Πώς να επεξεργαστείτε και να ταΐσετε το σκόρδο με αμμωνία;

Μεταξύ των κατοίκων του καλοκαιριού, αυξάνεται η δημοτικότητα των λαϊκών συνταγών για τη φροντίδα των λαχανικών. Η τροφοδοσία σκόρδου με αμμωνία βοηθά πολλούς να μεγαλώσουν έντονα τα κεφάλια. Πολλοί άνθρωποι θα βρουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης ενός φθηνού φαρμακευτικού φαρμάκου.

Ευεργετικά χαρακτηριστικά

Η αμμωνία παράγεται συνδυάζοντας αμμωνία με νερό. Η αμμωνία είναι ένα άχρωμο αέριο, αλλά με πολύ δυσάρεστη οσμή. Μπορείτε να αγοράσετε ένα μπουκάλι αμμωνία σε οποιοδήποτε φαρμακείο. Απελευθερώνεται με τη μορφή διαλύματος 10%. Η ετικέτα μπορεί να λέει "Αμμωνία" ή "Αμμωνία". Και στις δύο περιπτώσεις είναι η ίδια θεραπεία.

Από τον τύπο της αμμωνίας NH2OH είναι σαφές ότι η σύνθεση περιέχει άζωτο (Ν). Αυτό το χημικό στοιχείο είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη όλων των φυτών. Τα λαχανικά μπορούν να απορροφήσουν άζωτο από το έδαφος, και όχι σε καθαρή μορφή, αλλά με τη μορφή μιας ένωσης.

αμμωνία

Τα οφέλη της αμμωνίας δεν είναι μόνο υψηλές συγκεντρώσεις αζώτου. Με την έντονη μυρωδιά του, τρομάζει τα παράσιτα από τα φυτά. Τα έντομα που καταπατούν το σκόρδο φοβούνται επίσης:

Τα κίτρινα φύλλα στο σκόρδο είναι το πρώτο σημάδι ότι τα παράσιτα έχουν ξεκινήσει στον κήπο. Χρησιμοποιώντας νερό αμμωνίας, μπορείτε να λύσετε δύο προβλήματα: να τροφοδοτήσετε το αναπτυσσόμενο σκόρδο με άζωτο, να το απαλλαγείτε από παράσιτα.

ταΐζουμε το σκόρδο

Γιατί πολλοί άνθρωποι επιλέγουν αμμωνία;

Κάποιος θα διαφωνήσει και θα πει ότι υπάρχει μεγάλη ποσότητα λιπασμάτων που περιέχουν άζωτο και διάφορα εντομοκτόνα για την επίλυση αυτών των προβλημάτων. Αυτό ισχύει, αλλά το κύριο πλεονέκτημα της τροφοδοσίας σκόρδου με αμμωνία είναι η απουσία νιτρικών αλάτων στη σοδειά. Για πολλούς, ο βασικός στόχος είναι η καλλιέργεια βιολογικών λαχανικών, γι 'αυτό και επιλέγουν αμμωνία.

Ας απαριθμήσουμε τα οφέλη που λαμβάνουν:

αμμωνία

 • Δεν υπάρχει συσσώρευση αζώτου στις κεφαλές.
 • εξοικονόμηση κόστους, δεδομένου ότι το φάρμακο είναι φθηνό, το κόστος επεξεργασίας του είναι μικρό.
 • το άζωτο που περιέχεται στην αμμωνία εξομοιώνεται εύκολα, αυτό μπορεί να φανεί από το ζουμερό, φωτεινό πράσινο φτερό και τις κεφαλές έκχυσης.
 • δεν μπορείτε να φοβάστε να υπερβάλλετε το σκόρδο με άζωτο, αυτό δεν θα συμβεί 100%.

Ο κύριος κανόνας ενός έμπειρου κηπουρού δεν είναι να διορθώσει το πρόβλημα, αλλά να το αποτρέψει. Μην περιμένετε να εμφανιστούν κίτρινα φτερά σκόρδου στον κήπο σας, χρησιμοποιήστε τις συνταγές μας για την επεξεργασία σκόρδου με αμμωνία και ξεχάστε τα προβλήματα.

συσσώρευση αζώτου

Πώς να ταΐσετε το σκόρδο με αμμωνία;

Είναι απαραίτητο να τηρείτε τη συνταγή ακόμη και όταν χρησιμοποιείτε ασφαλείς ουσίες ως λιπάσματα. Εξετάστε χωριστά τη μέθοδο αραίωσης της αμμωνίας για τη σάλτσα σκόρδου και μια συνταγή για την παρασκευή μιας λύσης, η οποία ποτισμένο σκόρδο από παράσιτα.

Συνταγή καταπολέμησης παρασίτων

Αυτή η συνταγή μπορεί να εφαρμοστεί στα κρεμμύδια, και οι δύο καλλιέργειες πάσχουν από τα ίδια έντομα. Η συνταγή απαιτεί αμμωνία, νερό και σαπούνι.Το σαπούνι πρέπει να προστεθεί στο διάλυμα νερού χωρίς αποτυχία. Οι κηπουροί προτιμούν το σαπούνι πλυντηρίου 72%. Πρέπει πρώτα να τρίβεται σε τρίφτη με λεπτές τρύπες.

κολλήστε στη συνταγή

Για μαγείρεμα, πάρτε ένα κουβά με νερό 10 λίτρων. Για να αποκτήσετε ένα υγρό εργασίας, πάρτε 100 g τριμμένου σαπουνιού και 50 ml αμμωνίας. Τα ξέσματα σαπουνιού αραιώνονται με μικρή ποσότητα ζεστού νερού και στη συνέχεια χύνονται σε έναν κάδο. Το διάλυμα πρέπει να αναμιγνύεται καλά πριν από τη χρήση και να αρχίσει αμέσως η επεξεργασία.

Σπουδαίος! Χρησιμοποιήστε το έτοιμο διάλυμα αμέσως, προτού εξατμιστεί η αμμωνία.

Για εργασία χρειάζεστε έναν ψεκαστήρα. Από τα παράσιτα, θα πρέπει να ψεκάσετε ολόκληρο το φτερό του σκόρδου. Δεν έχει σημασία αν το διάλυμα παραμένει, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επεξεργασία λάχανου από σταυρανθή ψύλλους ή αφίδες. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού της μύγας του καρότου, η θεραπεία με αμμωνία θα προστατεύσει τα καρότα. Μια θεραπεία δεν είναι αρκετή, θα πρέπει να επαναληφθεί 2-3 ακόμη φορές.

υγρό εργασίας

Προετοιμασία λιπάσματος

Πρέπει να ταΐζετε το σκόρδο με αμμωνία κάθε 2 εβδομάδες, χωρίς να περιμένετε σημάδια λιμοκτονίας αζώτου. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, εναλλακτική γονιμοποίηση ριζών και φυλλώματος. Για παράδειγμα, το χειμερινό σκόρδο (φυτεύεται το φθινόπωρο) ποτίζεται με αμμωνία την άνοιξη 2 εβδομάδες μετά την εμφάνιση του φτερού. Στο τέλος Ιουνίου, ποτίστε την κλίνη σκόρδου για τελευταία φορά.

Για την πρόληψη της πείνας αζώτου, παρασκευάζεται διάλυμα αμμωνίας χαμηλής συγκέντρωσης. Για έναν κουβά με νερό, αρκούν 2 κουταλιές της σούπας. Ποτίστε το σκόρδο νωρίς το πρωί ή το βράδυ μετά τις 17-00, αυτό ισχύει επίσης για τη θεραπεία φτερών από παράσιτα. Το πότισμα σε ηλιόλουστο καιρό μπορεί να κάψει τα φύλλα.

προετοιμασία λιπάσματος

Σημάδια λιμού αζώτου

Πώς να καταλάβετε ότι δεν υπάρχει αρκετό άζωτο στο έδαφος και το σκόρδο χρειάζεται λίπανση. Όπως κάθε άλλη καλλιέργεια λαχανικών, σηματοδοτεί ένα πρόβλημα με εξωτερικές εκδηλώσεις. Ας απαριθμήσουμε τα κύρια σημάδια ανεπάρκειας αζώτου:

 • μικρά φτερά
 • αργός σχηματισμός κεφαλής
 • ληθαργικό, κιτρινωπό φτερό
 • απαλός χρωματισμός του στελέχους.

πείνα αζώτου

Το κίτρινο χρώμα των φύλλων μερικές φορές σηματοδοτεί έλλειψη σιδήρου, και επίσης εάν ο θερινός κάτοικος σπάνια ποτίζει το κρεβάτι σκόρδου και το έδαφος συχνά στεγνώνει. Η διαφορά μεταξύ της πείνας αζώτου είναι το κιτρίνισμα των παλαιών φύλλων στην πρώτη θέση, τα νέα στη δεύτερη.

Ας μάθουμε γιατί η έλλειψη αζώτου είναι επικίνδυνη για μια κουλτούρα. Δεν θα μπορείτε να πάρετε μια καλή συγκομιδή. Λόγω του σταδιακού κιτρίνισμα των φύλλων, λιγότερα θρεπτικά συστατικά παρέχονται στο κεφάλι, δεν αρκούν για να σχηματίσουν μια πλήρη κεφαλή.

αργός σχηματισμός

Αναφορά. Τα ζιζάνια έχουν κόκκινες ραβδώσεις στο έδαφος με χαμηλό άζωτο.

Η πιο κοινή ανεπάρκεια αζώτου βρίσκεται σε όξινα εδάφη. Δεν είναι δύσκολο να μάθετε το pH του εδάφους στην περιοχή σας. Για το σκοπό αυτό διατίθεται χαρτί Litmus. Και είναι ακόμη καλύτερο εάν υπάρχει μια ειδική συσκευή για τον προσδιορισμό της οξύτητας στην καθημερινή ζωή. Είναι φθηνά και εύκολα διαθέσιμα. Η ρύθμιση της οξύτητας του εδάφους θα βοηθήσει στην αύξηση της απόδοσης του σκόρδου σας.

όξινα εδάφη

Χρήσιμες συμβουλές

Στην κηπουρική, οι συμβουλές των έμπειρων κατοίκων του καλοκαιριού δεν θα παρεμβαίνουν ποτέ. Μερικές φορές τα μικρά πράγματα παίζουν μεγάλο ρόλο. Υπάρχουν τέτοια χαρακτηριστικά στη διατροφή αμμωνίας. Γνωρίζοντας για την υψηλή πτητικότητα της ουσίας, οι έμπειροι κάτοικοι του καλοκαιριού πασπαλίζουν ένα σκόρδο με γη αμέσως μετά το πότισμα με λίπασμα.

Το σκόρδο είναι χειμώνα (φυτεύεται πριν από το χειμώνα) και άνοιξη (φυτεύεται την άνοιξη). Ο χρόνος του ποτίσματος με αμμωνία ποικίλλει. Μια χειμερινή συγκομιδή γονιμοποιείται για πρώτη φορά όταν μόλις εκκολαφθεί από το έδαφος και μια ανοιξιάτικη καλλιέργεια γονιμοποιείται μόνο αφού έχουν σχηματιστεί 5-6 φτερά.

κηπουρική

Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, με οξεία σημάδια λιμοκτονίας αζώτου, συνιστάται η εφαρμογή ενός λιπάσματος που περιέχει δόση αμμωνίας από σοκ. Για 1 λίτρο νερού, πάρτε 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο. εγκαταστάσεις. Το πότισμα πραγματοποιείται στους διαδρόμους. Αυτό το μέτρο χρησιμοποιείται στις πιο ακραίες περιπτώσεις.

Μια άλλη συμβουλή για προσγείωση. Το σκόρδο αναπτύσσεται άσχημα σε βαριά εδάφη με υψηλή περιεκτικότητα σε πηλό.Η άμμος μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση. Μπορεί να προστεθεί στο κάτω μέρος της τρύπας κατά τη φύτευση και το κεφάλι μπορεί να καλυφθεί από πάνω. Ένα μικρό κόλπο, αλλά αποτελεσματικό.

απλώστε λιπάσματα

Πώς αλλιώς να ταΐζετε το σκόρδο;

Το αμμώνιο δεν είναι η μόνη θεραπεία που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι του καλοκαιριού όταν καλλιεργούν σκόρδο. Το βότανο θεωρείται καλός προμηθευτής αζώτου, μπορείτε να το βρείτε σε οποιαδήποτε dacha. Το γρασίδι και τα κοινά ζιζάνια είναι καλά. Το επιλεγμένο γρασίδι πρέπει πρώτα να θρυμματιστεί και μετά να γεμίσει με 2/3 του συνολικού όγκου.

Γεμίστε το βαρέλι στην κορυφή με νερό και αφήστε το να ζυμώσει για 2 εβδομάδες. Ανακατέψτε το περιεχόμενο του βαρελιού 2-3 φορές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η τελική έγχυση θεωρείται συμπυκνωμένο λίπασμα. Δεν χρησιμοποιείται στην καθαρή του μορφή, είναι συνηθισμένο να αραιώνεται με νερό σε αναλογία 1:10. Αυτό το φυτικό λίπασμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σίτιση του σκόρδου τον Ιούνιο, αργότερα δεν συνιστάται να το κάνετε αυτό, καθώς το κάλιο και ο φώσφορος θα χρειαστούν για να σχηματιστούν οι κεφαλές.

προμηθευτής αζώτου

συμπέρασμα

Συμπερασματικά, μια ακόμη απλή συμβουλή. Καλλιεργήστε το σκόρδο σε ένα μέρος για όχι περισσότερο από 2 χρόνια. Μετά από αυτό, φυτέψτε άλλα λαχανικά σε αυτήν την κορυφογραμμή για 3 χρόνια. Τα πεπόνια θα είναι εξαιρετικοί προκάτοχοι για αυτό: σκουός, κολοκύθες και λαχανικά όπως φασόλια, λάχανο, φασόλια και μπιζέλια. Αναπτύσσεται καλά μετά από φράουλες.

Η πτώση του Wiki δεν θα βλάψει. Το Vicat είναι μια όσπρια που σχετίζεται με την πράσινη κοπριά. Κατά τη διαδικασία της ανάπτυξης, χαλαρώνει το έδαφος, το τρέφει με άζωτο, το καθαρίζει από μολύνσεις, παράσιτα και ζιζάνια. Χρήσιμο σάλτσα, σωστά προετοιμασμένο χώμα θα σας προσφέρει μεγάλα κεφάλια σκόρδου για ολόκληρο το χειμώνα.

όσπριο

Κριτικές
 1. υποκοριστικό της Veronica
  4.04.2018 05:03

  Φυτεύω το σκόρδο σε έτοιμα κρεβάτια πριν από το χειμώνα. Αυξάνεται δυνατά και έντονα. Έχω τη δική μου συνταγή για ντύσιμο: Τρέφω με κοπριά, σκονίζω με στάχτη και το ποτίζω με λίπασμα BioGrow... Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, τρέφω ολόκληρο τον κήπο και ακόμη και τα λουλούδια στα παρτέρια. Τα φυτά ανταποκρίνονται καλά σε τέτοιες βιταμίνες.

  Απαντώ
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι