Περιγραφή και χαρακτηριστικά των fawn γαλοπούλων, της αναπαραγωγής και της φροντίδας τους

Η ουζμπεκική φυλή γαλοπούλας αποκτήθηκε με προσεκτική επιλογή. Ως αποτέλεσμα, οι επιστήμονες κατάφεραν να πάρουν τα πουλιά που προσαρμόζονται στο μέγιστο στην ανάπτυξη στην Ασία. Τα πουλιά είναι διαδεδομένα στον Βόρειο Καύκασο. Εκτρέφονται επίσης ενεργά στο Ταταρστάν και το Ουζμπεκιστάν. Για να αναπτυχθούν και να αναπτυχθούν κανονικά τα πουλιά, είναι σημαντικό να τους παρέχετε προσεκτική φροντίδα. Η ισορροπημένη διατροφή και η πρόληψη των παθολογιών έχουν μεγάλη σημασία.

Η ιστορία της εμφάνισης μιας γαλοπούλας

Αυτή η φυλή του Ουζμπεκιστάν αποκτήθηκε στην Κεντρική Ασία από τον διάσημο κτηνοτρόφο Ν. Ζολοτόκιν. Ο κτηνοτρόφος πουλερικών, μαζί με μια ομάδα επιστημόνων, πραγματοποίησαν εντατική εργασία. Αποσκοπούσε στην αύξηση της παραγωγικότητας των πουλιών και της προσαρμογής τους σε διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες. Για αναπαραγωγή, χρησιμοποιήθηκαν τοπικές φυλές πουλιών, οι οποίες διακρίνονταν από υψηλή ζωτικότητα.

Περιγραφή και χαρακτηριστικά της φυλής

Τα πουλιά αυτής της φυλής είναι μεσαίου μεγέθους. Έχουν στιβαρό χτισμένο σώμα και πλούσιο κόκκινο και ελαφάκι φτέρωμα. Λόγω των πλούσιων φτερών, οι γαλοπούλες φαίνεται να είναι αρκετά μεγάλες. Χαρακτηρίζονται από έναν επιμήκη και λεπτό λαιμό, καθώς και ένα μέσο κεφάλι. Τα πόδια και το ράμφος είναι μικρά.

Γνώμη ειδικού
Zarechny Maxim Valerievich
Γεωπόνος με 12 χρόνια εμπειρίας. Ο καλύτερος ειδικός του καλοκαιριού.
Οι ενήλικες γαλοπούλες ζυγίζουν 6-7 κιλά. Τα αρσενικά ζυγίζουν 10-13 κιλά. Τα νεαρά πουλιά ηλικίας 3,4-4 μηνών φτάνουν τα 4-4,5 κιλά. Ωστόσο, δεν αξίζει να σφαγείτε πουλιά σε αυτήν την ηλικία.

Αυτή η φυλή χαρακτηρίζεται από όχι πολύ υψηλές παραμέτρους παραγωγής αυγών. Η γαλοπούλα παράγει 60-65 αυγά όλο το χρόνο. Ωστόσο, το 68% εξ αυτών λαμβάνεται γονιμοποιημένο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκκόλαψη νεοσσών χρησιμοποιώντας επωαστήρα.

γαλοπούλα

Παρά τη σχετικά χαμηλή παραγωγή αυγών, τα πουλιά προσαρμόζονται εύκολα σε διαφορετικές συνθήκες διατήρησης και χαρακτηρίζονται από υψηλή ζωτικότητα. Επομένως, οι εκκολαμμένοι απόγονοι επιβιώνουν και φτάνουν στην ενηλικίωση. Τα μειονεκτήματα της φυλής θεωρούνται ανεπαρκή πρόωρη ωριμότητα και μια αργή διαδικασία ανάπτυξης.

Αυτές οι γαλοπούλες χαρακτηρίζονται από μια υπέροχη γεύση κρέατος, η οποία έχει εξαιρετικές διατροφικές ιδιότητες. Επομένως, αυτό το προϊόν είναι κατάλληλο για άτομα που πρέπει να ακολουθήσουν μια δίαιτα.

Αυτό το είδος πουλιών χαρακτηρίζεται από μια ήρεμη διάθεση. Οι ενήλικες σπάνια παλεύουν και δεν επιτίθενται σε άλλα ζώα. Αυτό είναι σημαντικό επειδή τα πουλιά έχουν μεγάλο μέγεθος. Οι γαλοπούλες αυτής της φυλής ζουν σε μικρά κοπάδια μέχρι την εφηβεία. Στη συνέχεια, σχηματίζουν επίσης κοπάδια από 1 ένα αρσενικό και 2-3 γυναίκες.

Υπέρ και κατά

Υπέρ και κατά
εξαιρετικές παράμετροι επιβίωσης?
απαίτηση για όρους κράτησης ·
την ικανότητα απελευθέρωσης πουλιών σε βοσκότοπους.
χαμηλές παράμετροι παραγωγής αυγών ·
χαμηλή εκκόλαψη
όχι πολύ υψηλή ποιότητα προϊόντων κρέατος.

Χαρακτηριστικά συντήρησης και φροντίδας

Οι γαλοπούλες Fawn δεν απαιτούν τους όρους κράτησης. Ωστόσο, ορισμένοι κανόνες πρέπει ακόμη να τηρούνται. Τα πουλιά είναι σε θέση να πετάξουν, επομένως συνιστάται να περπατάτε πουλιά σε κλουβιά με τέντες. Το καλοκαίρι, αξίζει να παρέχετε στις γαλοπούλες δωρεάν ποικιλία. Για αυτό, συνιστάται η προστασία μιας μεγάλης περιοχής για τα πουλιά. Τα πουλιά μπορούν να περπατήσουν στον καθαρό αέρα από τις αρχές της άνοιξης έως τα τέλη του φθινοπώρου. Και το κάνουν από το πρωί έως το βράδυ. Σε μια βόλτα, οι γαλοπούλες τρώνε χόρτο και έντομα. Αυτό βοηθά στη μείωση του κόστους τροφοδοσίας.

Το χειμώνα, τα πουλιά πρέπει να διατηρούνται σε ξηρό και ζεστό αχυρώνα. Δεν πρέπει να υπάρχει σχέδιο στο δωμάτιο, καθώς αυτό θα οδηγήσει στην ανάπτυξη παθολογιών και ακόμη και στο θάνατο των πουλιών.

Συνιστάται σύστημα εξαερισμού στο σπίτι για να αποφευχθεί ο αέρας. Το άχυρο ή το πριονίδι πρέπει να χρησιμοποιούνται ως δάπεδα. Πριν εγκατασταθούν τα πουλιά στον αχυρώνα, όλες οι επιφάνειες πρέπει να αντιμετωπίζονται με απολυμαντικά. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή της ανάπτυξης επικίνδυνων παθολογιών.

γαλοπούλα

Διατροφή πουλιών

Οι γαλοπούλες χρειάζονται ποικίλη διατροφή. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να παρακολουθείτε τη διατροφή το χειμώνα όταν τα πουλιά ζουν σε εσωτερικούς χώρους. Οι ενήλικες πρέπει να τρέφονται τρεις φορές την ημέρα. Οι γαλοπούλες πρέπει να λαμβάνουν υγρά μείγματα το πρωί και το βράδυ. Συνιστάται να προσθέτετε ψιλοκομμένα χόρτα σε αυτά. Το βράδυ, τα σιτάρια χύνονται στους τροφοδότες πουλιών.

Τα καταστήματα πωλούν έτοιμη τροφή για γαλοπούλες. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αντικαταστήσουν τα δημητριακά ή να αραιώσουν το υγρό πουρέ. Για να διατηρηθεί ένα φυσιολογικό βάρος, πρέπει να δοθούν στους άνδρες τα ακόλουθα τρόφιμα το βράδυ:

  • βλαστημένοι σπόροι κριθαριού, βρώμης ή σιταριού ·
  • καρότο;
  • τυρί;
  • φασόλια, μπιζέλια και άλλα όσπρια ·
  • ορυκτά σιτηρών.

Για τις γυναίκες, ζύμη, βλαστάρια δημητριακά, τροφή με βιταμίνες Β εισάγονται στη διατροφή. Αυτό βοηθά στην παραγωγή αυγών καλύτερης ποιότητας. Επίσης, στη διατροφή εισάγονται αλεύρι από βότανα και ψιλοκομμένα λαχανικά ρίζας.

Οι απαλές γαλοπούλες χρειάζονται πολύ νερό. Συνιστάται να το ρίξετε σε μικρές δεξαμενές ή κουβάδες. Τα πουλιά θα αναποδογυρίσουν το άλλο δοχείο. Προκειμένου τα πουλιά να λαμβάνουν επαρκή ποσότητα καροτίνης και βιταμίνης C το χειμώνα, συνιστάται η προσθήκη βελόνας ερυθρελάτης και πεύκου σε υγρά μίγματα. Προηγουμένως, πρέπει να είναι καλά ψιλοκομμένο.

Πώς να αναπαράγετε γαλοπούλες;

Μόνο οι καλύτερες γαλοπούλες πρέπει να χρησιμοποιούνται για αναπαραγωγή πουλιών. Σε αυτήν την περίπτωση, το γονικό κοπάδι σχηματίζεται τελικά σε ηλικία 6 μηνών. Τα αυγά πρέπει να συλλέγονται καθημερινά. Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι είναι ανέπαφα και χωρίς ζημιές. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε έναν επωαστήρα για την αναπαραγωγή των γουρουνιών. Συνιστάται να καθαρίσετε και να απολυμάνετε καλά πριν γεννήσετε τα αυγά.

Πιθανές ασθένειες της φυλής

Οι απαλές γαλοπούλες διακρίνονται από την ισχυρή ανοσία. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το κοπάδι αναπαραγωγής συχνά έχει προβλήματα καρδιάς και ήπατος. Ως εκ τούτου, τα πουλιά πρέπει να έχουν ειδικά μέσα για τη διατήρηση αυτών των συστημάτων.

Για την πρόληψη μολυσματικών παθολογιών, όπως η ελμινθίαση, η ευλογιά, η φυματίωση, αξίζει να παρακολουθείτε την κατάσταση του ορνιθώνα. Για να γίνει αυτό, απολυμαίνεται με "Chloroform" ή "Chlorophos". Οι γαλοπούλες Fawn είναι δημοφιλείς στους αγρότες. Χαρακτηρίζονται από περιττή φροντίδα και καλό ποσοστό επιβίωσης. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να ταΐζετε σωστά τα πουλιά και να τους παρέχετε ελεύθερη ποικιλία.

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι