Πού είναι η πρωτεΐνη και πώς να δοθεί σωστά πρωτεΐνη στα κοτόπουλα

Οι άνθρωποι αναρωτιούνται συχνά πού είναι η πρωτεΐνη κοτόπουλου. Αυτό το συστατικό βρίσκεται σε πολλά προϊόντα. Αυτά περιλαμβάνουν αυγά κοτόπουλου, κρέας, ψάρι. Οι βλαστημένοι σπόροι, η βρώμη, οι σπόροι και οι ξηροί καρποί θεωρούνται πηγές φυτικών πρωτεϊνών. Για να επιτύχετε την κανονική ανάπτυξη των κοτόπουλων και να διασφαλίσετε υψηλή παραγωγικότητα, αξίζει να επιλέξετε τη σωστή ισορροπημένη διατροφή και να χρησιμοποιήσετε τα απαραίτητα συμπληρώματα.

Τα κοτόπουλα χρειάζονται πρωτεΐνη;

Η πρωτεΐνη θεωρείται βασικό στοιχείο στα κύτταρα των πτηνών. Τα κοτόπουλα έχουν μεγάλη ζήτηση για αυτό το στοιχείο κατά την ωοτοκία. Αυτές είναι οι ουσίες που απαιτούνται για το σχηματισμό πρωτεϊνών αυγών..

Με ανεπαρκή ποσότητα συστατικών πρωτεϊνών στα τρόφιμα ή παραβίαση της ισορροπίας αμινοξέων στο μενού, τα πουλιά σταματούν να αναπτύσσονται και επιβραδύνουν την ανάπτυξή τους. Συχνά υπάρχουν προβλήματα με το σχηματισμό κελύφους αυγών, τα φτερά γίνονται σκληρά και εύθραυστα, η σπερματογένεση μειώνεται.

Ποια τρόφιμα περιέχουν πρωτεΐνες;

Η πρωτεΐνη βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια διατροφή κοτόπουλου.

Αυγά

Είναι μια από τις πιο ολοκληρωμένες τροφές που περιέχουν πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα. Τα αυγά χρησιμοποιούνται ενεργά για τη διατροφή των νεοσσών. Τα κοτόπουλα ενηλίκων χρειάζονται αυτό το προϊόν κατά τη διάρκεια της ωοτοκίας και του καθαρισμού.

Κάθε αγρότης έχει τη δική του συνταγή για την παραγωγή αυγών. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές το αλέθουν με ένα μαχαίρι ή τρίφτη, προσθέτουν καρότα και 1 μεγάλη κουταλιά κράκερ, σιμιγδάλι ή πίτουρο στη σύνθεση. Η σύνθεση αναμιγνύεται καλά και δίνεται στα πουλιά.

ραμφίστε ένα αυγό

Πουλερικά

Το κοτόπουλο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Το ίδιο ισχύει και για την Τουρκία. Σε αυτό το προϊόν βράζονται στα πουλιά. Σε αυτήν την περίπτωση, στα πουλιά μπορεί να δοθεί ένα ολόκληρο σφάγιο. Επιτρέπεται επίσης η παραλαβή των κοτόπουλων.

Κρέας

Τα κοτόπουλα μπορούν να τρώνε βόειο κρέας, χοιρινό. Τρώνε συχνά αρνί. Επιτρέπεται επίσης στα πουλιά να δίνουν οστά με κρέας ή παραπροϊόντα σφαγίων. Το κρέας επιτρέπεται να χρησιμοποιείται ωμό ή βραστό.

Τα πουλιά χρειάζονται κρέας και οστεάλευρα. Κατασκευάζεται από τα απόβλητα εγκαταστάσεων επεξεργασίας κρέατος. Η σύνθεση περιέχει πολλή πρωτεΐνη, η οποία περιέχει μεγάλη ποσότητα λυσίνης. Επίσης, το προϊόν περιέχει 11% λιπαρά, 30% τέφρα συστατικά. Επιπλέον, το αλεύρι περιέχει βιταμίνες Α και Ε.

κοίτα την πλάκα

Τα κοτόπουλα λαμβάνουν αυτό το προϊόν το νωρίτερο 30 ημέρες. Επιπλέον, ο όγκος αυτού του συστατικού δεν πρέπει να υπερβαίνει το 3%. Στα ενήλικα πτηνά λαμβάνεται 5-7% κρέας και οστεάλευρα στη τροφή.

Στα κοτόπουλα δίνονται επίσης αλεύρι κρέατος. Είναι ένα προϊόν που λαμβάνεται από εσωτερικά όργανα ή θραύσματα κρέατος.Έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Η ποσότητα αυτής της ουσίας είναι 56-64%. Σε αυτήν την περίπτωση, το μερίδιο των συστατικών τέφρας αντιπροσωπεύει 12-14%. Η ποσότητα λίπους σε τέτοιο αλεύρι είναι 18%.

Η ποσότητα κρέατος και κρέατος και οστεάλευρων στο μενού πουλιών είναι η ίδια.

Λόγω της αυστηρής τήρησης των αναλογιών, είναι δυνατόν να επιτευχθεί η πλήρης ανάπτυξη των στρωμάτων.

πουλερικά που τρώνε κρέας

Ενα ψάρι

Τα ψάρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε μορφή - βραστά, ωμά, με τη μορφή κονσερβοποιημένων τροφίμων. Αυτό το προϊόν είναι μια πολύτιμη πηγή πρωτεΐνης που χρειάζονται τα πουλιά κατά την τήξη. Επιτρέπεται στα πουλιά να δώσουν ένα ολόκληρο ψάρι. Χρησιμοποιείται με το κεφάλι, τα οστά και τα εντόσθια. Τα πουλιά αγαπούν αυτό το προϊόν.

Στο μενού κοτόπουλου, μερικές φορές επιτρέπεται η εισαγωγή ιχθυάλευρου. Θεωρείται μία από τις πιο θρεπτικές πρωτεΐνες. Αυτό το αλεύρι παρασκευάζεται από μη εμπορικά ψάρια και απόβλητα. Περιέχει πολλές εύπεπτες πρωτεΐνες, οι οποίες περιλαμβάνουν τη βέλτιστη ποσότητα πολύτιμων αμινοξέων. Αυτά περιλαμβάνουν, πρώτα απ 'όλα, λυσίνη και μεθειονίνη.

ένας άντρας με ένα ψάρι

Μαλάκια

Τα στρώματα χρειάζονται πηγή ασβεστίου αργής απελευθέρωσης. Αυτό συμβαίνει επειδή η παραγωγή κελύφους αυγών συμβαίνει τη νύχτα όταν τα πουλιά δεν τρώνε. Η πιο πολύτιμη και αξιόπιστη πηγή απελευθέρωσης ασβεστίου είναι τα κελύφη οστρακοειδών, για παράδειγμα, στρείδια.

Γεύματα

Τα σκουλήκια γεύματος είναι οι προνύμφες του μεγάλου σκαθάρι. Διακρίνονται από κυλινδρικό σχήμα και κίτρινο-καφέ απόχρωση. Τα σκουλήκια έχουν μήκος 25-30 χιλιοστά.

Μπορείτε να αναπαράγετε μόνοι σας τα σκουλήκια. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε ένα κουτί και ρίξτε πίτουρο, αλεύρι, κράκερ ή πλιγούρι βρώμης σε αυτό. Πάνω από αυτό αξίζει να τοποθετήσετε ένα βαμβακερό πανί, το οποίο πρέπει να υγραίνεται μερικές φορές. Τα σκουλήκια γεύματος τοποθετούνται στο κουτί. Θα πρέπει να τρέφονται με πατάτες, λάχανο, τεύτλα. Τα πουλιά τρέφονται με βαμβακερά σκουλήκια. Μπαίνουν σε αυτό για την αναπαραγωγή.

σκουλήκια

Ξηροί καρποί και σπόροι

Οι σπόροι θεωρούνται πολύτιμη πηγή συστατικών πρωτεϊνών. Οι σπόροι ηλίανθου ή κολοκύθας είναι μια εξαιρετική επιλογή. Τα ψιλοκομμένα καρύδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως λιχουδιά. Τα αμύγδαλα, τα φιστίκια είναι κατάλληλα για αυτό. Επιτρέπεται η παροχή πουλιών και καρυδιών. Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι απαγορεύεται αυστηρά η παροχή αλμυρών τροφών σε κοτόπουλα - ξηρούς καρπούς ή σπόρους.

Είναι επίσης χρήσιμο για τα κοτόπουλα να δώσουν κέικ κάνναβης. Οι μη επεξεργασμένοι σπόροι περιέχουν 33% πρωτεΐνη, ενώ οι επεξεργασμένοι σπόροι περιέχουν 35-38%. Τα γεύματα περιέχουν πολλές φορές περισσότερες πρωτεΐνες.

Στην παρασκευή φυτικού ελαίου από ηλιόσπορους ή σόγια, λαμβάνονται ειδικές ουσίες - φωσφατιτίδια. Περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά. Η χρήση φωσφατιδίων στο μενού αυξάνει την παραγωγή αυγών και την αντίσταση στις ασθένειες.

καρύδια σε ένα πιάτο

Βρώμη

Αυτό το προϊόν χορηγείται σε πουλερικά ωμά ή μαγειρεμένα. Η βρώμη είναι ένα φυσικό συμπλήρωμα πρωτεΐνης. Τα κοτόπουλα λατρεύουν αυτό το προϊόν. Τόσο η βρώμη όσο και τα δημητριακά είναι ευεργετικά.

Τα λάχανα

Τα κοτόπουλα σαν τα βλαστάρια και τα όσπρια. Αυτά τα προϊόντα περιέχουν μεγάλη ποσότητα πολύτιμων πρωτεϊνικών συστατικών. Τα μπιζέλια, οι φακές, τα φασόλια θεωρούνται εξαιρετική επιλογή για τα πουλιά. Η καλλιέργεια βλαστών θεωρείται ένας εύκολος και αξιόπιστος τρόπος παροχής πρωτεϊνών στα πουλιά.

Τροφή κοτόπουλου

Οι νεοσσοί ηλικίας κάτω των 8 εβδομάδων έχουν περισσότερες πρωτεΐνες στις ζωοτροφές από ό, τι για τις όρνιθες. Η σύνθετη τροφή για νεαρά ζώα περιέχει 17-21% πρωτεΐνη. Επιπλέον, η τροφή για κοτόπουλα ενηλίκων περιέχει το 16-17% αυτού του συστατικού. Ως εκ τούτου, πολλοί κτηνοτρόφοι προσθέτουν μια μικρή σύνθεση για τα κοτόπουλα στη διατροφή κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης και της ωοτοκίας. Αυτό βοηθά στην ενίσχυση της θρεπτικής του αξίας.

κάνω τροφή

Μερικοί αγρότες συμβουλεύουν να δίνουν τροφές γάτας στα κοτόπουλα κατά τη διάρκεια της τήξης, καθώς περιέχει μεγάλη ποσότητα πρωτεϊνικών συστατικών. Ωστόσο, αυτό δεν συνιστάται. Η τροφή για γάτες δεν είναι κατάλληλη για πουλιά. Καλύτερα να πάρετε μερικές σαρδέλες ή άλλα κονσερβοποιημένα ψάρια.

Σε ποιες αναλογίες και πότε είναι καλύτερο να δίνετε τροφή σε πρωτεΐνες;

Οι ενήλικες ωοτόκες όρνιθες χρειάζονται μια ισορροπημένη διατροφή.Θα πρέπει να λαμβάνουν 10-15 γραμμάρια ζωοτροφών και 3-5 γραμμάρια φυτικών πρωτεϊνών. Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού ή της ενεργού ωοτοκίας, η ποσότητα των πρωτεϊνικών προϊόντων μπορεί να αυξηθεί.

ταΐζουμε το κοτόπουλο

Επιπλέον, τα κοτόπουλα χρειάζονται δημητριακά, βότανα και λαχανικά. Θα πρέπει να λαμβάνουν 100-120 γραμμάρια δημητριακών και 40-80 γραμμάρια πράσινων και ζουμερή τροφή την ημέρα. Η εισαγωγή συμπληρωμάτων ανόργανων συστατικών στη διατροφή δεν έχει μικρή σημασία. Αυτά περιλαμβάνουν κοχύλια, κιμωλία και άλλα αντικείμενα.

Οι πρωτεϊνικές τροφές είναι πολύ σημαντικές για την πλήρη ανάπτυξη των πουλιών. Τα πουλερικά απαιτούνται περισσότερο για πρωτεΐνες κατά την τήξη και την ενεργή ωοτοκία. Με την έλλειψη τέτοιων στοιχείων, η ανάπτυξη των κοτόπουλων διακόπτεται, τα φτερά τους αποκτούν μια εύθραυστη και σκληρή συνέπεια.

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι