Τύποι και κανόνες για την κατασκευή κλουβιών ματιών DIY για κουνέλια

Η χρήση κλουβιών ματιών κουνελιού θεωρείται μια δημοφιλής λύση. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί τύποι ματιών που είναι κατάλληλοι για τέτοια προϊόντα. Κατά τη δημιουργία μιας δομής, συνιστάται να προσέχετε την επιλογή των διαστάσεων της. Για να επιτύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα, αξίζει να σχεδιάσετε ένα διάγραμμα ή ένα σχέδιο. Είναι επίσης σημαντικό να εξοπλίσετε σωστά το κλουβί έτσι ώστε τα κουνέλια να αισθάνονται όσο το δυνατόν πιο άνετα και να μην αρρωσταίνουν.

Ποικιλίες διχτυών για κύτταρα

Τα κουνέλια είναι σε θέση να καταστρέψουν ακόμη και τις ισχυρές ράβδους. Επομένως, τα ξύλινα ή πλαστικά κλουβιά δεν είναι κατάλληλα για αυτά. Είναι πολύ καλύτερο να χρησιμοποιείτε συγκολλημένες μεταλλικές κατασκευές. Όλα έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά. Επιπλέον, υπάρχουν τέτοιες επιλογές πλέγματος:

 1. Chain-link - θεωρείται μια σχετικά προσιτή επιλογή, η οποία χρησιμοποιείται για τοίχους και οροφές. Ένα δάπεδο ενός τέτοιου πλέγματος σπάνια κατασκευάζεται, καθώς δημιουργεί ταλαιπωρία για τα κουνέλια.
 2. Στερεό μέταλλο - απαιτεί προσεκτική προσοχή στην επιλογή. Πριν από τη δημιουργία του κλουβιού, συνιστάται να αρχειοθετήσετε όλα τα προεξέχοντα θραύσματα, ώστε τα ζώα να μην τραυματιστούν.
 3. Η συγκολλημένη γαλβανισμένη είναι η πιο κατάλληλη επιλογή. Θεωρείται ανθεκτικό, ισχυρό και ελαφρύ. Αυτό το κλουβί καθαρίζεται εύκολα. Ταυτόχρονα, το συγκολλημένο-γαλβανισμένο πλέγμα είναι αρκετά ακριβό.

Κανόνες επιλογής

Κατά την επιλογή ενός υλικού, αξίζει να εξετάσετε ορισμένα χαρακτηριστικά. Η καλύτερη λύση θα ήταν ένα μεταλλικό πλέγμα. Πρέπει να έχει σταθερά κελιά με συγκόλληση σημείου. Αυτό το υλικό θεωρείται το πιο ανθεκτικό. Σε αυτήν την περίπτωση, τα κουνέλια απαιτούν συρμάτινο πλέγμα με ελάχιστο πάχος 2 mm.

Το ατσάλινο πλέγμα είναι επικαλυμμένο για να το προστατεύει από εξωτερικούς παράγοντες. Είναι κατασκευασμένο από πολυμερές ή γαλβανισμένο. Η δεύτερη επιλογή θεωρείται προτιμότερη.

Το πλέγμα αλουμινίου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή κλουβιών, καθώς το μαλακό υλικό παραμορφώνεται εύκολα. Όταν επιλέγετε ένα υλικό, θα πρέπει να εστιάσετε στο μέρος της δομής που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί από αυτό:

 1. Οι τοίχοι πρέπει να είναι κατασκευασμένοι από σύρμα πάχους 2 χιλιοστών. Σε αυτήν την περίπτωση, το μέγεθος των κυττάρων πρέπει να είναι 25.
 2. Για το δάπεδο, χρησιμοποιείται ένα πλέγμα με κελιά των 20 χιλιοστών. Για ενήλικα κουνέλια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερα κύτταρα - 25 χιλιοστά. Η διατομή του υλικού πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 mm.
 3. Το παχύ υλικό με μεγάλα κελιά είναι κατάλληλο για την οροφή. Η διατομή του μπορεί να είναι 3-4 χιλιοστά. Το μέγεθος των κελιών είναι 2,5x15 εκατοστά.

κλουβιά κουνελιών

Ένα καλό πλέγμα πρέπει να έχει κανονικές οπές.Εάν το σύρμα είναι λυγισμένο, αυτό υποδηλώνει εσφαλμένη τεχνική κατασκευής.

Πώς να φτιάξετε ένα κλουβί από ένα πλέγμα με τα χέρια σας

Η κατασκευή ενός κλουβιού πλέγματος είναι πολύ εύκολη. Έχει μικρό μέγεθος και πολλά άλλα πλεονεκτήματα.

Διαγράμματα και σχέδια

Πρώτα απ 'όλα, αξίζει να σχεδιάσετε ένα σχέδιο. Για 1 μεγάλο ή 2 μεσαίου μεγέθους κουνέλια, απαιτείται ένα κλουβί διαστάσεων 50x60x100 εκατοστών. Το μέγεθος των κυψελών πρέπει να είναι 2,5 εκατοστά. Οι ράβδοι πρέπει να έχουν πάχος 1,8 mm.

διάγραμμα κελιού

Απαιτούμενα εργαλεία και υλικά

Τα ακόλουθα εργαλεία και υλικά θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε ένα κλουβί:

 • συγκολλημένο πλέγμα
 • ένα σφυρί;
 • κόντρα πλακέ;
 • δακτύλιοι στερέωσης
 • ξύλινα δοκάρια;
 • καρφιά και βίδες.
 • ψαλίδι για μέταλλο?
 • θόλος;
 • φύλλα κασσίτερου - χρησιμοποιούνται για την κατασκευή παλέτας.
 • πένσα;
 • μάνδαλα
 • κατσαβίδι ή κατσαβίδι.
 • σιδηροπρίονο;
 • ρουλέτα.

κουνέλι σε ένα κλουβί

Βήματα κατασκευής

Για να δημιουργήσετε μια δομή, συνιστάται να κάνετε τα εξής:

 1. Κάντε το πλαίσιο στο μέγεθος που θέλετε.
 2. Φτιάξτε πόρτες από ξύλο και στερεώστε τις με τέντες. Τοποθετήστε το μάνδαλο.
 3. Ενισχύστε το κάτω μέρος με ένθετα ξυλείας. Αυτό γίνεται σε διαστήματα 40 εκατοστών.
 4. Κόψτε το πλέγμα σύμφωνα με τις διαστάσεις της δομής και στερεώστε το στο πλαίσιο. Αυτό γίνεται με βίδες.
 5. Εάν απαιτείται ένα διαμέρισμα, είναι επίσης κατασκευασμένο από πλέγμα.
 6. Το πάνω μέρος μπορεί να είναι κατασκευασμένο από κόντρα πλακέ. Μπορεί επίσης να είναι κατασκευασμένο από πλέγμα.
 7. Ασφαλίστε τον τροφοδότη και τον πότη.
 8. Φτιάξτε παλέτες. Είναι σχεδιασμένα να συλλέγουν περιττώματα. Στερεώστε τις ξύλινες σανίδες στις 3 πλευρές ως πλευρές. Ένα μέρος πρέπει να παραμείνει ανοιχτό.

Ρύθμιση και φροντίδα του κλουβιού

Προκειμένου τα κουνέλια να αναπτυχθούν κανονικά και να μην αρρωστήσουν, πρέπει να οργανώσουν σωστά τους πότες, τους τροφοδότες, τα κλινοσκεπάσματα.

κλουβί κουνελιού

Δάπεδο και σκουπίδια

Ο μαλακός σανός χρησιμοποιείται συνήθως για κλινοσκεπάσματα. Είναι πολύ πιο εύκολο να το καθαρίσετε. Εάν είναι δυνατόν, επιτρέπεται η αγορά καλαμποκιού ή η χρήση αχύρου. Για να μπορούν τα ζώα να βρίσκονται σε ένα επίπεδο πάτωμα, αξίζει να τοποθετήσετε ένα φύλλο κόντρα πλακέ στο κλουβί. Θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ασβέστη.

Μπολ και τροφοδότες

Οι πότες και οι τροφοδότες καθορίζονται λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του ζώου. Όταν επιλέγετε προϊόντα, αξίζει να λάβετε υπόψη τις παραμέτρους του κελιού και το σχήμα του. Επιτρέπεται επίσης η αγορά εμπορευματοκιβωτίων δαπέδου. Ωστόσο, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι έχουν αρκετά μεγάλο πάτο. Διαφορετικά, τα κουνέλια θα πασπαλίζουν συνεχώς φαγητό.

Όταν επιλέγετε πότες, αξίζει να προτιμάτε σχέδια με ειδικό στόμιο. Αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη διαρροών νερού. Το κιτ συνήθως περιέχει ειδικές βάσεις. Καθιστούν δυνατή την εύκολη τοποθέτηση του ποτού στον τοίχο. Η θέση του σανού είναι επίσης σημαντική. Ο κάτοχος πρέπει να στερεώνεται όσο το δυνατόν χαμηλότερα, καθώς τα ζώα δεν τους αρέσει να σηκώνουν το κεφάλι τους προς τα πάνω.

κλουβί κουνελιού

Κάθε μέρος του κλουβιού πρέπει να στερεώνεται με ασφάλεια έτσι ώστε τα ζώα να μην μπορούν να το μετακινήσουν ή να το σπάσουν. Τα καθαρά προϊόντα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκτροφή κουνελιών σε εξωτερικούς χώρους. Επομένως, πρέπει να τοποθετούνται σε εσωτερικό χώρο. Είναι σημαντικό τα κουνέλια να μην εκτίθενται σε ρεύματα. Το χειμώνα, θα χρειαστούν επιπλέον θέρμανση. Για αυτό, επιτρέπεται η χρήση ειδικών λαμπτήρων.

Καθαρισμός και απολύμανση

Οι γαλβανισμένες δομές είναι ανθεκτικές στην υγρασία ή στα λειαντικά απορρυπαντικά. Επομένως, κατά τον καθαρισμό του δωματίου, επιτρέπεται η χρήση ενός υγρού υφάσματος που έχει υγρανθεί με απολυμαντικό διάλυμα. Για να μην αρρωστήσουν τα κουνέλια, το κλουβί πρέπει να καθαρίζεται τουλάχιστον μία φορά κάθε 2-3 εβδομάδες. Σε αυτήν την περίπτωση, τα ζώα πρέπει να μεταμοσχευθούν σε άλλο μέρος. Αλλάζετε τα κλινοσκεπάσματα και καθαρίζετε τους τροφοδότες κάθε εβδομάδα. Συνιστάται να πλένετε τους πότες κάθε μέρα.

Για επεξεργασία, επιτρέπεται η χρήση των ακόλουθων φαρμάκων:

 • Virosan;
 • Γλουτέξ;
 • Ιοκτόνο;
 • Φορμαλίνη.

Φαρμαλίνη.

Τα μέσα έχουν οδηγίες χρήσης, σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να προετοιμάσετε μια λύση εργασίας.Ένας καυστήρας αερίου βοηθά στην αντιμετώπιση ιών και παθογόνων βακτηρίων. Το κάψιμο των ράβδων σάς επιτρέπει να αντιμετωπίζετε ακόμη και με κρυμμένες μολυσματικές εστίες.

Χαρακτηριστικά της διατήρησης κουνελιών

Αυτά τα κλουβιά θεωρούνται η καλύτερη λύση για μακροχρόνια διατήρηση κουνελιών σε ανοιχτούς χώρους. Ωστόσο, τέτοιες δομές είναι πρακτικές και εύκολο να καθαριστούν. Για να αυξήσουν την άνεση των ζώων, πρέπει να οργανώσουν ένα ποιοτικό κρεβάτι. Τα ίδια τα κελιά πρέπει να τοποθετούνται σε εσωτερικούς χώρους χωρίς πρόσβαση σε πρόχειρα.

Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, η κατασκευή πρέπει να είναι κλειστή σε πολλές πλευρές με ένα παχύ πανί. Είναι σημαντικό να το κάνετε αυτό από το θυελλώδες μέρος. Συνιστάται να τοποθετείτε σανό και να ταΐζετε αποκλειστικά στους τροφοδότες. Εάν φτάσουν στο πάτωμα, το κόστος θα αυξηθεί σημαντικά. Τα κλουβιά κουνελιών μπορούν να κατασκευαστούν από πλέγμα. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό υλικό και να ακολουθήσετε αυστηρά τις συστάσεις για την κατασκευή αυτής της δομής.

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι