Πώς να φυτέψετε σωστά φυτά αγγουριού που φυτρώνουν σε ανοιχτό έδαφος ή θερμοκήπιο

Ονειρεύονται τα πρώτα φρέσκα λαχανικά ακόμη και το χειμώνα, επομένως επιλέγουν τη μέθοδο καλλιέργειας αγγουριών με φυτά. Και μπορούν να φυτευτούν στο έδαφος νωρίς και μπορείτε να πάρετε μια συγκομιδή χόρτων στις αρχές του καλοκαιριού. Όμως, η φροντίδα για τα δενδρύλλια είναι δύσκολη, πρέπει να γίνεται σωστά, τότε τα φυτά θα είναι ισχυρά, όχι υπερβολικά.

Πώς να φυτέψετε αγγούρια για σπορόφυτα

Στη μέθοδο δενδρυλλίων καλλιέργειας αγγουριών, υπάρχουν λεπτές αποχρώσεις για τις οποίες κάθε κάτοικος του καλοκαιριού πρέπει να γνωρίζει. Είναι σημαντικό να επιλέξετε τους σωστούς σπόρους, να τους επεξεργαστείτε, να προετοιμάσετε το έδαφος.

Επιλογή σπόρων, προετοιμασία για φύτευση

Δεν μπορούν να φυτευτούν όλοι οι σπόροι που συγκομίζονται από τα αγγούρια το επόμενο έτος. Οι σπόροι αποθηκεύονται για δέκα χρόνια χωρίς απώλεια βλάστησης. Αλλά για να αποκτήσετε μια καλλιέργεια zelents, είναι κατάλληλοι σπόροι ηλικίας τριών έως τεσσάρων ετών. Δώστε προσοχή στην ποικιλία λαχανικών. Τα υβρίδια δεν θα παράγουν ποιοτικά φρούτα. Οι αυτο-επικονιαστικές ποικιλίες είναι κατάλληλες για καλλιέργεια στο σπίτι. Εάν αγοράσετε υλικό φύτευσης σε ένα κατάστημα, τότε δεν είναι προεπεξεργασμένο. Οι σπόροι που συλλέγονται από καλοκαιρινούς κατοίκους από αγγούρια υποβάλλονται στις ακόλουθες διαδικασίες:

 • επιλογή;
 • απολύμανση;
 • βλάστηση;
 • φούσκωμα.

σπόροι αγγουριού στο χέρι

Η σφαγή των σπόρων πραγματοποιείται ρίχνοντάς τους σε ένα διάλυμα χλωριούχου νατρίου. Οι άδειοι σπόροι θα σηκωθούν και οι πλήρεις θα πέσουν στο κάτω μέρος.

Είναι απαραίτητο να απολυμανθεί ο σπόρος, ώστε τα φυτά να μην αρρωσταίνουν από μυκητιασικές λοιμώξεις. Τοποθετήστε τη σακούλα σπόρων σε ένα ασθενές διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου για είκοσι έως τριάντα λεπτά. Στη συνέχεια, οι σπόροι πλένονται με νερό κάτω από τη βρύση και ξηραίνονται.

Για να επιταχυνθεί η βλάστηση, οι σπόροι τυλίγονται σε ένα υγρό πανί ή ένα στρώμα χαρτιού τουαλέτας. Τα λάχανα εμφανίζονται μετά από πέντε έως επτά ημέρες εάν η θερμοκρασία στο δωμάτιο φτάσει τους 28 βαθμούς. Τα αναδυόμενα φυτά σκληρύνονται τοποθετώντας τα στο κάτω ράφι του ψυγείου για μια περίοδο δύο ημερών. Οι βλαστοί φυτών που έχουν περάσει τη διαδικασία δεν φοβούνται το κρύο στο μέλλον.

Οι σπόροι αγγουριού διοχετεύονται και οξυγονώνονται προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία βλάστησης. Σε ένα δοχείο με ζεστό νερό, μαζί με μια σακούλα σπόρων, υπάρχει ένας συμπιεστής ενυδρείου. Η διαδικασία πραγματοποιείται καθημερινά, είκοσι ημέρες πριν από τη φύτευση αγγουριών.

Πριν φυτέψετε τους σπόρους αγγουριού, προετοιμάστε τα δοχεία δενδρυλλίων. Είναι καλύτερα να πάρετε κύπελλα τύρφης για αυτό. Χύνονται στα δύο τρίτα του εδάφους, αποτελούμενα από τύρφη, άμμο και χούμο, που λαμβάνονται στην ίδια ποσότητα. Ένα ποτήρι ξύλινη τέφρα, ένα κουταλάκι του γλυκού λίπασμα με τη μορφή ουρίας, νιτροφόσκα προστίθενται σε δέκα κιλά μείγματος εδάφους.

Το έδαφος απολυμαίνεται με χύσιμο με διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου ή βραστό νερό.Μετά την απολύμανση, το έδαφος πρέπει να κορεστεί με ευεργετικούς μικροοργανισμούς για επτά έως δέκα ημέρες.

Πώς να φυτέψετε σωστά τους σπόρους, να φροντίσετε τα φυτά

Είκοσι έως τριάντα ημέρες πριν τοποθετήσετε τα σπορόφυτα αγγουριών σε ανοιχτό έδαφος, φυτέψτε σπόρους λαχανικών σε γλάστρες. Σε κάθε δοχείο, δύο σπόροι του φυτού τοποθετούνται σε βάθος ενάμισι εκατοστό. Το έδαφος υγραίνεται και τα δοχεία καλύπτονται με μεμβράνη πολυαιθυλενίου. Τα φυτεύματα ανοίγουν για αερισμό καθημερινά και μετά την εμφάνιση των βλαστών, η μεμβράνη αφαιρείται. Διατηρήστε τη θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο στους 25 βαθμούς Κελσίου.

δενδρύλλια σε ποτήρια μιας χρήσης

Μετά από τέσσερις έως πέντε ημέρες, θα εμφανιστούν φυτά αγγουριού, τότε η θερμοκρασία του δωματίου μειώνεται στους 18 βαθμούς και τη νύχτα - σε δεκαπέντε.

Τα νεαρά φυτά χρειάζονται φως. Εάν δεν υπάρχει αρκετό φυσικό φως, προστίθεται τεχνητό φως. Χρησιμοποιήστε λαμπτήρες φθορισμού, τοποθετώντας τους πέντε εκατοστά από τα φυτά.

Τα φυτά αγγουριού τρέφονται και δεκαπέντε ημέρες μετά την εμφάνιση των βλαστών και μια εβδομάδα πριν από τη μεταφύτευση σε ανοιχτό έδαφος ή σε θερμοκήπιο. Την πρώτη φορά, πάρτε ένα κουταλάκι του γλυκού ουρία για τρία λίτρα νερό. Ρίξτε ένα ποτήρι διάλυμα θρεπτικών ουσιών κάτω από τον θάμνο. Τα λιπάσματα εφαρμόζονται για δεύτερη φορά μια εβδομάδα αργότερα, διαλύοντας τρία γραμμάρια νιτροφόσκας και έξι γραμμάρια τέφρας ξύλου σε τρία λίτρα νερού.

Το μέτριο πότισμα περιλαμβάνεται στη φροντίδα των σποροφύτων αγγουριού. Για τη διαδικασία, χρησιμοποιήστε νερό σε θερμοκρασία δωματίου.

Τι πρέπει να κάνετε εάν τα φυτά αγγουριού είναι υπερβολικά αυξημένα

Για να έχετε τα αγγούρια εγκαίρως, πρέπει να φροντίσετε σωστά τα φυτά. Μετά από όλα, τα φυτά μπορούν να τεντωθούν, να εξασθενίσουν. Και υπάρχουν αρκετοί λόγοι για αυτό:

 • Όταν υπάρχει λίγο φυσικό φως, τα φυτά που αναπτύσσονται στο περβάζι θα τραβηχτούν προς το φως. Τα στελέχη τους θα γίνουν λεπτά, ωχρά. Οι εγκατεστημένοι λαμπτήρες για συμπληρωματικό φωτισμό μπορεί να προκαλέσουν εγκαύματα στα φύλλα των δενδρυλλίων. Οι λαμπτήρες φωτισμού ή οι λαμπτήρες φθορισμού είναι κατάλληλοι για επιμήκυνση των ωρών της ημέρας.
 • Πραγματοποιείται έλεγχος θερμοκρασίας δωματίου για να αποφευχθεί η υπερανάπτυξη των δενδρυλλίων. Για τα αγγούρια, η θερμοκρασία των 16-18 βαθμών είναι κατάλληλη, όχι μεγαλύτερη από είκοσι βαθμούς.

φυτά αγγουριού σε γλάστρες

 • Η πυκνή φύτευση είναι ένας άλλος λόγος που τα φυτά θα ξεπεράσουν. Η έλλειψη χώρου προκαλεί στα φυτά έλλειψη διατροφής, υγρασίας και φωτός.
 • Τα αγγούρια λατρεύουν την υγρασία, αλλά πρέπει να ποτίζονται με φειδώ. Τα γέρνοντας φύλλα του φυτού μιλούν για την ανάγκη υγρασίας.

 • Τα θρεπτικά συστατικά για τα αγγούρια πρέπει να είναι φυσιολογικά. Η περίσσεια λιπασμάτων, καθώς και η έλλειψή τους, οδηγεί στο τέντωμα των δενδρυλλίων.
 • Τα υπερβολικά φυτά εμφανίζονται εάν το δοχείο αγγουριού είναι περιορισμένο ή το έδαφος δεν περιέχει θρεπτικά συστατικά.

Η εξάλειψη των αιτίων του τράβηγμα των σποροφύτων αγγουριού θα σας επιτρέψει να μεγαλώσετε δυνατά φυτά.

σπορόφυτα αγγουριού σε κουτιά

Μπορείτε να διορθώσετε την κατάσταση εάν:

 • Μειώστε τη θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο σε 18-16 βαθμούς Κελσίου.
 • Αυξήστε την απόσταση μεταξύ των δενδρυλλίων ·
 • οργανώστε τεχνητό φωτισμό
 • νερό και τροφοδοτήστε το φυτό σύμφωνα με τους κανόνες της γεωργικής τεχνολογίας αγγουριού.
 • τσιμπήστε τον κύριο βλαστό πάνω από το δεύτερο πραγματικό φύλλο, αφήνοντας ένα κούτσουρο μισού εκατοστό.

Εάν τα σπορόφυτα αγγουριών έχουν ξεπεράσει, τότε χρησιμοποιήστε τη μέθοδο ρίψης δενδρυλλίων. Μια μικρή κατάθλιψη σκάβεται δίπλα στο στέλεχος. Εκεί τοποθετείται ένα επίμηκες στέλεχος αγγουριού, πασπαλίζεται με γη και σφραγίζεται. Μετά από αυτό, το έδαφος ποτίζεται. Σύντομα, οι ρίζες θα εμφανιστούν στο μίσχο αγγουριού και η κορυφή του φυτού θα σκληρύνει.

Πώς να φυτέψετε φυτά αγγουριού σε θερμοκήπιο

Για να ληφθούν πρώιμες συγκομιδές, τα φυτά αγγουριών, μετά την εμφάνιση του πρώτου αληθινού φύλλου, μεταμοσχεύονται σε θερμοκήπιο. Για τα φυτευμένα φυτά, δημιουργούνται συνθήκες όταν:

 • η θερμοκρασία του αέρα δεν πέφτει κάτω από δεκαπέντε βαθμούς τη νύχτα και είκοσι κατά τη διάρκεια της ημέρας ·
 • η υγρασία είναι εβδομήντα ή ογδόντα τοις εκατό.
 • οργανώστε συμπληρωματικό φωτισμό με λαμπτήρες χωρητικότητας πεντακόσια βατ ανά τετραγωνικό μέτρο του δωματίου.
 • οι ώρες της ημέρας διαρκούν δώδεκα έως δεκατέσσερις ώρες.

αγγούρια στο θερμοκήπιο

Τα υπερβολικά φυτά δεν ανέχονται τη μεταφύτευση καλά και ριζώνουν με δυσκολία. Οι έμπειροι καλλιεργητές λαχανικών συμβουλεύουν να κόψουν τις βλεφαρίδες του φυτού πριν φυτέψουν φυτά αγγουριού. Θα είναι πιο εύκολο να μεταφέρετε σπορόφυτα αγγουριού στο έδαφος - δεν θα σπάσουν.

Τα αγγούρια ανακτούν για μεγάλο χρονικό διάστημα εάν το ριζικό σύστημα είναι κατεστραμμένο. Μεταμοσχεύουμε τα αγγούρια για να μην σπάσουμε τις ρίζες, με απόσταση είκοσι πέντε εκατοστών μεταξύ τους.

Το τσίμπημα των βλαστών παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Το πραγματοποιούν όταν τα μαστίγια εμφανίζονται στους βλαστούς της πρώτης τάξης. Τσιμπώνουν πάνω από την πρώτη ωοθήκη. Εάν δεν υπάρχουν ωοθήκες στους άξονες των πρώτων τριών φύλλων, τότε αφαιρείται ολόκληρος ο βλαστός δεύτερης τάξης. Για καλύτερο φωτισμό των βλεφαρίδων αγγουριού, κατευθύνονται κάθετα, οργανώνοντας το τράβηγμα των κορδονιών. Οι μάσκες των αγγουριών συνδέονται με αυτά. Σε ένα κάθετα τοποθετημένο σύρμα, οι ίδιοι οι βλαστοί θα κυρτώσουν.

Τα αγγούρια που φυτεύονται σε θερμοκήπιο απαιτούν κατάλληλη φροντίδα με τη μορφή:

 • άφθονο πότισμα μία ή δύο φορές την ημέρα.
 • ψεκασμός φυτών με ζεστό νερό ·
 • εφαρμογή οργανικών και ανόργανων λιπασμάτων κάθε δέκα ημέρες ·
 • σχηματίζοντας ένα ή δύο στελέχη με τσίμπημα.
 • προσθέτοντας γη με ένα στρώμα από δύο έως τρία εκατοστά στις εκτεθειμένες ρίζες των αγγουριών.

Ένας έμπειρος κάτοικος του καλοκαιριού δεν θα φοβηθεί να μεταμοσχεύσει επιμήκη σπορόφυτα αγγουριού σε ένα θερμοκήπιο, έχοντας λάβει μια συγκομιδή zelents στα αρχικά στάδια.

στάγδην άρδευση αγγουριών

Είναι δυνατόν να φυτέψετε φυτά που φυτεύονται σε ανοιχτό έδαφος

Για να ριζωθούν τα επιμήκη σπορόφυτα αγγουριού, είναι απαραίτητο να διεξαχθεί η διαδικασία τοποθέτησης σε ανοιχτό έδαφος, τηρώντας τους κανόνες:

 • Εάν τα δενδρύλλια βρίσκονται σε γλάστρες τύρφης, τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το πώς να φυτέψετε φυτά αγγουριού. Τοποθετείται στο πηγάδι μαζί με το δοχείο. Όταν βγάζετε φυτά από το δοχείο, πρέπει να προσέχετε την ακεραιότητα των ριζών του φυτού.
 • Στις τρύπες, πριν από τη φύτευση αγγουριών, προσθέστε χούμο, ανακατεύοντας καλά με χώμα. Τα παρασκευασμένα πηγάδια υγραίνονται. Αυτό πρέπει να γίνει εκ των προτέρων.

 • Τα σπορόφυτα φυτεύονται το πρωί ή το βράδυ. Είναι καλύτερα να μεταμοσχεύσετε σπορόφυτα αγγουριού σε ανοιχτό έδαφος σε συννεφιασμένες ημέρες.
 • Αφού τα αγγούρια φυτευτούν στο έδαφος, ποτίζονται.
 • Μετά από τρεις ή τέσσερις σειρές αγγουριών, συνιστάται να σπέρνετε καλαμπόκι, μπιζέλια σε δύο σειρές. Αυτές οι καλλιέργειες χρειάζονται για την αύξηση της θερμοκρασίας του εδάφους και του αέρα, για την προστασία των αγγουριών από τον άνεμο και τον παγετό.

ανοιχτά χωράφια

Εάν τα φυτά αγγουριού δεν ριζώσουν καλά, πρέπει να ξέρετε τι να κάνετε με αυτό. Οι κανόνες περίθαλψης περιλαμβάνουν διαδικασίες γνωστές σε κάθε κάτοικο του καλοκαιριού:

 • Τα αγγούρια ποτίζονται άφθονα την πρώτη εβδομάδα μετά τη φύτευση. Μειώστε τη συχνότητα ποτίσματος πριν από την ανθοφορία. Αφού σχηματιστούν οι ωοθήκες, ενυδατώστε πιο συχνά, βρέχοντας τα φυτά από πάνω. Τις ζεστές μέρες, βρέξτε το χώμα το πρωί και το βράδυ. Το νερό θερμαίνεται σε θερμοκρασία 20-25 βαθμούς. Το ανώτερο έδαφος υγραίνεται σε βάθος πέντε έως οκτώ εκατοστών.
 • Οι τύποι αγγουριών με μακριά φύλλα σφίγγονται πάνω από το τρίτο - τέταρτο πραγματικό φύλλο. Αυτό οδηγεί στην εμφάνιση πλευρικών βλαστών και στον σχηματισμό μεγάλου αριθμού θηλυκών λουλουδιών και στη συνέχεια φρούτων.

 • Το επίδεσμο της κορυφής οργανώνεται με μουλί, αραιωμένο με νερό σε αναλογία 1: 8. Από τα ανόργανα λιπάσματα, προτιμάται το νιτρικό αμμώνιο (30 γραμμάρια), το υπερφωσφορικό (25 γραμμάρια) και το άλας καλίου (10 γραμμάρια), αραιωμένα σε δέκα λίτρα νερού. Η δεύτερη φορά τροφοδοτείται χρησιμοποιώντας διάλυμα νιτρικού αμμωνίου και άλατος καλίου.
 • Τις ζεστές μέρες, τα αγγούρια σκιάζονται με ασπίδες από κλαδιά και βότσαλα για τρεις έως τέσσερις ώρες.
 • Αφού εκθέσει το κάτω μέρος του στελέχους, τα αγγούρια αναζωογονούνται. Αφού διπλώσετε το κάτω μέρος του γυμνού στελέχους σε ένα δαχτυλίδι, αφήστε το για μια εβδομάδα και στη συνέχεια καλύψτε το με γη. Για τη σίτιση αγγουριών με διοξείδιο του άνθρακα, δίπλα στο κρεβάτι τοποθετούνται σωροί φρέσκιας κοπριάς.

σίτιση αγγουριών

Μπορείτε να πάρετε μια συγκομιδή λαχανικών από κατάφυτα φυτά εάν ξέρετε τι να κάνετε όταν βγάζετε βλαστούς.

Κριτικές
 1. Αλίνα
  5.05.2019 17:56

  Συνήθως δεν ανησυχώ για τα αγγούρια που απλώνονται. Εάν φυτευτούν με μια ελαφρά κλίση βαθύτερα στην τρύπα, τότε αυξάνω πολύ την ικανότητά της να ριζώσει καλύτερα. Και φυσικά πρέπει να φυτέψετε σε δροσερό μέρος, κατά προτίμηση το βράδυ, καλά χυμένο με νερό.

  Απαντώ
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι