καιρικές συνθήκες, συλλέγονται έως και 15 κιλά μπλε από 1 m².

ελαφρύ παγετό

Ο Βασιλιάς του Βορρά έχει επίσης μικρά ελαττώματα. Ορισμένες νοικοκυρές δεν τους αρέσει το επιμήκη σχήμα του φρούτου, το οποίο είναι άβολο να κοπεί. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν το γεγονός ότι τα φρούτα λερώνονται συχνά στο έδαφος, λόγω του μήκους τους.

Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι ο βασιλιάς του Βορρά είναι ένα υβρίδιο. Δεν θα είναι δυνατό να αναπτυχθούν φυτά από αυτο-συλλεγόμενους σπόρους, επομένως, το φυτικό υλικό πρέπει να αγοράζεται κάθε χρόνο.

αυτο-συλλέγονται

Καλλιέργεια δενδρυλλίων

Ο βασιλιάς του βορρά χαρακτηρίζεται από καλή βλάστηση, αλλά η προκαταρκτική προετοιμασία των σπόρων δεν θα βλάψει. Εκτελείται σε διάφορα στάδια.

  • Ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι διαλύεται σε ένα λίτρο ζεστό νερό, το υλικό φύτευσης χύνεται εκεί και αναμιγνύεται καλά. Αυτοί οι σπόροι που έχουν εμφανιστεί χύνονται.
  • Οι υπόλοιποι σπόροι βυθίζονται σε ζεστό νερό για 3 λεπτά. Η θερμοκρασία δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 45 βαθμούς.
  • Μετά από ζεστό νερό, το υλικό φύτευσης βυθίζεται για 20 λεπτά σε ένα ασθενές διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου.

Μια βρεγμένη βαμβακερή πετσέτα τοποθετείται σε ένα πιατάκι και οι σπόροι τοποθετούνται στην κορυφή. Βάζουν το πιατάκι σε ένα ζεστό μέρος, το καλύπτουν στην κορυφή με ένα άλλο υγρό πανί.

οι σπόροι δεν θα βλάψουν

Μετά από 3-4 ημέρες, όταν εκκολάπτονται τα λάχανα, οι μελιτζάνες φυτεύονται στο έδαφος, σε απόσταση 5 cm μεταξύ τους. 1-3 σπόροι φυτεύονται στην τρύπα, οι αδύνατοι βλαστοί στη συνέχεια αφαιρούνται. Χρησιμοποιήστε ειδικά δοχεία, συμπιεσμένες τύρφη ή απλά γλάστρες. Πριν από τη φύτευση, το χώμα πρέπει να τηγανιστεί στο φούρνο.

Όταν τα λάχανα έχουν 3 φύλλα, βουτούν. Αυτό γίνεται προσεκτικά, καθώς το ριζικό σύστημα των φυτών είναι αδύναμο.

Για την πρόληψη μυκητιασικών νοσημάτων, θρυμματισμένα δισκία ενεργού άνθρακα ή κιμωλία προστίθενται στο υπόστρωμα φύτευσης.

θρυμματισμένα δισκία

Προσγείωση και προετοιμασία για αυτό

Τα σπορόφυτα σκληραίνονται πριν φυτευτούν στο έδαφος. Για να γίνει αυτό, τα δοχεία αφαιρούνται πρώτα για 2-3 ώρες έξω και στη συνέχεια αυτή η ώρα αυξάνεται σταδιακά σε 10 ώρες. Τα pot δεν πρέπει να τοποθετηθούν σε πρόχειρο.

Η τοποθεσία φύτευσης μελιτζάνας πρέπει να είναι ανοιχτή, ηλιόλουστη και προστατευμένη από τον άνεμο. Δεν μπορείτε να φυτέψετε μπλε σε μέρη όπου οι νυχτερινές σκιάδες είχαν μεγαλώσει πριν.

σταδιακά αυξάνεται

Η προσγείωση πραγματοποιείται όταν η μέση ημερήσια θερμοκρασία είναι τουλάχιστον 20 βαθμούς. Αυτό συμβαίνει συνήθως στα μέσα Ιουνίου. Μέχρι αυτή τη στιγμή, θα πρέπει να υπάρχουν 7-8 φύλλα σε κάθε βλαστάρι. Εάν υπάρχουν μπουμπούκια ή λουλούδια στα φυτά, αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο στη φύτευση σε ανοιχτό έδαφος.

Οι θάμνοι φυτεύονται σε απόσταση 50 cm μεταξύ τους, η απόσταση μεταξύ των σειρών πρέπει να είναι περίπου 60 cm. Το βάθος των οπών είναι 15 cm.

Εάν τα φυτά φυτεύτηκαν σε τύρφη, τότε οι μελιτζάνες ρίχνονται στις τρύπες μαζί με το δοχείο.

μαζί με το δοχείο

Φροντίδα μελιτζάνας

Ο βασιλιάς του βορρά αναφέρεται σε ανεπιτήδευτα υβρίδια, αλλά εάν ο θερινός κάτοικος θέλει να πάρει μια μεγάλη συγκομιδή, απαιτείται ελάχιστη φροντίδα για τα φυτά.

Πότισμα

Όλες οι μελιτζάνες αγαπούν το νερό, αλλά είναι σημαντικό να μην τα ρίχνουμε πάρα πολύ. Εάν το καλοκαίρι δεν είναι ζεστό, τότε τα φυτά ποτίζονται κάθε τρεις ημέρες. Σε θερμοκρασίες πάνω από 30 βαθμούς, πρέπει να ποτίζετε τα κρεβάτια κάθε μέρα. Η καλύτερη ώρα για νερό είναι το πρωί. Ρίξτε λίγο νερό κάτω από τη ρίζα, είναι ανεπιθύμητο εάν το υγρό φτάσει στα φύλλα.

Την πρώτη εβδομάδα μετά τη φύτευση στο έδαφος, τα μπλε δεν ποτίζουν. Το άφθονο πότισμα αυτή τη στιγμή οδηγεί σε μείωση της ανοσίας των φυτών.

μεγάλη συγκομιδή

Επίστρωση

Το Mulch είναι απαραίτητο για αυτήν την ποικιλία μελιτζάνας για την προστασία του καρπού από τη μόλυνση. Επιπλέον, λόγω του στρώματος, η υγρασία διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα στο έδαφος. Το Mulch βοηθά τον κάτοικο του καλοκαιριού και εξοικονομεί χρόνο για να ξεριζώσει τα κρεβάτια.

φρούτα από τη ρύπανση

Λίπασμα επιφάνειας

Πρέπει να ταΐζετε το υβρίδιο κάθε δύο εβδομάδες. Μετά από αυτό, τα κρεβάτια ποτίζονται άφθονα, ώστε να μην καίγονται οι ρίζες. Για τη διατροφή, χρησιμοποιείται ένα διάλυμα καρβαμιδίου και υπερφωσφορικού, λαμβάνονται σε 10 γραμμάρια ανά 10 λίτρα νερού. Προσθέστε 5 γραμμάρια θειικού καλίου στο διάλυμα.

Μπορείτε να γονιμοποιήσετε φυτά με διάλυμα κοπριάς κοτόπουλου ή πικραλίδες.

ποτίζεται άφθονα

Έλεγχος ασθενειών και παρασίτων

Ο βασιλιάς του βορρά είναι ανθεκτικός σε ασθένειες και παράσιτα. Αλλά αν το καλοκαίρι αποδειχθεί υγρό, τότε οι θάμνοι ψεκάζονται περιοδικά με τέφρα από ξύλο ή θρυμματισμένη κιμωλία. Οι θάμνοι μελιτζάνας μπορούν να προσβληθούν από αφίδες ή ακάρεα αράχνης. Σε αυτήν την περίπτωση, τα φυτά υποβάλλονται σε επεξεργασία 2 φορές την ημέρα, για μια εβδομάδα, με έγχυση φλοιού κρεμμυδιών και βελών σκόρδου.

Τα φυτοφάρμακα που αγοράζονται στο κατάστημα χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο των γυμνοσάλιαγκων. Τα παρασκευάσματα Meta και Groza είναι κατάλληλα.

τα φυτά αντιμετωπίζονται

Συγκομιδή και αποθήκευση καλλιεργειών

Συλλέξτε τα μπλε όταν το δέρμα γίνεται γυαλιστερό και λαμπερό. Είναι σημαντικό να μην υπερβάλλετε τα φρούτα καθώς η σάρκα θα γίνει καφέ. Επιπλέον, μια πρόωρη συγκομιδή αποτρέπει το σχηματισμό νέων ωοθηκών.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε φρέσκες μελιτζάνες για περισσότερο από ενάμιση μήνα. Αποθηκεύστε τα λαχανικά σε δροσερό μέρος, σε θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη από 4 βαθμούς. Προηγουμένως, κάθε μελιτζάνα τυλίγεται με μια χαρτοπετσέτα.

συλλέξτε μπλε

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι