Περιγραφή της ποικιλίας κολοκυθάκια Λεπτό marshmallow, χαρακτηριστικά καλλιέργειας και φροντίδας

Όλοι γνωρίζουν για τις ευεργετικές ιδιότητες των λαχανικών, και μεταξύ αυτών δεν μπορεί κανείς να παραλείψει να παρατηρήσει τα κολοκύθια, τα οποία, επιπλέον, έχουν πολυτελή γεύση, χάρη σε αυτούς ακόμη και οι καλύτεροι σεφ στον κόσμο χρησιμοποιούν ένα τόσο απλό λαχανικό κατά τη δημιουργία πιάτων, μαζί με τα διάσημα κολοκυθάκια.

Τα αυτοφυή κολοκύθια δεν μπορούν να συγκριθούν με τα αγορασμένα, μεγαλώνουν ζουμερά, πολύ πιο φυσικά και αποθηκεύονται καλύτερα. Αυτό το άρθρο περιγράφει τον τρόπο φροντίδας του Delicate Marshmallow για υγιή και νόστιμα φρούτα.

ευαίσθητο marshmallow

Περιγραφή της ποικιλίας

Το Zucchini Delicate marshmallow παρήχθη ως υβρίδιο ειδικά για τη δημιουργία λιχουδιών. Εξωτερικά, διαφέρει σε ένα υπέροχο δίχρωμο χρώμα: κίτρινο με έντονη μετάβαση στο πράσινο.

Η ποικιλία είναι πρώιμη ωρίμανση και υψηλή απόδοση. Λίγο περισσότερο από ένα μήνα μετά τη φύτευση των σπόρων, είναι ήδη δυνατή η συγκομιδή. Αυτή τη στιγμή, θα σχηματιστούν νέες ωοθήκες, έτσι ώστε να είναι δυνατή η συγκομιδή της συγκομιδής 2 ή και 3 φορές. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, συλλέγονται έως 8 κιλά από τον θάμνο κατά μέσο όρο.

ποικιλία κολοκυθιών

Μεγαλώνει

Πριν από τη φύτευση, το κρεβάτι πρέπει να ξεριζωθεί καλά και να γονιμοποιηθεί με κοπριά, μπορείτε επιπλέον να το πασπαλίσετε με στάχτη. Οι τρύπες χωρίζονται σε απόσταση περίπου 30 cm, φυτεύονται αρκετοί σπόροι σε κάθε ένα και απομένει μόνο το ισχυρότερο βλαστάρι. Ποτίστε τον κήπο αμέσως μετά τη φύτευση. Για τη συγκομιδή όσο το δυνατόν νωρίτερα, τα φυτά μπορούν να φυτευτούν στο έδαφος αμέσως.

Είναι καλύτερα να φυτέψετε κολοκύθια σε ανοιχτό έδαφος, αυτή η ποικιλία συνιστάται για καλλιέργεια στην κεντρική Ρωσία. Οι σπόροι πρέπει να εμποτιστούν σε ζεστό νερό 1-2 ημέρες πριν από τη φύτευση ή να τυλιχτούν σε ένα βρεγμένο πανί, ώστε τα λάχανα να βλαστήσουν νωρίτερα.

παράγεται ως υβρίδιο

Χαρακτηριστικά φροντίδας

Το ευαίσθητο marshmallow είναι ανεπιτήδευτο στη φροντίδα, επομένως δεν απαιτεί πολλή προσπάθεια. Θα πρέπει να ποτίζεται κάθε λίγες μέρες, να καλύπτεται με spunbond ή πλαστικό τη νύχτα και σε κρύο καιρό. Τα υπερβολικά φύλλα, που καλύπτουν τις ταξιανθίες και τα φρούτα από τον ήλιο, κόβονται χωρίς αποτυχία, έτσι ώστε τα φρούτα να δέχονται αρκετό φως και θερμότητα.

Εάν κόψετε ακόμα νεαρά κολοκύθια, τότε θα σχηματιστούν νέες ωοθήκες, οι οποίες θα έχουν χρόνο να ωριμάσουν.

ζιζάνιο καλά

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Σήμερα η ποικιλία είναι αρκετά διαδεδομένη, οπότε δεν είναι καθόλου κάτι σπάνιο και αδύνατο να ληφθεί.

Τα κίτρινα-πράσινα φρούτα φαίνονται κομψά στον κήπο και συνεχίζουν να απολαμβάνουν τα μάτια μετά τη συγκομιδή. Μερικές φορές χρησιμοποιούνται ακόμη και, όπως κολοκύθες, για να διακοσμήσουν το εσωτερικό. Διότι, χάρη στο χαρούμενο χρώμα και το ενδιαφέρον σχήμα τους, είναι σε θέση να χαροποιήσουν, και να είναι μια αυθεντική διακόσμηση του εσωτερικού.

Οι ποιοτικές γεύσεις αυτής της ποικιλίας είναι πραγματικά υψηλές, απλά θα γλείψετε τα δάχτυλά σας, αλλά το μόνο μειονέκτημά της είναι ότι δεν είναι προσαρμοσμένη για μεγάλη αποθήκευση. Τα κολοκύθια μπορούν να καταναλωθούν ωμά.

εξαπλώθηκε πολύ

Παράσιτα και ασθένειες

Τα κολοκύθια δεν είναι πολύ ευαίσθητα σε ασθένειες, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει η πιθανότητα μόλυνσης με ωίδιο, λευκή σήψη ή έντομα. Για να το αποφύγετε αυτό, πρέπει να τηρείτε πολλούς κανόνες:

  • δεν χρειάζεται να φυτέψετε κολοκύθια στο έδαφος όπου έχουν ήδη μεγαλώσει πριν.
  • πριν από τη φύτευση, είναι σημαντικό να χαλαρώσετε βαθιά και αποτελεσματικά το χώμα.
  • οι άρρωστοι θάμνοι αφαιρούνται αμέσως χωρίς λύπη.

χαλαρώστε ποιοτικά

Για την καταπολέμηση των εντόμων, ποτίζετε περιοδικά το έδαφος με διάλυμα κρεμμυδιού, διάλυμα karbofos. Ορισμένα παράσιτα μπορούν να ξεπλυθούν με έντονη πίεση νερού και για την πρόληψη, μπορείτε να ποτίζετε περιοδικά το έδαφος με διάλυμα καλίου.

Συγκομιδή και αποθήκευση

Απαλά marshmallows πρέπει να συγκομίζονται όταν τα φρούτα φτάσουν τα 10-15 cm σε μήκος ("ωριμότητα γάλακτος"), έως ότου ξεπεράσει και ο πολτός, το κύριο χαρακτηριστικό του, δεν έχει αρχίσει να σκληραίνει λίγο. Επιπλέον, τα φρούτα έχουν μια πολύ ευαίσθητη δομή, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος, που τους καθιστά εύκολο να χαλάσουν. Είναι καλύτερο να τα κόψετε μόλις αρχίσουν να ωριμάζουν έτσι ώστε ο υγρός καιρός να μην χαλάσει ολόκληρη τη σοδειά.

ωριμότητα γάλακτος

Τα κολοκύθια αποθηκεύονται σε δροσερό μέρος με μέτρια υγρασία, κατά προτίμηση χαμηλή. Με υψηλή υγρασία, αρχίζουν να σαπίζουν, ειδικά τέτοιες ευαίσθητες ποικιλίες. Εάν έχετε ήδη χρησιμοποιήσει το ήμισυ των κολοκυθιών και έχετε αποφασίσει να προσθέσετε λίγο αργότερα σε ένα άλλο πιάτο, τότε είναι καλύτερο να το αποθηκεύσετε μόνο στο ψυγείο.

Τα ευαίσθητα marshmallows δεν προορίζονται για μακροχρόνια αποθήκευση · χρησιμοποιείται καλύτερα για κονσερβοποίηση. Εάν θέλετε να μαγειρέψετε άλλα πιάτα από αυτήν την ποικιλία, τότε είναι καλύτερο να το κάνετε αυτό τους πρώτους δύο μήνες.

ισχυρή υγρασία

Κριτικές για τους κηπουρούς

Τα κολοκυθάκια διακρίνονται πραγματικά από τη μαγική γεύση, έχουν έναν λεπτό πολτό και μια ευχάριστα γλυκιά επίγευση. Οι περισσότεροι κηπουροί είναι ικανοποιημένοι με την καλλιέργεια Gentle Marshmallows, κυρίως λόγω της ποσότητας και της ποιότητας της εξαιρετικής γευστικής καλλιέργειας.

τρυφερός πολτός

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι