Θεραπεία ασθενειών αγγουριών στο θερμοκήπιο μετά τη φύτευση, μέσα επεξεργασίας

Κατά την καλλιέργεια αγγουριών, πολλοί καλλιεργητές λαχανικών αντιμετωπίζουν σημαντικό αριθμό προβλημάτων, καθώς αυτά τα φυτά συχνά υποφέρουν από διάφορες ασθένειες. Ταυτόχρονα, οι ιογενείς ασθένειες των αγγουριών μπορούν να εμφανιστούν ακόμη και αν καλλιεργούνται σε θερμοκήπιο.

Πολύ συχνά αυτό συμβαίνει λόγω της χρήσης μικρών θερμοκηπίων ή παραβιάσεων των αναπτυσσόμενων κανόνων. Για να αποκαταστήσετε την υγεία των θάμνων, είναι απαραίτητο να μελετήσετε εκ των προτέρων τις ασθένειες των αγγουριών στο θερμοκήπιο και τη θεραπεία τους.

Αιτίες ασθενειών

Οι ασθένειες των αγγουριών στο θερμοκήπιο μπορεί να εμφανιστούν λόγω ορισμένων προδιαθετικών παραγόντων ή καταστάσεων. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι θάμνοι αρχίζουν να πονάνε:

 1. Επίπεδο υγρασίας αέρα. Κατά την καλλιέργεια των καλλιεργειών, πρέπει να παρακολουθείτε προσεκτικά την υγρασία του αέρα. Εάν είναι πολύ υψηλό, τότε θα δημιουργηθούν ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη νόσου αγγουριού θερμοκηπίου. Ο πολύ υγρός αέρας μπορεί να βλάψει τα φρούτα, τους μίσχους και το ριζικό σύστημα των φυτών.
 2. Μη συμμόρφωση με τις αγροτεχνικές απαιτήσεις κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας.
 3. Λανθασμένη περιστροφή περικοπής. Συχνά, οι άπειροι κηπουροί θα φυτέψουν αγγούρια στο ίδιο μέρος για αρκετά χρόνια. Επίσης, η φύτευση θάμνων σε περιοχές όπου φυτά ασυμβίβαστα με αγγούρια προηγουμένως αναπτύχθηκαν μπορεί να αποδοθεί σε παραβιάσεις της αμειψισποράς.
 4. Κακό φως. Μερικές φορές τα θερμοκήπια εγκαθίστανται σε μέρη με ανεπαρκές ηλιακό φως. Για καλλιέργεια, συνιστάται να επιλέξετε περιοχές που φωτίζονται καλά από τον ήλιο.
 5. Έλλειψη χρήσιμων ιχνοστοιχείων και πλήρης εξάντληση του εδάφους. Προκειμένου το έδαφος να περιέχει πάντα επαρκή ποσότητα θρεπτικών ουσιών, είναι απαραίτητο να ταΐζετε περιοδικά. Αυτή η διατροφή αποτελείται από βιταμίνες, μέταλλα και άλλα χρήσιμα στοιχεία που χρειάζονται οι νέοι θάμνοι.
 6. Ακατάλληλο πότισμα. Πρέπει να ποτίζετε τους θάμνους πολύ προσεκτικά, ώστε να μην πέφτει νερό στα φύλλα.
 7. Καθυστερημένη ανίχνευση ασθενών δενδρυλλίων. Συνιστάται να ελέγχετε τακτικά τους θάμνους για να ελέγχετε εάν έχουν ασθένειες και παράσιτα αγγουριών. Εάν η ασθένεια δεν ανιχνευθεί εγκαίρως στο αρχικό στάδιο της ανάπτυξης, τότε θα μετακινηθεί τελικά στους υπόλοιπους θάμνους.
 8. Ακατάλληλος αερισμός. Το θερμοκήπιο πρέπει να αερίζεται περιοδικά. Ωστόσο, αυτό πρέπει να γίνει προσεκτικά, ώστε να μην υπάρχει ισχυρό προσχέδιο.
 9. Μολυσμένο θερμοκήπιο.Το θερμοκήπιο πρέπει να καθαρίζεται περιοδικά από πεσμένα φύλλα αγγουριού, καθώς αναπτύσσονται διάφορες ασθένειες σε αυτά.

τα φύλλα αγγουριού 0 έγιναν κίτρινα

Ωίδιο

Μία από τις πιο συχνές ασθένειες που πάσχουν τα αγγούρια είναι το ωίδιο.

Σημάδια

Όταν εμφανίζεται αυτή η ασθένεια, εμφανίζονται κηλίδες στα φύλλα των αγγουριών στο θερμοκήπιο. Με την πάροδο του χρόνου, μπορούν να εξαπλωθούν στα στελέχη. Οι κηλίδες είναι γκριζωπές ή λευκές και ως εκ τούτου μοιάζουν προς τα έξω με διάσπαρτα αλεύρι.

Εάν δεν ξεφορτωθείτε εγκαίρως το ωίδιο, τότε τα σημεία θα εξαπλωθούν σε όλο το φυτό. Αυτό θα οδηγήσει στη διακοπή της εμφάνισης φρούτων, στην ξήρανση των φύλλων και στο θάνατο του φυτού.

Οι λόγοι

Ο κύριος λόγος για τον οποίο εμφανίζεται αυτή η ασθένεια είναι το λάθος καθεστώς θερμοκρασίας. Η ασθένεια εμφανίζεται σε χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια δροσερού και συννεφιασμένου καιρού. Εάν η θερμοκρασία του αέρα αυξηθεί στους 25-30 βαθμούς, τότε τα σπόρια θα καταστραφούν. Επίσης, η ασθένεια μπορεί να εμφανιστεί εάν λιπάσματα που περιέχουν πολύ άζωτο συχνά εφαρμόζονται στο έδαφος.

Πρόληψη

Για να μην χάνουμε χρόνο για τη θεραπεία της νόσου των φύλλων αγγουριού στο μέλλον, είναι απαραίτητο να καταλάβουμε πώς να προστατεύσουμε τα αγγούρια από αυτήν. Για την πρόληψη είναι απαραίτητο:

 • ποτίστε τους θάμνους με ζεστό νερό αρκετές φορές την εβδομάδα.
 • παρακολουθήστε τα κρεβάτια με αγγούρια - περιοδικά τα ζιζάνια, αφαιρέστε τα ζιζάνια και τα θρυμματισμένα ξηρά φύλλα.
 • Καλύψτε τους θάμνους με πλαστικό ή κλείστε το θερμοκήπιο για να αυξήσετε τη θερμοκρασία σε αυτό.
 • καλλιεργήστε μόνο εκείνες τις ποικιλίες που είναι ανθεκτικές στο ωίδιο.

Θεραπεία

Μερικοί άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν αυτήν την ασθένεια. Μπορείτε να θεραπεύσετε το ωίδιο με τις λαϊκές θεραπείες. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να ψεκάσετε τους θάμνους με διάλυμα mullein. Για να γίνει ένα διάλυμα, ένα κιλό της ουσίας χύνεται σε 3-5 λίτρα νερού και εγχύεται για 5 ημέρες. Στη συνέχεια, η έγχυση περνά μέσα από το πανί και γεμίζει ξανά με 5 λίτρα καθαρού νερού.

ωίδιο σε αγγούρια

Εάν δεν υπάρχει μουλάρι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξινό γάλα. Για να γίνει αυτό, αναμιγνύεται με βραστό νερό σε αναλογία ένα προς ένα. Ψεκάστε τα αγγούρια με ένα τέτοιο διάλυμα όχι περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα.

Μπορείτε επίσης να απαλλαγείτε από ωίδιο με διάλυμα σόδας. Κατά τη διάρκεια της παρασκευής του, 100 g της ουσίας αναμιγνύονται με 100 g σαπουνιού πλυντηρίου και ένα λίτρο νερού. Πρέπει να χρησιμοποιείτε το έτοιμο προϊόν κάθε εβδομάδα.

Περονόσπορωση

Η ασθένεια μπορεί να εμφανιστεί σε θάμνους οποιασδήποτε ηλικίας. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν υφίστανται μόνο φυτά που αναπτύσσονται σε θερμοκήπια, αλλά και σε ανοιχτό έδαφος.

Σημάδια

Τα σημάδια της νόσου εμφανίζονται σχεδόν αμέσως μετά την εμφάνισή της. Κηλίδες εμφανίζονται στα αγγούρια στο θερμοκήπιο, τα φύλλα τους γίνονται ανοιχτό κίτρινο. Μετά από λίγες μέρες, αρχίζουν να αλλάζουν το χρώμα τους και να αποκτούν καφέ απόχρωση. Είναι επιτακτική ανάγκη η θεραπεία της νόσου, καθώς η περαιτέρω ανάπτυξή της θα οδηγήσει στο στέγνωμα όλων των φύλλων και στο θάνατο του αγγουριού.

Οι λόγοι

Η peronosporosis προκαλείται από μύκητες που είναι συχνές σε θερμοκήπια. Αναπτύσσονται λόγω υπερβολικά υγρού αέρα. Επίσης, ο μύκητας μπορεί να εμφανιστεί εάν συχνά ποτίζετε τους θάμνους με κρύο νερό.

Πρόληψη

Για να προστατεύσετε τα αγγούρια σε ένα θερμοκήπιο από ασθένειες και peronosporosis, πρέπει να τηρείτε ορισμένους κανόνες:

 • Μην ποτίζετε τους νεαρούς θάμνους του φυτού με πολύ κρύο νερό.
 • Μην πυκνώνετε λιγότερο τα φυτά και τα φυτά.
 • έγκαιρη συγκομιδή φρούτων ·
 • απολυμάνετε τους σπόρους πριν τους φυτέψετε στο έδαφος.
 • αφαιρέστε τα φυτικά υπολείμματα από την τοποθεσία, καθώς σπόρια αγγουριών μπορεί να αναπτυχθούν σε αυτά.

peronosporosis των αγγουριών

Θεραπεία

Για τη θεραπεία της peronosporosis, χρησιμοποιούνται λαϊκές θεραπείες για ασθένειες αγγουριού. Μια αποτελεσματική θεραπεία που θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από την peronosporosis είναι ο ορός γάλακτος. Πρέπει να επεξεργαστείτε τους θάμνους με υγρό αρκετές φορές την εβδομάδα.

Οι μυκητιακές ασθένειες δεν ανέχονται καλά τον χαλκό, οπότε μπορείτε να απαλλαγείτε από την peronosporosis με τη βοήθεια του υγρού Bordeaux. Για να το προετοιμάσετε μόνοι σας, θα πρέπει να αναμίξετε 100 γραμμάρια ασβέστη και θειικό χαλκό με ένα σαπούνι διάλυμα. Συνιστάται η χρήση υγρού Bordeaux μία φορά την εβδομάδα έως ότου τα φυτά επουλωθούν πλήρως.

Κλαδοσπόριο

Το καφέ σημείο είναι αρκετά κοινό στους ενήλικους θάμνους και επηρεάζει τα φύλλα και τα φρούτα τους.

Σημάδια

Το Cladosporia είναι μια πολύ επικίνδυνη ασθένεια που μπορεί να εξαπλωθεί σε όλους τους θάμνους μέσα σε μία εβδομάδα. Τα πρώτα σημάδια της νόσου αρχίζουν να εμφανίζονται στους μίσχους και τα φύλλα. Καλύπτονται με καφέ κηλίδες, οι οποίες τελικά περνούν στον καρπό. Τα αγγούρια που έχουν προσβληθεί από ασθένειες δεν πρέπει να τρώγονται και πρέπει να συλλέγονται και να απορρίπτονται αμέσως.

Για να εξοικειωθείτε λεπτομερέστερα με τα σημάδια της νόσου, μπορείτε να εξετάσετε μια φωτογραφία με φύλλα που επηρεάζονται από το cladosporium.

Οι λόγοι

Η ασθένεια εμφανίζεται και αναπτύσσεται ενεργά με σοβαρές αλλαγές θερμοκρασίας. Επίσης, η ασθένεια cladosporium μπορεί να εμφανιστεί μετά το πότισμα των θάμνων με παγωμένο νερό. Η ασθένεια αρχίζει να εκδηλώνεται στο τελικό στάδιο της καλλιεργητικής περιόδου, όταν η θερμοκρασία της νύχτας είναι πολύ χαμηλότερη από την ημέρα.

Τα φυτικά συντρίμμια είναι μια άλλη κοινή αιτία καφέ κηλίδων. Με την πάροδο του χρόνου, συσσωρεύουν τεράστια ποσότητα σπόρων μυκήτων, τα οποία είναι πολύ επικίνδυνα για τα αγγούρια.

κλαδοσπορίωση αγγουριών

Πρόληψη

Πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν τι να κάνουν για να προστατεύσουν τους θάμνους από μόλυνση με κλαδοσπορίωση. Για την πρόληψη της νόσου είναι απαραίτητο:

 • φυτέψτε σπορόφυτα αγγουριού σε καλά φωτισμένα θερμοκήπια.
 • ποτίστε τους θάμνους μόνο με θερμαινόμενο και εμποτισμένο νερό.
 • καθαρίζετε τακτικά τα κρεβάτια από συσσωρευμένα φυτικά υπολείμματα.
 • ποτίστε τα αγγούρια στη ρίζα έτσι ώστε το υγρό να μην πέσει στα φύλλα τους.
 • αερίστε το θερμοκήπιο αρκετές φορές την εβδομάδα.

Θεραπεία

Όταν ανιχνεύονται τα πρώτα σημάδια της cladosporia, είναι απαραίτητο να σταματήσετε το πότισμα των φυτών. Εάν η θερμοκρασία στο θερμοκήπιο είναι κάτω από 20 βαθμούς Κελσίου, τότε πρέπει να αυξηθεί αμέσως. Η καταπολέμηση των ασθενειών των αγγουριών και της κλαδοσπορίωσης συνίσταται στη θεραπεία των θάμνων του φυτού με υγρό Bordeaux ή παρασκευάσματα που περιέχουν χαλκό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τέφρα και ασβέστη μαζί τους.

Οι θάμνοι πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με ειδικούς ψεκαστήρες και όχι με συνηθισμένο ποτιστήρι.

Το Fusarium μαραίνει

Δεν είναι όλες οι ποικιλίες αγγουριών ανθεκτικές στο φουσάριο, έτσι πολλοί καλλιεργητές λαχανικών αντιμετωπίζουν συχνά αυτήν την ασθένεια.

Σημάδια

Ένα φυτό μπορεί να μολυνθεί με το Fusarium σε πρώιμο στάδιο της ανάπτυξής του, αλλά τα πρώτα σημάδια θα αρχίσουν να εμφανίζονται μόνο κατά την ωρίμανση των φρούτων ή της ανθοφορίας. Αρχικά, τα φύλλα που βρίσκονται στο κάτω μέρος του θάμνου θα αρχίσουν να εξασθενίζουν σταδιακά. Με την πάροδο του χρόνου, το μαρασμό θα εξαπλωθεί στα πάνω φύλλα, τα οποία θα γίνουν αμέσως κίτρινα και θα αλλάξουν το σχήμα τους.

Το Fusarium συγχέεται με την σπονδυλοκύρωση, καθώς αυτές οι ασθένειες έχουν παρόμοια συμπτώματα. Για να τα ξεχωρίσετε, είναι απαραίτητο να κόψετε έναν θάμνο και να εξετάσετε προσεκτικά τα αγγεία του στελέχους. Εάν τα αγγούρια αρρωσταίνουν με φουσάριο, τότε θα βαφτούν σε σκούρο καφέ χρώμα. Με την verticellosis, τα αγγεία είναι πολύ ελαφρύτερα.

Οι λόγοι

Για τη μόλυνση αγγουριών με φουσάριο, απαιτείται ένα ειδικό παθογόνο. Οι μύκητες μπορεί να υπάρχουν στην επιφάνεια του αποθέματος ή να βρίσκονται στο έδαφος. Υπάρχουν επίσης συχνά στο υπόστρωμα δενδρυλλίων και στους σπόρους που συγκομίζονται. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες λόγω των οποίων εμφανίζεται το μαλάκιο Fusarium:

 • ανεπαρκής ποσότητα φωτός στο θερμοκήπιο.
 • φυτά φυτεύονται πολύ κοντά το ένα στο άλλο.
 • το έδαφος περιέχει μεγάλη ποσότητα λιπασμάτων που περιέχουν άζωτο ή χλώριο ·
 • Το θερμοκήπιο είναι εγκατεστημένο κοντά στη βιομηχανική παραγωγή.

αγγούρι fusarium

Πρόληψη

Για την πρόληψη του fusarium, πρέπει να μουλιάσετε τους σπόρους αγγουριού πριν από τη φύτευση.Αυτό γίνεται με τη βοήθεια ενός ισχυρού διαλύματος υπερμαγγανικού καλίου, που θερμαίνεται στους 70 βαθμούς. Πριν από τη φύτευση, ο σπόρος τοποθετείται σε αυτό το διάλυμα για 2-4 ώρες για απολύμανση.

Θεραπεία

Πριν ψεκάσετε τους θάμνους, θα πρέπει να καταλάβετε πώς να το κάνετε. Η επεξεργασία των αγγουριών και η επεξεργασία τους πρέπει να πραγματοποιούνται με ειδικά μέσα. Η ασθένεια μπορεί να αντιμετωπιστεί με βιολογικά φάρμακα. Το Trichodermin είναι μια αποτελεσματική θεραπεία κατά του fusarium.

Μπορεί να προστεθεί στο υπόστρωμα δενδρυλλίων. Για κάθε θάμνο δενδρυλλίων, καταναλώνονται περίπου 2 g του φαρμάκου. Μπορεί επίσης να προστεθεί στο έδαφος με ρυθμό 1 κιλό ανά τετραγωνικό μέτρο γης.

Επιπλέον, μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτήν την ασθένεια των σποροφύτων αγγουριού με τη βοήθεια της Pseudobacterin-2. Για την παρασκευή του μείγματος, 100 ml του φαρμάκου αναμιγνύονται με ένα λίτρο νερού.

Γκρι σήψη

Η ασθένεια εξαπλώνεται μέσω επαφής και αέρα κατά τη συγκομιδή ή κατά τη φροντίδα θάμνων.

Σημάδια

Η γκρίζα σήψη εκδηλώνεται με την εξάπλωση των καφέ κηλίδων στα φύλλα των αγγουριών. Με υψηλή υγρασία, μούχλα εμφανίζεται στα αγγούρια με αφράτα γκρίζα σπόρια, τα οποία μεταφέρονται στους υπόλοιπους θάμνους με ρεύματα.

γκρίζα σήψη στα αγγούρια

Οι λόγοι

Η ασθένεια εμφανίζεται και αρχίζει να αναπτύσσεται ενεργά μόνο υπό ορισμένες συνθήκες. Το καταλληλότερο περιβάλλον για την εμφάνιση της γκρίζας σήψης είναι η χαμηλή θερμοκρασία και το νερό. Επομένως, συνιστάται να παρακολουθείτε τακτικά την υγρασία και τη θερμοκρασία στο θερμοκήπιο.

Πρόληψη

Για να αποφύγετε την εμφάνιση γκρίζας σήψης και να προστατεύσετε τα αγγούρια από ασθένειες, πρέπει:

 • φροντίζετε σωστά τους θάμνους και τα ψεκάζετε τακτικά με ειδικά προστατευτικά παρασκευάσματα.
 • φυτέψτε τα αγγούρια σε απόσταση τουλάχιστον 80 cm το ένα από το άλλο.
 • φροντίστε να ψεκάσετε τα κρεβάτια και το θερμοκήπιο μετά τη συγκομιδή.
 • παρατηρήστε την περιστροφή των καλλιεργειών.

Θεραπεία

Όταν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα της γκρίζας σήψης, συνιστάται να σταματήσετε το πότισμα των φυτών για 2-5 ημέρες. Θα πρέπει επίσης να αερίζετε το θερμοκήπιο και να απαλλαγείτε από όλα τα προσβεβλημένα φύλλα. Για την επεξεργασία θάμνων αγγουριού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τέφρα ή σκόνη χαλκού-κιμωλίας.

Ρίζα σήψη

Τα αγγούρια μπορούν να μολυνθούν με αυτήν την ασθένεια σε οποιοδήποτε στάδιο της ανάπτυξής τους.

Σημάδια

Πρώτον, η ασθένεια εξαπλώνεται στο ριζικό σύστημα των αγγουριών. Οι ρίζες γίνονται καφέ και αρχίζουν να στεγνώνουν. Εάν δεν λάβετε έγκαιρη θεραπεία, θα αρχίσουν να πεθαίνουν. Στη συνέχεια, η ασθένεια επηρεάζει το κολάρο της ρίζας και το στέλεχος. Αρχίζουν επίσης να αποχρωματίζουν και να μαραίνονται.

Οι λόγοι

Η σήψη της ρίζας εμφανίζεται με σοβαρές αλλαγές θερμοκρασίας. Επίσης, αυτή η ασθένεια των αγγουριών μπορεί να εμφανιστεί λόγω του τακτικού ποτίσματος των θάμνων με κρύο νερό ή πολύ βαθιάς φύτευσης δενδρυλλίων στο έδαφος. Συνιστάται να απαλλαγείτε αμέσως από τα υπολείμματα φυτών που έχουν μολυνθεί με σήψη ρίζας, καθώς αυτά εξαπλώνουν επίσης την ασθένεια.

σήψη ρίζας στα αγγούρια

Πρόληψη

Η προστασία των αγγουριών του θερμοκηπίου από ασθένειες και παράσιτα έχει ως εξής:

 • πότισμα σπορόφυτα αγγουριού με θερμαινόμενο νερό.
 • περιοδικά προσαρμόστε τη θερμοκρασία στο θερμοκήπιο για να αποφύγετε σοβαρές αλλαγές.
 • Μην φυτεύετε αγγούρια σε περιοχές όπου υπήρχε σήψη των ριζών.

Θεραπεία

Εάν έχουν εντοπιστεί σημάδια σήψης ρίζας, είναι απαραίτητο:

 • κουνήστε το χώμα από τους θάμνους.
 • γονιμοποιήστε τις ρίζες των φυτών με κοπριά και ειδικά απολυμαντικά (μπορείτε να προετοιμάσετε ένα διάλυμα 5 κουταλιών της σούπας τέφρας αναμεμιγμένο με ένα λίτρο νερού και ένα κουταλάκι του γλυκού θειικό χαλκό).
 • πασπαλίζουμε τους μίσχους των θάμνων με κιμωλία ή τέφρα.
 • σκάψτε μολυσμένα φυτά και κάψτε.

Ανθρακνόζη

Μια αρκετά κοινή ασθένεια που εμφανίζεται κατά την καλλιέργεια αγγουριών σε θερμοκήπια.

Σημάδια

Κατά τη διάρκεια της ανθρακινόζης, εμφανίζονται καφέ κηλίδες στο φυτό. Μέσα σε λίγες μέρες, τα φύλλα θα αρχίσουν να γίνονται κίτρινα και θα εμφανιστούν υγρές πληγές στα αγγούρια. Επομένως, δεν είναι τόσο δύσκολο να αναγνωρίσουμε αυτήν την ασθένεια.

ανθρακόζη αγγουριού

Οι λόγοι

Τις περισσότερες φορές, το φυτό μολύνεται με χαλκού λόγω των ασθενών σπόρων που συλλέγονταν προηγουμένως από τους θάμνους.Επίσης, η ασθένεια μπορεί να εμφανιστεί λόγω του μύκητα που βρίσκεται στα συντρίμμια των φυτών ή στο ανώτερο στρώμα του εδάφους. Επιπλέον, η ανθρακινόζη μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα λόγω αλλαγών θερμοκρασίας και συχνού ποτίσματος με παγωμένο νερό.

Πρόληψη

Για να αποτρέψετε την ασθένεια, δεν πρέπει να ξεχάσετε τη σωστή εναλλαγή των καλλιεργειών, επομένως, πρέπει να φυτέψετε αγγούρια στην αρχική τους θέση μόνο μετά από 3-4 χρόνια. Θα πρέπει επίσης να καθαρίζετε περιοδικά το θερμοκήπιο των υπολειμμάτων των φυτών που συσσωρεύονται κατά την καλλιέργεια αγγουριών.

Θεραπεία

Πριν από την επεξεργασία αγγουριών, πρέπει να καταλάβετε τι να χρησιμοποιήσετε για αυτό. Για να απαλλαγείτε από την ανθρακόζη, πρέπει να τα ψεκάζετε κάθε εβδομάδα με ένα ήπιο μείγμα Μπορντό. Αντ 'αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διάλυμα 0,5% θειικού χαλκού ή ένα μείγμα άνθρακα και ασβέστη. Η θεραπεία των αγγουριών για ασθένειες πρέπει να πραγματοποιείται το βράδυ μετά το πότισμα.

συμπέρασμα

Υπάρχουν αρκετές διαφορετικές ασθένειες στα αγγούρια. Για να αποτρέψετε την εμφάνισή τους, πρέπει να εξοικειωθείτε με τον τρόπο πρόληψης των ασθενειών αγγουριών σε ένα θερμοκήπιο.

Κριτικές
 1. Ελισάβετ
  7.07.2019 18:45

  Τα αγγούρια δεν μπορούν να υποστούν επεξεργασία με υγρό Bordeaux κατά τη διάρκεια της καρποφορίας!

  Απαντώ
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι