Περιγραφή της ποικιλίας μελιτζάνας Ultra Early F1, τα χαρακτηριστικά και η απόδοση της

Διάφορα λαχανικά καλλιεργούνται σε βολικά θερμοκήπια, μεταξύ των οποίων μπορείτε επίσης να παρατηρήσετε μια λιτή μελιτζάνα που ονομάζεται Ultra Early F 1. Καλλιεργείται συχνά σε συνθήκες θερμοκηπίου στη μεσαία ζώνη, επειδή αυτή η καλλιέργεια είναι αρκετά θερμοφιλική. Οι κηπουροί επιλέγουν συχνά αυτήν την ποικιλία λόγω της χαμηλής ωριμότητας και των εξαιρετικών δεικτών απόδοσης. Λόγω της πρώιμης ωριμότητάς της, αυτή η ποικιλία μπορεί επίσης να καλλιεργηθεί στο χωράφι.

Περιγραφή και χαρακτηριστικά της μελιτζάνας Ultra Early F1

Για πρώτη φορά η ποικιλία εκτράφηκε στην Ουκρανία. Ωριμότητα: πρώιμη ώριμη ποικιλία. Το υποείδος παράγει φρούτα σε σχήμα αχλαδιού με πλούσιο μωβ τόνο βάρους 120-140 γραμμάρια. Διαφέρει από άλλα είδη στην αυξημένη αντοχή του στην ξηρασία και τις ασθένειες. Στο πλαίσιο του καρπού, ο πολτός είναι κιτρινωπό-λευκό, χωρίς πικρή επίγευση. Ο θάμνος αποδεικνύεται διακλαδισμένος, έως και 15 φρούτα μπορούν να σχηματιστούν σε έναν θάμνο. Χρειάζονται 80-100 ημέρες για να φτάσει στην τεχνική ωριμότητα του φρούτου.

Χειμερινή ανθεκτικότητα της ποικιλίας: η καλλιέργεια είναι πολύ θερμοφιλική, δεν ανέχεται πτώσεις θερμοκρασίας, επομένως απαιτεί καταφύγιο κατά τη διάρκεια ενός κρύου θραύσης και σε έντονη ζέστη.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της ποικιλίας

Αυτό το υποείδος έχει έντονα πλεονεκτήματα, χάρη στα οποία πολλοί κηπουροί το επιλέγουν:

 • συμπαγείς θάμνοι;
 • ανέχεται τέλεια τη μεταφορά.
 • μακροχρόνια αποθήκευση
 • πρόωρη ωριμότητα
 • εξαιρετική γεύση, χωρίς πικρή επίγευση.
 • αυξημένη αντοχή σε ασθένειες και ξηρασία.

εξαιρετικά πρώιμη εμφάνιση μελιτζάνας f1

Κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας, παρατηρούνται οι ακόλουθες αδυναμίες της ποικιλίας:

 • θερμοφιλικότητα, δεν ανέχεται πτώσεις θερμοκρασίας, χρειάζεται καταφύγιο.
 • ευπαθή σε επιθέσεις διαφόρων παρασίτων.
 • απαιτεί τη φροντίδα και την προσοχή του κηπουρού.

θάμνοι μελιτζάνας

Αυξανόμενα χαρακτηριστικά

Αυτό το υποείδος είναι κατάλληλο για καλλιέργεια στο ανοιχτό χωράφι, για να πάρει ώριμα φρούτα, καλλιεργούνται φυτά. Αυτά τα λαχανικά είναι πολύ απαιτητικά σε συνθήκες καλλιέργειας. Είναι επιθυμητό να καλλιεργούνται στον χώρο πριν από αυτά πεπόνια, αγγούρια, λάχανο, ζεστά κρεμμύδια. Είναι ανεπιθύμητο να φυτέψετε μπλε μετά από νυχτερινές καλλιέργειες.

Το φθινόπωρο, ένα μείγμα εδάφους προετοιμάζεται για φύτευση ενός ετήσιου λαχανικού, το σκάψιμο πραγματοποιείται στο βάθος ενός φτυάρι μπαγιονέτ. Εάν η οξύτητα του εδάφους είναι υψηλή, τότε το ασβέστη είναι απαραίτητο το φθινόπωρο.

Αυτά τα λαχανικά απαιτούν υγρασία και άφθονο φως. Με σκιά και ξηρασία, σταματούν αισθητά να μεγαλώνουν. οι δείκτες απόδοσης πέφτουν. Η βέλτιστη θερμοκρασία για την ανάπτυξή τους είναι + 25-28 βαθμούς, οι μελιτζάνες ανέχονται τη θερμότητα κανονικά.

μελιτζάνα στο τραπέζι

Ημερομηνίες προσγείωσης

Ο χρόνος φύτευσης των επιλεγμένων σπόρων εξαρτάται από την περιοχή ανάπτυξης. Κατά την περίοδο από 10 έως 15 Φεβρουαρίου, οι σπόροι σπέρνονται. Σε ορισμένες περιοχές, σπέρνουν από την 1η Μαρτίου έως τις 15 Μαρτίου.

Σπορά σπόρων και φροντίδα για σπορόφυτα

Μερικοί κηπουροί σπέρνουν σπόρους που έχουν ήδη βλαστήσει, οι επιλεγμένοι σπόροι τοποθετούνται σε προετοιμασμένες μεμονωμένες γλάστρες. Πριν από τη φύτευση του επιλεγμένου υλικού, το έδαφος ποτίζεται με καθιερωμένο νερό. Βυθίστε τους βλαστικούς σπόρους κατά 2 εκατοστά. Πασπαλίστε τα φυτά στην κορυφή με κοσκινισμένο χώμα. Κατά τη φύτευση, είναι σημαντικό να τηρείτε το καθεστώς θερμοκρασίας έτσι ώστε οι βλαστοί να αυξάνονται εγκαίρως. Τοποθετήστε τα σπορόφυτα σε χώρο χωρίς πρόχειρο. Κατά τη διάρκεια του αέρα, τα έτοιμα λάχανα απομακρύνονται σε άλλο μέρος.

Λόγω ανεπαρκών ωρών φωτός της ημέρας, τα σπορόφυτα φωτίζονται για πρώτη φορά. Το κύριο καθήκον σε αυτό το στάδιο είναι να επεκτείνει τις ώρες της ημέρας σε 14 ώρες.

φυτά μελιτζάνας

Επίσης, η φροντίδα για νεαρούς βλαστούς περιλαμβάνει πότισμα, το οποίο γίνεται καθώς στεγνώνει το χωμάτινο κώμα. Το ξηρό χώμα ψεκάζεται με πιστόλι ψεκασμού. 15 ημέρες μετά τη μεταφύτευση των βλαστών, είναι απαραίτητο να αναπληρωθούν με υγρά σκευάσματα.

Οποιαδήποτε δενδρύλλια σκληρύνονται για να συνηθίσουν την εξωτερική θερμοκρασία. Η σκλήρυνση ξεκινά 10 ημέρες πριν από την προβλεπόμενη φύτευση σε ανοιχτό έδαφος.

Προετοιμασία εδάφους και φύτευση δενδρυλλίων

Για φύτευση δενδρυλλίων, κάντε εμβάθυνση 12 εκατοστών. Διατηρήστε μια απόσταση 50 εκατοστών μεταξύ των νέων. Μια μικρή ποσότητα τέφρας εισάγεται στις οπές, υγραίνεται με ένα ασθενές διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου. 15 ημέρες πριν από τη φύτευση οι νέοι γονιμοποιούνται με υψηλής ποιότητας φυσικό διάλυμα.

Τα νεαρά φυτά αφαιρούνται προσεκτικά χωρίς να διαταραχθεί το χωμάτινο κώμα. Στη συνέχεια τοποθετούνται σε έτοιμα πηγάδια.

μελιτζάνα στο ανοιχτό χωράφι

Συμβουλές φροντίδας

Τα πρόσφατα φυτευμένα φυτά ποτίζονται καλά μετά από 3 ημέρες. Το νερό που χρησιμοποιείται πρέπει να είναι ζεστό. Για να διατηρήσει την υγρασία, ο κύκλος του κορμού είναι αποξηραμένος με αποξηραμένα καλαμάκια, υψηλής ποιότητας χούμους, πριονίδι. Τα μπλε έχουν ένα ανεπτυγμένο σύστημα, χάρη στο οποίο αντέχουν τέλεια στην αποπνικτική περίοδο. Η καλλιέργεια λαχανικών χρειάζεται περιοδικό βοτάνισμα και χαλάρωση του εδάφους, με θάμνους. Στη δροσερή περίοδο, η σίτιση και το πότισμα μειώνονται για να αποφευχθεί η σήψη των ριζών.

Πότισμα

Οι όμορφες μελιτζάνες απαιτούν πολύ περισσότερη ζωτική υγρασία από τις αρωματικές πιπεριές. Μετά τη μεταφύτευση σε ανοιχτό έδαφος, τα λάχανα ποτίζονται για πρώτη φορά μετά από 5 ημέρες. Η συχνότητα ποτίσματος εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες. Σε συννεφιασμένες ημέρες, η υγρασία είναι αρκετή μετά από 7 ημέρες. Κατά τη διάρκεια της θερμοκρασίας και της ξηρασίας - μετά από 5 ημέρες.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα λάχανα μελιτζάνας ποτίζονται ακριβώς κάτω από τη ρίζα, το φύλλωμα δεν πρέπει να βραχεί. Πρέπει να το ποτίσετε με εξαιρετικά ζεστό νερό, η θερμοκρασία του πρέπει να κυμαίνεται από 25-28 βαθμούς, σε χαμηλότερες θερμοκρασίες υπάρχει κίνδυνος μείωσης της ανθοφορίας.

ψεκαστήρας

Λίπασμα επιφάνειας

Η πρώτη σίτιση πραγματοποιείται 15 ημέρες μετά την αποβίβαση των νέων. Το κύριο πράγμα είναι ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έχουν χρόνο να εγκατασταθούν και να προσαρμοστούν. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιείται μια σύνθετη σύνθεση. Κατά τη διάρκεια του σχηματισμού οφθαλμών, οι ετήσιοι χρειάζονται μια ισορροπία φωσφόρου και καλίου. Μετά την εμφάνιση των πρώτων ωοθηκών, η καλλιέργεια τροφοδοτείται με σύνθεση αζώτου-φωσφόρου. Υπερφωσφορικό και κάλιο άλας προστίθενται ένα μήνα πριν από την επιθυμητή συγκομιδή.

Χαλάρωση και βοτάνισμα

Τα ζιζάνια προσελκύουν επιβλαβή παράσιτα, ασθένειες των φυτών, επομένως δεν πρέπει να βρίσκονται στις κορυφογραμμές με μελιτζάνες. Η έγκαιρη απομάκρυνση των κρεβατιών θα βοηθήσει στην πρόληψη των επιθέσεων των παρασίτων. Η χαλάρωση του εδάφους απαιτείται επίσης για την παροχή οξυγόνου που δίνει τη ζωή στις ρίζες. Η χαλάρωση είναι αρκετή για μία φορά κάθε 2 εβδομάδες.

Σχηματισμός Μπους

Είναι απαραίτητο να σχηματιστεί ένας θάμνος μελιτζάνας λόγω της ευθραυστότητας των βλαστών. Αμέσως μετά τη φύτευση, τα λάχανα συνδέονται με ένα μικρό μανταλάκι. Η κουλτούρα δεν χρειάζεται να καρφιτσωθεί, το κύριο πράγμα είναι να αφαιρέσετε τα κίτρινα φύλλα και τα χαλασμένα φρούτα εγκαίρως.Μην αφαιρείτε τους κάτω βλαστούς που δεν παράγουν φρούτα, καθώς προστατεύουν το έδαφος από το στέγνωμα.

μελιτζάνα θάμνους εξαιρετικά νωρίς f1 στο θερμοκήπιο

Προστασία από ασθένειες και παράσιτα

Για προληπτικούς σκοπούς, ακολουθούνται οι ακόλουθες συστάσεις:

 • Μην επιτρέπετε έντονες αλλαγές θερμοκρασίας, υπερβολική υγρασία στο έδαφος.
 • ακολουθήστε προσεκτικά τη σειρά εναλλαγής καλλιεργειών, μην φυτεύετε μελιτζάνες στο ίδιο μέρος.
 • έγκαιρη θεραπεία ετήσιων με αποτελεσματικά μυκητοκτόνα.

Ιογενής ασθένειες μελιτζάνας υποβάλλονται σε επεξεργασία με αποδεδειγμένες χημικές ενώσεις. Σώζονται από την καθυστερημένη κρίση με παραδοσιακά μέσα, για παράδειγμα, από το φάρμακο Quadris.

τετραπλή

Πώς και πότε να συγκομιδή

Τα φρούτα αποπλένονται όταν έχουν μαύρο και μοβ χρώμα. Εάν υπερθέσετε τα φρούτα στον κήπο, μπορεί να γίνουν δηλητηριώδη λόγω της συσσώρευσης της βλαβερής ουσίας σελανίνης σε αυτά. Ο πολτός γίνεται σκληρός και τραχύς. Είναι καλύτερα να κόψετε τα ώριμα δείγματα. Το φυτό έχει αιχμηρά αγκάθια, οπότε πρέπει να συγκομίζετε προσεκτικά. Τα ωμά φρούτα δεν είναι κατάλληλα για κατανάλωση.

Αποθήκευση

Αποθηκεύστε τις έτοιμες μελιτζάνες σε ένα δροσερό δωμάτιο με ελάχιστο επίπεδο υγρασίας. Με την επιφύλαξη βέλτιστων συνθηκών αποθήκευσης, είναι δυνατή η αποθήκευση λαχανικών μέχρι την έναρξη του κρύου καιρού

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι