Περιγραφή της ποικιλίας μωβ σκόρδου Kharkov, χαρακτηριστικά καλλιέργειας και φροντίδας

Ένα χρήσιμο πρόσθετο για οποιοδήποτε πιάτο είναι κάτι παραπάνω από εύκολο να αναπτυχθεί με τα χέρια σας. Το σκόρδο είναι ένα από τα πιο ανεπιτήδευτα λαχανικά γύρω, και το μόνο που χρειάζεται είναι το φως του ήλιου και λίγο νερό.

Αλλά θα έχετε μια υγιή συγκομιδή για πολλά ακόμη χρόνια (το σκόρδο αποθηκεύεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, και οι περσικοί βολβοί αέρα ή γαρίφαλα του περασμένου έτους μπορούν να φυτευτούν στο έδαφος, κάτι που θα δώσει μια πλούσια συγκομιδή το επόμενο έτος).

Περιγραφή της ποικιλίας

Η ουκρανική ποικιλία σκόρδου έχει γαρύφαλλο διαμέτρου 4-5 cm. Κατά μέσο όρο, οι βολβοί είναι στρογγυλοί και ελαφρώς ισοπεδωμένοι στην κορυφή, 40-50 γραμμάρια ο καθένας και έχουν 4-6 σκελίδες. Οι καρποί αυτής της ποικιλίας έχουν μια έντονη γεύση που διαφέρει σημαντικά από τους άλλους σε αυτόν τον παράγοντα. Η ποικιλία είναι με βέλη, τα φυτά, καθώς μεγαλώνουν, φτάνουν σε ύψος 70 εκατοστά ή ακόμα και υψηλότερα.

Οι βολβοί αέρα σχηματίζονται στα βέλη, που περιέχουν περίπου 100 ταξιανθίες. Έχει ριγέ χρώμα με τη μορφή φωτεινών μωβ φλεβών σε λευκό φλοιό. Με την πάροδο του χρόνου, ο φλοιός γίνεται πιο σκούρο χρώμα και σχεδόν τελείως μοβ.

Μεγαλώνει

Η ποικιλία είναι στα μέσα της σεζόν, δηλαδή, η συγκομιδή μπορεί να συγκομιστεί λίγο περισσότερο από 3 μήνες μετά τη βλάστηση των πρώτων βλαστών. Οι χειμερινές ποικιλίες σκόρδου φυτεύονται στο έδαφος το φθινόπωρο και εκεί πρέπει να περάσουν ολόκληρο το χειμώνα. Οι σκελίδες ή οι βολβοί αέρα φυτεύονται σε διαστήματα 10 cm και καλύπτονται με ένα στρώμα γης 5-6 cm στην κορυφή. Είναι καλύτερα να διαχωρίζετε το γαρίφαλο το ένα από το άλλο λίγο πριν από τη φύτευση, έτσι ώστε να μην έχουν χρόνο να στεγνώσουν και, επιπλέον, είναι ευκολότερο να τα παρακολουθείτε έτσι ώστε να μην χάλασα. Αμέσως πριν από τη φύτευση, είναι σημαντικό να στεγνώσετε καλά τα τεμάχια εργασίας, ώστε να μην βλαστήσουν στο έδαφος νωρίτερα.

εμφάνιση του σκόρδου Kharkov μωβ

Για φύτευση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

  • λαμπτήρες αέρα
  • δόντια
  • μονόπλευροι λαμπτήρες.

Η φύτευση των βολβών αέρα έχει πολλά πλεονεκτήματα, πρώτον, θα εξοικονομήσετε πολλά χρήματα στο υλικό φύτευσης. Δεύτερον, η πιθανότητα εμφάνισης ασθενειών κατά τη φύτευση βολβών είναι πολύ χαμηλότερη. Φυτεύονται στο έδαφος με τον ίδιο τρόπο όπως τα γαρίφαλα. Το σκόρδο μπορεί να καλλιεργηθεί στον ίδιο χώρο για 2 χρόνια, αυτή τη φορά αρκεί για την ανάπτυξη μιας πλήρους καλλιέργειας από βολβούς αέρα. Κατά το πρώτο έτος, λαμβάνονται λαμπτήρες μονής προέλευσης, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για σπορά ένα χρόνο αργότερα.

Kharkov μωβ σκόρδο στο χέρι

Χαρακτηριστικά φροντίδας

Συνιστάται για καλλιέργεια στο νότιο τμήμα της Ρωσίας σε ανοιχτό χωράφι, το σκόρδο χρειάζεται πολύ φως του ήλιου και θερμότητα. Όταν τα λαχανάκια σκόρδου που μόλις εμφανίστηκαν είναι αρκετά ισχυρά, το πρώτο βήμα είναι να χαλαρώσετε καλά το έδαφος.

Είναι απαραίτητο να αραιώνετε τα κρεβάτια από καιρό σε καιρό, να απομακρύνετε τα ζιζάνια από αυτά.Τα φυτά απαιτούν συνεχές πότισμα, ειδικά κατά τις πρώιμες περιόδους ωρίμανσης. Ωστόσο, πρέπει να προσέχετε ώστε να μην υπάρχει υπερβολική υγρασία, διαφορετικά οι λαμπτήρες θα αρχίσουν να σαπίζουν. Αυτός ο παράγοντας πρέπει να καθοδηγείται από την επιλογή ενός ιστότοπου προορισμού. Το πότισμα πρέπει να σταματήσει σχεδόν εντελώς μερικές εβδομάδες πριν από τη συγκομιδή.

Τα επιπλέον βέλη πρέπει να αφαιρεθούν, διαφορετικά μπορεί να μειώσει σοβαρά την απόδοση. Η χρήση παραδοσιακού χούμου και αλατιού καλίου είναι κατάλληλη ως λιπάσματα. Επίσης, πασπαλίζετε τακτικά το χώμα με τέφρα ή ασβέστη. Τη νύχτα, είναι καλύτερο να καλύψετε το νεαρό σκόρδο με spunbond, και το χειμώνα είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε κλαδιά ερυθρελάτης για αυτό.

εμφάνιση Kharkiv μωβ σκόρδο

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το κύριο πλεονέκτημα του σκόρδου Kharkiv είναι η σταθερότητα της συγκομιδής, επιπλέον, ξεχωρίζει λόγω της γεύσης του. Τα βέλη του σκόρδου μπορούν να καταναλωθούν, για παράδειγμα, σε σαλάτες ή σε σάλτσα σκόρδου. Τα βρασμένα χόρτα θεωρούνται ακόμη και λιχουδιά.

Αυτή η κουλτούρα είναι ανεπιτήδευτη και δεν είναι καθόλου δύσκολη η ανάπτυξή της. Η φροντίδα των φυτών δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο, χρήμα ή πολλή προσπάθεια. Επιπλέον, το σκόρδο Kharkiv είναι ανθεκτικό στις κρύες θερμοκρασίες και θεωρητικά θα αναπτυχθεί ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες, έως και 0 °, εκτός εάν οι λαμπτήρες είναι τόσο μεγάλοι όσο και σε κανονικές θερμοκρασίες.

Παράσιτα και ασθένειες

Το μωβ σκόρδο επηρεάζεται πολύ ασθενώς από ασθένειες, τα παράσιτα δεν φοβούνται επίσης. Οι περισσότεροι κηπουροί φυτεύουν λάμπες σκόρδου ειδικά για την προστασία άλλων φυτών.

σκόρδο μέγεθος Kharkiv μωβ

Ωστόσο, είναι ακόμη καλύτερο να εφαρμόζουμε προληπτικά μέτρα για την πρόληψη ασθενειών. Τις περισσότερες φορές, τα φυτά μολύνονται με μυκητιασικές ασθένειες, για παράδειγμα: βακτηριακή σήψη, μαύρη μούχλα ή fusarium. Μπορείτε να τα καταπολεμήσετε με μυκητοκτόνα και άλλες λύσεις, ανάλογα με το τι μπορεί να μολύνει το σκόρδο. Συχνά, το απλό σκάψιμο μαζί με τον έλεγχο των ζιζανίων μπορεί να μειώσει σημαντικά την πιθανότητα τραυματισμού.

Συγκομιδή και αποθήκευση

Η συγκομιδή πρέπει να ξεκινήσει όταν τα φύλλα αρχίσουν να κιτρινίζουν και να πέφτουν, οι κορυφές πρέπει να κόβονται αμέσως, αφήνοντας το πολύ 10 cm από το στέλεχος. Στη συνέχεια, οι βολβοί πρέπει να πλένονται καλά, να στεγνώνουν και να ξεφλουδίζονται από το πάνω στρώμα του φλοιού.

Η σοδειά αποθηκεύεται καλά όλο το χρόνο ή περισσότερο σε ένα στεγνό, ζεστό δωμάτιο, για παράδειγμα, σε σαλόνια, ντουλάπες ή στην κουζίνα. Είναι πιο βολικό να δέσετε τη συγκομιδή σε δέσμες και να αποθηκεύσετε σε αυτήν τη μορφή, έτσι θα παρέχεται συνεχής αερισμός και δεν μπορεί να συσσωρευτεί υπερβολική υγρασία στους λαμπτήρες.

Kharkov μωβ σκόρδο από τον κήπο

Κριτικές για τους κηπουρούς

Οι περισσότεροι κηπουροί που φυτεύουν Kharkiv μωβ σκόρδο είναι ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Συνιστάται να τα φυτέψετε στις άκρες των κρεβατιών φράουλας ή φράουλας. Αυτό θα κάνει τα γαρίφαλα πολύ νόστιμα και ζουμερά.

Σκόρδο αυτής της ποικιλίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ωμά, ως προσθήκη στο κρέας ή σαλάτα, και για κονσερβοποίηση. Το μόνο πράγμα είναι ότι όταν είναι ωμό, η γεύση μπορεί να φαίνεται υπερβολικά πικάντικη, οπότε χρειάζεται λιγότερο μαγείρεμα από ό, τι αναφέρεται στις συνταγές.

εμφάνιση των ποικιλιών σκόρδου Kharkiv μωβ

Οι λαμπτήρες διατηρούνται καλά εάν πληρούνται οι ελάχιστες συνθήκες ή ενδέχεται να αρχίσουν να σαπίζουν ή να συρρικνώνονται. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα στεγνό δωμάτιο με μέση θερμοκρασία αέρα, και τότε θα μπορείτε να απολαύσετε υγιή φρούτα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι