Περιγραφή της ποικιλίας κρεμμυδιών Bamberger, των χαρακτηριστικών και της καλλιέργειάς της

Ο Μπάμπεργκερ μας έφερε από την Ολλανδία. Προσέλκυσε την προσοχή για την ανεπιτήδευτη καλλιέργεια και την εξαιρετική γεύση, παρόμοια με τις ποικιλίες σαλάτας. Οι υψηλές αποδόσεις προσθέτουν πρόσθετα οφέλη. Σετ κρεμμυδιών αυτής της ποικιλίας μπορούν να αγοραστούν σε εξειδικευμένα καταστήματα σπόρων. Μπορεί να καλλιεργηθεί σε οποιαδήποτε περιοχή.

Περιγραφή της ποικιλίας

Οι βολβοί της ποικιλίας Bamberger ξεχωρίζουν μεταξύ των ανταγωνιστών στο επιμήκη σχήμα τους, με βάρος 80 γραμμάρια. Το μήκος μιας κεφαλής φτάνει τα 10 εκατοστά. Βολικό επιμήκη σχήμα για εύκολο κόψιμο και χειρισμό. Η σάρκα είναι συνήθως λευκή και το φλοιό είναι κίτρινο-καφέ. Η ποικιλία Bamberger δεν είναι επιρρεπής στα γυρίσματα. Μπορεί να καλλιεργηθεί σε οποιεσδήποτε κλιματολογικές συνθήκες. Η ποιότητα διατήρησης των βολβών είναι εξαιρετική · μέχρι το τέλος της αποθήκευσης, η γεύση δεν επιδεινώνεται και η χυμώδης δεν έχει χαθεί. Η περιγραφή της ποικιλίας υπόσχεται την ασφάλεια της συγκομιδής μέχρι τη νέα σεζόν.

φιόγκο

Το Bamberger έχει γεύση σαν ένα κρεμμύδι. Η πικάντικη είναι επίσης αισθητή, αλλά είναι περισσότερο στο άρωμα παρά στη γεύση. Εκείνοι που μεγάλωσαν αυτήν την ποικιλία στον ιστότοπό τους ισχυρίζονται ότι είναι σημαντικά ανώτερο από τις ποικιλίες με κόκκινες και άσπρες κλίμακες, που παραδοσιακά θεωρούνται σαλάτα. Το Bamberger είναι πολύ μαλακό, ζουμερό, αλλά τραγανό, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές του. Οι κλίμακες κάλυψης αφαιρούνται πολύ εύκολα.

Ένα άλλο θετικό χαρακτηριστικό του Bamberger είναι η εξαιρετική του αντίσταση στη λήψη, καθώς και σε παράσιτα και μυκητιασικές ασθένειες. Δεν φοβάται τέτοια προβλήματα όπως:

επιρρεπείς σε γυρίσματα

 • ωίδιο
 • σαπίλα;
 • θυσανόπτερα;
 • μύγα κρεμμυδιού.

Πρέπει να σημειωθεί ότι μόνο ολλανδικά σετ κρεμμυδιών έχουν αυξημένη αντίσταση. Το Chuvash είναι πολύ φθηνότερο στην τιμή, αλλά δεν μπορεί να αποκτηθεί πλούσια συγκομιδή στο κλίμα της Σιβηρίας.

λευκές κλίμακες

Προετοιμασία για προσγείωση

Το Bamberger έχει ορισμένα χαρακτηριστικά καλλιέργειας που σας επιτρέπουν να συλλέγετε τη μέγιστη ποιότητα καλλιέργειας. Το σετ πρέπει να στεγνώσει καλά αμέσως μετά την αγορά. Για να γίνει αυτό, διασκορπίζεται σε ένα λεπτό στρώμα σε μια εφημερίδα και τοποθετείται σε ένα ζεστό δωμάτιο.

2 εβδομάδες πριν από την επερχόμενη φύτευση, τα κρεμμύδια προετοιμάζονται:

χαρακτηριστικά καλλιέργειας

 • φέρεται σε δωμάτιο με θερμοκρασία αέρα + 15-18 ° C.
 • την ημέρα πριν από τη φύτευση στο κρεβάτι του κήπου, τα φυτά διατηρούνται σε θερμοκρασία +35 ° C.
 • Πριν από την ίδια τη φύτευση, τα φυτά απολυμαίνονται σε διάλυμα μαγγανίου ή θειικό χαλκό.

Δεν πρέπει να ξεπεράσετε τις συνιστώμενες θερμοκρασίες. Διαφορετικά, η ανάπτυξη των φυτών θα επιβραδυνθεί. Η προ-σκλήρυνση και η θέρμανση βοηθούν στην αποφυγή περαιτέρω σχηματισμού βελών.

προπαρασκευασμένο

Χαρακτηριστικά προσγείωσης

Τα κρεμμύδια Bamberger καλλιεργούνται καλύτερα σε αμμώδη εδάφη.Επιλέγεται ένα καλά φωτισμένο μέρος για φύτευση, χωρίς ρεύματα. Το κρεβάτι στον κήπο έχει σκαφτεί εκ των προτέρων, εφαρμόζονται οργανικά λιπάσματα. Αυτή η ποικιλία μπορεί να φυτευτεί πριν από το χειμώνα, 20 ημέρες πριν από την έναρξη του παγετού ή στις αρχές της άνοιξης. Για φύτευση πριν από το χειμώνα, πρέπει να επιλέξετε τους μικρότερους λαμπτήρες.

Κατά την καλλιέργεια Bamberger, οι κανόνες της εναλλαγής καλλιεργειών πρέπει να τηρούνται αυστηρά. Στον τόπο όπου τα κρεμμύδια είχαν μεγαλώσει προηγουμένως, αυτό το φυτό δεν μπορεί να φυτευτεί για 3 χρόνια. Είναι καλύτερο να επιλέξετε μέρη όπου καλλιεργήθηκαν όσπρια, ντομάτες ή λάχανο την περασμένη σεζόν. Ένας εξαιρετικός γείτονας για το Bamberger θα είναι τα καρότα.

αμμώδη εδάφη

Στο προετοιμασμένο κρεβάτι, οι αυλακώσεις γίνονται με βάθος 3 εκατοστών. Τα κρεμμύδια απλώνονται σε αυτά σε απόσταση 10 cm το ένα από το άλλο. 30 εκατοστά υποχωρούν μεταξύ των σειρών. Το φυτό ποτίζεται μέτρια με ζεστό νερό.

Χαρακτηριστικά φροντίδας

Το Bamberger ανήκει στις ανεπιτήδευτες ποικιλίες κρεμμυδιών. Η φροντίδα για αυτόν απαιτεί ένα πρότυπο, χωρίς να απαιτούνται περιττές απαιτήσεις. Μετά τη φύτευση, μία φορά το μήνα, γίνεται υποχρεωτική χαλάρωση του εδάφους και αφαίρεση των ζιζανίων. Αρχικά, τα κρεβάτια με κρεμμύδια ποτίζονται μία φορά κάθε 3 ημέρες. Εάν βρέχει τακτικά, τότε η ένταση της άρδευσης μπορεί να μειωθεί. Τον Ιούλιο, η συχνότητα του ποτίσματος μειώνεται σε 1 φορά σε 10 ημέρες και 3 εβδομάδες πριν από την αναμενόμενη συγκομιδή, οι φυτεύσεις σταματούν εντελώς στο νερό.

υπέροχος γείτονας

2 εβδομάδες μετά τη φύτευση στα κρεβάτια Bamberger, συνιστάται η τροφοδοσία με διάλυμα κοπριάς κοτόπουλου. Παρασκευάζονται 10 λίτρα διαλύματος ανά 1 τετραγωνικό μέτρο. Μετά από 3 εβδομάδες, λιπάσματα αζώτου εφαρμόζονται στην περιοχή, και μετά από άλλες 3 εβδομάδες, λιπάσματα ποτάσας. Αυτό ολοκληρώνει τη σίτιση του Bamberger.

Προκειμένου να προστατευθούν τα κρεμμύδια από τις αρνητικές επιπτώσεις των παρασίτων, η φύτευση υποβάλλεται σε επεξεργασία με διάλυμα θειικού χαλκού. Η επεξεργασία πραγματοποιείται κατά την περίοδο που το μέγεθος του φτερού φτάνει τα 20 cm.

Χαρακτηριστικά αποθήκευσης

Τα κρεμμύδια Bamberger δίνουν εξαιρετικές αποδόσεις, οι οποίες πρέπει να διατηρηθούν σωστά. Μόλις ολοκληρωθεί ο καθαρισμός, τα κεφάλια στέλνονται να στεγνώσουν σε ένα ζεστό, καλά αεριζόμενο δωμάτιο. Η συνιστώμενη θερμοκρασία για ξήρανση είναι 30 ° C. Όταν ο καιρός είναι καλός, μπορείτε να ρίξετε τους λαμπτήρες σε έναν έτοιμο δίσκο έξω.

λιπάσματα αζώτου

Όταν σκάβετε τη σοδειά, συνιστάται να μην κόβετε το φτερό. Στο μέλλον, με τη βοήθειά του, το Bamberger μπορεί να δεθεί σε δέσμες ή πλεξούδες. Αυτή η μέθοδος είναι πολύ βολική για περαιτέρω αποθήκευση. Αλλά μετά την ξήρανση, οι ρίζες πρέπει να κοπούν. Κάθε λαμπτήρας ελέγχεται προσεκτικά πριν αποσταλεί στην αποθήκη. Μετά από όλα, ακόμη και μερικά δείγματα με σήψη μπορούν να καταστρέψουν το ήμισυ της καλλιέργειας.

Μόνο μεγάλοι και μεσαίοι λαμπτήρες είναι κατάλληλοι για μακροχρόνια αποθήκευση. Όλες οι άγουρες, μικρές ή υπερβολικές καλλιέργειες απορρίπτονται.

Αν δεν καλλιεργήθηκε μόνο η Bamberger στον ιστότοπο, αλλά και άλλες ποικιλίες κρεμμυδιών, τότε σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποστέλλονται μαζί για αποθήκευση. Κάθε ποικιλία πρέπει να διατηρείται ξεχωριστά. Στο υπόγειο, όπου συνιστάται η αποστολή της συγκομιδής, η συνιστώμενη θερμοκρασία διατηρείται στους + 3–10 ° С και η υγρασία του αέρα είναι 70%. Εάν δεν υπάρχει υπόγειο, τότε μπορείτε να αποθηκεύσετε το Bamberger σε ένα μονωμένο και τζάμι μπαλκόνι.

συνιστώμενη θερμοκρασία

Και τα δύο ξύλινα ή πλαστικά κουτιά με τρύπες και ψάθινα καλάθια είναι καλά για την αποθήκευση κρεμμυδιών. Οι τσάντες ματιών είναι μια εξαιρετική επιλογή. Χρησιμοποιούνται επίσης κουτιά από χαρτόνι, αλλά γίνεται διάτρηση σε αυτά. Το δοχείο πρέπει να τοποθετείται σε ράφια ή παλέτες, ποτέ να μην αποθηκεύεται στο πάτωμα ή κοντά σε τοίχους.

Κριτικές από έμπειρους κηπουρούς για το Bamberger κρεμμύδι δωροδοκούν πολλούς αρχάριους να δοκιμάσουν αυτήν τη συγκεκριμένη ποικιλία στον ιστότοπό τους. Κατά κανόνα, τα πειράματά τους είναι επιτυχή. Με την επιφύλαξη της απλής τεχνολογίας, θα διασφαλιστεί η συγκομιδή.

πλαστικά κουτιά

Κριτικές
 1. Αγάπη
  6.06.2018 07:05

  Μια εξαιρετική ποικιλία, την έχω δοκιμάσει ήδη στον κήπο μου, την καλλιεργώ για δεύτερη χρονιά. Ο οργανικός βιοενεργοποιητής βοήθησε πολύ στην απόδοση BioGrow, το κρεμμύδι ουσιαστικά δεν έβλαψε, τα φυτά ήταν δυνατά και οι ίδιοι οι βολβοί ήταν μεγάλοι και νόστιμοι.

  Απαντώ
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι