Πώς να φυτέψετε σωστά το σκόρδο, τις ημερομηνίες και τα ποσοστά φύτευσης, την προετοιμασία και την επεξεργασία κρεβατιών

Για να έχετε μια καλή συγκομιδή, πρέπει να ξέρετε πώς να φυτέψετε σωστά το σκόρδο. Αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι οι μέθοδοι φύτευσης για αυτό το φυτό εξαρτώνται από την ποικιλία του. Αλλά σε κάθε περίπτωση, πριν από όλους τους χειρισμούς, θα είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε τον κήπο για σκόρδο. Το κρεβάτι του κήπου πρέπει να προετοιμάζεται εκ των προτέρων, καθώς για την ευνοϊκή ανάπτυξη του φυτού, δεν απαιτείται μόνο η θερμοκρασία, αλλά και η γονιμότητα του εδάφους, η δομή του εδάφους και η εναλλαγή των καλλιεργειών.

Ημερομηνίες φύτευσης για το χειμώνα και την άνοιξη το σκόρδο

Πριν ξεκινήσετε να φυτεύετε σκόρδο, πρέπει να αποφασίσετε για την ποικιλία του. Καθένας από αυτούς θα έχει τους δικούς του όρους, τα ποσοστά φύτευσης. Οι ποικιλίες της άνοιξης φυτεύονται την άνοιξη και οι χειμερινές ποικιλίες το φθινόπωρο. Οι χειμερινές καλλιέργειες θα αυξηθούν νωρίτερα και, κατά συνέπεια, θα αποδώσουν γρηγορότερα. Τα χειμωνιάτικα κεφάλια είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά της άνοιξης, αλλά είναι κατώτερα στη διατήρηση της ποιότητας. Η ποικιλία της άνοιξης διατηρείται καλά, αλλά οι βολβοί της είναι ελαφρώς μικρότεροι. Πολλοί κάτοικοι του καλοκαιριού συνιστούν την καλλιέργεια και των δύο ειδών για να παρέχουν πλήρως αυτό το υγιές λαχανικό για όλο το χρόνο.

φυτέψτε σωστά

Οι χειμερινές ποικιλίες σκόρδου πρέπει να φυτευτούν το νωρίτερο 1-1,5 μήνες πριν από την έναρξη σταθερού κρύου καιρού. Εάν δεν πληρούται αυτή η προϋπόθεση, το φυτό θα αυξηθεί νωρίτερα και τα φυτά θα παγώσουν υπό την επίδραση αρνητικών θερμοκρασιών. Οι ποικιλίες της άνοιξης φυτεύονται στα μέσα της άνοιξης: το δεύτερο μισό του Μαρτίου, αρχές Απριλίου. Η ενεργός ανάπτυξη της καλλιέργειας θα παρατηρηθεί όταν η θερμοκρασία είναι 18-20 μοίρες. Το σκόρδο πρέπει να φυτευτεί σε σκελίδες, μετά από 3 εβδομάδες ο σπόρος θα ριζώσει.

Επιλέγοντας ένα μέρος για έναν κήπο για σκόρδο

Προκειμένου το φυτό να δώσει καλή συγκομιδή, είναι απαραίτητο όχι μόνο να προετοιμαστεί σωστά ο σπόρος, αλλά και να επιλεγεί σωστά η τοποθεσία. Για αυτήν την καλλιέργεια, ο ήλιος και η μέτρια ποσότητα υγρασίας είναι πολύ σημαντικές. Δεν συνιστάται η φύτευση καλλιεργειών στη σκιά των δέντρων και των θάμνων, καθώς στην περίπτωση αυτή το σκόρδο δεν θα έχει αρκετό ηλιακό φως. Εάν το κρεβάτι βρίσκεται σε υγρή περιοχή, θα πρέπει να είναι ψηλότερο για να εξασφαλιστεί πλήρης εκροή υπερβολικής υγρασίας.

ημερομηνίες προσγείωσης

Επίσης, όταν επιλέγετε ένα μέρος, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη τις αρχές της εναλλαγής των καλλιεργειών. Για πολλά χρόνια στη σειρά, αυτή η καλλιέργεια φυτών δεν πρέπει να φυτεύεται στην ίδια έκταση. Η καλύτερη επιλογή είναι να φυτέψετε το φυτό στην αρχική του θέση μετά από 5 χρόνια, τουλάχιστον αυτή η περίοδος μπορεί να μειωθεί σε 3 χρόνια.Είναι καλύτερο να φυτέψετε σκόρδο στη θέση της ανάπτυξης αγγουριών, πιπεριών, κολοκυθιών, λάχανου, φασολιών. Οι ανοιξιάτικες ποικιλίες αισθάνονται υπέροχες στο loam και οι χειμερινές ποικιλίες - στο αμμώδες loam

Είναι δυνατόν να φυτέψετε το σκόρδο που μεγαλώνει από την απαιτούμενη περίοδο και πού; Η συγκομιδή απαιτείται εγκαίρως, αλλά εάν η καλλιέργεια είναι "υπερβολική", δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως σπόρος. Σε αυτήν την περίπτωση, ο τόπος όπου σχεδιάζεται η προσγείωση δεν έχει σημασία.

κρεβάτια για σκόρδο

Πώς να προετοιμάσετε ένα κρεβάτι σκόρδου;

Για να έχετε συγκομιδή καλής ποιότητας, πρέπει να προετοιμάσετε σωστά τα κρεβάτια πριν από τη φύτευση. Κατά την προετοιμασία ενός κρεβατιού για σκόρδο, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην απολύμανση του εδάφους. Αυτή η διαδικασία βοηθά στην προστασία του φυτού από τις περισσότερες παθολογίες. Τις περισσότερες φορές, η καλλιέργεια του εδάφους πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας τις ακόλουθες ενώσεις:

 • αντισηπτικό Acrobat;
 • αντισηπτικό Radomil Gold;
 • αντιμυκητιασικό φάρμακο Fitosporin;
 • αντιμυκητιασική σύνθεση Topsin-M.

αντισηπτικό

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ένα διάλυμα θειικού χαλκού, ένα κορεσμένο διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου. Για το σκοπό αυτό, πολλοί κάτοικοι του καλοκαιριού χρησιμοποιούν ένα υγρό που παρασκευάζεται από έναν κουβά με νερό και 100 γραμμάρια μείγματος Brod. Ένα διάλυμα που παρασκευάζεται από 1 λίτρο νερού, ένα γραμμάριο βορικού οξέος, παρόμοια ποσότητα υπερμαγγανικού καλίου και θειικού χαλκού δείχνει επίσης υψηλή απόδοση.

Προετοιμασία του εδάφους για σκόρδο

Υπάρχουν γενικές απαιτήσεις για την προετοιμασία του εδάφους για φύτευση σκόρδου για ποικιλίες άνοιξη και χειμώνα. Μεταξύ αυτών είναι:

χρησιμοποιήστε λύση

 • εάν το έδαφος είναι αργιλώδες, απαιτείται να προσθέσετε 1 κουβά με άμμο ή τύρφη σε αυτό ανά 1 τετραγωνικό μέτρο.
 • Σε περιπτώσεις όπου η γη είναι αμμώδης, πρέπει να αναμιγνύεται με 2 κουβάδες από πηλό έδαφος, 1 κουβά με τύρφη ανά 1 τετραγωνικό μέτρο.
 • Εάν κυριαρχεί το τύρφη, πρέπει να προστεθεί 1 κουβά με άμμο και παρόμοια ποσότητα αργιλώδους εδάφους.

Για να αυξηθεί ο ρυθμός γονιμότητας, απαιτείται η γονιμοποίηση της γης με οργανικές ουσίες. Πώς να γονιμοποιήσετε το έδαφος πριν φυτέψετε το σκόρδο; Το Humus και το κομπόστ είναι ιδανικά για αυτό. Σε 1 κουβά της επιλεγμένης οργανικής ύλης, προστίθεται αλεύρι κιμωλίας ή δολομίτη σε όγκο 1 φλιτζάνι, 1 φλιτζάνι τέφρα ξύλου, 2 κουταλιές της σούπας θειικό κάλιο. Πρέπει να διανείμετε το έτοιμο λίπασμα σε μη επεξεργασμένο έδαφος. Εάν νωρίτερα, κατά την καλλιέργεια άλλης καλλιέργειας, είχε ήδη εισαχθεί κοπριά, δεν απαιτείται τέτοια επεξεργασία εδάφους.

αργιλώδες χώμα

Διαμορφώνουμε έναν κήπο

Τα μέτρα για την προετοιμασία των κρεβατιών για φύτευση σκόρδου περιλαμβάνουν το σκάψιμο του εδάφους. Σε αυτήν την περίπτωση, τα απαραίτητα λιπάσματα κατανέμονται ομοιόμορφα σύμφωνα με τις συνιστώμενες αναλογίες. Επιπλέον, η γη σκάβεται, ενώ το βάθος ίσο με το φτυάρι μπαγιονέτ πρέπει να παρατηρηθεί. Κατά το σκάψιμο, πρέπει να σχηματίσετε αμέσως μια κορυφογραμμή. Οι βέλτιστες διαστάσεις θεωρούνται πλάτος 1 μέτρου και ύψος 20 εκατοστά.

Σε ποια απόσταση πρέπει να τοποθετηθούν οι σειρές στο σκόρδο; Η βέλτιστη απόσταση μεταξύ των σειρών θεωρείται διάκενο 30 εκατοστών.

Κατά το σκάψιμο, απαιτείται άμεση απομάκρυνση των ζιζανίων, ώστε να μην παρεμποδίζουν την ανάπτυξη της φυτεμένης καλλιέργειας. Στη συνέχεια, το χώμα χαλαρώνει για να εμπλουτίσει τη γη με οξυγόνο.

σκάψιμο του χρόνου

Δίνουμε χρόνο για τη συρρίκνωση του εδάφους

Μετά τη χαλάρωση, είναι απαραίτητο να αφήσετε το έδαφος να καθίσει λίγο. Αυτό συνήθως διαρκεί 14 ημέρες. Η καθίζηση του εδάφους θα επιτρέψει την προσγείωση να πραγματοποιηθεί στην απόσταση που έχει προγραμματιστεί κατά τη φύτευση: δηλαδή, τα δόντια δεν θα θάβονται πάνω από τον κανόνα.

Προκειμένου το έδαφος να κατακαθίσει πιο ενεργά, θα πρέπει να ποτίζεται. Η εισαγωγή της απαραίτητης υγρασίας θα επιταχύνει τη διαδικασία καθίζησης κατά 1,5 φορές. Σε βροχερό καιρό, η διαδικασία ποτίσματος πρέπει να εγκαταλειφθεί.

συρρίκνωση του εδάφους

Καλλιεργούμε το έδαφος

Πώς να καλλιεργήσετε το έδαφος τη στιγμή που φυτεύονται τα γαρίφαλα; Πολλοί καλοκαιρινοί κάτοικοι συνιστούν την επεξεργασία των κρεβατιών, λαμβάνοντας υπόψη τις ακόλουθες συστάσεις. Για χειμερινές ποικιλίες, στο τέλος του καλοκαιριού, εφαρμόζονται ανόργανα λιπάσματα, τα οποία περιλαμβάνουν οργανικά συστατικά.Ο βέλτιστος χρόνος για αυτό είναι το δεύτερο μισό του Αυγούστου. Επίσης, αυτή τη στιγμή, συνιστάται η καλλιέργεια πράσινων κοπριάς για σκόρδο.

 1. Σκάβοντας το έδαφος, γίνεται πότισμα.
 2. Μετά τη φύτευση, οι σπόροι μουστάρδας σπέρνονται στους διαδρόμους.
 3. Μέχρι να χρειαστεί να φυτέψετε τον σπόρο, τα πράσινα θα βλαστήσουν. Μεταξύ των σειρών του, τα δόντια θα πρέπει να φυτευτούν.

οργανικά συστατικά

Λίγες μέρες πριν από τη μεταφύτευση στο έδαφος, η ουρία διανέμεται κατά μήκος των κορυφογραμμών: 0,5 κουταλιά της σούπας του προϊόντος χρησιμοποιείται ανά 1 τετραγωνικό μέτρο. Εάν ο καιρός είναι ξηρός ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να οργανώσετε το πότισμα του κήπου.

Για να προετοιμάσετε ένα κρεβάτι για μια ποικιλία άνοιξη, όλοι οι χειρισμοί πρέπει να ξεκινήσουν στα τέλη Οκτωβρίου. Σε αυτήν την περίπτωση, η ουρία δεν απαιτείται να εφαρμοστεί, καθώς τα αζωτούχα λιπάσματα θα είναι υπερβολικά το φθινόπωρο. Είναι καλύτερο να απλώσετε αυτό το παρασκεύασμα στο έδαφος στις αρχές της άνοιξης.

Η ουρία διανέμεται

Πώς να προετοιμάσετε το σκόρδο για φύτευση;

Πολλοί κάτοικοι του καλοκαιριού λένε: "Ετοιμάζω σπόρους σκόρδου για φύτευση το φθινόπωρο." Αυτή η προσέγγιση για την προετοιμασία των σπόρων είναι σωστή, δεδομένου ότι η συγκομιδή φρέσκων καλλιεργειών της ποικιλίας της άνοιξης θα είναι μια εξαιρετική βάση για το σχηματισμό νέων ισχυρών φυτικών καλλιεργειών. Οδοντίατροι ανοιξιάτικο σκόρδο ισχυρά, ως εκ τούτου, πλήρη φυτά αναπτύσσονται από αυτά, δίνοντας μια πλούσια συγκομιδή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί καλοκαιρινοί κάτοικοι ασχολούνται με την καλλιέργεια μιας ποικιλίας άνοιξη για να αποκτήσουν όχι μόνο ένα υγιές λαχανικό, αλλά και σπόρους για τον επόμενο χρόνο.

προετοιμασία σπόρων

Αποσυναρμολογούμε το κεφάλι στα δόντια

Για να έχετε μια καλή συγκομιδή, πρέπει να καταλάβετε: ποιο υλικό πρέπει να αφήσετε για φύτευση. Το πρώτο βήμα είναι να ελέγξετε τον λαμπτήρα: δεν πρέπει να υπάρχει ζημιά σε αυτόν. Επιπλέον, η κεφαλή αποσυναρμολογείται σε φέτες, ενώ είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στο μέγεθος του γαρίφαλου. Για φύτευση, είναι καλύτερο να παίρνετε μεγάλα, πυκνά δόντια, καθώς μπορούν να σχηματίσουν ένα υγιές, πλήρες φυτό. Εάν ο θερινός κάτοικος αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μια ποικιλία που δεν απελευθερώνει το βέλος για φύτευση σχοινόπρασο, είναι απαραίτητο να δοθεί προτεραιότητα στα γαρίφαλα που βρίσκονται έξω.

κεφάλι στα δόντια

Απολύμανση σκόρδου

Το επιλεγμένο υλικό φύτευσης εμποτίζεται για 24 ώρες σε διάλυμα 0,1% υπερμαγγανικού καλίου. Επίσης, για την απολύμανση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάλυμα 1% θειικού χαλκού. Στο τέλος της καθορισμένης περιόδου, τα δόντια ετοιμάζονται εντελώς για φύτευση.

απολυμάνουμε το σκόρδο

Σωστή φύτευση ενός γαρίφαλου σκόρδου

Το σκόρδο πρέπει να φυτευτεί στα διαμορφωμένα κρεβάτια, διατηρώντας την απόσταση μεταξύ των γαρίφαλων στα 15 εκατοστά. Εάν ο θερινός κάτοικος έχει μικρή έκταση, επιτρέπεται να χρησιμοποιεί τη μέθοδο φύτευσης σκόρδου δύο επιπέδων. Έχει ως εξής:

 1. Λαμβάνεται ένα ραβδί, στο οποίο σημειώνονται τα ύψη των 6 και 13 εκατοστών.
 2. Σε ένα κρεβάτι που προετοιμάστηκε εκ των προτέρων, με τη βοήθειά του, γίνεται εμβάθυνση 13 εκατοστών.
 3. Ένα γαρύφαλλο τοποθετείται στην τρύπα και στη συνέχεια ψεκάζεται με γη μέχρι το βάθος να μειωθεί στα 6 εκατοστά.
 4. Στη συνέχεια τοποθετείται ένα άλλο γαρύφαλλο.

ένα γαρίφαλο σκόρδο

Η τρύπα καλύπτεται με σάπια κομπόστ. Η απόσταση μεταξύ των οπών πρέπει επίσης να είναι 15 εκατοστά.

1. Κάνοντας τρύπες

Καθίζουμε στο προετοιμασμένο κρεβάτι, περιγράφουμε την απόσταση μεταξύ των οπών φύτευσης σκόρδου: πρέπει να είναι ίση με 15 εκατοστά. Η εμβάθυνση μπορεί να γίνει με τα δάχτυλά σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα ραβδί με βάθος 3-15 εκατοστά. Σε αυτήν την περίπτωση, η διαδικασία φύτευσης θα απλοποιηθεί.

κάνοντας τρύπες

2. Βυθίζουμε τα φρέσκα κρεμμύδια

Αφού το σκόρδο είναι πλήρως προετοιμασμένο για φύτευση, τοποθετείται στις οπές που μετρήθηκαν προηγουμένως. Δεν αξίζει να σπρώξετε το υλικό φύτευσης στο έδαφος, καθώς αυτό θα προκαλέσει συμπίεση της γης, έντονη εμβάθυνση των δοντιών, η οποία θα οδηγήσει σε καθυστερημένο σχηματισμό του ριζικού συστήματος. Η καλύτερη επιλογή θα ήταν να τοποθετήσετε ελαφρά το γαρίφαλο μέσα στην τρύπα.

εμβάθυνση των δοντιών

3. Καλλιεργούμε τη γη

Εάν η προετοιμασία του εδάφους, του εδάφους για φύτευση σκόρδου ήταν πλήρης, δεν απαιτείται πρόσθετη επεξεργασία της γης μετά τη φύτευση του υλικού φύτευσης.Εάν το έδαφος είναι στεγνό, πρέπει να το επεξεργαστείτε με πότισμα με ροζ διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου.

πρόσθετη επεξεργασία

4. Γεμίζουμε τις τρύπες

Το σκόρδο που θαμμένο στο έδαφος πρέπει να πασπαλιστεί με σάπια κομπόστ. Η φρέσκια κοπριά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αυτούς τους σκοπούς, καθώς θα προκαλέσει την ανάπτυξη μυκητιασικών ασθενειών.

Ποιες πράσινες κόπρες σπέρνονται για σκόρδο; Τα καλύτερα siderates για το σκόρδο είναι η μουστάρδα και η φακέλια. Ωστόσο, πρέπει να σπέρνονται 2,5–3 μήνες πριν από τη φύτευση του σκόρδου. 3 εβδομάδες πριν από την ανθοφορία των χόρτων, θα πρέπει να κόβονται και να σκάβονται με πολύ χώμα. Μια τέτοια θεραπεία θα επιτρέψει όχι μόνο την απολύμανση της γης, αλλά και την προστασία του φυτού από τον νηματώδη.

γεμίστε τις τρύπες

5. Σπρώξτε τον κήπο

Κατά την καλλιέργεια του χειμερινού σκόρδου, τα κρεβάτια πρέπει να καλύπτονται με στρώμα στρώματος 3-5 εκατοστών. Όταν έρχεται η άνοιξη, το υλικό κάλυψης μένει να σαπίζει, ενώ ο κάτοικος του καλοκαιριού πρέπει να αφαιρέσει μόνο το χοντρό στρώμα που είναι απαραίτητο για να κρατήσει το χιόνι στις κορυφογραμμές. Μια τέτοια επεξεργασία αυξάνει τις αποδόσεις των καλλιεργειών εμπλουτίζοντας το έδαφος με θρεπτικά συστατικά.

Το σφουγγάρισμα του ανοιξιάτικου σκόρδου όταν φυτεύεται στις αρχές της άνοιξης ενεργοποιεί την ανάπτυξη και ανάπτυξη των φυτών κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Σε αυτήν την περίπτωση, ένα σημαντικό πράγμα πρέπει να παρατηρηθεί: το στρώμα πρέπει να είναι ελαφρύ, για παράδειγμα, άχυρο. Αυτό το υλικό κάλυψης θα βοηθήσει:

στρώμα στρώματος

 • επιβράδυνση της ανάπτυξης των φυτών ζιζανίων ·
 • κατακράτηση υγρασίας
 • προστασία από τον παγετό
 • αύξηση της διαπερατότητας του εδάφους στον αέρα ·
 • αύξηση της διαπερατότητας υγρασίας του εδάφους ·
 • αυξάνοντας τη γονιμότητα της γης.

Το προστατευτικό στρώμα πρέπει να εγκαταλειφθεί μόνο κατά τη βροχερή περίοδο, καθώς το στρώμα συμβάλλει στη συσσώρευση υγρασίας. Εξαιτίας αυτού, δημιουργείται ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη μυκητιακών, βακτηριακών παθήσεων. Εάν το στρώμα έχει τοποθετηθεί, αλλά το καλοκαίρι γίνεται βροχερό, πρέπει να απαλλαγείτε από το υλικό κάλυψης. Σε αυτήν την περίπτωση, ένα μέρος του στρώματος από το φυτευμένο σκόρδο αφαιρείται με ένα φτυάρι και αποστέλλεται στο λάκκο κομποστοποίησης για παίρνω χούμο.

προστασία από τον παγετό

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι