Πώς να μεγαλώσετε και να φροντίσετε το σκόρδο σε εξωτερικούς χώρους για μια καλή συγκομιδή

Πολλοί καλοί κάτοικοι της Ρωσίας έχουν εμπειρία φύτευσης σκόρδου, αλλά δεν μπορούν όλοι να καυχηθούν για τα αποτελέσματα. Παρά τις πολλές προσπάθειες, είναι συχνά αδύνατο να μεγαλώσουν μεγάλα, νόστιμα κεφάλια με πολλά γαρίφαλα. Για να εξαλειφθεί η απογοήτευση και να εξοικονομηθεί ενέργεια, αρκεί να μάθετε ποια χαρακτηριστικά της γεωργικής τεχνολογίας υπάρχουν και πώς να καλλιεργήσετε σωστά μια καλλιέργεια σκόρδου.

Πότε να φυτέψετε σκόρδο

Ο χρόνος φύτευσης των σπόρων εξαρτάται από τον τύπο του φυτού και τα κλιματολογικά χαρακτηριστικά της αναπτυσσόμενης περιοχής. Υπάρχουν δύο ποικιλίες σκόρδου - άνοιξη και χειμώνας. Είναι το να ανήκει στην ποικιλία που καθορίζει το χρόνο φύτευσης και τα χαρακτηριστικά γεύσης της καλλιέργειας.

προσέξτε το σκόρδο

Το χειμερινό είδος είναι έντονο και δεν πυροβολεί. Αυτές οι ποικιλίες φυτεύονται το φθινόπωρο. Σε σύγκριση με τα είδη της άνοιξης, παράγουν παλαιότερες καλλιέργειες, αλλά δεν υπόκεινται σε μακροχρόνια αποθήκευση. Το ανοιξιάτικο σκόρδο είναι βέλος. Αυτές οι ποικιλίες φυτεύονται την άνοιξη. Το κύριο πλεονέκτημα των ειδών άνοιξη είναι η μεγάλη διάρκεια ζωής και η ευελιξία στη χρήση.

Μερικοί άνθρωποι ασκούν καλλιέργεια ποικιλιών σκόρδου στο σπίτι για να αποκτήσουν μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων. Για να επιτύχετε το σωστό αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να επιλέξετε χωρητικότητα τουλάχιστον 20 cm, να χρησιμοποιήσετε εύφορο έδαφος και να ακολουθήσετε τους βασικούς κανόνες της γεωργικής τεχνολογίας για την καλλιέργεια ενός φυτού.

καλή συγκομιδή

Πώς να μεγαλώσετε το σκόρδο της άνοιξης

Η τεχνολογία καλλιέργειας σκόρδου την άνοιξη περιλαμβάνει φύτευση σε μεσαίου μεγέθους ρωσικές περιοχές από τα μέσα Απριλίου. Ένας σημαντικός παράγοντας είναι η επιλογή υλικού υψηλής ποιότητας ποικιλίας. Η επιλογή του κατάλληλου τόπου για φύτευση και η τήρηση του σχεδίου έχει μεγάλο αντίκτυπο.

ανοιξιάτικο σκόρδο

Επιλέγοντας ένα μέρος για το σκόρδο της άνοιξης

Για την καλλιέργεια σκόρδου στη χώρα, επιλέγουν ένα εύφορο οικόπεδο. Συνιστάται να επιλέξετε μια ηλιόλουστη περιοχή, χωρίς την απειλή στάσιμου νερού και χωρίς κοντινά υπόγεια ύδατα. Η αυξημένη υγρασία θα οδηγήσει σε ανασταλτική ανάπτυξη και μυκητιασικές λοιμώξεις. Ο σχηματισμός ενός ψηλού κρεβατιού θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε προβλήματα.

Για να αυξηθεί η χαλαρότητα και η διαπερατότητα του εδάφους στον αέρα για καλύτερη ανάπτυξη του σκόρδου, η εισαγωγή άμμου ή τύρφης στο έδαφος θα βοηθήσει. Μπορείτε να φυτέψετε ένα φυτό όχι μόνο σε παραδοσιακά κρεβάτια, αλλά και να το χρησιμοποιήσετε ως διακοσμητικό στοιχείο στην τοποθεσία, ο σχεδιασμός τοπίου, η διακόσμηση είναι μια από τις ασυνήθιστες χρήσεις του φυτού.

επιλογή θέσεων

Σχέδιο φύτευσης σκόρδου την άνοιξη

Μπορείτε να έχετε υψηλές αποδόσεις μόνο παρέχοντας στο φυτό εύφορο έδαφος και κατάλληλες τεχνικές καλλιέργειας.Το σκόρδο φυτεύεται σε απόσταση μεταξύ σειρών από 20 έως 25 cm, μεταξύ κάθε γαρύφαλου αφήνεται από 6 έως 8 cm. Το μέγιστο βάθος φύτευσης του υλικού φύτευσης δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3 cm, διαφορετικά θα υπάρξουν προβλήματα με τη βλάστηση του φυτού και την ωρίμανση των κεφαλών.

Ορισμένοι κηπουροί, εκτός από το πρότυπο πρόγραμμα φύτευσης, χρησιμοποιούν τις ακόλουθες τεχνολογίες:

βάθος ενσωμάτωσης

 • σε δύο επίπεδα - τα πρώτα δόντια βάθονται κατά 10 cm, η δεύτερη σειρά φυτεύεται ως συνήθως σε βάθος 6 cm, η απόσταση μεταξύ τους είναι από 10 έως 15 cm, μεταξύ σειρών από 20 έως 25 cm, ως αποτέλεσμα, επιτυγχάνεται διπλή συγκομιδή.
 • σπορά - τα γαρίφαλα απλώνονται με χαοτικό τρόπο ή απλώς διασκορπίζονται γύρω από τον κήπο.

Η πρώτη μέθοδος χρησιμοποιείται συχνότερα όταν η περιοχή του κήπου είναι περιορισμένη, η δεύτερη, εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο.

διάσπαρτα στον κήπο

Πώς να καλλιεργήσετε χειμερινό σκόρδο

Το έδαφος για σκόρδο πρέπει να έχει καλή χαλαρότητα και γονιμότητα. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, το έδαφος εμπλουτίζεται 3 φορές. Προκειμένου η ποικιλία να μεγαλώσει και να φέρει καλή συγκομιδή, το μέρος δεν πρέπει να πλημμυρίσει, καθώς η υπερχείλιση επηρεάζει αρνητικά την ανάπτυξη του φυτού.

Πριν από τη φύτευση, το χώμα χαλαρώνει καλά και ρίχνεται σε βάθος τουλάχιστον 30 cm.

Τα γαρίφαλα φυτεύονται 35 ημέρες πριν από το κρύο. Πριν από τον παγετό, οι σπόροι πρέπει να σχηματίζουν ένα ριζικό σύστημα, αλλά η πράσινη μάζα δεν πρέπει να εμφανίζεται πάνω από το επίπεδο του εδάφους. Το σκόρδο που φυτεύεται εκ των προτέρων θα βλαστήσει και η καθυστερημένη φύτευση απειλεί το φυτό να παγώσει.

χαλαρότητα και γονιμότητα

Τα γαρίφαλα φυτεύονται παρατηρώντας την απόσταση μεταξύ των κρεβατιών των 20 ή 25 cm. Το βάθος της ενσωμάτωσης των σπόρων πρέπει να είναι από 4 έως 5 cm, μεταξύ τους αφήνουν από 6 έως 8 cm. Μετά τη φύτευση, μετά από 2 εβδομάδες, σχηματίζονται 2 cm τύρφης στα κρεβάτια, γεγονός που θα επιτρέψει στο φυτό να χειμώνα καλύτερα ...

Προετοιμασία κρεβατιών για χειμερινό σκόρδο

Πριν από τη φύτευση, το χώμα χαλαρώνεται προσεκτικά και ρίχνεται σε βάθος τουλάχιστον 30 εκ. Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τι είδους λατρεύει το σκόρδο του εδάφους. Το έδαφος δεν πρέπει να είναι όξινο · εάν υπάρχει παρόμοιο πρόβλημα, η κιμωλία ή η τέφρα εισάγονται στον κήπο. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τους κανόνες καλλιέργειας, δηλαδή να μην φυτεύετε το φυτό για αρκετά χρόνια στον ίδιο χώρο και να λαμβάνετε υπόψη τις καλλιέργειες κήπου που είναι ευνοϊκές για τη γειτονιά. Δεν συνιστάται η καλλιέργεια του φυτού σε ένα μέρος για περισσότερο από 3 χρόνια. Οι καλύτεροι προκάτοχοι είναι κολοκύθα, λάχανο, όσπρια.

λατρεύει το σκόρδο

Η προετοιμασία του κήπου πρέπει να ξεκινήσει τον Αύγουστο. 1 μ2 πρέπει να προστεθεί χούμο ή κομπόστ, 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο. υπερφωσφορικό, 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο. nitrophoska, 1 ποτήρι αλεύρι δολομίτη. Συνιστάται η προσθήκη τύρφης σε πήλινα εδάφη. Η κλίνη σκάβεται σε βάθος 20 cm και υποβάλλεται σε επεξεργασία με διάλυμα παρασκευασμένο από θειικό χαλκό με υπολογισμό 40 g ανά 10 λίτρα. Το εργαλείο προετοιμάζεται με βάση το γεγονός ότι 10 m2 Η περιοχή απαιτεί 1 λίτρο.

Χειμερινή φροντίδα σκόρδου

Οι πρώτοι βλαστοί εμφανίζονται στις αρχές της άνοιξης, πρέπει να χαλαρώσουν. Το πότισμα πραγματοποιείται όπως απαιτείται και σταματά 20 ημέρες πριν από την προγραμματισμένη συγκομιδή. Οι κανόνες καλλιέργειας και φροντίδας ορίζουν το ρυθμό ποτίσματος με τη μορφή 10-12 λίτρων κάθε 10 ημέρες ανά 1 m2... Με επαρκή φυσική βροχόπτωση, δεν απαιτείται πότισμα για το εργοστάσιο. Η φροντίδα συνίσταται στην έγκαιρη αποχέτευση, γονιμοποίηση και, εάν είναι απαραίτητο, χαλάρωση. Όταν καλλιεργούν σκόρδο, οι καλοκαιρινοί κάτοικοι καταφεύγουν στο στρώμα του εδάφους, το οποίο μπορεί να εξοικονομήσει σημαντικά χρόνο στο πότισμα του φυτού.

αναγκαιότητα και σταματήστε

Ασθένειες του πολιτισμού

Η πρόωρη φύτευση γαρίφαλων και η μη συμμόρφωση με τις τεχνικές καλλιέργειας είναι συχνά οι λόγοι για την ασθένεια των φυτών και την κακή ανάπτυξη. Η πιο συνηθισμένη σκουριά είναι όταν εμφανίζονται λεκέδες σκόρδου. Ο κίνδυνος μιας μυκητιακής νόσου έγκειται στον ταχύ ρυθμό εξάπλωσης. Ο λόγος για την εμφάνισή του είναι η υπερχείλιση του εδάφους και οι υψηλές θερμοκρασίες.

Οι συχνές ασθένειες περιλαμβάνουν:

πολιτισμικές ασθένειες

 • βακτηρίωση - κατάθλιψη και πληγές από κιτρινωπή απόχρωση εμφανίζονται στα δόντια.
 • πράσινο καλούπι - τα δόντια γίνονται μαλακά κατά την αποθήκευση και καλύπτονται με άνθιση.
 • fusarium - τα φύλλα γίνονται κίτρινα, η διαδικασία ξεκινά από την κορυφή με τη σταδιακή μαρασμό του ριζικού συστήματος.
 • κίτρινο καλούπι - το εναέριο μέρος του φυτού γίνεται κίτρινο, οι πλάκες των φύλλων αποκτούν ζαρωμένη ή κυματοειδής εμφάνιση.
 • μωσαϊκό - μικρά κηλίδες ή μεγάλες λωρίδες ανοιχτού χρώματος εμφανίζονται στα φύλλα, τα φύλλα μπορούν να αρχίσουν να σέρνονται κατά μήκος του εδάφους και η ανάπτυξη του φυτού επιβραδύνεται πολύ.

Οι μυκητιακές ασθένειες εμφανίζονται συχνά λόγω της υπερχείλισης και της μη συμμόρφωσης με το σχέδιο φύτευσης. Η σκίαση δεν είναι κατάλληλη για το φυτό · μόνο το σκόρδο αρέσει η σκιά για την ανάπτυξη πράσινης μάζας ως καρύκευμα.

κιτρινωπή απόχρωση

Προετοιμασία φυτικού υλικού

Επιλέγονται μόνο υψηλής ποιότητας κεφαλές πριν από τη φύτευση. Εάν υπάρχει ελάττωμα, ακόμη και σε ένα γαρύφαλλο, απορρίπτεται. Τα γαρίφαλα διαχωρίζονται και φυτεύονται τακτοποιημένα, προ-ταξινομημένα κατά μέγεθος. Η φύτευση σπόρων ίδιου μεγέθους θα εξασφαλίσει την ομοιομορφία της βλάστησης και της ωρίμανσης.

Το χειμώνα και η άνοιξη το σκόρδο προετοιμάζονται λίγο πριν από τη φύτευση, χωρίζοντας προσεκτικά τα γαρίφαλα.

Για φύτευση, εάν είναι δυνατόν, συνιστάται να επιλέξετε τα μεγαλύτερα γαρίφαλα, τα οποία θα σας επιτρέψουν να πάρετε μια μεγάλη συγκομιδή. Μην παίρνετε κεφάλια με 2-3 σκελίδες ή συγχωνευμένα ως υλικό φύτευσης, καθώς αυτό υποδηλώνει τον εκφυλισμό του σκόρδου. Κατά τη χρήση τέτοιων σπόρων, είναι αδύνατο να επιτευχθεί η επιθυμητή απόδοση, και τα λαχανικά που καλλιεργούνται θα είναι κακής ποιότητας.

υλικό φύτευσης

Ένα μήνα πριν από την αναμενόμενη φύτευση, συνιστάται να τοποθετείτε το σκόρδο στο ψυγείο, η θερμοκρασία πρέπει να είναι τουλάχιστον -3 C και όχι περισσότερο από +2 Γ. Μια μέρα βγαίνει και εκτελείται η διαδικασία απολύμανσης. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες μεθόδους. Το πιο δημοφιλές είναι το μούλιασμα σε μία από τις ακόλουθες λύσεις:

 • τέφρα, παρασκευασμένη από 2 λίτρα νερού και 300 g ξύλου.
 • Υπερμαγγανικό κάλιο 1%
 • Φιτοσπορίνη;
 • 1% θειικό χαλκό.

Τα γαρίφαλα βυθίζονται στο διάλυμα για 30 λεπτά. Μετά από αυτό, συνιστάται να τα τοποθετήσετε σε διεγερτικά ανάπτυξης, συνήθως "Epin" ή χαλικό κάλιο... Κάτω από το σκόρδο, οργανικά και ανόργανα λιπάσματα εισάγονται προκαταρκτικά στο έδαφος. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, η σίτιση επαναλαμβάνεται τουλάχιστον 3 φορές.

ξύλο

Καλλιέργεια σπόρων σκόρδου

Η καλλιέργεια σκόρδου υπό οικιακή καλλιέργεια απαιτεί σημαντική ποσότητα σπόρων, επομένως το σκόρδο συχνά καλλιεργείται από σπόρους αντί για σκελίδες. Τον Ιούνιο, αρχίζουν να σχηματίζονται βέλη με ταξιανθίες σε χειμερινές ποικιλίες, οι οποίες ονομάζονται "bulbochki", και από αυτά συλλέγεται υλικό σπόρου. Σε ψυχρές περιοχές, ένα θερμοκήπιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φύτευση.

Για τη συλλογή, είναι απαραίτητο να επιλέξετε υγιή φυτά, τη στιγμή της έκρηξης της ταξιανθίας, η καλλιέργεια αφαιρείται από τον κήπο και στεγνώνει. Για αυτό, το φυτό μπορεί να τραβηχτεί εντελώς ή να κοπεί. Πριν από την άμεση σπορά, οι λαμπτήρες καθαρίζονται, αφαιρώντας εντελώς την ταξιανθία.

σπόροι σκόρδου

Καλλιέργεια σκόρδου από βολβούς

Η καλλιέργεια σκόρδου από ευάερους βολβούς σάς επιτρέπει να εξοικονομείτε σημαντικά το υλικό φύτευσης με τη μορφή γεμάτων κεφαλών. Αυτή η μέθοδος δεν είναι τυπική για τις ποικιλίες της άνοιξης, αλλά χρησιμοποιείται για χειμερινά είδη. Κατά την περίοδο από τον Σεπτέμβριο έως την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, οι μεγαλύτεροι λαμπτήρες σπέρνονται. Μέχρι τον Ιούλιο, καθένας από αυτούς θα εξελιχθεί σε ένα ολόκληρο δόντι, το οποίο αργότερα θα χρησιμοποιηθεί ως υλικό φύτευσης πριν από το χειμώνα για να αποκτήσει πλήρη κεφάλια στο μέλλον.

Για φύτευση, ένα κρεβάτι κήπου προετοιμάζεται προκαταρκτικά, εφαρμόζεται 1 m2 3 κιλά χούμους και 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο. υπερφωσφορικό. Ένα πλάτος 90 cm θεωρείται βέλτιστο, με μεγαλύτερο μέγεθος θα είναι δύσκολο να διατηρηθεί στο μέλλον. Για σπορά, σχηματίζονται αυλακώσεις από 2 έως 3 cm, οι σπόροι φυτεύονται σε απόσταση 10 cm μεταξύ τους. Οι αυλακώσεις ψεκάζονται με χαλαρή γη στην κορυφή.

βολβοί λαμπτήρες

Σε ψυχρές περιοχές, τα κρεβάτια από ψηλά στρώνονται ή πασπαλίζονται με πριονίδι, τα οποία αφαιρούνται όταν έρχεται η πρώτη θερμότητα και το χώμα ξεπαγώνει.Η φροντίδα των φυτών είναι στάνταρ και συνίσταται στην έγκαιρη πότισμα, χαλάρωση και αφαίρεση ζιζανίων. Μερικοί καλλιεργούν το σκόρδο τους σε ένα θερμοκήπιο χρησιμοποιώντας ένα κοινό μοτίβο φύτευσης.

Χρήσιμες συμβουλές

Η πρώτη σίτιση γίνεται τον Ιούλιο, οπότε το φυτό πρέπει να σχηματίσει 4 αληθινά φύλλα. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα 2 κουταλιών της σούπας. μεγάλο. νιτροφόσκα αραιωμένο σε 10 λίτρα νερού. Εάν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά οργανικά λιπάσματα - "Agricola", "Γονιμότητα". 1 μ2 αντιπροσωπεύει 2 έως 3 λίτρα διαλύματος.

πότισμα

Η δεύτερη σίτιση πραγματοποιείται μετά την πρώτη σε 14 ημέρες. Για αυτό, χρησιμοποιούνται οι ίδιες λύσεις, αλλά η κατανάλωση αυξάνεται. 1 μ2 χρησιμοποιήστε 3-4 λίτρα διαλύματος. Η τρίτη διαδικασία έγινε τον Ιούνιο. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε 2 κουταλιές της σούπας. μεγάλο. θρυμματισμένο υπερφωσφορικό για 10 λίτρα νερού, χρησιμοποιώντας διάλυμα σε όγκο 5 λίτρων για κάθε 1 m2.

Η φροντίδα του σκόρδου τον Αύγουστο περιορίζεται σε τυπικές δράσεις για πότισμα, βοτάνισμα και χαλάρωση των φυτεύσεων. Για να αποκτήσετε μεγάλες κεφαλές χειμερινών ποικιλιών στο υπόγειο τμήμα, είναι απαραίτητο να σπάσετε τα βέλη πριν από τον Αύγουστο.

την έναρξη του Αυγούστου

Βασικές συστάσεις για την καλλιέργεια σκόρδου:

 • επιλέξτε ένα ηλιόλουστο, ξηρό μέρος για φύτευση, με έντονη οξύτητα του εδάφους, χαμηλώστε το επίπεδο με κιμωλία ή τέφρα.
 • Χρησιμοποιείτε μόνο υλικό υψηλής ποιότητας για την καλλιέργεια, μετά την απολύμανση.
 • συμμορφωθείτε με τους όρους και το σχήμα της φύτευσης ·
 • χαλαρώστε, τροφοδοτήστε και μην υπερβείτε εγκαίρως το χώμα.
 • παρακολουθήστε την υγεία του φυτού, στα πρώτα σημάδια της νόσου, ξεκινήστε αμέσως τον αγώνα.
 • ακολουθήστε τους κανόνες καλλιέργειας και μην φυτέψετε σκόρδο για περισσότερο από 3 χρόνια σε ένα μέρος, επιλέξτε τους σωστούς προκάτοχους.

Το σκόρδο συγκομίζεται από τα τέλη Αυγούστου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου. Ένα σήμα για την πιθανότητα συγκομιδής είναι η μαζική κατάθεση φύλλων και το γρήγορο κιτρίνισμά τους. Μετά το σκάψιμο, τα κεφάλια πρέπει να στεγνώνονται καλά για μια εβδομάδα και να κλαδεύονται, αφήνοντας το στέλεχος σε απόσταση 6 έως 8 cm.

σημάδια ασθένειας

Κριτικές
 1. Μιχαήλ
  5.05.2019 23:49

  Οι χρόνοι συγκομιδής ποικίλλουν ανά περιοχή. Στο Voronezh, το χειμερινό σκόρδο συγκομίζεται τον Ιούλιο. Αλλά είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς. Η παραπάνω μηδενική θερμοκρασία, σε αντίθεση με τις προβλέψεις, μπορεί να είναι τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

  Απαντώ
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι