Περιγραφή και μάχη με το σκαθάρι clicker (wireworm) στις πατάτες

Συχνά στον κήπο μπορείτε να βρείτε ένα σκαθάρι που χτυπά, που καταστρέφει τους κονδύλους της πατάτας, τρέφεται με μίσχους και φύλλα, αφήνοντας τρύπες σε αυτά. Πρέπει να ξέρετε πώς να χειριστείτε ένα σκουλήκι στις πατάτες για να σώσετε τη σοδειά. Είναι πολύ δύσκολο να αναγνωρίσετε τα προσβεβλημένα φρούτα, μόνο κατά τη διάρκεια της εκσκαφής. Υπάρχουν βασικές μέθοδοι ελέγχου που είναι πιο απαλές στην πατάτα και στον κήπο συνολικά.

Περιγραφή του ατόμου

Wireworms είναι η προνύμφη ενός σκαθάρι κλικ ενηλίκων. Πρόκειται για μαύρους σκαθάρια που βάζουν προνύμφες στο έδαφος. Αυτές οι προνύμφες βλάπτουν στη συνέχεια την καλλιέργεια, αρχίζουν να τρέφονται με ρίζες, τρώνε πατάτες και κονδύλους λουλουδιών.

Το χειμώνα, η προνύμφη συσσωρεύεται στο έδαφος κάτω από το χιόνι. Βαθιά στο έδαφος, είναι ζεστή. Όταν ζεσταθεί, το έντομο σέρνεται στην επιφάνεια. Το wireworm αγαπά τη ζεστασιά, την υγρασία, το όξινο χώμα. Επομένως, όταν το αντιμετωπίζετε, είναι απαραίτητο πρώτα να απαλλαγείτε από πολύ όξινα εδάφη. Αναπτύσσονται καλά όταν ο αέρας θερμαίνεται έως και είκοσι βαθμούς την άνοιξη.

Εάν το wireworm βρίσκεται στην πατάτα, αυτό σημαίνει ότι μια νεραγκούλα, ψείρα ξύλου, σιτάρι αναπτύσσονται κάπου κοντά. Το σκουλήκι λατρεύει να το τρώει πάρα πολύ. Επομένως, πριν από τη φύτευση, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι αυτό το ζιζάνιο δεν βρίσκεται κοντά.

Οι σκαθάρια γεννούν αυγά όχι μόνο στους κονδύλους, αλλά καταστρέφουν επίσης όλα τα βολβοειδή άνθη, τις ρίζες των φασολιών, τα τεύτλα, το σιτάρι και το καλαμπόκι. Δεν κρατούν τα φυτά ζωντανά. Γι 'αυτό είναι απαραίτητο να πολεμήσουμε εναντίον τους.

σκαθάρι σε ένα φύλλο

Οι σκαθάρια ονομάζονται επίσης καρυοθραύστες για τον ήχο που κάνουν, σαν να κάνουν κλικ. Έχουν μακρύ, επίμηκες σώμα καλυμμένο με μαύρη πανοπλία. Είναι πολύ δύσκολο που δεν μπορείτε να το συνθλίψετε.

Γιατί είναι επικίνδυνα τα σκαθάρια;

Οι μικρές προνύμφες δεν προκαλούν μεγάλη βλάβη. Οι πιο επικίνδυνες είναι οι προνύμφες που ζουν περισσότερο από δύο χρόνια. Μοιάζουν ήδη με σκουλήκια, το σώμα τους έχει μήκος περίπου τρία εκατοστά. Γίνεται σκληρό και ανθεκτικό. Το χρώμα του είναι από κίτρινο έως καφέ.

Τότε αυτά τα σκουλήκια αρχίζουν ήδη να τρώνε ενεργά την καλλιέργεια. Τρέφονται με κονδύλους πατάτας, τεύτλα, ρίζες φυτών, μίσχους, σπόρους, χωρίς να αφήσουν το φυτό ζωντανό. Σαπίζουν και πεθαίνουν.

κάνθαρος

Οι παγωμένες πατάτες χάνουν την παρουσίασή τους, σαπίζουν γρήγορα, πρέπει να κοπούν πολύ για να τις χρησιμοποιήσουν για φαγητό. Οι προνύμφες ζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, επομένως, εάν δεν τις ξεφορτωθείτε το φθινόπωρο, η κατάσταση θα επαναληφθεί τον επόμενο χρόνο και η απόδοση θα είναι σημαντική.

Γι 'αυτό οι κηπουροί καταπολεμούν αυτά τα παράσιτα. Υπάρχουν βασικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να τα χειριστείτε τέλεια.

Πώς μοιάζει ένα κατεστραμμένο λαχανικό;

Οι σκαθάρια που κάνουν κλικ προκαλούν μεγάλη βλάβη στην καλλιέργεια της πατάτας. Η αφαίρεση ενός συρματοσκώληκα από έναν κονδύλο πατάτας είναι πολύ δύσκολη αν έχει ήδη εγκατασταθεί εκεί. Το λαχανικό γίνεται ήδη άχρηστο.

πατάτες από το έδαφος

Στη φωτογραφία μπορείτε να δείτε πώς μοιάζει η μολυσμένη πατάτα.Είναι όλα σε τρύπες, κατασκευασμένα από σκουλήκια. Αφήνουν κινήσεις σύνθετου σχήματος. Μερικές φορές αρχίζει ήδη η σήψη. Οι οπές στους κόνδυλους είναι ήδη ορατές από έξω. Ένα τέτοιο λαχανικό ρίζας είναι δύσκολο να ξεφλουδιστεί και να κοπεί, αφαιρώντας αυτά τα περάσματα και τα σκουλήκια. Απορρίπτεται συχνά και δεν χρησιμοποιείται για φαγητό.

Μανιτάρια, σήψη, βακτήρια, μούχλα μπορούν να εισέλθουν μέσα από τις τρύπες. Ένα τέτοιο λαχανικό είναι ήδη δύσκολο να σωθεί. Όλα αυτά επηρεάζουν σημαντικά την εμφάνιση και την ποιότητα της πατάτας. Είναι απαραίτητο να καταστρέψουν αυτά τα έντομα, διαφορετικά θα καταστρέψουν τελικά ολόκληρη την καλλιέργεια... Είναι καλύτερο να λάβετε προληπτικά μέτρα.

Χημικά για βοήθεια

Υπάρχουν τόνοι μυστικών για το πώς να απαλλαγείτε από ένα σκουλήκι σε ένα πεδίο πατάτας. Μπορείτε να διαβάσετε την περιγραφή τους στο Διαδίκτυο ή σε βιβλία σχετικά με την κηπουρική. Η χρήση χημικών είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική. Πράγματι, ορισμένα στοιχεία είναι πολύ δηλητηριώδη για τα παράσιτα.

Για την προστασία των φυτεύσεων, συνιστάται η λίπανση του εδάφους με θειικό αμμώνιο την άνοιξη. Περιέχει αμμωνία, η οποία είναι επιβλαβής για τους σκαθάρια. Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε τους χώρους φύτευσης στην τοποθεσία της πατάτας με μαγγάνιο διαλυμένο σε νερό. Αλλά είναι σημαντικό να ρυθμιστεί το επίπεδο οξύτητας του εδάφους, καθώς αυτό μπορεί να καταστρέψει τα φύλλα και τους μίσχους της καλλιέργειας.

Τι πρέπει να κάνετε εάν οι προνύμφες των σκουληκιών έχουν ήδη εγκατασταθεί στις πατάτες. Πολλοί κηπουροί χρησιμοποιούν ένα ειδικό παρασκεύασμα BB1 - έναν εντομοπαθογόνο μύκητα. Επηρεάζει έντομα βλαστάνοντας στο σώμα τους. Τα παράσιτα στεγνώνουν, καλύπτονται με άνθιση, δεν μπορούν να αναπτυχθούν και να λειτουργήσουν κανονικά. Τα μανιτάρια καταστέλλουν τη δραστηριότητά τους. Πριν απομακρύνετε τα παράσιτα με αυτόν τον μύκητα, το έδαφος πρέπει να υγραίνεται.

Υπάρχουν και άλλα προϊόντα που μπορούν να αγοραστούν σε εξειδικευμένα καταστήματα: Force, Cruiser, Aktara, Prestige, Taboo. Αυτά τα κεφάλαια πρέπει να χρησιμοποιηθούν για το πότισμα του εδάφους, καθώς και του υλικού φύτευσης. Μπορείτε να ρωτήσετε συμβούλους στα καταστήματα πώς να καταστρέψετε τα παράσιτα.

παράσιτα σκαθάρια

Πώς να χρησιμοποιήσετε παγίδες;

Κάθε έμπειρος κηπουρός ξέρει πώς να προστατεύει τις πατάτες από το σκαθάρι χωρίς να καταφεύγει να αγοράζει ακριβά δηλητηριώδη προϊόντα. Μπορείτε πάντα να κάνετε παγίδες στο πεδίο της πατάτας από αυτά τα έντομα που καταστρέφουν φυτά και λουλούδια. Είναι γνωστό ότι μια παγίδα και μια παγίδα προστατεύουν τέλεια τη σοδειά από τους μη προσκεκλημένους επισκέπτες.

Μπορείτε να προετοιμάσετε παγίδες την άνοιξη. Στο μέρος όπου ζούσαν έντομα, πρέπει να σκάψετε μικρές τρύπες, να βάλετε χόρτο, σανό, τα ερείπια κορυφών, κλαδιά σε αυτά. Σύντομα τα παράσιτα θα τρέξουν εκεί. Τότε αυτό το βότανο πρέπει να καεί. Επαναλάβετε τη διαδικασία εάν είναι απαραίτητο. Μπορείτε επίσης να φυτέψετε στο σημείο όπου θα υπάρχουν πατάτες, κριθάρι, βρώμη.

Μόλις εμφανιστούν μικροί βλαστοί, πρέπει να σκαφτούν. Θα υπάρχουν σκουλήκια στις ρίζες. Θα πρέπει να καταστραφούν αμέσως.

Μπορείτε να ρίξετε φέτες τεύτλων, καρότων σε ανιχνευτές εχθρών, να ταφείτε στο έδαφος. Μετά από τρεις έως τέσσερις ημέρες, μπορούν να σκαφτούν με σκουλήκια. Έτσι αυτά τα καρύδια πέφτουν σε παγίδες. Πρέπει να ζεματίζονται με ζεστό νερό και να καίγονται. Για να μην ξεχάσετε πού κρύβονται οι παγίδες, μπορείτε να τρυπήσετε μικρά μπαστούνια πάνω τους.

έλεγχος παρασίτων

Μπορείτε επίσης να το θάβετε σχεδόν εξ ολοκλήρου στο έδαφος. Πρέπει να υπάρχει κάποιο νόστιμο δόλωμα μέσα. Ελέγξτε τα κάθε μέρα, αφαιρέστε έντομα και προσθέστε φρέσκα κομμάτια. Το φθινόπωρο, η συγκομιδή του εδάφους θα πρέπει επίσης να ελέγχεται για την παρουσία επικίνδυνων σκουληκιών.

Όλες αυτές οι παγίδες είναι μερικές φορές πιο αποτελεσματικές από τις δηλητηριώδεις ουσίες έναντι των προνυμφών του σκαθαριού.

Παραδοσιακές μέθοδοι

Η καταπολέμηση του σκουλήκι περιλαμβάνει επίσης λαϊκές θεραπείες. Είναι γνωστοί για πολύ καιρό και μεταδίδονται από γενιά σε γενιά.

Για να καταστρέψει το συρματόσχοινο, τα μέρη στα οποία πρέπει να φυτευτούν οι πατάτες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με εγχύσεις διαφόρων βοτάνων: τσουκνίδα, πικραλίδα, φικαρία, σκουλήκι. Το άρωμα και η πικρία αυτών των φυτών θα τρομάξουν τους σκαθάρια. Συνιστάται να επιμείνετε για μισή μέρα, ένα ποτήρι βότανα λαμβάνεται σε έναν κουβά με νερό. Πρέπει να είναι φρέσκα και χειροποίητα.

πατάτα

Μπορείτε να ποτίσετε τα λάκκα με διάλυμα μαγγανίου. Αυτό θα απολυμάνει τη μελλοντική συγκομιδή και θα τρομάξει τα σκουλήκια. Το υπερμαγγανικό κάλιο προστατεύει επίσης από μυκητιασικές ασθένειες.

Για να απαλλαγείτε από τα παράσιτα, χρησιμοποιήστε φλούδα κρεμμυδιού, σκόνη μουστάρδας. Μπορείτε να εναλλάξετε πατάτες φύτευσης με μουστάρδα. Ο μαύρος σκαθάρι δεν αντέχει αυτό το γρασίδι και θα φύγει.

Κάθε χρόνο, πρέπει να σκάβετε ένα τμήμα του χωραφιού, να αλλάζετε το μέρος, να πασπαλίζετε με αλάτι. Εάν οι πατάτες μεγαλώνουν από χρόνο σε χρόνο στην ίδια περιοχή, τότε δεν υπάρχει ελπίδα ότι τα παράσιτα θα απαλλαγούν. Αλλά δεν μπορείτε να ξεκινήσετε το πεδίο. Ένας απρόσεκτος κήπος είναι ένας χώρος αναπαραγωγής για βακτήρια και έντομα.

Πρόληψη και σίτιση

Είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τα μέτρα για την πρόληψη της εμφάνισης των προνυμφών, έτσι ώστε αργότερα να μην ενοχλείτε τον εγκέφαλό σας για το πώς να απαλλαγείτε από το σκουλήκι. Υπάρχουν λαϊκές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία της σοδειάς.

φύτευση πατάτας

Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζετε υπομονετικά τον ιστότοπο και, στη συνέχεια, δεν χρειάζεται να σκεφτείτε πώς να απαλλαγείτε από το σκουλήκι στις πατάτες.

Το φθινόπωρο, αξίζει να σκάψετε τον κήπο όπως θα έπρεπε. Αυτή η μέθοδος είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική λίγο πριν τον παγετό. Οι προνύμφες θα βγουν και θα παγώσουν. Δεν μπορούν να επιβιώσουν.

Σκάβουν επίσης φυτείες στις αρχές της άνοιξης τις ηλιόλουστες μέρες. Το άμεσο ηλιακό φως θα βοηθήσει να σκοτώσει τα σκουλήκια.

Είναι επικίνδυνο να αφαιρέσετε γη από τους κήπους άλλων ανθρώπων που δεν έχουν δοκιμαστεί. Μπορεί να υπάρχουν πολλά επιβλαβή έντομα. Οι σκαθάρια αγαπούν το όξινο έδαφος. Οι κηπουροί κάνουν μερικές φορές το λάθος να βάζουν πολύ λίπασμα στο έδαφος. Αυτό αυξάνει την οξύτητά του. Το όξινο χώμα μπορεί να ρυθμιστεί με φύτευση οξυγόνου, πλατανιάς, λίπανση του εδάφους με τέφρα, ασβέστη.

παράσιτα σκαθάρια Κολοράντα

Ο τόπος για τις πατάτες πρέπει να αλλάζει περιοδικά κάθε δύο χρόνια. Δεν χρειάζεται να φυτεύετε τα ίδια φυτά στο ίδιο μέρος όλη την ώρα. Αλλά είναι επίσης σημαντικό να παρατηρήσετε τη σωστή εφαρμογή.

Στο μέρος που ήταν οι πατάτες, μπορείτε να φυτέψετε κάτι που μισούν οι κλικ. Μπορεί να είναι όσπρια, φασόλια, μουστάρδα. Στη συνέχεια, οι προνύμφες θα ξεφύγουν από τα χωράφια σε μέρη όπου μπορούν να τρέφονται.

Μετά τη συγκομιδή, είναι σημαντικό να ελέγξετε αρκετές φορές εάν υπάρχουν στο έδαφος έδαφος καλλιέργειες ρίζας. Εξάλλου, αυτό είναι τροφή για την ανάπτυξη σκουληκιών. Μεγαλώνουν και γίνονται πολύ πιο επικίνδυνα.

Μπορείτε να διασκορπίσετε ωμά κελύφη αυγών στην περιοχή. Πολλά έντομα την φοβούνται. Πρόκειται για προστασία όχι μόνο από το clicker, αλλά και από γυμνοσάλιαγκες και αρκούδες. Επιπλέον, είναι ένα εξαιρετικό σάλτσα ρίζας.

Είναι σημαντικό να καταπολεμάτε συνεχώς τα ζιζάνια, καθώς και να προσέχετε όχι μόνο τις πατάτες, αλλά και άλλα φυτά.

Είναι σημαντικό για τους κηπουρούς να μάθουν όλες τις τεχνικές για το πώς να απαλλαγούμε από το σκουλήκι στις πατάτες. Εάν εφαρμόσετε χρήσιμα και ασφαλή μέσα, τότε μπορείτε να σώσετε τον κήπο από τους μη προσκεκλημένους επισκέπτες μια για πάντα.

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι