Φύτευση, ανάπτυξη και φροντίδα σκόρδου με ένα γαρύφαλλο κατά το σκάψιμο και τη συγκομιδή

Το σκόρδο με ένα γαρύφαλλο είναι μια καλλιέργεια που λαμβάνεται με φύτευση των καλύτερων βολβών αέρα. Για αρκετά χρόνια στη σειρά, οι κηπουροί χρησιμοποιούν μια παρόμοια μέθοδο διάδοσης του σκόρδου. Γιατί ακριβώς αυτός; Αυτό βοηθά όχι μόνο να πάρει μια πλούσια συγκομιδή, αλλά και να την ανανεώσει. Αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη για να διατηρηθεί η απόδοση του λαχανικού σε υψηλό επίπεδο.

Τι είναι ένα δόντι με ένα δόντι;

Το υλικό των σπόρων, το οποίο προορίζεται για την απόκτηση ενός δοντιού, είναι ανθεκτικό το χειμώνα. Δεν επηρεάζεται πρακτικά από ασθένειες και διάφορα παράσιτα, ιδίως από νηματώδη. Δίνει μια πλούσια συγκομιδή, σε σύγκριση με την ποσότητα που λαμβάνεται ως αποτέλεσμα της φύτευσης συνηθισμένων γαρίφαλων.

Οι φουσκωμένοι βολβοί που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ενός δοντιού έχουν το μέγεθος του κριθαριού ή της βρώμης. Είναι μικρά. Το σχήμα ορισμένων ποικιλιών μπορεί να ποικίλει. Βρίσκονται σχεδόν στρογγυλά ή ελαφρώς οβάλ δόντια. Σε σπάνιες περιπτώσεις, μοιάζουν με μπιζέλι.

Πώς να καλλιεργήσετε σκόρδο από ριπές;

Η φύτευση σκόρδου με βολβούς αέρα πραγματοποιείται 2 φορές το χρόνο:

 • η άνοιξη φυτεύεται στις αρχές της άνοιξης μετά τον τελευταίο παγετό.
 • χειμώνας - ένα μήνα πριν από την έναρξη του παγετού.

Το χειμερινό σκόρδο φυτεύεται στα τέλη Σεπτεμβρίου ή στα μέσα Οκτωβρίου. Οι λαμπτήρες αέρα τοποθετούνται στο έδαφος με τον τυπικό τρόπο - με πεζά γράμματα. Πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 20 εκατοστά μεταξύ των σειρών. Για να μην κάνετε λάθος, συνιστάται να ακολουθείτε το ακόλουθο σχήμα - 45-50 δόντια ανά τρέχον μέτρο.

Ένα γαρίφαλο σκόρδο σε ένα καλάθι

Πώς να φροντίσετε τις καλλιέργειες;

Η συντήρηση των καλλιεργειών πρέπει να είναι τακτική. Εάν ο κηπουρός έχει φυτέψει χειμερινούς βολβούς, το έδαφος πρέπει να καλύπτεται με πολύ χιόνι. Δεν μπορεί να μειωθεί αρκετή βροχόπτωση κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Σε αυτήν την περίπτωση, όλο το χιόνι φτυαρίζεται στα κρεβάτια. Αυτή η προσέγγιση θα εξασφαλίσει ότι λαμβάνονται πρώιμα φυτά.

Ο ξηρός καιρός επηρεάζει αρνητικά την ανάπτυξη των δενδρυλλίων. Εάν ένα άτομο ζει σε μια περιοχή με ξηρό κλίμα, πρέπει να φροντίσει για το καλό πότισμα του πολιτισμού. Τα κρεβάτια πρέπει να ποτίζονται τουλάχιστον 1 φορά το μήνα. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο πότισμα τον Μάιο.

Οι καλλιέργειες χρειάζονται επίσης σίτιση. Η διαδικασία γονιμοποίησης πραγματοποιείται σε δύο στάδια. Στα τέλη Μαρτίου και μέχρι τις αρχές Απριλίου, το έδαφος είναι κορεσμένο με νιτροφόρο. Την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, τα κρεβάτια πασπαλίζονται με τέφρα από ξύλο και αμμόφοφο.

Φύτευση ενός δοντιού

Το μονόδοντο σκόρδο είναι ένα ιδανικό υλικό φύτευσης. Από αυτό μεγαλώνει μια μεγάλη και ισχυρή κουλτούρα, η οποία έχει πολλά δόντια. Οι φέτες των φυτών ριζώνουν χωρίς προβλήματα και ανέχονται το χειμώνα καλά. Πότε να φυτέψετε υλικό φύτευσης;

Το χειμερινό πρόγραμμα φύτευσης τηρείται - στα τέλη Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου.

Πριν από τη φύτευση σκόρδου, το υλικό φύτευσης πρέπει να ταξινομηθεί. Το μέγεθος παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό το θέμα. Ανάλογα με το μέγεθος, το σκόρδο χωρίζεται σε κατηγορίες:

 • το πρώτο - από 12 έως 15 mm.
 • το δεύτερο - από 10 έως 12 mm.

εμφάνιση ενός σκελίδου σκόρδου

Εάν το σετ είναι πολύ μικρότερο, δεν είναι πλέον κατάλληλο για φύτευση στο έδαφος. Τα χειμερινά είδη θα πρέπει να φυτευτούν αμέσως σε 2-4 σειρές, διατηρώντας μια απόσταση 40-45 εκ. Οι σπόροι σκόρδου εμβαθύνονται όχι περισσότερο από 7 εκ. Αφού δημιουργήσετε μια τρύπα, πρέπει να ρίξετε 1 κουταλιά της σούπας. μια κουταλιά άμμου και τοποθετήστε το σετ στην κορυφή. Στη συνέχεια καλύψτε το μπιζέλι με μια μικρή ποσότητα της ίδιας άμμου.

Χάρη σε αυτήν την προσέγγιση, τα κρεβάτια σκόρδου θα προστατεύονται από τη διαβροχή του εδάφους και τη σήψη των καλλιεργειών. Αυτό είναι ένα είδος μικρο-αποστράγγισης. Μόλις τελειώσει η φύτευση του σκόρδου, προστίθεται λίγο λίπασμα στις τρύπες και καλύπτεται με γη. Εάν εμφανιστούν βέλη στα φυτά, πρέπει να αφαιρεθούν. Επιπλέον, κάντε το μόλις τα μήκη φτάσουν τουλάχιστον 5 cm.

Τα βέλη αφαιρούνται κάτω από το τρίτο φύλλο. Εάν αυτό δεν γίνει, η απόδοση της σοδειάς θα μειωθεί σημαντικά.

Λίπασμα επιφάνειας

Το μονόδοντο σκόρδο, όπως και άλλες καλλιέργειες, χρειάζεται τροφή. Τα λιπάσματα εφαρμόζονται σε διάφορα στάδια - το τέλος Απριλίου, τις πρώτες μέρες του Μαΐου και τις αρχές Ιουνίου. Ειδικά παρασκευάσματα τρέφουν το φυτό, προμηθεύοντάς τα με τα ελλείποντα μικροστοιχεία. Την άνοιξη και το καλοκαίρι σε ξηρά κλίματα, συνιστάται να ποτίζετε τα κρεβάτια μία φορά την εβδομάδα.

Πότε να μαζέψω το δόντι;

Σε όλο το στάδιο ανάπτυξης του πολιτισμού, είναι απαραίτητο να παρακολουθείται το πώς μεγαλώνει το σκόρδο. Ειδικά, πριν από τη συγκομιδή, δώστε προσοχή στο τέλος της καλλιεργητικής περιόδου. Η συνεχής παρακολούθηση βοηθά καθορίστε πότε να μαζέψετε το σκόρδο... Συνήθως η περίοδος συγκομιδής συμπίπτει με την έναρξη του κιτρίνισμα των άκρων των φύλλων. Επιπλέον, τα φτερά αρχίζουν να ξαπλώνουν.

Εάν ένα άτομο δεν μπορεί να αποφασίσει πότε να φυτέψει σκόρδο στο έδαφος, δεν θα πρέπει να διστάζει να σκάβει. Η συγκομιδή του σκόρδου είναι πολύ γρήγορη. Εάν περιμένετε με αυτήν την επιχείρηση, τα φτερά θα στεγνώσουν και θα πεθάνουν. Ταυτόχρονα, ο βολβός αρχίζει να μπαίνει βαθύτερα στο έδαφος, αυτό επηρεάζει τη συγκομιδή της καλλιέργειας και οδηγεί στη μείωση της.

εμφάνιση σκόρδου με ένα γαρύφαλλο

Εργαλεία για εργασία

Με ένα δόντι, που καλλιεργείται σε μεγάλες εκτάσεις, προχωρήστε ως εξής - οι ρίζες κλαδεύονται χρησιμοποιώντας συνηθισμένους συνδετήρες. Μετά από αυτό, η καλλιέργεια επιλέγεται από το έδαφος με το χέρι. Το σκαμμένο σκόρδο πρέπει να στεγνώσει. Για να γίνει αυτό, μεταφέρεται σε ένα ειδικό δωμάτιο και αφήνεται για αρκετές ημέρες.

Όταν το sevok καλλιεργείται σε έναν κήπο λαχανικών και σε μικρά οικόπεδα, μειώνεται το ποσό της εργασίας. Συνιστάται να σκάβετε το σκόρδο από το έδαφος με ένα φτυάρι. Μόλις χτυπηθεί τελείως από το έδαφος, αποσφαλίζεται στο πλάι. Σε αυτήν τη θέση, η καλλιέργεια αφήνεται να στεγνώσει εντελώς.

Εργασίες μετά τη συγκομιδή

Το σκόρδο που συλλέγεται μπορεί να στεγνώσει με διάφορους τρόπους. Μερικές ποικιλίες αφήνονται στα κρεβάτια και, εάν είναι απαραίτητο, καλύπτονται με αλουμινόχαρτο. Συνήθως, μια σοφίτα ή υπόστεγο είναι κατάλληλη για αυτήν την επιχείρηση. Από τα συλλεγμένα και καλά αποξηραμένα γαρίφαλα, το φτερό σκίζεται, το οποίο περνά μέσα στο στέλεχος. Στη συνέχεια, καθαρίζουν το έδαφος και κόβουν τις ρίζες, ταξινομούνται κατά μέγεθος και αφήνονται στην άκρη για περαιτέρω αποθήκευση σε ξηρό και αεριζόμενο δωμάτιο.

Περισσότερα για τα μαθήματα

Δεδομένου του μεγέθους του σκόρδου, καθορίζεται σε ποια κατηγορία ανήκει το λαχανικό - σε I ή II. Εάν το γαρίφαλο από την άποψη των παραμέτρων πλησίασε την πρώτη τάξη, στην περαιτέρω ανάπτυξη το κεφάλι θα αποδειχθεί φυσιολογικό. Ένα μικρότερο sevok σχηματίζει έναν ασυνήθιστο λαμπτήρα και έναν μεγάλο χωρίς γαρίφαλα. Χρησιμοποιείται ως φυτικό υλικό.

Αυτή η προσέγγιση καθιστά δυνατή την απόκτηση υλικού για τη διάδοση πολύτιμων ποικιλιών. Μπορεί να αποθηκευτεί για 2-3 χρόνια χωρίς να υποβαθμιστεί η ποιότητα της καλλιέργειας, αλλά μόνο να αυξηθεί. Κατά τη φύτευση χειμερινών καλλιεργειών και ανοιξιάτικο σκόρδο τηρήστε τις κύριες συστάσεις.Αυτό σας επιτρέπει να πάρετε ένα μεγάλο κρεμμύδι για περαιτέρω διάδοση και κατανάλωση.

Ένα γαρίφαλο - το σκόρδο, το οποίο είναι ένα φυτικό υλικό που έχει τεχνολογικά πλεονεκτήματα σε σχέση με ένα κανονικό γαρίφαλο:

 • Ξεχωρίζει για τη στρογγυλή εμφάνισή του. Το μέγεθος μπορεί να αλλάξει, αλλά το σχήμα δεν είναι. Τα συνηθισμένα δόντια είναι επιμήκη.

εμφάνιση ενός σκελίδου σκόρδου

 • Το κέντρο μάζας ενός σκόρδου με ένα γαρύφαλλο συμπίπτει με το κέντρο του ίδιου του μπιζελιού. Το κέντρο μάζας του γαρίφαλου μετατοπίζεται προς τα κάτω.
 • Το σχήμα ενός δοντιού είναι παρόμοιο με ένα μπιζέλι, επομένως επιτρέπει τη βαθμονόμηση πριν από τη φύτευση.
 • Οι φυτευμένοι σπόροι έχουν ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα, επομένως δεν υποκύπτουν στις επιδράσεις των παρασίτων και των φυτικών ασθενειών.
 • Ριζώνει χωρίς προβλήματα και ανέχεται το χειμώνα.

 • Το σκόρδο, το οποίο έχει αναπτυχθεί από ένα μόνο γαρίφαλο, συγκομίζει ήδη τον επόμενο χρόνο.
 • Ένα μεγάλο κρεμμύδι δεν χρειάζεται να ξεφλουδιστεί.
 • Η απόδοση του ενός δοντιού είναι πολύ υψηλότερη από τα γαρίφαλα της ίδιας μάζας όταν φυτεύονται.

Παρά τα πολλά πλεονεκτήματά του, ο πολιτισμός έχει επίσης μειονεκτήματα. Ευτυχώς, υπάρχει μόνο μία - υψηλότερη τιμή, λόγω του κόστους εργασίας της καλλιέργειας, της φροντίδας και της συγκομιδής.

συγκομιδή σκόρδου ένα γαρίφαλο

Σημαντικές αποχρώσεις

Για να έχετε τη μέγιστη απόδοση της καλλιέργειας, λάβετε υπόψη τα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του υλικού φύτευσης. Εάν σκάψετε ένα δόντι, πέφτει σε μια φυσική κατάσταση ανάπαυσης. Αυτό μπορεί να ελεγχθεί χρησιμοποιώντας τη ρύθμιση θερμοκρασίας. Εάν η καλλιέργεια αρχίσει να επιδεινώνεται, ένα άτομο ψάχνει τους λόγους για αυτό, χωρίς καν να σκεφτεί τη θερμοκρασία. Για να εξασφαλιστεί η κανονική αποθήκευση, ο χώρος πρέπει να είναι μεταξύ 5 και 10 ° C.

Η μη τήρηση της θερμοκρασίας φέρνει την κουλτούρα από αδράνεια.

Η καλλιέργεια σκόρδου με ένα δόντι δεν είναι η μόνη σημαντική προϋπόθεση για τη συγκομιδή. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στη θέση αποθήκευσης. Ο χώρος πρέπει να αερίζεται καλά, να στεγνώνει και να είναι δροσερός. Για αποθήκευση, χρησιμοποιούνται δίχτυα ή κουτιά, τα οποία τοποθετούνται σε ράφια.

Εάν το σκόρδο έχει αναπτυχθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες, το πρόωρο σκάψιμο συμβάλλει στην ταχεία ξήρανση. Μεταξύ του συνολικού όγκου αποθήκευσης, επιτρέπεται το 2% ενός δοντιού με μηχανική βλάβη.

Κριτικές
 1. Tamara Kuzminichna Devyanina
  4.04.2018 12:58

  Μια άλλη καταστροφική ευχαριστία! Λοιπόν, έκανα τα πάντα λάθος! Ξεκινώντας με τη φύτευση των γαρίφαλων την άνοιξη, φέτος θα έκανα επίσης το ίδιο. Επιπλέον, τα γαρίφαλά μου αποθηκεύονται, η οποία βρίσκεται ακριβώς σε μια σακούλα, μαζί με άλλους σπόρους, στο ψυγείο, όπου βρίσκονται τα λαχανικά. Φυσικά, θα τα φυτέψω ούτως ή άλλως. Αλλά δεν καταλαβαίνω πού πήρα τις πληροφορίες που πρέπει να φυτέψω την άνοιξη; Το κύριο πράγμα είναι ήδη 10 ετών. Ακριβώς νωρίτερα και Δεν ήξερα ότι το σκόρδο έπρεπε να ανανεωθεί. Ανανεώθηκε όταν έπεσε το σχοινόπρασο, ξέχασα να κόψω τα βέλη. Τότε σκέφτηκα ότι μεγαλώνει, κατάλαβα από τη μυρωδιά και τη γεύση που έφυγε το σκόρδο. Μόνο χάρη σε αυτό πιθανότατα επέζησε για τόσα χρόνια, μόνο 10 χρόνια, άρχισε να ενημερώνει σκόπιμα. Αλλά αποδεικνύεται ξανά όχι.

  Απαντώ
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι