Φύτευση, καλλιέργεια και φροντίδα σκόρδου άνοιξη στο ανοιχτό χωράφι, εάν είναι απαραίτητο να δέσετε και πότε

Υπάρχουν δύο τύποι σκόρδου: άνοιξη και χειμώνας. Κάθε ένα από αυτά έχει ατομικές διαφορές. Για τις χειμερινές καλλιέργειες, η χαρακτηριστική απώλεια χυμώδους και χρήσιμων ιδιοτήτων με την πάροδο του χρόνου και το σκόρδο της άνοιξης δεν αλλάζει έτσι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί καλοκαιρινοί κάτοικοι προτιμούν αυτήν την ποικιλία και αναρωτιούνται: πώς να μεγαλώσουν μεγάλο καλοκαιρινό σκόρδο;

Άνοιξη σκόρδο ή χειμερινό σκόρδο;

Το χειμερινό σκόρδο φυτεύεται στα τέλη του φθινοπώρου και την άνοιξη, στις τελευταίες ημερομηνίες του, συγκομίζεται. Καλλιέργεια καλλιέργειας σκόρδου δεν προκαλεί δυσκολίες, ενώ δίνει υψηλές αποδόσεις. Για χειμερινές ποικιλίες που φυτεύονται το χειμώνα, η απώλεια χυμώδους είναι χαρακτηριστική. Αυτή η κουλτούρα ωριμάζει μέχρι το καλοκαίρι, τη στιγμή που οι νοικοκυρές αρχίζουν να προετοιμάζουν ενεργά. Μέχρι την φθινοπωρινή περίοδο, το χειμερινό σκόρδο στεγνώνει.

άνοιξη και χειμώνα

Οι καλοκαιρινοί κάτοικοι φυτεύουν ανοιξιάτικο σκόρδο την άνοιξη, δηλαδή στην αρχική του περίοδο. Αυτές οι ποικιλίες δεν έχουν μεγάλες αποδόσεις, αλλά χαρακτηρίζονται από μακρόχρονη ποιότητα. Οι ωφέλιμες ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά των ανοιξιάτικων καλλιεργειών διατηρούνται για 12 μήνες.

Υπάρχουν διάφορες διαφορές μεταξύ των χειμερινών και των ανοιξιάτικων καλλιεργειών. Οι χειμερινές καλλιέργειες χαρακτηρίζονται από:

γη

 • η παρουσία όχι περισσότερων από 10 γαρίφαλων στο βολβό ·
 • η απελευθέρωση ενός βέλους με βολβούς αέρα απαραίτητη για την αναπαραγωγή ·
 • οι λοβές βρίσκονται σε 1 σειρά.
 • πολλαπλασιάζεται με σπόρους αέρα ·
 • σύντομη διάρκεια ζωής.

Οι ποικιλίες της άνοιξης διαφέρουν σε αυτό:

 • ο λαμπτήρας μπορεί να έχει έως και 30 λοβούς.
 • δεν έχουν βέλη, η εξαίρεση είναι η ποικιλία Gulliver.
 • τα δόντια είναι διατεταγμένα σε σπείρα, ενώ στο κεντρικό τμήμα οι διαστάσεις μειώνονται.
 • αναπαράγονται με δόντια.
 • έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

σκελίδες στο κρεμμύδι

Με έγκαιρη φύτευση και σωστή φροντίδα, το καλοκαίρι το σκόρδο αποθηκεύεται μέχρι την επόμενη συγκομιδή.

Ωρα επιβίβασης

Για να έχετε καλή συγκομιδή σκόρδου την άνοιξη, πρέπει να φυτευτεί εγκαίρως στο έδαφος. Προκειμένου ο πολιτισμός να είναι σε θέση να αναπτύξει έναν πλήρη λαμπτήρα κατά τη θερινή περίοδο, θα πρέπει να φυτευτεί στις αρχές της άνοιξης. Αυτές οι ποικιλίες χαρακτηρίζονται από καλή αντοχή στον παγετό, ώστε να μπορούν να φυτευτούν χωρίς φόβο για παγετούς την άνοιξη. Ο βέλτιστος χρόνος για φύτευση είναι η περίοδος κατά την οποία η θερμοκρασία του εδάφους φτάνει τους 5 βαθμούς Κελσίου.

έγκαιρη προσγείωση

Η ανάγκη για πρόωρη φύτευση μιας καλλιέργειας οφείλεται στο γεγονός ότι το φυτό αναπτύσσει τέλεια το ριζικό σύστημα μόνο σε χαμηλή θερμοκρασία και υγρασία. Την ίδια περίοδο, τα φύλλα αρχίζουν να σχηματίζονται ενεργά.

Εάν η φύτευση καθυστερήσει, η ποσότητα της απόδοσης θα μειωθεί δραστικά, καθώς σε υψηλές θερμοκρασίες το ριζικό σύστημα και τα φύλλα επιβραδύνουν το σχηματισμό τους λόγω της ανάπτυξης του βολβού. Οι καλοκαιρινοί κάτοικοι συνήγαγαν ένα μοτίβο ότι όσο καλύτερα σχηματίζονται τα φύλλα και το ριζικό σύστημα πριν αυξηθεί η θερμοκρασία, τόσο μεγαλύτεροι θα είναι οι βολβοί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εξωτερική καλλιέργεια σκόρδου την άνοιξη απαιτεί την τήρηση των ημερομηνιών φύτευσης.

φύτευση καλλιεργειών

Προετοιμασία τοποθεσίας για φύτευση

Προτού αναρωτηθείτε πότε να φυτέψετε ανοιξιάτικο σκόρδο σε εξωτερικούς χώρους, πρέπει να ξέρετε πώς να προετοιμάσετε έναν τόπο φύτευσης. Αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου ο πολιτισμός να σχηματίσει γεμάτους λαμπτήρες. Για να γίνει αυτό, συνιστάται να γνωρίζετε μερικές αποχρώσεις:

 • Το ανώτερο στρώμα της γης είναι πολύ σημαντικό για το φυτό, καθώς οι ρίζες του δεν είναι βαθιές.
 • το έδαφος πρέπει να έχει ουδέτερο επίπεδο οξύτητας ·
 • το έδαφος πρέπει να εμπλουτιστεί με αργαλειούς και χούμους.
 • για να είναι πλούσια η καλλιέργεια, οι φωτιζόμενες περιοχές πρέπει να επιλέγονται ως τόπος φύτευσης που προστατεύει τη σοδειά από τον άνεμο.
 • Εάν το καλοκαιρινό εξοχικό σπίτι βρίσκεται σε υγρές περιοχές, τα κρεβάτια πρέπει να σχηματίζονται ψηλά.
 • Αν το σκόρδο είχε προηγουμένως καλλιεργηθεί σε αυτό το μέρος, θα πρέπει να διατηρείται για 5 χρόνια μέχρι την επόμενη φύτευση.

τοποθεσίες φύτευσης

Πριν από τη φύτευση του καλοκαιριού σκόρδο, το μέρος πρέπει να προετοιμαστεί το φθινόπωρο. Το πρώτο βήμα είναι να σκάψετε το έδαφος, να προσθέσετε χούμο ή κομπόστ σε αυτό. Συνιστάται επίσης η προσθήκη τέφρας, σύνθετων ορυκτών λιπασμάτων. Οι καλύτερες αναλογίες θεωρούνται η εισαγωγή 10 γραμμαρίων της σύνθεσης ανά 1 τετραγωνικό μέτρο.

Πώς να φυτέψετε ανοιξιάτικο σκόρδο;

Η φύτευση και η φροντίδα για το σκόρδο της άνοιξης απαιτεί συμμόρφωση με διάφορους κανόνες. Μετά την έναρξη της άνοιξης, το έδαφος που προετοιμάζεται εκ των προτέρων χαλαρώνει, το έδαφος υγραίνεται και στη συνέχεια τοποθετούνται σκελίδες σε αυτό. Εάν το έδαφος είναι αρκετά υγρό, δεν πρέπει να προσθέσετε επιπλέον νερό, καθώς το σκόρδο δεν του αρέσει. Όταν το έδαφος είναι πολύ υγρό, η φύτευση πρέπει να αναβληθεί έως ότου αποκτήσει την απαιτούμενη συνοχή. Εάν δεν ακολουθήσετε αυτόν τον κανόνα, το σκόρδο που φυτεύεται σε υγρό έδαφος θα είναι ευαίσθητο σε βλάβες από παθολογικές παθολογίες.

προετοιμαστείτε το φθινόπωρο

Επίσης, πρέπει να παρατηρούνται ορισμένες αποχρώσεις κατά τη μεταφύτευση υλικού φύτευσης στο έδαφος:

 • Μεταξύ των καλλιεργειών, είναι επιτακτική ανάγκη να αφήσουμε αρκετό χώρο για την ανάπτυξη του ριζικού συστήματος, για να διασφαλιστεί η διατροφή: πρέπει να παρατηρηθεί ένα κενό 25-30 εκατοστών μεταξύ των κρεβατιών και 8 μεταξύ των γαρίφαλων.
 • Τα σκελίδες πρέπει να τοποθετηθούν έτσι ώστε το άνω μέρος τους να μην εμβαθύνει περισσότερο από 20 χιλιοστά, διαφορετικά η ανάπτυξη των λαμπτήρων μπορεί να καθυστερήσει.
 • Μετά τη φύτευση, το στήθος λειαίνεται με σύνθεση τύρφης, άχυρο και σανό, που εμποδίζουν το σχηματισμό κρούστας, την εμφάνιση ζιζανίων, διατηρεί την υγρασία και μια τέτοια επεξεργασία επιτρέπει επίσης στο έδαφος να χαλαρώνει λιγότερο συχνά.

Η φύτευση σκόρδου άνοιξη σε εξωτερικούς χώρους απαιτείται με τη διαλογή μικρών και μεγάλων γαρίφαλων. Αυτή η προσέγγιση στη φύτευση απλοποιεί τη συγκομιδή, τη φροντίδα των φυτών. Επίσης, πολλοί καλοκαιρινοί κάτοικοι συνιστούν τη φύτευση μεγάλων φετών ξεχωριστά για την απόκτηση βολβών και μικρών για πράσινο.

φυτικές καλλιέργειες

Προετοιμασία φυτικού υλικού

Για να προετοιμάσετε το σκόρδο για φύτευση, πρέπει να προσέξετε πώς αποθηκεύεται. Εάν τα κενά αποθηκεύονταν σε θερμοκρασία δωματίου, τότε η καλλιέργεια των φυτών θα έχει μεγάλη περίοδο καλλιέργειας, αλλά οι βολβοί θα είναι στρογγυλοί, μεγάλοι, αλλά όχι πλήρως ώριμοι.

Εάν τα γαρίφαλα έχουν αποθηκευτεί κρύα, η καλλιεργητική περίοδος θα είναι μικρότερη και θα ωριμάσει γρήγορα. Αυτό θα διατηρήσει το μέγεθος των λαμπτήρων μικρό.

Προκειμένου να επιτευχθεί υψηλή απόδοση, το σκόρδο καλλιεργείται χρησιμοποιώντας υλικό φύτευσης που αποθηκεύεται και με τους δύο τρόπους. Για να το κάνετε αυτό, συνιστάται να ακολουθήσετε τις οδηγίες:

σκόρδο για φύτευση

 1. Εάν το σκόρδο έχει αποθηκευτεί σε θερμοκρασία δωματίου, καταψύξτε το στο ψυγείο 2 μήνες πριν από τη φύτευση. Αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι όσο μεγαλύτερο είναι το κεφάλι, τόσο περισσότερο πρέπει να βρίσκεται στο κρύο.
 2. Οι λαμπτήρες αποσυναρμολογούνται πριν από τη φύτευση σε μια στιγμή που το κάτω μέρος δεν είχε ακόμη χρόνο να στεγνώσει.
 3. Επιλέγεται μόνο χοντρό και στερεό υλικό για σπορά. Για αυτό, συνιστάται να χρησιμοποιείτε μόνο τις καλύτερες μεγάλες ποικιλίες: τέτοιο υλικό θα σας επιτρέψει να έχετε υψηλή απόδοση.
 4. Οι φέτες καθαρίζονται από περίσσεια φλοιού.

Για να αυξήσετε τις αποδόσεις, συνιστάται η χρήση διεγερτικών ανάπτυξης.

ψύξτε στο ψυγείο

Τόνωση της ανάπτυξης των σπόρων

Η καλλιέργεια σκόρδου την άνοιξη απαιτεί μερικές φορές τη χρήση διεγερτικών ανάπτυξης σπόρων. Αυτά τα παρασκευάσματα επιταχύνουν την ωρίμανση των βολβών, αυξάνουν την απόδοση και επηρεάζουν επίσης την ενεργή ανάπτυξη των ριζών στα γαρίφαλα. Για να τονώσετε την ανάπτυξη των δοντιών, πρέπει να ακολουθήσετε τις αναλυτικές συστάσεις:

 1. Τα γαρίφαλα τοποθετούνται σε νερό ή ασθενές διάλυμα μαγγανίου για 2-3 ώρες.
 2. Το υλικό τυλίγεται σε ένα υγρό πανί και στη συνέχεια τοποθετείται σε σελοφάν και ψυγείο για 2-3 ημέρες. Αυτή τη στιγμή, οι ρίζες θα αρχίσουν να σχηματίζονται και να μεγαλώνουν.
 3. Το προκύπτον υλικό ανέχεται τη φύτευση στο έδαφος καλά εάν έχει αφαιρεθεί προσεκτικά από το σελοφάν και το ύφασμα.

διέγερση της ανάπτυξης

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να τονωθεί η ανάπτυξη των δοντιών. Πριν από τη φύτευση, τα δόντια μπορούν να γονιμοποιηθούν. Το υλικό εμποτίζεται σε χλιαρό διάλυμα φτιαγμένο από 10 λίτρα νερού και 5 γραμμάρια Nitroammofoska. Μετά τη χρήση τέτοιων ποτισμάτων και λιπασμάτων, τα γαρίφαλα μπορούν να φυτευτούν αμέσως στο έδαφος.

Φροντίδα

Υπάρχουν διάφοροι κανόνες για τη φροντίδα του σκόρδου την άνοιξη που πρέπει να ακολουθείτε εάν θέλετε να έχετε μια πλούσια συγκομιδή. Πριν από τον Ιούλιο, η καλλιέργεια των φυτών χρειάζεται υγρασία, καθώς αυτή τη στιγμή τα φύλλα μεγαλώνουν. Εάν δεν υπάρχει αρκετή υγρασία, τα φύλλα θα αρχίσουν να στεγνώνουν από τις άκρες. Ποτίστε το φυτό εάν εμφανιστεί αυτό το σύμπτωμα.

πλούσια συγκομιδή

Τον Αύγουστο, το καλοκαίρι το σκόρδο πρέπει να ποτίζεται λιγότερο, καθώς ο λαμπτήρας αρχίζει να σχηματίζεται. Σταδιακά, το πότισμα σταματά εντελώς. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η υπερβολική υγρασία θα επιβραδύνει την ωρίμανση των βολβών, θα μειώσει την ποσότητα των θρεπτικών συστατικών που συσσωρεύονται σε αυτούς. Επίσης, η υπερβολική υγρασία θα επηρεάσει τη διάρκεια ζωής της καλλιέργειας, μειώνοντας σημαντικά.

Το έδαφος πρέπει να χαλαρώνει τακτικά για να παρέχει οξυγόνο στη σοδειά. Δεν υπάρχουν άλλες οδηγίες για τη φροντίδα της φύτευσης. Ωστόσο, πολλοί κάτοικοι του καλοκαιριού ισχυρίζονται ότι το καλοκαίρι το σκόρδο που τρέφεται δίνει μεγαλύτερη συγκομιδή. Ως εκ τούτου, σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης των φυτών, συνιστάται να κάνετε κορυφαία επίδεσμο.

χαλαρώστε τακτικά

Χρειάζεται η διατροφή η κουλτούρα;

Απαιτείται σκόρδο άνοιξης λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες:

 • Τα αζωτούχα λιπάσματα εφαρμόζονται κατά τη διάρκεια του σχηματισμού φύλλων στη σοδειά. για τη διατροφή, είναι κατάλληλο: ένα ζεστό διάλυμα περιττωμάτων πουλιών, εγχύσεων βοτάνων, μουλεϊνών, μεταλλικών μιγμάτων.
 • κατά τη διάρκεια του σχηματισμού φύλλων, ελλείψει των απαραίτητων λιπασμάτων στα κρεβάτια, μπορείτε απλώς να διανείμετε χούμο.
 • 2 εβδομάδες μετά την πρώτη σίτιση, η γονιμοποίηση πραγματοποιείται με μια σύνθεση υγρού συμπλόκου: κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ξεκινά η λήψη σκόρδου άνοιξη.
 • κατά τη διάρκεια της περιόδου ενεργού ωρίμανσης των βολβών, η γονιμοποίηση δεν είναι απαραίτητη.

κουλτούρα στο ντύσιμο

Όλη η γονιμοποίηση πρέπει να γίνεται με πότισμα. Απαγορεύεται η χρήση φρέσκιας κοπριάς ως λιπάσματος, καθώς μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη ασθενειών των καλλιεργειών, να μειώσει το ποσοστό διατήρησης της καλλιέργειας.

Οι αποχρώσεις της καλής συγκομιδής

Προκειμένου ο θερινός κάτοικος να είναι ικανοποιημένος με τη συγκομιδή που έχει λάβει, θα πρέπει να γνωρίζει πολλές λεπτότητες που καθιστούν δυνατή την επίτευξη τέτοιων δεικτών. Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την αύξηση της απόδοσης είναι η επιλογή της σωστής ποικιλίας σκόρδου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο σχηματισμός λαμπτήρων απαιτεί θερμοκρασία άνω των 21 βαθμών και για ωρίμανση - 25.Σε ορισμένες περιοχές, τέτοιες θερμοκρασίες περιβάλλοντος είναι σπάνιες, επομένως θα πρέπει να επιλέξετε αμέσως ποικιλίες που ωριμάζουν σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Επίσης, υπό τέτοιες συνθήκες, απαιτείται η χρήση λιπάσματος που διεγείρει την ανάπτυξη.

καλή συγκομιδή

Εάν η θερμότητα στην περιοχή δεν διαρκέσει πολύ, είναι δυνατό να ενεργοποιηθεί η διαδικασία ωρίμανσης της καλλιέργειας εάν στα μέσα Αυγούστου οι βολβοί αφαιρεθούν ελαφρώς από το έδαφος ή μερικές από τις ρίζες έχουν αποκοπεί. Ένας τέτοιος χειρισμός θα προκαλέσει παραβίαση της λειτουργίας των ριζών, θα επιβραδύνει την ανάπτυξη, ο πολιτισμός θα κατευθύνει όλες τις δυνάμεις του στο σχηματισμό και την ωρίμανση του βολβού. Για να επιταχυνθεί η ωρίμανση, τα φύλλα σκόρδου μπορούν να δεθούν σε κόμπους.

Πότε πρέπει να πλέξετε τα βέλη του σκόρδου σε έναν κόμπο; Αυτός ο χειρισμός με ανοιξιάτικο σκόρδο συνιστάται να γίνει στα μέσα Αυγούστου.

Πολλοί κάτοικοι του καλοκαιριού λένε: Ανανεώνω το σκόρδο κάθε χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι οι βολβοί της νέας καλλιέργειας θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για φύτευση τον επόμενο χρόνο. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να φυτευτούν σε διαφορετικό μέρος. Μπορείτε να επιστρέψετε στο προηγούμενο κρεβάτι κήπου σε 5 χρόνια.

λειτουργίες ρίζας

Συγκομιδή σκόρδου

Με σωστή φύτευση σε ανοιχτό έδαφος και φροντίδα για το σκόρδο της άνοιξης, η συγκομιδή θα είναι δυνατή έως τα μέσα Σεπτεμβρίου. Το σήμα για την πιθανότητα έναρξης καθαρισμού είναι η ξήρανση των κάτω φύλλων, η απόκτηση κίτρινου χρώματος.

Για να αυξήσετε τον όρο αποθήκευση σκόρδου άνοιξη, μετά τη συγκομιδή, οι βολβοί πρέπει να αφεθούν στον κήπο και στη συνέχεια να μεταφερθούν για να στεγνώσουν κάτω από ένα κουβούκλιο ή να αφεθούν στη σοφίτα. Τα κεφάλια στεγνώνουν σε σακούλες ή σε οριζόντια επιφάνεια. Επιτρέπεται επίσης το δέσιμο του σκόρδου σε δέσμες.

συγκομιδή σκόρδου

Η συγκομιδή πρέπει να φυλάσσεται σε ξηρό, δροσερό δωμάτιο ή σε ψυγείο ή υπόγειο. Είναι απολύτως αδύνατο να το κρατήσετε κάτω από τον ανοιχτό ήλιο, καθώς αυτό θα μειώσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του σκόρδου.

Παράσιτα και ασθένειες

Υπάρχουν πολλές ασθένειες που μπορούν να επηρεάσουν μια φυτευμένη καλλιέργεια υπό ορισμένες περιβαλλοντικές συνθήκες. Έτσι, η υψηλή υγρασία, η έλλειψη εναλλαγής των καλλιεργειών, η ακατάλληλη αποθήκευση της καλλιέργειας μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη:

παράσιτα και ασθένειες

 • σκουριά;
 • μούχλα;
 • βακτηριακή σήψη
 • φουσάριο.

Είναι δυνατόν να αναγνωριστεί η παρουσία παθολογιών από τη γενική συμπτωματολογία, η οποία συνίσταται στο στέγνωμα των φύλλων, στην εμφάνιση κηλίδων πάνω τους, στη σήψη του φυλλώματος και του βολβού, σε πολύ ελαφρύ χρώμα των ζυγών σκόρδου.

Από τα παράσιτα, η καλλιέργεια σκόρδου επηρεάζεται συχνότερα από τις προνύμφες και τα νηματώδη μύγα κρεμμυδιών. Τον Αύγουστο, το ανοιξιάτικο σκόρδο χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, καθώς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου επιτίθενται στα παράσιτα. Στο θερμοκήπιο, οι ασθένειες και τα παράσιτα εμφανίζονται συχνότερα λόγω της έλλειψης αερισμού, της υψηλής υγρασίας, επομένως, κάθε καλοκαιρινός κάτοικος πρέπει αμέσως να αποτρέψει την εμφάνιση παθολογιών και να τις θεραπεύσει.

βακτηριακή σήψη

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι