Τι πρέπει να κάνετε εάν το λάχανο δεν δένεται στο κεφάλι του λάχανου, πώς να ταΐσετε ή να ποτίσετε

Κατά τη φροντίδα των λαχανικών, προκύπτουν διάφορα προβλήματα, ένα από τα οποία είναι το πώς να ποτίζετε το λάχανο για δέσιμο κεφαλών λάχανου. Πριν το λύσετε, πρέπει να μάθετε για τους λόγους για την έλλειψη ωοθηκών στην καλλιέργεια του κήπου.

Το φθινόπωρο, οι κηπουροί υπερηφανεύονται για ανθεκτικά, σφιχτά κεφάλια λάχανου. Εάν συνδέονται αμέσως άσχημα, τότε είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε γιατί συμβαίνει αυτό και τι να κάνετε. Σε τελική ανάλυση, διαφορετικά μπορείτε να μείνετε χωρίς καλλιέργεια, στερήστε από την ευκαιρία να λάβετε βιταμίνες όλο το χειμώνα την άνοιξη.

Λόγοι για τη διακοπή της βλάστησης ενός λαχανικού

Οι κεφαλές λάχανου σχηματίζονται γρήγορα και αποτελεσματικά εάν δημιουργηθούν κατάλληλες συνθήκες για ανάπτυξη και ανάπτυξη για το φυτό και τηρούνται οι κανόνες της γεωργικής τεχνολογίας. Υπάρχουν διάφοροι κύριοι λόγοι για την απουσία ωοθηκών:

 1. Για την καλλιέργεια ενός λαχανικού, επιλέγονται ανοιχτές ηλιόλουστες περιοχές χωρίς σκίαση. Το έδαφος πρέπει να είναι ουδέτερο ως προς την οξύτητα, θρεπτικό, χαλαρό έτσι ώστε το νερό και ο αέρας να περνούν καλά.
 2. Ο καλύτερος προκάτοχος του φυτού θα είναι τα όσπρια που γονιμοποιούν καλά το έδαφος.
 3. Για να εγκαταστήσετε κεφαλές λάχανου, δεν χρειάζεται να φυτεύετε συχνά φυτά. Ο χρόνος της προσγείωσής της παίζει επίσης σημαντικό ρόλο.
 4. Ο σχηματισμός κεφαλής σταματά εάν η θερμοκρασία του αέρα είναι πολύ υψηλή, μεγαλύτερη από 25 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, η υπερχείλιση του εδάφους κατά τη διάρκεια ενός βροχερού καλοκαιριού οδηγεί επίσης σε σήψη του μέσου της κεφαλής του λάχανου.
 5. Η έλλειψη σημαντικών μικροθρεπτικών συστατικών στο λάχανο θα το αποτρέψει από την ανάπτυξη.
 6. Ασθένειες, παράσιτα λαχανικών θα καταστρέψουν τα πιρούνια, αποτρέποντάς τους να αναπτυχθούν.
 7. Κατά τη διάρκεια του σχηματισμού, η ωοθήκη για το λάχανο απαιτεί χαλάρωση του εδάφους, ξεριζώνοντας τα κρεβάτια. Διαφορετικά, η κακή διατροφή θα οδηγήσει στο γεγονός ότι τα κεφάλια του λάχανου δεν θα δένονται.

Είναι επίσης σημαντικό να αγοράσετε και να φυτέψετε σπόρους ποιότητας. Οι παλιοί σπόροι δεν θα δώσουν καλά βλαστάρια και δεν θα ευχαριστήσουν με μια καλή συγκομιδή.

το λευκό λάχανο δεν έχει κεφάλια λάχανου

Τι να κάνετε για να πάρετε ζουμερά κεφάλια λάχανου

Για την ανάπτυξη μιας κεφαλής λάχανου, είναι απαραίτητο να διορθωθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες μεγαλώνει το λαχανικό, για να το φροντίσετε σωστά.

Προετοιμασία σπόρων και αγροτεμαχίων για φύτευση

Στο ίδιο μέρος, το λάχανο μπορεί ενεργά, αποτελεσματικά να αποφέρει καρπούς για όχι περισσότερο από τρία χρόνια. Επομένως, ο τόπος φύτευσης αλλάζει τακτικά. Η επιλεγμένη περιοχή δεν πρέπει να είναι υπό σκιά. Ο ήλιος κατά τη διάρκεια της ημέρας θα βοηθήσει το λάχανο να δέσει.

Εάν διαπιστωθεί ότι η οξύτητα του εδάφους είναι υψηλή, τότε εξουδετερώνεται προσθέτοντας ασβέστη. Το νιτρικό ασβέστιο που διασκορπίζεται πριν από τη φύτευση του λαχανικού στα κρεβάτια θα επιτρέψει στα πιρούνια να δένονται γρήγορα.

Οι σπόροι του φυτού πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου πριν από τη φύτευση προκειμένου να αποκλειστεί η εμφάνιση ασθενειών.

Όροι και κανόνες προσγείωσης

Το λάχανο πρέπει να φυτεύεται εγκαίρως, ώστε να ξεκινά. Οι πρώιμες ποικιλίες λευκών κεφαλών λαχανικών σπέρνονται το αργότερο τον Μάρτιο, και τον Ιούνιο γευματοποιούνται με τραγανά πιρούνια. Για τις μεσαίες σεζόν ποικιλίες, η περίοδος σποράς είναι το τέλος Απριλίου και για τα τέλη των ειδών, η αρχή του μήνα.

Είναι καλύτερο να φυτέψετε με φυτά, κάτι που θα εξαλείψει τη στιγμή που το μέσον του λάχανου δεν είναι δεμένο στο κεφάλι.

Σε ανοιχτό έδαφος, οι πρώιμες ποικιλίες φυτεύονται μέχρι τα μέσα Μαΐου, οι υπόλοιπες - μέχρι το δέκατο Ιουνίου. Πρέπει να τηρείται η απόσταση μεταξύ των θάμνων. Για πρώιμες ποικιλίες λευκού λάχανου και κουνουπιδιού, δεν υπερβαίνει τα πενήντα εκατοστά, για μεταγενέστερες ποικιλίες - εβδομήντα. Για να αφεθούν τα φύλλα, χούμους (500 γραμμάρια), νιτρικό αμμώνιο (τρία γραμμάρια), υπερφωσφορικό (επτά γραμμάρια), άλας καλίου (τρία γραμμάρια) προστίθενται στην οπή φύτευσης. Η προσθήκη άμμου ποταμού στις κοίλες θα σας βοηθήσει να έχετε καλές αποδόσεις. Βάθος φύτευσης δενδρυλλίων - έως κοτυληδόνες. Την πρώτη εβδομάδα, τα νεκρά φυτά αντικαθίστανται με νέα.

Είναι κατανοητό γιατί το λάχανο δεν είναι δεμένο στο ανοιχτό χωράφι εάν δεν τηρούνται οι όροι και οι κανόνες για τη φύτευση δενδρυλλίων.

φύτευση λάχανου σε ανοιχτό έδαφος

Καλή φροντίδα των φυτών - ισχυρά κεφάλια λάχανου

Για να μπούκουν τα φύλλα, είναι απαραίτητο να ποτίζουμε το λάχανο άφθονα, εμποτίζοντας το χώμα σε βάθος πενήντα εκατοστών. Σε ξηρές περιόδους, δύο έως τρία λίτρα νερού χύνονται στην τρύπα καθώς στεγνώνει το ανώτερο στρώμα του εδάφους. Το πότισμα σταματά ένα μήνα πριν από τη συγκομιδή.

Μαζί με την ενυδάτωση του φυτού, είναι καλό να ταΐζετε το λάχανο, προσθέτοντας οργανικό λίπασμα δέκα ημέρες μετά τη φύτευση. Εάν γονιμοποιήσετε με ένα μουλεϊνικό, τότε αραιώνεται με νερό σε αναλογία 1: 7, στην επόμενη σίτιση - 1: 5. Τα περιττώματα πουλερικών είναι έτοιμα για χρήση σε αραίωση 1:15. Ένα λίτρο διαλύματος χύνεται σε κάθε φρεάτιο.

Οι κηπουροί ξέρουν πώς να ταΐζουν λάχανο από μέταλλα. Το νιτρικό αμμώνιο σε ποσότητα σαράντα γραμμαρίων, άλας καλίου - δεκαπέντε διακρίνονται ιδιαίτερα μεταξύ των χρήσιμων λιπασμάτων. Το υπερφωσφορικό που χρησιμοποιείται ως επίδεσμος κορυφής - είκοσι γραμμάρια - βοηθά το λαχανικό να δέσει καλά. Στη συνέχεια, η ποσότητα των ορυκτών διπλασιάζεται. Μην ξεχνάτε ότι τα ορυκτά λιπάσματα λαμβάνονται ανά κάδο νερού.

Η επίστρωση του λάχανου πραγματοποιείται δύο φορές το καλοκαίρι και για μεταγενέστερες ποικιλίες - τρεις φορές. Εάν ξέρετε πώς να ταΐσετε την καλλιέργεια του κήπου, τότε δεν θα υπάρξουν προβλήματα σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε εάν το λάχανο δεν είναι δεμένο στο κεφάλι.

Μία από τις αποτελεσματικές μεθόδους σε μια κατάσταση όπου οι θάμνοι λαχανικών δεν είναι δεμένοι είναι η χρήση τροφής φυλλώματος. Για να γίνει αυτό, ψεκάστε τα φύλλα με βορικό οξύ διαλυμένο σε νερό. Παρασκευάζεται έτσι: ένα κουταλάκι του γλυκού οξύ βυθίζεται σε ένα λίτρο ζεστού νερού, αναμιγνύεται καλά και στη συνέχεια το τελικό υγρό χύνεται σε έναν κάδο κρύου νερού.

Ένα τέτοιο θεραπευτικό ντους είναι καλό για το λαχανικό.

Τα κεφάλια κυρτώνουν καλά εάν η φύτευση υποβάλλεται σε επεξεργασία με ζυμωμένο διάλυμα ζύμης. Εκατό γραμμάρια μαγιάς λαμβάνονται σε ένα κουβά με ζεστό νερό, προσθέτοντας μια χούφτα ζάχαρη. Πριν το πότισμα, πρέπει να αραιώσετε 250 γραμμάρια του μεθυστικού ποτού σε εννέα λίτρα νερού.

Μέσα κατά των ασθενειών, των φυτικών παρασίτων

Η μύγα λάχανου είναι ένα από τα κύρια παράσιτα των φυτών. Για να το απαλλαγείτε, ψεκάστε τα φυτά με εντομοκτόνα. Για να τρομάξει το παράσιτο, στοίβα τοποθετούνται σωροί σκόνης καπνού που αναμιγνύονται με τέφρα ή πριονίδι.

Εάν τα φυτά ψεκάστηκαν με παρασκευάσματα του τύπου Actellik εγκαίρως, τότε η πεταλούδα δεν θα βλάψει τη μέση του λάχανου. Για ένα ανεπτυγμένο φυτό, όταν οι κεφαλές του λάχανου έχουν ήδη κυρτωθεί, οι γλουτούς κάμπιες δεν είναι τρομερές.

ακτιλική θεραπεία

Ομοίως, απαλλάσσουν τον σκώρο λάχανου. Τα έντομα και οι προνύμφες τους δεν θα προκαλέσουν βλάβη στο λάχανο που θα υποστεί επεξεργασία εγκαίρως.

Από τις ασθένειες, η ωοθήκη για το λάχανο θα καταστραφεί:

 • απατεώνας;
 • φώμωση;
 • ωίδιο
 • βακτηρίωση.

Προσδιορίστε την παρουσία μυκητιασικών παθήσεων από κηλίδες στα φύλλα, μαυρίσματος του στελέχους, σήψη του μέσου του λαχανικού. Φάρμακα όπως το Fitosporin θα σας σώσουν από λοιμώξεις.Εάν τα συμπτώματα της νόσου παραμείνουν, τότε η διαδικασία θεραπείας επαναλαμβάνεται τρεις φορές με ένα διάστημα δέκα ημερών.

μύκητας στο λάχανο

Μια βακτηριακή λοίμωξη είναι πιο δύσκολο να θεραπευτεί. Τα άρρωστα δείγματα του λαχανικού καταστρέφονται και το έδαφος υποβάλλεται σε επεξεργασία με αντιβακτηριακούς παράγοντες. Πρέπει να χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες στα αρχικά στάδια της μόλυνσης.

Πρέπει να ξέρετε τι να κάνετε για να ξεκινήσει το λάχανο. Τα μέτρα για την πρόληψη της μείωσης του αριθμού των κεφαλών λάχανου στον κήπο περιλαμβάνουν την τήρηση των κανόνων της γεωργικής τεχνολογίας λαχανικών. Είναι απλοί, εξοικειωμένοι με κάθε κηπουρό. Εάν τα κεφάλια του λάχανου δεν είναι δεμένα, θα πρέπει να θυμόμαστε την τεχνολογία καλλιέργειας του φυτού.

Κριτικές
 1. Έλενα
  10.10.2017 18:21

  Έχω έναν κήπο λαχανικών χωρίς πρόσβαση σε άρδευση, οπότε κάθε φορά που φυτεύω λάχανο, περνάω πολύ χρόνο φέρνοντας νερό. Το λάχανο αποδεικνύεται, αλλά όχι όπως θα θέλαμε. Φέτος χρησιμοποίησα το BioGrow για ανάπτυξη, δεν περίμενα ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα. Αλλά το λάχανο ήταν επιτυχία, υπάρχουν περισσότερα κουνήματα από το συνηθισμένο, γενικά, εξαιρετικό. Το αγόρασα αυτό το κατάστημα.

  Απαντώ
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι