Περιγραφή και χαρακτηριστικά βαρέων σταυρού γαλοπούλας, αναπαραγωγής τους

Για το κρέας, οι αγρότες αυξάνουν όλο και περισσότερο βαριές γαλοπούλες. Το είδος πουλιών αυξάνει γρήγορα το βάρος του. Τα προϊόντα εκτιμώνται για τη γεύση και την υψηλή τους ποιότητα. Η διατήρηση κοτοπουλιών στο νοικοκυριό θα είναι μια οικονομικά βιώσιμη επιλογή. Αλλά η φροντίδα για ένα πουλί απαιτεί προσοχή, γνώση των προτύπων συμπεριφοράς και τήρηση των κανόνων φροντίδας και διατροφής.

Χαρακτηριστικά παραγωγικότητας

Σήμερα, όχι μόνο οι μεγάλοι κτηνοτρόφοι, αλλά και οι ιδιοκτήτες μικρών αγροκτημάτων, επιλέγουν σταυρούς γαλοπούλας για την παραγωγή κρέατος. Το βάρος των πουλερικών φτάνει τα 16 κιλά ή περισσότερο. Τα ποσοστά παραγωγής αυγών είναι υψηλά - έως και 150 τεμάχια κατά τη διάρκεια του έτους.

Τα θηλυκά αρχίζουν να γεννούν σε ηλικία 10 μηνών. Σε ένα καλά εξοπλισμένο, ζεστό δωμάτιο, η διαδικασία δεν σταματά ακόμη και το χειμώνα. Το ένστικτο εκκόλαψης του πουλιού είναι υψηλό. Τα πουλιά δεν πετούν ούτε τα αυγά άλλων ανθρώπων. Οι καλύτερες όρνιθες είναι γαλοπούλες 2 ετών. Βιώσιμος απόγονος, όχι περισσότερο από το ένα δέκατο των νεαρών χάνονται.

Γνώμη ειδικού
Zarechny Maxim Valerievich
Γεωπόνος με 12 χρόνια εμπειρίας. Ο καλύτερος ειδικός μας στο εξοχικό σπίτι.
Τα σταυρωτά αυγά είναι σε ζήτηση μεταξύ των καταναλωτών. Το προϊόν διακρίνεται από τη λεπτή γεύση του τυριού κρέμας.

Ποια είναι η διαφορά από τις φυλές κρέατος

Όταν εργάζεστε με σταυρούς, πρέπει να καταλάβετε πώς αυτός ο τύπος διαφέρει από τη φυλή κρέατος. Οι απόγονοι των σταυρών δεν κληρονομούν τις ιδιότητες των γονιών τους. Κάθε φορά, τα χαρακτηριστικά απόδοσης θα μειώνονται και οι συμπεριφορές αποκρίνονται. Αυτό συμβαίνει επειδή τα υβρίδια διασχίζονται. Ο στόχος των κτηνοτρόφων να βελτιώσουν αυτούς τους δείκτες:

  • αύξηση βάρους;
  • αύξηση της ετήσιας παραγωγής αυγών ·
  • αντίσταση στις ασθένειες.

βαρύ σταυρό γαλοπούλες

Για την απόκτηση σταυρών, επιλέγεται ένας κλάδος και διασυνδέονται εκπρόσωποι πολλών γραμμών με υβρίδια. Ανάλογα με το βάρος, ο απόγονος χωρίζεται σε ελαφριούς τύπους, μεσαίου και μεγαλύτερου, βαρύ.

Ορισμός της αναπαραγωγής

Η διασταύρωση των στενών συγγενών πτηνών της ίδιας φυλής ονομάζεται αναπαραγωγή. Ταυτόχρονα, οι επιστήμονες έθεσαν το καθήκον να ενοποιήσουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά των πτηνών για περαιτέρω αναπαραγωγή. Πρώτον, επιλέγονται γονείς με υψηλή παραγωγικότητα και μετά οι νέοι που αποκτήθηκαν ως αποτέλεσμα της προηγούμενης διέλευσης. Περιοδικά, το αίμα ανανεώνεται με ζευγαρώνοντας γαλοπούλες από άλλες κατευθύνσεις ή αρσενικά από διαφορετικό ζώο. Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί ο εκφυλισμός των γραμμών.

Με την επιφύλαξη των κανόνων σίτισης, δημιουργώντας άνετες συνθήκες για τη διατήρηση γαλοπούλας και τη σφαγή ατόμων που δεν πληρούν τους καθιερωμένους δείκτες, η αναπαραγωγή σχηματίζει τα απαραίτητα κληρονομικά χαρακτηριστικά.

Δημοφιλείς εκπρόσωποι

Οι αγρότες εκτρέφουν διαφορετικά είδη πουλερικών.Κάθε τύπος έχει τα δικά του χαρακτηριστικά περιεχομένου και δείκτες απόδοσης.

Κατασκευαστής βαθμού

Ένας από τους δημοφιλείς τύπους βαρέων σταυρών γαλοπούλας σε ηλικία 4 μηνών ζυγίζει ήδη 20 κιλά, θηλυκά - περίπου 11. Το κρέας έχει καλά χαρακτηριστικά, το συστατικό λίπους είναι μόνο 8%. Τα ποσοστά παραγωγής αυγών είναι κατά μέσο όρο - 100 τεμάχια ετησίως.

Υπέρ και κατά
Γρήγορη αύξηση βάρους
Γρήγορη απόδοση κόστους
Ισχυρή ασυλία
Απαίτηση τροφοδοσίας
Η γεύση του κρέατος και των αυγών
Με μια απότομη αλλαγή στη θερμοκρασία, αρχίζουν να πονάνε
Η συμπεριφορά είναι επιθετική

Ο σταυρός ριζώνει καλά σε διαφορετικά κλίματα, υπό την προϋπόθεση ότι διατηρείται σε ένα ζεστό δωμάτιο. Το κτίριο διατηρείται σε θερμοκρασία περίπου 28 ° C. Για τις γαλοπούλες, συνιστάται να εξοπλίσετε ευρύχωρα σπίτια πουλερικών. Σε στενά σημεία, οι βαριοί σταυροί δεν ταιριάζουν καλά και συχνά πολεμούν. Για 1 ενήλικο αρσενικό, δεν αποκτούνται περισσότερα από 8 θηλυκά.

Λευκό πλατύ στήθος

Ο τύπος εκτράφηκε από Αμερικανούς κτηνοτρόφους στα μέσα του περασμένου αιώνα. Οι βαριές γαλοπούλες, ανάλογα με το φύλο, ζυγίζουν 25 κιλά (αρσενικά) και 11 - θηλυκά. Μέχρι 120 αυγά εισάγονται ανά σεζόν. Οι όρνιθες γέννησης εμπλέκονται σε μια κοινή φωλιά. Οι νέοι φροντίζονται έως ότου οι νεοσσοί γίνουν ανεξάρτητοι.

Υπέρ και κατά
Δείκτες παραγωγικότητας
Η δυνατότητα κράτησης ακόμη και σε δωμάτιο χωρίς θέρμανση σε εύκρατο κλίμα
Υψηλή πρώιμη ωριμότητα
Η ικανότητα αναπαραγωγής του γένους στο σπίτι
Το ζώο είναι ετερογενές
Η τάση για ασθένεια λόγω βαρέων βαρών

Οι λευκοί σταυροί με μεγάλο στήθος έχουν μια ήρεμη διάθεση. Η επιθετικότητα παρατηρείται μόνο κατά τη διάρκεια του ζευγαρώματος. Συμβαίνει ότι οι όρνιθες φροντίζουν ακόμη και τον απόγονο άλλων κατοικίδιων πουλιών. Οι Τούρκοι λατρεύουν να περπατούν σε εξωτερικούς χώρους. Για αυτούς, η διατήρηση σε κλειστό κελί δεν είναι κατάλληλη.

Υβριδικός μετατροπέας

Αυτός ο σταυρός γαλοπούλας ριζώνει καλά σε μικρές εκμεταλλεύσεις. Το μέσο βάρος των ενήλικων αρσενικών είναι 20 κιλά, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα πουλιά κέρδισαν 30. Παίρνουν λίγα αυγά - έως και 50 τεμάχια.

Υπέρ και κατά
Τα πουλιά είναι κατάλληλα για σφαγή σε ηλικία 4 μηνών
Φάτε τόσο ξηρό όσο και ζουμερό φαγητό
Η Τουρκία κάτω εκτιμάται όσο και η χήνα
Η ανάγκη συχνά αλλαγής παραγωγών για τη διατήρηση δεικτών παραγωγικότητας
Χαμηλή παραγωγή αυγών

Οι Τουρκίες διακρίνονται από μια ήρεμη διάθεση. Τα αρσενικά σπάνια παλεύουν με τους συναδέλφους τους. Αλλά άλλα πουλιά δεν είναι ανεκτά στην αυλή. Στον χώρο των εκπροσώπων του βαρύ σταυρού, ο μετατροπέας διατηρείται χωριστά από άλλα πουλιά.

Κριτήρια επιλογής

Κατά την επιλογή βαριών σταυρών γαλοπούλας, λαμβάνονται υπόψη οι κύριοι δείκτες παραγωγικότητας, η ποιότητα των προϊόντων κρέατος και το κόστος διατήρησης των πτηνών. Για καλλιέργεια, οι αγρότες αποκτούν νεαρά ή ενήλικα θηλυκά για επώαση. Είναι καλύτερα να αγοράζετε γαλοπούλες σε ηλικία 1 μήνα. Τέτοιοι νεοσσοί τρώνε ήδη κανονικά τρόφιμα και είναι ανθεκτικά. Επομένως, τα μωρά θα ανεχθούν τη μεταφορά καλά και θα προσαρμοστούν γρήγορα σε ένα άγνωστο μέρος.

Λαμβάνουν επίσης πλήρεις πληροφορίες σχετικά με τους γονείς και τους εμβολιασμούς.

Όταν επιλέγετε αυγά για περαιτέρω αναπαραγωγή, υπάρχουν κίνδυνοι απώλειας. Το ποσοστό επιβίωσης δεν είναι πάντα υψηλό. Και είναι αδύνατο να εκτιμηθεί πόσο υγιής θα είναι ο απόγονος. Η κατάσταση των νέων είναι αμέσως ορατή. Ένα άρρωστο πουλί μπορεί ακόμη και να αναγνωριστεί από την εμφάνισή του.

Η καλλιέργεια γαλοπούλας θα είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση εάν ακολουθήσετε τις οδηγίες για τη διατήρηση. Οι βαριοί σταυροί παρέχουν ένα υψηλό ποσοστό νόστιμου, διαιτητικού κρέατος. Είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη η ικανότητα των πουλιών να προσαρμοστούν στις καιρικές συνθήκες της περιοχής όπου βρίσκεται το αγρόκτημα, καθώς και τα χαρακτηριστικά του επιλεγμένου τύπου.

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι