Πώς να φυτρώνετε φασόλια γρήγορα και σωστά στο σπίτι σε 1 ημέρα

Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι τα λάχανα φασολιών είναι καλά για την υγεία, αλλά δεν το γνωρίζουν όλοι, πώς να φυτρώνουν σωστά τα φασόλια. Η μέθοδος εξαρτάται από τον στόχο που επιδιώκουν οι κηπουροί. Μερικοί θέλουν να πάρουν πρόωρους βλαστούς, ενώ άλλοι ενδιαφέρονται για υγιεινή διατροφή και τρώνε τους βλαστούς. Σκεφτείτε ποιες μεθόδους βλάστησης υπάρχουν και ποια είναι τα οφέλη αυτού του προϊόντος.

Φυτρωμένα φασόλια - οφέλη και βλάβες

Τα λάχανα φασολιών έχουν γίνει πολύ δημοφιλή στους ανθρώπους που ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Είναι το κύριο συστατικό των ωμών τροφίμων. Τα ωμά τρόφιμα συνήθως ασκούνται από άτομα που θέλουν να απαλλαγούν από σοβαρές ασθένειες ή απλώς να διατηρούν την υγεία τους.

βλαστάρι

Τα λάχανα φασολιών περιέχουν βιταμίνες και πολλά χρήσιμα μικροστοιχεία:

 • ασβέστιο;
 • ψευδάργυρος;
 • σίδερο;
 • χαλκός;
 • φωσφόρος και πολλά άλλα.

Περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C. Λόγω της παρουσίας φυτικής πρωτεΐνης στη σύνθεση, αυτό το προϊόν μπορεί να αντικαταστήσει εντελώς το κρέας. Όπως γνωρίζουμε, οι φυτικές πρωτεΐνες είναι πολύ πιο υγιείς από τις ζωικές πρωτεΐνες.

περιέχουν βιταμίνες

Τα σπορόφυτα των οσπρίων τρώγονται για την πρόληψη κρυολογήματος, την αύξηση της αιμοσφαιρίνης και την απώλεια επιπλέον κιλών. Για θεραπευτικούς σκοπούς, συνταγογραφούνται σε ασθενείς με αθηροσκλήρωση και σακχαρώδη διαβήτη. Τα λάχανα ομαλοποιούν το μεταβολισμό, ηρεμούν το νευρικό σύστημα και αυξάνουν την αποτελεσματικότητα των εσωτερικών οργάνων.

Τα λάχανα φασολιών δεν είναι επιβλαβή για το σώμα. Φυσικά, εάν δεν τους κακοποιούνται. Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων μπορεί να οδηγήσει σε μετεωρισμό, κολικούς και διάρροια.

 κρυολογήματα

Πώς να βλαστήσετε τα φασόλια στο σπίτι

Η βλάστηση των φασολιών στο σπίτι δεν χρειάζεται πολύ. Το μόνο που αξίζει να προσέξετε είναι η ποιότητα των σπόρων. Πριν από τη διαδικασία, τακτοποιούνται προσεκτικά, ειδικά εάν προέρχονται από κατάστημα. Όλοι οι ξηροί, σάπιοι και χαλασμένοι κόκκοι πρέπει να απορρίπτονται. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να βλαστήσετε τους σπόρους, θεωρήστε τον απλούστερο. Αλγόριθμος ενεργειών σε στάδια:

στο σπίτι

 • πάρτε ένα μικρό πλαστικό δοχείο, κάντε τρύπες στο κάτω μέρος έτσι ώστε να μπορεί να βγει νερό μέσω αυτών.
 • προσδιορίζει τη χωρητικότητα σε ένα βαθύ δοχείο? Είναι σημαντικό το κάτω μέρος του δοχείου να μην αγγίζει αυτό το δοχείο, διαφορετικά δεν θα υπάρχει χώρος για νερό.
 • Βάλτε τη γάζα διπλωμένη αρκετές φορές στο κάτω μέρος του πλαστικού δοχείου.
 • ρίξτε ένα λεπτό στρώμα φασολιών πάνω του.
 • ρίχνουμε τους σπόρους με ζεστό νερό έτσι ώστε να ξεπερνά ελαφρώς το επίπεδο τους.
 • καλύψτε τους κόκκους με ένα πανί και βάλτε τους σε ένα ζεστό, σκοτεινό μέρος.
 • έτσι ώστε τα λάχανα να εμφανίζονται όσο το δυνατόν νωρίτερα, ποτίζετε τα φασόλια κάθε 3 ώρες.

Εάν γίνει σωστά, τα λάχανα θα εμφανιστούν την επόμενη μέρα. Τα φασόλια πρέπει να βλαστήσουν για φαγητό για 4-5 ημέρες, όταν τα φυτά φτάσουν σε ύψος 5-6 cm. Μην ξεχνάτε ότι το συσσωρευμένο νερό πρέπει να στραγγίζεται τακτικά.

βάλτε γάζα

Βλαστάνοντας φασόλια για φύτευση στο έδαφος

Η τεχνολογία φύτευσης φασολιών για φύτευση δεν διαφέρει πολύ από την προηγούμενη μέθοδο. Πριν από τη διαδικασία, είναι ακόμη απαραίτητο να ταξινομήσετε τους χαλασμένους σπόρους και να αφαιρέσετε τα υπερβολικά υπολείμματα. Στη συνέχεια, ένα πιάτο μεσαίου βάθους ξυρίζεται, ένα υγρό πανί ή γάζα τοποθετείται πάνω του. Επιλεγμένοι κόκκοι τοποθετούνται πάνω από το υλικό εμποτισμένο με ζεστό νερό και καλύπτονται με ένα άνω στρώμα.

Είναι σημαντικό το ύφασμα να είναι μόνο υγρό. Το νερό δεν πρέπει να διαρρέει από αυτό, διαφορετικά θα οδηγήσει σε σάπια φασόλια.

Ο χρόνος βλάστησης διαρκεί συνήθως 1 ημέρα. Την επόμενη μέρα, θα εμφανιστούν εύθραυστα λάχανα, τα οποία φυτεύονται στο έδαφος. Αυτό γίνεται πολύ προσεκτικά, η απόσταση μεταξύ των σειρών δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 50 cm, μεταξύ των σπόρων - τουλάχιστον 20 cm.

μεσαίο βάθος

Βλάστηση φασολιών για σπορόφυτα

Για να βλαστήσουν τα φασόλια για τα φυτά, οι κηπουροί χρησιμοποιούν την παλιά αποδεδειγμένη μέθοδο. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, θα χρειαστείτε χαρτί υγείας για αυτό. Τοποθετείται πάνω από ένα επίμηκες ρολό σελοφάν (μήκους έως 50 cm), υγραίνεται με νερό και τοποθετούνται φασόλια πάνω του. Κατά την τοποθέτηση σπόρων, είναι σημαντικό να ανοίγετε κατά μήκος των άκρων, κατά προτίμηση εάν είναι τουλάχιστον 1 εκατοστό. Βάλτε ένα άλλο στρώμα χαρτιού πάνω από τα φασόλια, βρέξτε με νερό και τυλίξτε ένα ρολό. Για τη βλάστηση των σπόρων, χαμηλώνεται από την πλευρά του κενού άκρου σε ένα δοχείο με νερό.

Μετά από πόσες ημέρες θα εμφανιστούν τα λάχανα με αυτή τη μέθοδο βλάστησης; Η βλάστηση των σπόρων παρατηρείται μετά από λίγες μέρες, αλλά τα λάχανα φυτεύονται στα κρεβάτια κάπου σε μιάμιση εβδομάδα, όταν είναι εντελώς ισχυρότερα.

φασόλια για σπορόφυτα

Βλάστηση των οσπρίων για χρήση σε τρόφιμα

Η κατανάλωση φύτρων οσπρίων στα τρόφιμα φέρνει εξαιρετικά οφέλη στο σώμα. Οι φυτρωμένοι σπόροι περιέχουν πολλά πιο ευεργετικά ιχνοστοιχεία από τα κανονικά φασόλια. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ονομάζονται "ζωντανά τρόφιμα". Ο ευκολότερος τρόπος για να βλαστήσετε τα φασόλια για φαγητό είναι να τα τοποθετήσετε σε ένα επίπεδο γυάλινο δοχείο, να το καλύψετε με υγρή γάζα και να το φυλάξετε σε σκοτεινό μέρος. Αυτή η μέθοδος θα εξαλείψει την υπερβολική υγρασία. Ήδη την 2-3η ημέρα, εμφανίζονται τα λάχανα, αφού φτάσουν τα 5-7 cm μπορούν να φαγωθούν. Αν και πολλοί ωμά φαγητές προτιμούν να τρώνε λαχανάκια τη δεύτερη ημέρα. Όπως μπορείτε να δείτε, η βλάστηση των φασολιών με αυτόν τον τρόπο είναι αρκετά απλή.

εξαιρετικό όφελος

Πώς να βλαστήσετε φασόλι mung

Το φασόλι Mung είναι ένα μικρό πράσινο φασόλι. Το λέγαμε μπιζέλια. Η αρχή της βλάστησης των φασολιών δεν διαφέρει πολύ από τα φασόλια. Τα λάχανα μπιζελιών χρησιμοποιούνται ως κύριο πιάτο, σαλάτες, στιφάδο και ακόμη και κοτολέτες παρασκευάζονται από αυτό. Αυτό το προϊόν είναι εξαιρετικά ευεργετικό για το σώμα.

Σημείωση! Μόνο φρέσκια συγκομιδή φασολιών mung χρησιμοποιείται για τη βλάστηση. Διαφορετικά, οι ευεργετικές ιδιότητες των βλαστών μειώνονται σημαντικά.

Για να βλαστήσει το mung, είναι προ-εμποτισμένο με κρύο νερό. Μετά από 10 ώρες, τα μπιζέλια απομακρύνονται, πλένονται και διηθούνται μέσω κόσκινου. Τα εμποτισμένα φασόλια θα μαλακώσουν και θα αυξηθούν σε όγκο, γεγονός που θα επιταχύνει την εμφάνιση.

καλέστε τα μπιζέλια

Ένας μικρός πλαστικός κάδος στον οποίο πρέπει να κάνετε τρύπες ταιριάζει καλύτερα για τη βλάστηση των φασολιών. Αυτό θα αποκλείσει την παρουσία περίσσειας νερού στο δοχείο, λόγω του οποίου οι κόκκοι μπορεί να γίνουν ξινοί.

Ξηρά γάζα απλώνεται στο κάτω μέρος του κάδου. Σιτάρια χύνονται πάνω του, τα οποία ψεκάζονται με νερό. Στη συνέχεια, καλύπτονται με ένα πανί και προσδιορίζονται σε σκοτεινό μέρος για μια ημέρα. Κάθε 2-3 ώρες, προσθέτετε λίγο νερό στο φασόλι.Μέσα σε μια μέρα, θα εμφανιστούν μικρά λάχανα, τα οποία μπορούν να καταναλωθούν αμέσως ή να αφεθούν για άλλες 2-3 ημέρες για να επιτευχθεί μεγαλύτερο μήκος.

πλαστικός κουβάς

Πώς να βλαστήσετε γρήγορα τα φασόλια

Για την ταχύτερη βλάστηση των βλαστών, είναι σημαντικό να μην στεγνώσει ο ιστός στον οποίο βρίσκονται. Ποικιλίες όπως το φασόλι είναι εμποτισμένο με νερό, γεγονός που επιταχύνει σημαντικά την εμφάνιση των βλαστών. Για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα μια νύχτα, χρησιμοποιούνται διεγερτικά ανάπτυξης, τα οποία συνδυάζονται με νερό. Σε αυτήν την περίπτωση, οι πρώτοι βλαστοί θα είναι έτοιμοι για φύτευση την επόμενη μέρα.

Ο ευκολότερος τρόπος για να βλαστήσετε τα φασόλια για φαγητό είναι τοποθετώντας τα φασόλια σε ένα υγρό πανί. Κατά κανόνα, μετά από μία ή δύο ημέρες, τα φυτά είναι έτοιμα για κατανάλωση.

στέγνωμα ιστού

Πώς χρησιμοποιούνται τα φυτρωμένα φασόλια στο αγρόκτημα

Πολλοί κηπουροί προτιμούν να βλαστήσουν τα φασόλια πριν φυτευτούν στο έδαφος. Αυτή η διαδικασία επιταχύνει τη συγκομιδή. Αλλά η κύρια εφαρμογή των φυτωρίων οσπρίων βρέθηκε στα τρόφιμα. Χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία πρώτου και δεύτερου μαθήματος, κατσαρόλες, κοτολέτες και ακόμη και ψητά.

Αυτό το προϊόν έχει τεράστια οφέλη για το σώμα. Ως εκ τούτου, πολλά φάρμακα παρασκευάζονται από σπορόφυτα οσπρίων στην παραδοσιακή ιατρική. Για να επιτευχθεί ένα θεραπευτικό αποτέλεσμα, τα λάχανα φασολιών χρησιμοποιούνται στις ακόλουθες καταστάσεις:

προσγείωση στο έδαφος

 • Διαβήτης;
 • αθηροσκλήρωση;
 • υπέρταση;
 • μειωμένη ανοσία
 • ευσαρκία.

μειωμένη ανοσία

Πώς να χρησιμοποιήσετε φασολάκια - συνταγές

Πολλοί άνθρωποι καταναλώνουν τα λάχανα φασολιών για να διατηρήσουν καλή υγεία και ισχυρή ανοσία. Αυτό το προϊόν μπορεί να σερβιριστεί ως κύριο πιάτο ή ως προσθήκη στα κύρια μαθήματα. Υπάρχουν πολλές συνταγές με την προσθήκη βλαστών, θεωρήστε τις πιο απλές από αυτές.

Κορεάτικα φυτρωμένα φασόλια

Μια απλή συνταγή που ταιριάζει καλά με το κρέας. Το μαγείρεμα πραγματοποιείται σε διάφορα στάδια:

αριθμός συνταγών

 • τα λάχανα πλένονται με κρύο νερό, τοποθετούνται στο κάτω μέρος της κατσαρόλας και ελαφρώς θρυμματισμένα.
 • γεμάτο με νερό, ώστε να υπερβαίνει ελαφρώς το επίπεδο των κόκκων.
 • μαγειρέψτε τα πρώτα 3 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία, τα επόμενα 3 λεπτά πάνω από το μέσο. το δοχείο πρέπει να είναι κλειστό με καπάκι.
 • τα μαγειρεμένα λάχανα στραγγίζονται μέσω ενός σουρωτήρι.

Πασπαλίστε με μπαχαρικά πριν κρυώσουν τα λάχανα. Μπορεί να είναι οποιοδήποτε καρύκευμα για γεύση. Πρέπει όμως να υπάρχουν τσίλι και ξύδι. Προσθέστε πιπεριά ή πράσινη σαλάτα εάν θέλετε.

ελαφρώς θρυμματισμένο

Φυτρωμένη σαλάτα φασολιών και σόγιας

Για αυτό το πιάτο, θα χρειαστείτε όχι μόνο τα λάχανα φασολιών, αλλά και τα λάχανα σόγιας. Βυθίζονται σε βραστό νερό και βράζονται για όχι περισσότερο από 7 λεπτά. Για τους λάτρεις των τραγανών βλαστών, απλώστε τα με βραστό νερό. Για τη συνταγή, θα χρειαστείτε επίσης αποξηραμένες ντομάτες και πιπεριές, κόβονται σε λεπτές λωρίδες και αναμιγνύονται με λάχανα. Για αυτό το πιάτο θα χρειαστείτε μια σάλτσα από σκόρδο, βαλσάμικο ξύδι και ελαιόλαδο. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε το μη ραφιναρισμένο λάδι, περιέχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

φασόλια και σόγια

Λαχανάκια βρασμένα με μανιτάρια

Τα έτοιμα λάχανα φασολιών (250 g) πλένονται με κρύο νερό. Τηγανίζουμε 2 μεσαία κρεμμύδια σε μισούς δακτυλίους σε μη επεξεργασμένο ελαιόλαδο. Όταν ροδίσει το κρεμμύδι, προσθέστε 300 γραμμάρια φρέσκα ασημί και λίγο νερό σε αυτό. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 7-10 λεπτά. Μετά από αυτό το διάστημα, τα έτοιμα λάχανα προστίθενται στο τηγάνι, μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε κανέλα, αλάτι και μπαχαρικά.

λαχανάκια με μανιτάρια

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι