Περιγραφή της χειμερινής ποικιλίας σκόρδου Skif, χαρακτηριστικά καλλιέργειας και απόδοσης

Η ποικιλία σκόρδου Skif έχει κερδίσει δημοτικότητα μεταξύ των Ρώσων κηπουρών και αν θέλετε να προσπαθήσετε να αναπτύξετε μια κουλτούρα με τα χέρια σας, συνιστάται στους κηπουρούς να το δώσουν προσοχή. Το σκόρδο είναι βασικό συστατικό σε πολλές συνταγές μαγειρέματος. Για ένα άτομο, η τακτική χρήση ενός τέτοιου προϊόντος έχει ευεργετική επίδραση στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και ολόκληρου του σώματος, γεγονός που οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα χρήσιμων ουσιών στο σκόρδο.

Περιγραφή της ποικιλίας

Η χειμερινή ποικιλία σκόρδου Skif ήταν το αποτέλεσμα της επιλογής της Δυτικής Σιβηρίας. Η καλλιέργεια ανήκει σε μια ποικιλία ειδών μεσαίας περιόδου και χαρακτηρίζεται από δείκτες καλής απόδοσης. Οι κεφαλές είναι σχεδιασμένες για καθολική χρήση. Τα φρέσκα γαρίφαλα έχουν έντονη γεύση, καθένα από τα γαρίφαλα έχει έντονο άρωμα σκόρδου.

σκόρδο

Η καλλιέργεια σκόρδου ποικιλίας σχηματίζει βέλη όταν μεγαλώνουν. Τα φύλλα έχουν πλάτος 2,2 εκ. Και μήκος 43 εκ. Οι πλάκες είναι πράσινες με ελαφρώς γαλαζωπή απόχρωση. Ο μέσος αριθμός τους κυμαίνεται από 6 έως 7. Περιγραφή των κεφαλών του σκόρδου:

 • τα κρεμμύδια είναι στρογγυλεμένα.
 • το μέσο βάρος ενός φρούτου είναι 30 γραμμάρια, ορισμένα δείγματα φτάνουν σε βάρος 50 γραμμάρια.
 • κατά μέσο όρο, 1 κεφαλή περιέχει από 4 έως 5 πυκνά δόντια με αμβλύ άκρο, με απλή δομή και μεγάλο μέγεθος.

στρογγυλεμένο σχήμα

Κατά μέσο όρο, η επιφάνεια των γαρίφαλων σκόρδου περιέχει από 3 έως 4 φολιδωτά στρώματα λευκής απόχρωσης με ελαφριά λάμψη από λιλά χρώμα. Στην εξωτερική επιφάνεια της κεφαλής των ενηλίκων, μπορείτε να δείτε ένα δίκτυο μικρών αγγείων και μοβ φλεβών · τα δόντια είναι στενά συνδεδεμένα μεταξύ τους.

Η ποικιλία παρουσιάζει καλές αποδόσεις και όταν καλλιεργείται σε βιομηχανική κλίμακα, λαμβάνονται έως 6,6 τόνοι σκόρδο από 1 εκτάριο. Όταν καλλιεργείται σε προσωπικό οικόπεδο από 1 μ2 πάρτε 0,7-0,8 κιλά.

το κεφάλι περιέχει

Μεγαλώνει

Τα χαρακτηριστικά της χειμερινής ποικιλίας δείχνουν φύτευση στις κεντρικές περιοχές από τις αρχές έως τα μέσα Οκτωβρίου. Στις βόρειες περιοχές με κρύο κλίμα, οι εργασίες πραγματοποιούνται στις αρχές του φθινοπώρου. Μετά τη φύτευση, τα γαρίφαλα χρειάζονται χρόνο για να βλαστήσουν και να σχηματίσουν το ριζικό σύστημα. Διαφορετικά, το εργοστάσιο δεν θα αποκτήσει την κατάλληλη ποιότητα αντοχής στον παγετό.

Πριν από τη φύτευση, τα γαρύφαλλα ταξινομούνται, επιλέγοντας μόνο ισχυρές και υγιείς φέτες χωρίς ελαττώματα, σημάδια μούχλας και φθορά του σήματος. Εάν ένα από τα γαρίφαλα έχει υποστεί ζημιά σε μία κεφαλή, τότε ολόκληρος ο λαμπτήρας απορρίπτεται. Μετά την επιλογή, το υλικό φύτευσης εμποτίζεται για 6 λεπτά σε Fitosporin για απολύμανση, γεγονός που θα αυξήσει τις προστατευτικές ιδιότητες του φυτού.

φύτευση γαρίφαλων

Πριν από τη φύτευση, το χώμα στρώνεται με παχύ στρώμα για να παρέχει επιπλέον μόνωση του εδάφους και να μειώνει την απώλεια σκόρδου. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ακόλουθα υλικά:

 • μαυρόχωμα;
 • τύρφη;
 • έτοιμο κομπόστ.

Ο χρόνος φύτευσης καθορίζεται έτσι ώστε να μένουν κατά μέσο όρο 1,5 μήνες πριν από την έναρξη του κρύου καιρού. Η θερμοκρασία του εδάφους πρέπει να είναι 10-15 Γ. Η φύτευση πραγματοποιείται σε αυλάκια με βάθος 5 έως 10 cm, η απόσταση μεταξύ των σειρών είναι 20-25 cm, μεταξύ των δοντιών είναι από 5 έως 7 cm. Η άμμος και η τέφρα εισάγονται προκαταρκτικά στα αυλάκια.

έτοιμο κομπόστ

Χαρακτηριστικά φροντίδας

Η τοποθεσία προσγείωσης πρέπει να είναι ηλιόλουστη και να αερίζεται καλά. Όταν έρχεται η άνοιξη, δεν πρέπει να υπάρχει πλημμύρα στην επιλεγμένη περιοχή. Μετά τη φύτευση, οι χειμερινές ποικιλίες δεν ποτίζονται. Το εργοστάσιο λειτουργεί καλά μετά τους ακόλουθους προκατόχους:

 • λάχανο;
 • ντομάτες;
 • κολοκύθι;
 • αγγούρια
 • όσπρια.

Οι πρώτες εισόδους του χειμώνα σκόρδου Skif εμφανίζονται στις αρχές της άνοιξης. Ο χρόνος για το σπάσιμο του φιλμ ταξιανθίας είναι 98-108 ημέρες. Η πλήρης ωρίμανση γίνεται στις αρχές Ιουλίου. Μετά το ζέσταμα του εδάφους σε 10 Γ ο χώρος μόνιμης καλλιέργειας χαλαρώνει. Εάν το ελατήριο είναι στεγνό, τότε το σκόρδο απαιτεί πότισμα 1 φορά εντός 7 ημερών.

επιλεγμένη περιοχή

Το χειμερινό σκόρδο είναι απαράδεκτο για τις συνθήκες ανάπτυξης και οι τεχνικές φροντίδας των φυτών είναι στάνταρ. Η φύτευση χρειάζεται έγκαιρο πότισμα και βοτάνισμα. Αφού μεγαλώσει τα βέλη μήκους 10 cm, απαιτείται να τα αφαιρέσετε, γεγονός που θα αυξήσει την απόδοση κατά 30-40%.

Καθώς το φυτό μεγαλώνει, σχηματίζει ένα βέλος στο οποίο ωριμάζουν οι ταξιανθίες αργότερα. Οι φυσαλίδες χαρακτηρίζονται από το μικρό τους μέγεθος και τη λεπτή μοβ απόχρωση. Ο αριθμός τους σε ένα φυτό μπορεί να φτάσει τα 150. Εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υλικό φύτευσης, για το οποίο 5 έως 6 βέλη σκόρδου παραμένουν σε ένα φυτό.

υλικό φύτευσης

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το πλεονέκτημα της χειμερινής ποικιλίας είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά. Το φυτό είναι καλά ανεκτό σε παγετό και χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα. Τα υψηλά ποσοστά απόδοσης είναι μια ξεχωριστή ποιότητα. Το μόνο μειονέκτημα μπορεί να θεωρηθεί η έλλειψη ικανότητας των κεφαλών για μακροχρόνια αποθήκευση.

ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ουσιες

Παράσιτα και ασθένειες

Το Scythian θεωρείται ανθεκτικό στις περισσότερες ασθένειες του σκόρδου. Το φυτό είναι ελαφρώς ευαίσθητο σε βακτηρίωση και λευκή σήψη. Για να αποφευχθεί η μόλυνση, ο ιστότοπος προσγείωσης πρέπει να εξετάζεται διεξοδικά και οι ζώνες προσγείωσης αλλάζουν περιοδικά.

Για να αποφευχθεί η προσβολή των ακάρεων των ριζών, συνιστάται η απολύμανση του τόπου φύτευσης με διοξείδιο του θείου ή επεξεργασία με χλωροπικρίνη. Όλα τα απόβλητα μετά τη συγκομιδή αποτεφρώνονται πλήρως.

θεωρείται ποικιλία

Τα αδύναμα φυτά είναι πιο ευαίσθητα σε ασθένειες. Κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, η παρουσία αρνητικών αλλαγών μπορεί να αναγνωριστεί από την εμφάνιση του σκόρδου:

 • δύσκολος σχηματισμός φτερών - το φυτό έχει ανεπάρκεια θρεπτικών ουσιών, είναι απαραίτητο να τρέφεται.
 • η παρουσία γκρι-λευκών βελών - ένδειξη ανεπαρκούς πότισμα.
 • απαλά πράσινα φύλλα - απαιτείται λιγότερο πότισμα.

Είναι πιο δύσκολο να προσδιοριστεί η αιτία του κιτρίνισμα των φύλλων. Ο λόγος μπορεί να είναι η υπερβολική υγρασία, η κατάψυξη του φυτού, το ακατάλληλο έδαφος ή η έκθεση σε παράσιτα.

εξασθενημένα φυτά

Συγκομιδή και αποθήκευση

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό των χειμερινών ποικιλιών σκόρδου είναι η σύντομη διάρκεια ζωής των κεφαλιών. Οι κριτικές των κηπουρών δείχνουν ότι οι βολβοί μετά τη συγκομιδή πρέπει να καταναλώνονται πρώτα απ 'όλα και μόνο στη συνέχεια να χρησιμοποιούν ποικιλίες άνοιξη.

Μετά τη συγκομιδή, τα κεφάλια του σκόρδου στεγνώνουν καλά και τοποθετούνται σε δροσερό, σκοτεινό μέρος. Ταυτόχρονα, τα οφέλη των χειμερινών ειδών σε σύγκριση με τις ανοιξιάτικες καλλιέργειες είναι πολύ μεγαλύτερα, καθώς περιέχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε γλυκοσίδες, λόγω της οποίας τα γαρίφαλα έχουν μια πιο έντονη και πλούσια γεύση.

ξηραίνεται και τοποθετείται

Κριτικές για τους κηπουρούς

Αναστασία, 43 ετών:

«Το Skif είναι ένας από τους πιο αγαπημένους τύπους σκόρδου. Για αρκετά χρόνια, δίνει σταθερούς δείκτες απόδοσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φρέσκο ​​φαγητό από τους λάτρεις των πιάτων σκόρδου.Διαλέγω χειμερινές ποικιλίες λόγω του γεγονότος ότι υπάρχει η ευκαιρία να ξεκινήσω να φυτεύω ήρεμα μετά το τέλος της κύριας εργασίας στον κήπο.

Lyudmila, 53 ετών:

«Το Skif πρέπει να καλλιεργείται για φαγητό ή αλάτι. Η διακριτική ποιότητα του σκόρδου είναι η μεσαία απότομη γεύση και η υψηλή υγρασία των γαρίφαλων. Αυτή η ποικιλία δεν είναι κατάλληλη για μακροχρόνια αποθήκευση, αλλά οι λαμπτήρες είναι σε θέση να βρίσκονται μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. "

αγαπημένα είδη

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι