Περιγραφή της ποικιλίας πατάτας ακτινίδιων, των χαρακτηριστικών και της απόδοσής της

Οι πατάτες ακτινίδιων είναι προϊόν ερασιτεχνικής επιλογής. Οι κηπουροί ονειρεύονται να πάρουν μια καλή συγκομιδή στην ύφανση τους. Συχνά αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του περιορισμένου χώρου. Θα ήθελα να φυτέψω πατάτες, αλλά δεν υπάρχει αρκετός χώρος.

Το φυτό είναι απροσδόκητο για τους κηπουρούς. Ευχαριστεί με παραγωγικότητα και ανεπιτήδευτο τρόπο. Η καλλιέργεια ρίζας ανέχεται εύκολα τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Κάνει απαιτήσεις μόνο για φωτισμό.

Όλα τα μέρη του φυτού δεν έχουν υποστεί βλάβη από παράσιτα. Ένας ενθουσιώδης κηπουρός μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα από την αγορά εντομοκτόνων. Αυτό το χαρακτηριστικό της ποικιλίας θα ενδιαφέρει τους υποστηρικτές της βιολογικής γεωργίας. Μια "καθαρή" ρίζα περνά στο τραπέζι.

Υπόγεια περιέργεια

Η ποικιλία εκτράφηκε από ερασιτέχνες κηπουρούς. Δεν συμπεριλήφθηκε στο Κρατικό Μητρώο Φυτικών Καλλιεργειών. Δεν έγιναν παρατηρήσεις από κανέναν. Το φυτικό υλικό δεν πωλείται σε εξειδικευμένα κέντρα.

Αλλά στις αγορές ή από ερασιτέχνες καλλιεργητές πατάτας είναι δυνατόν να πάρουμε μια ορισμένη ποσότητα κονδύλων. Αλλά κανείς δεν θα εγγυηθεί την καθαρότητα του σπόρου.

Η περιγραφή της ποικιλίας δεν αφήνει αδιάφορους κηπουρούς:

 1. Διαφέρει από τις συνηθισμένες πατάτες στο σμαραγδένιο πράσινο φύλλωμα. Κόβονται οι άκρες των πλακών.
 2. Τα στελέχη και τα φύλλα καλύπτονται με πεσμένα μαλλιά. Οι κοινές πατάτες έχουν ομαλές κορυφές.
 3. Ο θάμνος δεν πέφτει. Τεντώνει 60-80 εκ.
 4. Τα λουλούδια είναι λιλά, συνδέονται σε πλούσια καλάθια. Προσελκύει επικονιαστικά έντομα. Ανθίζει απρόθυμα. Το καλοκαίρι με λίγες ηλιόλουστες μέρες, δεν ανθίζει καθόλου.
 5. Χαρακτηριστικό της ποικιλίας είναι η ομοιομορφία των κονδύλων. Ένας θάμνος παράγει καρπούς σχεδόν του ίδιου μεγέθους.
 6. Δεν αρρωσταίνει με καθυστερημένη όραση, ψώρα, σήψη, Alternaria. Δεν έχει υποστεί ζημιά από παράσιτα.

ποικιλία πατάτας ακτινίδιων

Ωριμάζει σε 120-130 ημέρες μετά τη βλάστηση. Στα δροσερά καλοκαίρια, ο όρος αυξάνεται. Με την κατάλληλη γεωργική τεχνολογία, ευχαριστεί με απόδοση 3-4 kg / bush.

Τι προσελκύει τους κονδύλους;

Το φυτό διαφέρει από τους συγγενείς του στην εμφάνιση των κονδύλων. Οι κηπουροί είναι πρόθυμοι να μάθουν για τα τυπικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας. Χαρακτηριστικά των φρούτων πατάτας ακτινίδιων:

 • πυκνό, τραχύ, καστανό δέρμα
 • ο πολτός είναι λευκός με κιτρινωπή απόχρωση.
 • οβάλ σχήμα, ομοιόμορφο
 • υψηλή περιεκτικότητα σε ξηρά ύλη σε κονδύλους ·
 • η συνοχή των βραστών πατατών είναι εύθρυπτη, κοκκώδης.

κόνδυλοι πατάτας

Για πρώτη φορά, ένας κηπουρός που φυτεύει μια ποικιλία θα πρέπει να προετοιμαστεί για μια σχεδόν πλήρη έλλειψη γεύσης.... Δεν υπάρχει επίσης χαρακτηριστικό πλούσιο άρωμα "πατάτας".

Το ριζικό λαχανικό μαγειρεύεται για μεγάλο χρονικό διάστημα - τουλάχιστον 40 λεπτά. Το τηγάνισμα είναι αδύνατο - η μέση παραμένει υγρή για μεγάλο χρονικό διάστημα και η κρούστα καίγεται. Αλλά ο πουρές είναι εξαιρετικός σε συνέπεια - τέλεια ευθρυπτότητα.

Αξία βαθμού: δυνατότητα μεταφοράς, εμπορευσιμότητα, μακροχρόνια αποθήκευση χωρίς απώλειες. Το παχύ δέρμα αποτρέπει την ξήρανση και τη βλάστηση.

Οι κηπουροί που καλλιεργούν ζώα βρήκαν καλή χρήση για τη σοδειά. Στην κρύα περίοδο, οι κόνδυλοι ψήνονται στον ατμό και στη συνέχεια τροφοδοτούνται σε χοίρους και πουλερικά. Αυτό βοηθά τα κατοικίδια να αντιμετωπίζουν ευκολότερα τις χαμηλές θερμοκρασίες χωρίς επιπλέον κόστος θέρμανσης.

ανθεκτική ποικιλία

Οι ιδιαιτερότητες των πατατών προσελκύουν και φοβίζουν τους κηπουρούς. Ωστόσο, αξίζει να προσπαθήσετε να φυτέψετε τουλάχιστον μερικούς θάμνους. Και μετά βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

Είναι η ποικιλία γενετικά σχεδιασμένη;

Η διαμάχη για αυτό το θέμα δεν υποχωρεί. Είναι εύκολο να κατανοηθεί: δεν έχει γίνει ακριβής έρευνα σχετικά με αυτό το ζήτημα. Οι ίδιοι οι κηπουροί πρέπει να αποφασίσουν: ΓΤΟ ή όχι ποικιλία ακτινίδιων.

Δεν είναι γνωστό από πού προέρχονται οι πατάτες. Ορισμένοι κηπουροί πιστεύουν ότι κατάγονται από τη Λευκορωσία. Άλλοι υποστηρίζουν ότι η πατρίδα του λαχανικού είναι η Ρωσία. Στη χώρα μας, έχουν εκτραφεί δύο γενετικά τροποποιημένες ποικιλίες: οι Lugovskoy και Elizaveta. Και τα δύο έχουν πιστοποιηθεί. Επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται για τρόφιμα, αλλά δεν μεγαλώνουν.

Ο στόχος του Κέντρου Βιομηχανικής είναι η αύξηση της αντοχής σε ασθένειες και παράσιτα. Αυτό μας κάνει να ισχυριζόμαστε ότι το ακτινίδιο είναι προϊόν ΓΤΟ.

Αλλά στη Λευκορωσία έχει αναπτυχθεί η ποικιλία Lasunok. Είναι ανθεκτικό στα παράσιτα λόγω της παρουσίας βιο-ινών. Τα παράσιτα δεν τους αρέσουν λόγω της αδυναμίας να το αφομοιώσουν. Ο σκαθάρι της πατάτας του Κολοράντο δεν γεννά αυγά στα τριχωτά μέρη του φυτού.

Ορισμένοι γεωπόνοι αμφιβάλλουν ότι οι πατάτες είναι γενετικά τροποποιημένα προϊόντα. Απαιτείται μια συγκεκριμένη τεχνική βάση για την εργασία. Και παρόμοια χαρακτηριστικά λαμβάνονται με συμβατικές μεθόδους επιλογής.

Πώς να καλλιεργήσετε ένα λαχανικό;

Η πατάτα ακτινίδιο είναι ένα ανεπιτήδευτο φυτό. Οι κηπουροί έχουν καλή συγκομιδή σε οποιοδήποτε έδαφος. Αλλά η ποικιλία είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη σε ελαφρύ αμμώδες αργίλιο.

Οι κορυφογραμμές πρέπει να προετοιμαστούν το φθινόπωρο. Το χωράφι πρέπει να σκάβεται, να οργανώνεται οργανικό λίπασμα. Την άνοιξη, προσθέστε χούμο. Μετά από μια εβδομάδα, προσθέστε ένα μεταλλικό σύμπλεγμα για σκάψιμο.

Απαιτήσεις προσγείωσης:

 • το μέρος πρέπει να επιλεγεί ηλιόλουστο (αυτός είναι ο μόνος όρος της ποικιλίας).
 • φυτέψτε μόνο με βλαστικούς κόνδυλους.
 • απαιτείται να βλαστήσει για βλάστηση 20 ημέρες πριν από την προβλεπόμενη φύτευση.
 • οι κόνδυλοι πρέπει να τοποθετούνται σε απόσταση 30 cm μεταξύ τους ·
 • Διατηρήστε 70 cm μεταξύ σειρών.
 • Συνιστάται να το εμβαθύνετε κατά 10 cm κατά τη φύτευση σε ελαφρά εδάφη, κατά 7 - σε βαριά εδάφη.
 • Συνιστάται να ποτίζετε με μούλιασμα του εδάφους κατά 30-40 cm, τρεις φορές ανά σεζόν.
 • δεν πραγματοποιείται άλεση (αρκεί να σαρώνετε τη γη και στις δύο πλευρές μία φορά).
 • Εάν οι κορυφές γίνουν κίτρινες, θα πρέπει να κοπεί, μετά από 10-12 ημέρες, σκάψτε το.
 • ο καθαρισμός συνιστάται σε ξηρό καιρό καιρό.
 • αφήστε τις πατάτες να στεγνώσουν στον ήλιο για 2-3 ώρες (αυτό θα απολυμάνει τους κονδύλους).
 • για τη συγκομιδή, πρέπει να χρησιμοποιείται ένα αγριόχορτο (καταστρέφουν λιγότερο τους κονδύλους).
 • η αποξηραμένη σοδειά διπλώνεται σε δίχτυα ή καλάθια, χαμηλώνεται στο υπόγειο.

καλλιέργεια πατάτας

Δεν πρέπει να φυτέψετε μια περιέργεια μετά από ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες και φράουλες. Αυτά τα φυτά απαιτούν τα ίδια θρεπτικά συστατικά από το έδαφος. Έχουν επίσης κοινές ασθένειες.

Η ποικιλία πατάτας Kiwi δίνει τη μέγιστη απόδοση όταν φυτεύεται χρησιμοποιώντας ολλανδική τεχνολογία. Το φυτό τοποθετείται σε διπλές σειρές με διάστημα 70 cm.

Οι κόνδυλοι πρέπει να φυλάσσονται σε αεριζόμενο σκοτεινό δωμάτιο. Το πυκνό δέρμα της πατάτας επιτρέπει την αποθήκευσή του μέχρι την επόμενη συγκομιδή χωρίς απώλεια.

Οι απόψεις των κηπουρών

Οι καλοκαιρινοί κάτοικοι δίνουν αντιφατικές κριτικές για τις πατάτες. Μερικοί θεωρούν το ανεπιτήδευτο και την παραγωγικότητα το πλεονέκτημα της ποικιλίας. Τα πήραν με γούστο.

Άλλοι εκτιμούν την κοκκώδη υφή, το χιονισμένο χρώμα και την αντοχή στις ασθένειες και τα παράσιτα. Οι κόνδυλοι θεωρούνται ιδανικοί για την παρασκευή πουρέ πατάτας, γεμίσματα και τηγανίτες.

Σχεδόν όλοι οι κηπουροί ανησυχούν για την έλλειψη σαφούς απάντησης στην ερώτηση: είναι η ποικιλία προϊόν γενετικής μηχανικής.

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι