Ονόματα και περιγραφές των TOP 11 καλύτερων ποικιλιών μελιτζάνας για τη Σιβηρία

Το καλοκαίρι στη Σιβηρία είναι σύντομο. Σε αυτές τις συνθήκες, τα λαχανικά δεν έχουν πάντα χρόνο να ωριμάσουν. Ωστόσο, πολλοί κηπουροί, επιλέγοντας πρώιμες και μεσαίες αρχές ποικιλίες, έχουν προσαρμοστεί στην καλλιέργεια μελιτζάνων και άλλων φυτικών καλλιεργειών. Η φύτευση πραγματοποιείται τόσο σε ανοιχτό όσο και σε κλειστό έδαφος. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις καλύτερες ποικιλίες μελιτζάνας για τη Σιβηρία, τις ιδιαιτερότητες της καλλιέργειας σε αυτήν την περιοχή.

Οι καλύτερες ποικιλίες μελιτζάνας για τη Σιβηρία και τα Ουράλια

Στις βόρειες περιοχές, προτιμάται πρώιμες και μεσαίες πρώιμες ποικιλίες μελιτζάνας. Αυτή η κατάσταση πρέπει να τηρείται για τον λόγο ότι η καλλιέργεια έχει μεγάλη περίοδο καλλιέργειας. Οι καλύτερες ποικιλίες μελιτζάνας για τη Σιβηρία και τα Ουράλια έχουν ως εξής.

Πρόωρος 148

Το ύψος των θάμνων κυμαίνεται μεταξύ 20-50 εκατοστών. Το σχήμα των λαχανικών είναι επιμήκη σε σχήμα αχλαδιού, το χρώμα είναι μοβ. Βάρος φρούτων - 150-200 γραμμάρια. Η μελιτζάνα 148 πρώιμης ωρίμανσης της Σιβηρίας δίνει καλές αποδόσεις ακόμη και σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Φρούτα σε εξωτερικούς χώρους και υπό κάλυψη.

Ο πρίγκιπας της Σιβηρίας

Η ποικιλία καλλιεργείται κυρίως σε συνθήκες θερμοκηπίου. Ο πρίγκιπας της Σιβηρίας φτάνει σε ύψος 50 εκατοστά. Τα φρούτα έχουν σχήμα κυλίνδρου. Η μέση είναι καμπύλη. Βάρος φρούτων - 250-300 γραμμάρια, χρώμα - σκούρο μοβ.

Ο πρίγκιπας της Σιβηρίας

λευκή νύχτα

Οι θάμνοι φτάνουν σε ύψος 70 εκατοστά. 7-8 καρποί σε σχήμα αχλαδιού λευκού ή κιτρινωπού χρώματος αναπτύσσονται πάνω τους. Το μήκος της μελιτζάνας είναι 15-20 εκατοστά. Η ωρίμανση γίνεται την 105η ημέρα μετά τη φύτευση. Εάν οι πρώιμες ποικιλίες φυτευτούν σε θερμοκήπιο, μπορείτε να συγκομίσετε 10 ημέρες νωρίτερα.

Ταύρος καρδιά F1

Το ύψος των θάμνων είναι 70-80 εκατοστά. Οι μελιτζάνες ωριμάζουν σε 110-115 ημέρες. Το βάρος των ωοειδών φρούτων είναι περίπου 300 γραμμάρια. Το δέρμα είναι μωβ. Μπορείτε να φυτέψετε το Bull Heart F1 κάτω από ένα καταφύγιο ταινιών και σε ανοιχτό χώρο.

Ταύρος καρδιά F1

Καρυοθραύστης F1

Αυτό είναι ένα υβρίδιο υψηλής απόδοσης. Η υπέροχη μελιτζάνα σχηματίζει ωοειδή φρούτα με βαθύ μωβ χρώμα. Το βάρος τους είναι 250-300 γραμμάρια. Ο πολτός δεν περιέχει πικρία. Η μεσαία πρώιμη ποικιλία είναι κατάλληλη για καλλιέργεια υπό κάλυψη ταινιών.

Διαμάντι

Η ποικιλία είναι δημοφιλής όχι μόνο στη Σιβηρία, αλλά και σε άλλες περιοχές. Οι θάμνοι είναι καρποφόροι: συλλέγονται έως και 8 κιλά μελιτζάνας από ένα τετραγωνικό μέτρο περιοχής. Τα φρούτα είναι μοβ, σχεδόν μαύρα. Το μήκος τους είναι περίπου 17 εκατοστά και το βάρος τους είναι 150-180 γραμμάρια. Ο πολτός είναι πρασινωπός.

διαμάντι μελιτζάνας

Ιαπωνικός νάνος

Η μελιτζάνα σχηματίζει φρούτα καλά όχι μόνο σε κλειστό, αλλά και σε ανοιχτό χώρο. Ποικιλία νάνων: οι θάμνοι δεν υπερβαίνουν ένα ύψος 40 εκατοστών Τα φρούτα έχουν σχήμα αχλαδιού.Μια ελαφριά σάρκα σχηματίζεται κάτω από το σκούρο μοβ δέρμα.

βαλτική

Αυτή είναι μια άλλη ποικιλία που χρησιμοποιείται για καλλιέργεια στις βόρειες περιοχές. Το ύψος των θάμνων κυμαίνεται μεταξύ 45-75 εκατοστών. Το σχήμα του μωβ φρούτου είναι κυλινδρικό, μήκους 12-20 εκατοστών.

ώριμη μελιτζάνα

Τσεχική νωρίς

Η περίοδος από τη βλάστηση έως την τεχνική ωριμότητα είναι 90-100 ημέρες. Τα φρούτα είναι μεγάλα, ωοειδή. Το δέρμα είναι μωβ, η σάρκα είναι χωρίς πικρία. Μάζα μελιτζάνας - περίπου 500 γραμμάρια. Η κουλτούρα που προορίζεται για τα βορειοδυτικά φυτεύεται κάτω από ένα καταφύγιο ταινιών.

Μαύρο λαμπρό

Αυτή είναι μια από τις πρώιμες ποικιλίες μελιτζάνας που ωριμάζουν. Οι καρποί ωριμάζουν 105-110 ημέρες μετά τη φύτευση. Το ύψος των θάμνων είναι 50-60 εκατοστά. Βάρος φρούτων - 200-250 γραμμάρια. Η ανοιχτή σάρκα καλύπτεται με σκούρο μοβ δέρμα.

Μαύρο λαμπρό

Matrosik F1

Η ποικιλία προσελκύει την προσοχή με τα λιλά λευκά ριγέ φρούτα. Μπορούν να καταναλωθούν ωμά. Οι θάμνοι φτάνουν σε ύψος 70-80 εκατοστά. Αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς την 105η ημέρα. Η μελιτζάνα έχει σχήμα αχλαδιού, ζυγίζει 250-400 γραμμάρια. Στη Σιβηρία, καλλιεργούνται υπό κάλυψη.

Επιπλέον πληροφορίες. Για να απαλλαγούμε από τη σολανίνη, η οποία δίνει την πικρά μελιτζάνα, τα κομμένα φρούτα τοποθετούνται σε ένα μπολ και πασπαλίζονται με αλάτι. Μετά από 30 λεπτά, ο πικρός χυμός χύνεται από τα πιάτα.

Χαρακτηριστικά της καλλιέργειας σε αυτήν την περιοχή

Σε σκληρές περιοχές με μικρά καλοκαίρια, οι μελιτζάνες καλλιεργούνται από φυτά. Σε αυτήν την περίπτωση, οι κηπουροί θα έχουν χρόνο να αφαιρέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα φρούτα από τον θάμνο.

Σπορά φυταρίων

Η σπορά γίνεται στα τέλη Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου. Τα σπορόφυτα θα εμφανιστούν στα μέσα του πρώτου ανοιξιάτικου μήνα. Είναι καλύτερο να σπείρετε μελιτζάνα απευθείας σε γλάστρες τύρφης. Στη συνέχεια, με την επακόλουθη μεταμόσχευση στο έδαφος, τα φυτά θα βλάψουν λιγότερο. Εάν δεν υπάρχουν γλάστρες, επιλέγεται ένα ρηχό δοχείο.

σπορά μελιτζάνας

Η σπορά γίνεται ως εξής:

 • οι σπόροι τοποθετούνται σε απολυμαντικό διάλυμα για 20-30 λεπτά, ξεπλένονται με νερό.
 • το κουτί είναι γεμάτο με υπόστρωμα που αποτελείται από χώμα κήπου, τύρφη, άμμο.
 • φτιάξτε αυλάκια με βάθος 1-1,5 εκατοστά.
 • σπέρνετε τους σπόρους, καλύψτε τους με ένα υπόστρωμα.
 • ψεκάζεται με νερό από ένα μπουκάλι ψεκασμού.

Το κουτί με καλλιέργειες καλύπτεται με φύλλο αλουμινίου, τοποθετείται σε ζεστό μέρος. Η θερμοκρασία δωματίου πρέπει να είναι έως 27 ° C.

Φροντίδα σποροφύτων

Η ταινία αφαιρείται κάθε μέρα, οι καλλιέργειες μεταδίδονται. Όταν εκκολάπτονται τα λάχανα, το κουτί μεταφέρεται σε ένα καλά φωτισμένο δωμάτιο με θερμοκρασία αέρα περίπου 18 ° C. Σε τέτοιες συνθήκες, φυλάσσεται για 5 ημέρες. Στη συνέχεια η θερμοκρασία αυξάνεται στους 23-25 ​​° C.

σπορόφυτα μπακαζάν

Βρέξτε τη γη όπως απαιτείται. Το πότισμα πραγματοποιείται, κατά κανόνα, 1-2 φορές την εβδομάδα. Το υπερβολικό νερό πρέπει να αποστραγγιστεί μέσω των οπών αποστράγγισης. Διαφορετικά, τα φυτά μπορεί να προσβληθούν από μυκητιακή νόσο. Για να αναπτυχθούν ισχυροί, υγιείς θάμνοι, το έδαφος γονιμοποιείται. Η πρώτη σίτιση πραγματοποιείται 2 εβδομάδες μετά τη βλάστηση. Για να το κάνετε αυτό, αραιώστε 1 κουταλιά της σούπας ουρία σε 10 λίτρα νερό. Τα θρεπτικά συστατικά εφαρμόζονται σε υγρό έδαφος.

Όταν εμφανίζονται 3-4 φύλλα στους θάμνους, μεταμοσχεύονται σε μικρά γλάστρες. Σε ξεχωριστά δοχεία, τα φυτά θα έχουν περισσότερο χώρο για ανάπτυξη. Πριν φυτέψετε τις μελιτζάνες στο χώρο, μετριάζονται. Για αυτό, τα φυτά αφαιρούνται καθημερινά, πρώτα για λίγα λεπτά και μετά για αρκετές ώρες.

Αποβίβαση σε μόνιμο μέρος

Τα σπορόφυτα μπορούν να φυτευτούν στο θερμοκήπιο στα τέλη Απριλίου. Οι μελιτζάνες φυτεύονται σε μια τοποθεσία στη Σιβηρία στα μέσα Ιουνίου. Μέχρι αυτή τη στιγμή, το έδαφος έχει χρόνο να ζεσταθεί καλά. Το κρεβάτι στον κήπο προετοιμάζεται το προηγούμενο καλοκαίρι ως εξής:

 • σκάψτε μια τρύπα βάθους 20-25 εκατοστών.
 • χύνεται οργανικό υλικό: πριονίδι, γρασίδι, καθαρό φύλλωμα, μικρά κλαδιά.
 • αρκετές φορές ποτίζεται με έγχυση περιττωμάτων πουλιών.
 • κοιμηθείτε με τη γη.
 • Περιβάλλουν τον κήπο με σανίδες.

φύτευση μελιτζάνας

Την άνοιξη, ο χώρος πασπαλίζεται με τέφρα από ξύλο.7-10 ημέρες πριν από τη φύτευση, η μελιτζάνα ποτίζεται με διάλυμα μουλεϊνίου, θερμαίνεται με μεμβράνη. Στη συνέχεια, χαλαρώνουν τη γη, σκάβουν οπές βάθους 15-20 εκατοστών. Η απόσταση μεταξύ των θάμνων είναι 35 εκατοστά. Αμέσως μετά τη φύτευση, η καλλιέργεια ποτίζεται με ζεστό νερό. Ο ριζικός κύκλος πασπαλίζεται με στρώμα. Το οργανικό υλικό θα αποτρέψει την ταχεία εξάτμιση της υγρασίας από τα βάθη της γης. Εάν η ποικιλία απαιτεί περαιτέρω καλτσοδέτα, οι γόμφοι οδηγούνται αμέσως.

Συμβουλές φροντίδας

Η αρχική φροντίδα συνίσταται στο έγκαιρο πότισμα, ακολουθούμενη από χαλάρωση του εδάφους. Σχηματίζονται θάμνοι. Οι μελιτζάνες τρέφονται αρκετές φορές τη σεζόν.

Στο ανοιχτό πεδίο

Οι μελιτζάνες είναι φυτά που αγαπούν την υγρασία. Τουλάχιστον οι κάδοι νερού καταναλώνονται ανά τετραγωνικό μέτρο περιοχής. Το πότισμα πραγματοποιείται αφού στεγνώσει το ανώτερο στρώμα του εδάφους. Η διαδικασία πραγματοποιείται το πρωί ή το βράδυ.

Σημείωση! Ποτίστε τη μελιτζάνα μόνο στη ρίζα. Η υπερθέρμανση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την παραγωγή των καλλιεργειών.

1-2 ημέρες μετά το πότισμα, το χώμα χαλαρώνει. Τα ζιζάνια γύρω από τα φυτά αφαιρούνται. Οι μελιτζάνες αρχίζουν να τρέφονται 10 ημέρες μετά τη φύτευση και μετά κατά την ανθοφορία και την καρποφορία. Χρησιμοποιείται ένα σύνθετο ορυκτό λίπασμα.

φύτευση μελιτζάνας

Για να ωριμάσουν οι μελιτζάνες στο κλίμα της Σιβηρίας, είναι απαραίτητο να σχηματιστούν θάμνοι. Τα περιττά παιδιά και τα τμήματα των ωοθηκών αφαιρούνται. Ως αποτέλεσμα της διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε, τα φυτά κατευθύνουν όλες τις δυνάμεις τους στην ανάπτυξη 7-8 φρούτων που έχουν απομείνει.

Στο θερμοκήπιο

Η θερμοκρασία του αέρα στο θερμοκήπιο διατηρείται στους 25-30 ° C. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το δωμάτιο αερίζεται. Διαφορετικά, τα φρούτα ενδέχεται να μην είναι δεμένα. Η βροχόπτωση δεν διεισδύει σε κλειστό έδαφος. Επομένως, αρδεύουν τη γη γύρω από τις μελιτζάνες στο θερμοκήπιο πιο συχνά από ό, τι στην ανοιχτή περιοχή.

Ψηλές ποικιλίες πολιτισμού συνδέονται με ένα στήριγμα. Στους θάμνους που έχουν φτάσει τα 30 εκατοστά σε ύψος, πιέστε την κορυφή. Μετά από αυτό, οι βλαστοί θα αρχίσουν να αναπτύσσονται ενεργά. Η βέλτιστη ποσότητα είναι 5 μίσχοι ανά φυτό. Τα υπόλοιπα αφαιρούνται.

φυτά μελιτζάνας

Φυτοπροστασία από ασθένειες και παράσιτα

Υπό δυσμενείς συνθήκες, οι μελιτζάνες μπορεί να υποστούν ασθένειες και παράσιτα. Τα κύρια είναι:

 1. Απατεώνας. Εμφανίζεται με υπερβολική υγρασία. Δεν υπάρχει θεραπεία. Οι θάμνοι απομακρύνονται από τον κήπο, η γη απολυμαίνεται.
 2. Αργά. Σε αυτήν την ασθένεια, οι πλάκες φύλλων χρωματίζονται, οι καρποί παραμορφώνονται. Για την πρόληψη και τη θεραπεία, το Fitosporin χρησιμοποιείται.
 3. Ωίδιο. Ο μύκητας επηρεάζει τους κορμούς, τα φύλλα, τα φρούτα. Η ασθένεια μπορεί να ανιχνευθεί από μια λευκή άνθιση σε όλα τα εδάφη της καλλιέργειας. Τα μυκητοκτόνα χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση του μύκητα.
 4. Σκαθάρι του Κολοράντο. Το παράσιτο τρώει ευαίσθητα φύλλα, εξασθενίζοντας τα φυτά. Συλλέγεται με το χέρι ή υποβάλλεται σε επεξεργασία με εντομοκτόνα.
 5. Ψείρα των φυτών. Το έντομο απορροφά κυτταρικό χυμό από τις πλάκες φύλλων. Μεγάλες αποικίες αφίδων μπορούν να σκοτώσουν τις μελιτζάνες. Fitoverm, η έγχυση τέφρας χρησιμοποιείται ενάντια στο παράσιτο.

Σπουδαίος! Η χημική επεξεργασία διακόπτεται ένα μήνα πριν από τη συγκομιδή.

Συγκομιδή και αποθήκευση

Στη Σιβηρία, οι μελιτζάνες συλλέγονται τον Αύγουστο. Ο πολτός τους γίνεται ελαστικός κατά την περίοδο αυτή. Ανάλογα με την ποικιλία, το δέρμα των ώριμων φρούτων γίνεται λευκό, μοβ, λιλά. Πρέπει να μαζέψετε εγκαίρως, διαφορετικά ο πολτός θα γίνει σκληρός, πικρός.

Κόψτε τα φρούτα με ένα κοφτερό κλάδεμα, με μέρος του μίσχου. Σκουπίζονται με ένα στεγνό πανί και τοποθετούνται σε ένα δροσερό δωμάτιο. Κατά κανόνα, οι μελιτζάνες αποθηκεύονται για 2-3 εβδομάδες. Εάν είναι τυλιγμένα σε χαρτί, τοποθετημένα σε άχυρο, καλυμμένα με πυκνό υλικό, η διάρκεια ζωής θα αυξηθεί κατά 1-2 μήνες.

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι