Πώς να μεταμοσχεύσετε σωστά τα αγγούρια σε άλλο μέρος και είναι δυνατόν

Μεταξύ των κατοίκων του καλοκαιριού, υπάρχει η άποψη ότι η μεταφύτευση αγγουριών είναι χάσιμο χρόνου, καθώς τα φυτά θα πεθάνουν ή τα αγγούρια θα προσαρμοστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα νέο μέρος. Είναι μια αυταπάτη. Σκεφτείτε πώς να μεταμοσχεύσετε τα αγγούρια σας σε άλλο μέρος για να είναι επιτυχής η διαδικασία.

Όροι μεταφύτευσης αγγουριών και εδάφους

Αυτές οι δύο παράμετροι - η περίοδος μεταφύτευσης αγγουριών και ο βαθμός ετοιμότητας του εδάφους - είναι αλληλένδετες και η επιτυχία κατά την αλλαγή του τόπου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτές. Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η ηλικία των σποροφύτων αγγουριού. Μέχρι τη στιγμή που τα αγγούρια φυτεύονται σε ανοιχτό έδαφος, τουλάχιστον 20 ημέρες θα πρέπει να έχουν περάσει από την εμφάνιση των δενδρυλλίων και η ηλικία των 25 ημερών θεωρείται βέλτιστη για τα φυτά.

Προσθέτοντας πέντε ημέρες για το ράμφισμα σπόρων, παίρνουμε τον χρόνο πριν από τη μεταφόρτωση των σποροφύτων αγγουριού σε ένα νέο μέρος:

 • στο θερμοκήπιο?
 • σε ανοιχτό έδαφος?
 • κάτω από προσωρινό καταφύγιο.

Το έδαφος στη μελλοντική κορυφογραμμή για τα αγγούρια στο ανοιχτό χωράφι πρέπει να ωριμάσει - να θερμανθεί σε θερμοκρασία 15 ° C. Πρέπει να μετρήσετε τη θερμοκρασία το πρωί και όχι στην επιφάνεια του εδάφους, αλλά σε βάθος 15 - 20 cm - όπου θα βρίσκονται οι ρίζες ενός νεαρού φυτού. Ειδικά θερμόμετρα εδάφους είναι διαθέσιμα προς πώληση.

Οι ρίζες των αγγουριών, φυτευμένες σε κρύο έδαφος, δεν απορροφούν θρεπτικά συστατικά στον απαιτούμενο όγκο, το φυτό σταματά να μεγαλώνει, καθυστερεί στην ανάπτυξη. Η ανοσία εξασθενεί, αυξάνεται η πιθανότητα ασθένειας στα φυτά αγγουριού.

Πιθανές ασθένειες αγγουριών στο ανοιχτό χωράφι:

 • ασκοκίτιδα
 • βακτηρίωση;
 • κλαδοσπορίωση;
 • σήψη ρίζας;
 • μωσαϊκό;
 • ωίδιο
 • το μαρασμό του φουσάριου.

Εκτός από τη θερμοκρασία του εδάφους, η χημική σύνθεση, η δομή και η οξύτητα της γης είναι σημαντικές. Η μεταφύτευση αγγουριών σε βαρύ, πυκνό έδαφος είναι σπάνια επιτυχής.

Προετοιμασία του εδάφους για μεταφύτευση

Ήδη στις 20 Απριλίου, μπορείτε να φυτέψετε φυτά σε θερμοκήπιο, μετά τις 20 Μαΐου - στο έδαφος κάτω από τόξα, τον Ιούνιο - σε ανοιχτό έδαφος. Για οποιαδήποτε επιλογή φύτευσης, προετοιμάστε την κορυφογραμμή εκ των προτέρων.

προετοιμασία του εδάφους

Είναι απαραίτητο να προσθέσετε οργανική ύλη (κομπόστ, χούμο) στο έδαφος για σκάψιμο. Η οργανική ύλη όχι μόνο θα εμπλουτίσει το έδαφος με θρεπτικά συστατικά, αλλά και θα βελτιώσει τη δομή του. Η τύρφη αυξάνει την χαλαρότητα του εδάφους, η άμμος του ποταμού εισάγεται σε βαρύ αργιλώδες έδαφος. Η οξύτητα ελέγχεται με την προσθήκη αλεύρου τέφρας, κιμωλίας ή δολομίτη.

Σύμφωνα με τους κανόνες που αναφέρονται στη συσκευασία, όταν σκάβετε το έδαφος για αγγούρια, διασκορπίστε τα λιπάσματα στην περιοχή της κορυφογραμμής:

 • ουρία;
 • υπερφωσφορικό;
 • νιτρικό κάλιο.

Ποτίστε καλά την κορυφογραμμή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε βιολογικό προϊόν όπως το Baikal Em1. Η χρήση βιολογικών προϊόντων επιταχύνει την αναπαραγωγή μικροοργανισμών απαραίτητων για το φυτό, οι οποίες θα έχουν θετική επίδραση στα φυτά αγγουριού.

Χύστε τη γη με ένα διάλυμα φυτοσπορίνης.Χρησιμοποιήστε μυκητοκτόνο εάν υπήρχαν φυτά μολυσμένα με μύκητα την προηγούμενη σεζόν. Δεν θα υπάρξουν προβλήματα με την προετοιμασία του φαρμάκου. Το πακέτο περιέχει λεπτομερείς οδηγίες για τη χρήση του φαρμάκου.

Καλλιεργούμε σωστά τα σπορόφυτα αγγουριού

Η αναπαραγωγή από σπορόφυτα επιταχύνει την καρποφορία αγγουριών στο ανοιχτό χωράφι και στο θερμοκήπιο. Για θερμοκήπια, πρέπει να αγοράσετε ποικιλίες (υβρίδια) που δεν απαιτούν επικονίαση - παρθενόκαρπος, οποιεσδήποτε είναι κατάλληλες για το δρόμο:

σπορόφυτα αγγουριών

 • επικονίαση μελισσών ·
 • αυτο-επικονιασμένη?
 • δεν απαιτεί επικονίαση.

Ταξινόμηση σπόρων αγγουριού που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία από τον κατασκευαστή πριν από τη φύτευση, απορρίψτε τους κατεστραμμένους, ολόκληρους, χωρίς ορατά ελαττώματα, εμποτίστε το με νερό. Απορρίψτε τους σπόρους που έχουν εμφανιστεί, τοποθετήστε τα υπόλοιπα σε ροζ διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου για 15 λεπτά. Η σάλτσα σπόρων σκοτώνει μύκητες και άλλες λοιμώξεις.

Οι σπόροι μπορούν να τυλιχτούν σε ένα υγρό πανί, να τοποθετηθούν σε ένα πλαστικό δοχείο και να τοποθετηθούν κοντά στην μπαταρία. Φυτέψτε τους εκκολαφθέντες σπόρους σε τύρφη γεμάτη με χαλαρό, εύφορο έδαφος, νερό. Για να επιταχύνετε τη βλάστηση του δοχείου, καλύψτε το με φύλλο PVC και τοποθετήστε το σε ένα ζεστό μέρος. Τα λάχανα αγγουριού θα εμφανιστούν σε 5 - 7 ημέρες σε θερμοκρασία αέρα 25 - 28 ° C.

Συμβουλές μεταμόσχευσης

Ένας καλός καλλιεργητής έχει πάντα ένα συνιστώμενο μοτίβο φύτευσης σε μια σακούλα σπόρων αγγουριού. Το σχήμα πρέπει να τηρείται κατά τη διαμόρφωση των οπών προσγείωσης. Σε γενικές γραμμές, τοποθετήστε τα σε απόσταση μικρότερη των 35 cm μεταξύ τους. Διατηρήστε μια απόσταση μεταξύ 50 και 70 εκ. Σύμφωνα με τους κατοίκους του καλοκαιριού, εάν τα αγγούρια φυτεύονται λιγότερο συχνά, η απόδοση είναι υψηλότερη από ένα φυτό.

Κατά τη μεταφορά φυτών από το δοχείο στην οπή φύτευσης, μην καταστρέφετε τη γήινη σφαίρα και μην την εμβαπτίζετε πάρα πολύ. Οι κοτυληδόνες του αγγουριού πρέπει να είναι 1-2 cm πάνω από το επίπεδο του εδάφους.

Ρίξτε τα φρεάτια με ζεστό νερό και πασπαλίστε με χούμο - ένα στρώμα 2 - 3 cm θα είναι αρκετό. Όταν κρυώσει, στρώστε προστατεύει τις ρίζες αγγουριού από το κρύο, στη θερμότητα θα επιβραδύνει την εξάτμιση της υγρασίας από το έδαφος.

Εάν τα αγγούρια έχουν αναπτυχθεί πυκνά

Η βλάστηση των σπόρων δεν είναι ποτέ 100%. Κατά τη σπορά αγγουριών με ξηρούς ή βλαστημένους σπόρους, βάζετε από 3 έως 5 σπόρους αγγουριού στην τρύπα. Ο αριθμός των σπόρων εξαρτάται από το μέγεθος των οπών. Εάν οι σπόροι είναι επιτυχημένοι, με καλή βλάστηση, θα πρέπει να αποφασίσετε πώς να αραιώσετε τα φυτά.

Η αραίωση των αγγουριών είναι απαραίτητη εντός 20 - 25 ημερών. Τα πυκνά φυτευμένα αγγούρια, μεγαλώνουν, θα σκιάζουν το ένα το άλλο. Αυτό θα επηρεάσει τη μελλοντική απόδοση των αγγουριών και την υγεία των βλεφαρίδων αγγουριού.

Μπορείτε να αραιώσετε τσίμπημα ασθενέστερων φυτών ή μεταφέροντας υπερβολικούς θάμνους σε άλλη ράχη. Μην καθυστερείτε τη μεταμόσχευση, διότι κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας, οι θάμνοι είναι πιο δύσκολο να μεταφερθούν σε νέο μέρος. Οι εργασίες μεταμόσχευσης σε ανοιχτό έδαφος πρέπει να πραγματοποιούνται το βράδυ.

αγγούρια στο θερμοκήπιο

Βρείτε μια βολική σέσουλα για τη μεταφύτευση αγγουριών, κατά προτίμηση ενός μεγάλου. Σκάψτε μια τρύπα 25 * 25 εκ. Προσπαθήστε να σκάψετε το φυτό μαζί με ένα μεγάλο σβόλο γης, μεταφέρετε προσεκτικά το αγγούρι σε ένα νέο μέρος. Πασπαλίστε με τη γη, μην πιέζετε σκληρά στην περιοχή ρίζας, ποτίζετε το έδαφος. Υπό την επίδραση του νερού, η ίδια η χαλαρή γη θα κολλήσει σφιχτά στις ρίζες του αγγουριού.

Φροντίδα μετά τη μεταμόσχευση

Όταν περάσουν 10-12 ημέρες μετά τη μεταφύτευση αγγουριών, η πρώτη γονιμοποίηση πραγματοποιείται στο έδαφος. Για πότισμα 1 m² εδάφους με φυτά σε κάδο 10 λίτρων θα διαλύσουμε 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο. ουρία και 2 κουταλιές της σούπας. Σε υπερφωσφορικό, ο χρόνος της δεύτερης γονιμοποίησης θα έρθει όταν τα αγγούρια αρχίσουν να ανθίζουν.

Τα λιπάσματα λαμβάνονται για τον ίδιο όγκο νερού:

 • 40 g υπερφωσφορικού.
 • 30 g νιτρικού αμμωνίου.
 • 20 g νιτρικού καλίου.

Ξεκίνησε ο ενεργός σχηματισμός ωοθηκών και φρούτων στα αγγούρια. Αυτό σημαίνει ότι είναι καιρός να ταΐσετε για τρίτη φορά. Σε έναν κουβά με νερό, αραιώστε 2 κουταλιές της σούπας. μεγάλο. νιτρικό κάλιο και νερό σε κάθε φυτό.

Πολλά σύγχρονα υβρίδια απαιτούν κλάδεμα για να διατηρήσουν τη φυσιολογική καρποφορία. Το σχήμα κλαδέματος για τα αγγούρια εξαρτάται από την ποικιλία.Σε ποικιλίες που έχουν επικονιαστεί με μέλισσα, τσιμπήστε το στέμμα του κεντρικού αγωγού του αγγουριού, προκαλώντας την ανάπτυξη πλευρικών βλαστών στο αγγούρι.

Στα παρθενοκαρπικά αγγούρια με πολλά φρούτα, ο κεντρικός αγωγός δεν αγγίζεται. Αφαιρέστε τα λουλούδια από τα αγγούρια και τις ωοθήκες από τους κάτω άξονες 4 - 5 φύλλων. Οι βλαστοί της επόμενης πλευράς έχουν απομείνει, αλλά πιέζονται στις πρώτες ωοθήκες αγγουριού.

Χρειάζεστε πέργκολα εάν φυτεύετε αγγούρια σε θερμοκήπιο. Η υποστήριξη δεν θα βλάψει τα αγγούρια στο ανοιχτό πεδίο. Καθώς οι βλεφαρίδες αγγουριού μεγαλώνουν, πρέπει να τις συνδέσετε στο σύρμα (πλέγμα) χρησιμοποιώντας μαλακά πλεκτά ή νήματα.

πότισμα αγγουριού

Το κύριο σημείο φροντίδας των αγγουριών είναι το πότισμα. Διεξάγεται τακτικά, τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα στην αρχή της ανάπτυξης αγγουριών και 1 φορά σε 3 ημέρες - κατά την εμφάνιση λουλουδιών και φρούτων στα αγγούρια. Η συχνότητα ποτίσματος αγγουριών μπορεί να μειωθεί μόνο κατά τη διάρκεια ενός κρύου θραύσης.

Σε ψυχρό έδαφος, η απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών και της υγρασίας επιβραδύνεται. Θυμηθείτε ότι το κρύο νερό απαγορεύεται, μόνο ζεστό και καθισμένο. Το πότισμα των αγγουριών πρέπει να γίνεται μόνο το πρωί, ξοδεύοντας τουλάχιστον 10 λίτρα νερού ανά 1 m² εδάφους.

Χωρίς ζιζάνια είναι σπάνια. Συνήθως, όλο το καλοκαίρι στα κρεβάτια, παρά τις προσπάθειες των κατοίκων του καλοκαιριού, τα ζιζάνια ανεβαίνουν, τα οποία όχι μόνο αφαιρούν θρεπτικά συστατικά από τα αγγούρια, αλλά συμβάλλουν επίσης στην εξάπλωση των ασθενειών. Η διατήρηση των κορυφογραμμών καθαρή αποτελεί σημαντικό καθήκον του καλοκαιριού.

Τα παράσιτα επιτέθηκαν στα αγγούρια

Το ζήτημα του τι πρέπει να κάνετε εάν τα παράσιτα (αφίδες, θρίπες, θρίπες, ακάρεα αράχνης) προσβάλλουν τα μαστίγια αγγουριού συχνά ανησυχούν τους κηπουρούς.

Μπορείτε να κάνετε με λαϊκές θεραπείες εάν παρατηρήσετε το πρόβλημα στην αρχή και τα έντομα δεν έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται εκθετικά. Μέχρι να φτάσουν οι βλεφαρίδες σε μεγάλο μήκος, μπορούν να πλυθούν τραβώντας νερό σε μια λεκάνη και περνώντας ένα μαλακό σφουγγάρι πάνω από τα φυτά.

Μπορείτε να τρομάξετε αφίδες και άλλα παράσιτα από αγγούρια με σαπουνόνερο. Το υγρό σαπούνι (αντιβακτηριακό) είναι κατάλληλο για την παρασκευή του διαλύματος. Για 1 λίτρο, 2 κουταλιές της σούπας αρκούν. μεγάλο. Το προκύπτον υγρό πρέπει να ψεκάζεται σε όλα τα φυτά.

Τα επιβλαβή έντομα δεν τους αρέσει η μυρωδιά του καπνού, το πικρό πιπέρι και το σκόρδο. Για να αποκτήσετε ένα δοχείο έγχυσης 3 λίτρων, χρειάζεστε 0,5 κιλά καθαρό σκόρδο. Η διαδικασία προετοιμασίας μιας πικρής έγχυσης διαρκεί λίγο λιγότερο από μια εβδομάδα (5 ημέρες).

Η ακόλουθη δημοφιλής συνταγή για τα παράσιτα μπορεί να είναι χρήσιμη: 5 μέρη Coca-Cola, 1 μέρος νερού. Αυτό δεν είναι αστείο: Η Coca-Cola βοηθάει τα έντομα. Ψεκάστε τα κάτω μέρη των φύλλων του αγγουριού με ένα υδατικό διάλυμα "Coca-Cola".

Η επεξεργασία φυτών με οποιοδήποτε μέσο θα πρέπει να επαναληφθεί αρκετές φορές. Τουλάχιστον, η επεξεργασία αγγουριού πραγματοποιείται 1 φορά την εβδομάδα, σε περίπτωση σοβαρής λοίμωξης των φυτών - 2 φορές την εβδομάδα.

Σημάδια ασθένειας στα φύλλα αγγουριού

Στη μέση και στο τέλος του καλοκαιριού, βρίσκεται συχνά μια εικόνα - στα φύλλα του αγγουριού υπάρχουν λευκές κηλίδες που σκουραίνουν με την πάροδο του χρόνου ή αποξηραμένα φύλλα και πικρά φρούτα. Αυτά είναι συμπτώματα μιας κοινής νόσου - ωίδιο.

Χωρίς τον αγώνα των κατοίκων του καλοκαιριού με μυκητιασική λοίμωξη, το αγγούρι σταδιακά θα αποσυντεθεί και θα σταματήσει να αποδίδει καρπούς. Για να αποφευχθεί αυτό, πρέπει να επεξεργαστείτε τα φύλλα και τους μίσχους των φυτών όταν τα αναφερόμενα συμπτώματα εμφανίζονται με διάλυμα σόδας (4%). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φάρμακο "Baktofit". Οι κριτικές για το φάρμακο είναι θετικές.

Το μαρασμό του Fusarium αποτελεί κίνδυνο για τα αγγούρια. Μέχρι το 50% της σοδειάς μπορεί να πεθάνει. Ιδιαίτερα συχνά αυτή η ασθένεια επηρεάζει τα εξοχικά σπίτια με αγγούρια στις νότιες περιοχές της χώρας και μεταξύ των κατοίκων του καλοκαιριού που καλλιεργούν αγγούρια σε θερμοκήπια. Συνιστάται στα άρρωστα φυτά να υποβάλλονται σε επεξεργασία με το παρασκεύασμα "Privikur" ή να αφαιρούνται ανελέητα και να καίγονται.

ασθένεια αγγουριού

Μπορείτε να ετοιμάσετε μια μοντέρνα λαϊκή συνταγή για όλες τις ασθένειες αγγουριού. Για να το προετοιμάσετε, χρειάζεστε 1 λίτρο γάλακτος (μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξινό γάλα), 35 σταγόνες ιωδίου και μια κουταλιά της σούπας τριμμένο σαπούνι. Τα φυτά ψεκάζονται με αυτό το παρασκεύασμα το πρωί, έως ότου ο ήλιος έχει ανατέλλει.

Καλοκαίρι κάτοικοι για τη μεταφύτευση αγγουριών

Οι κριτικές της διαδικασίας μεταμόσχευσης αγγουριού είναι διφορούμενες.

Alina, 59 ετών, Μόσχα:

«Προτιμώ να σπέρνω με ξηρούς σπόρους απευθείας στα κρεβάτια. Κατά την πολυετή εμπειρία μου, η αναφύτευση αγγουριών είναι ενοχλητική. Μετά τη μεταμόσχευση, τα αγγούρια αρρωσταίνουν πολύ πιο συχνά, ριζώνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι ευκολότερο εάν τα φυτά είναι μικρά, με 2-3 φύλλα. Είναι χειρότερο αν τα αγγούρια τεντωθούν και αποκτήσουν χρώμα. Μετά τη μεταφύτευση αγγουριών, τα λουλούδια και οι ωοθήκες θα πρέπει να αποκοπούν. Είναι αλήθεια ότι οι ίδιοι μπορούν να καταρρεύσουν από το άγχος. "

Andrey, 44 ετών, Kostroma:

«Δεν έχω καμία ερώτηση αν είναι δυνατόν να μεταμοσχεύσουμε αγγούρια αν έχουν βλαστήσει πολύ συχνά. Το κάνω πάντα με επιτυχία. Σε σπάνιες περιπτώσεις, τα φυτά δεν ριζώνουν. Δεν είμαι σοφός με την τεχνολογία. Το κάνω σε συννεφιασμένο καιρό: Σκάβω αγγούρια με ένα μεγάλο κομμάτι γης και τα φυτεύω αμέσως σε άλλο μέρος στον κήπο. Καλύπτω τα αγγούρια στον κήπο με κουτιά από χαρτόνι για 3 ημέρες. Τα φυτά προσαρμόζονται γρήγορα. "

Alexey, 67 ετών, Voronezh:

«Οι βλαστοί των αγγουριών αποδείχθηκαν άνισοι. Στο μισό κρεβάτι ήταν εντελώς άδειο και στο άλλο μισό όλα τα αγγούρια είχαν βγει. Μέχρι φέτος, δεν είχα μεταμοσχεύσει αγγούρια στο ανοιχτό χωράφι, οπότε αμφιβάλλω, αλλά φύτεψα τα αγγούρια ομοιόμορφα σε ολόκληρη την κορυφογραμμή. Τα μεταμοσχευμένα φυτά στην αρχή ήταν αισθητά καθυστερημένα στην ανάπτυξη, αλλά στη συνέχεια τα αγγούρια ισοπέδωσαν και έδωσαν μια καλή συγκομιδή αγγουριών. Επεξεργάστηκα τη φύτευση ενός αγγουριού μία φορά με "Epin", και μετά μια εβδομάδα αργότερα πασπαλίζω τα αγγούρια με γάλα και ιώδιο. "

συμπέρασμα

Σχετικά με τη μεταφύτευση σποροφύτων αγγουριού - πόσους κατοίκους του καλοκαιριού, τόσες πολλές απόψεις. Το αν η προκύπτουσα συγκομιδή θα δικαιολογήσει τις δαπάνες χρόνου και προσπάθειας για την καλλιέργεια σποροφύτων αγγουριού μπορεί να βρεθεί μόνο το φθινόπωρο. Αλλά αξίζει να δοκιμάσετε, γιατί τα πρώιμα αγγούρια είναι νόστιμα και υγιή.

Κριτικές
 1. Νίνα
  11.11.2017 12:36

  Φυσικά, μπορείτε να μεταμοσχεύσετε αγγούρια, δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο γι 'αυτό, βασικά δεν χρειάζεται πολύ χρόνο και προσπάθεια. Το έδαφος πρέπει να γονιμοποιηθεί πριν από την αναφύτευση, αγοράζω πάντα το BioGrow. Το αγόρασα αυτό το κατάστημα.

  Απαντώ
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι