Η χρήση της ουρίας για τα αγγούρια ως κορυφαία σάλτσα

Η ουρία για τα αγγούρια (καρβαμίδη) θεωρείται το πιο προσιτό και ταυτόχρονα αποτελεσματικό λίπασμα προέλευσης αζώτου, επειδή είναι το άζωτο που είναι η ουσία που είναι απαραίτητη για την κανονική βλάστηση του φυτού. Στην εμφάνιση, μοιάζει με μικρούς άχρωμους κρυστάλλους ή δισκία που διαλύονται καλά στο νερό. Αυτό το λίπασμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ο κύριος τύπος σάλτσας ή σε συνδυασμό με άλλους. Ένας σημαντικός αριθμός κατοίκων του καλοκαιριού πιστεύει ότι η τροφοδοσία αγγουριών με καρβαμίδη είναι πολύ επικερδής, επειδή η τιμή και η αποτελεσματικότητα συσχετίζονται επιτυχώς.

Τα κύρια σημεία έλλειψης αζώτου

Το αγγούρι θεωρείται ένα λαχανικό που λατρεύουν όλοι. Χρησιμοποιείται όχι μόνο φρέσκο ​​για την παρασκευή σαλάτας, αλλά και τουρσί ή αλατισμένο. Ως εκ τούτου, οι κηπουροί προσπαθούν να καλλιεργήσουν περισσότερα αγγούρια για φρέσκια κατανάλωση, τουρσί και πώληση. Αυτό είναι όπου η σωστή φροντίδα και επεξεργασία φυτών είναι χρήσιμη, γιατί χωρίς αυτό είναι σχεδόν αδύνατο να καλλιεργηθεί μια καλή συγκομιδή.

Με την έλλειψη αζώτου, τα αγγούρια θα παρατηρηθούν:

 • επιβράδυνση της ανάπτυξης
 • κιτρίνισμα των φύλλων και ακόμη και των στελεχών.
 • πτώση των φύλλων κατά την κορυφή της καλλιεργητικής περιόδου.
 • η απουσία σχηματισμού όχι μόνο φύλλων, αλλά και των ωοθηκών ·
 • μείωση του επιπέδου παραγωγικότητας ·
 • απαλό χρώμα των φρούτων.
 • μειώνει την ανάπτυξη των πλευρικών βλαστών.

Εάν βρεθούν τα αναφερόμενα σημάδια ανεπάρκειας αζώτου, καθίσταται απαραίτητη η εισαγωγή ουρίας. Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι η υπερβολική ποσότητα αζώτου μπορεί να χαλάσει τα φυτά των αγγουριών. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι θα παρατηρηθεί μόνο υπερβολική συσσώρευση πράσινης μάζας: τα φύλλα θα φτάσουν σε μεγάλα μεγέθη και θα έχουν σκούρο πράσινο χρώμα. Όσο για τα φρούτα, τα αγγούρια μπορεί να λείπουν ή να μεγαλώνουν στραβά και υποανάπτυκτα.

καλή συγκομιδή

Λάβετε υπόψη ότι κατά την προσθήκη ουρίας, πρέπει να θυμόμαστε ότι μετά την είσοδο στο έδαφος, τα βακτήρια επηρεάζουν τη σύνθεση, λόγω της οποίας συμβαίνει η απελευθέρωση ανθρακικού αμμωνίου. Για καλύτερη απόδοση, το λίπασμα δεν πρέπει ποτέ να εφαρμόζεται επιφανειακά. Η διατροφή αγγουριών με ουρία θα είναι αποτελεσματική εάν η σύνθεση εισαχθεί στο έδαφος, επειδή αυτό θα ελαχιστοποιήσει την απώλεια αμμωνίου.

Η ουρία έχει την ικανότητα να αυξάνει την οξύτητα του εδάφους και την περιεκτικότητα σε αλκάλια, επομένως, όταν χρησιμοποιείται σε όξινα εδάφη, συνιστάται η εφαρμογή κιμωλίας παράλληλα με την ουρία σε αναλογία 200: 300 g.

Τεχνική σίτισης αγγουριών με ουρία

Κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, συνιστάται η λίπανση των αγγουριών τουλάχιστον πέντε φορές, κάτι που θα σας επιτρέψει να πάρετε μια καλή και πλούσια συγκομιδή λαχανικών: τα φρούτα θα είναι υγιή και όμορφα.

Λίπανση κάτω από το ριζικό σύστημα

Βασικά, διακρίνονται τα ακόλουθα στάδια φυτικής διατροφής:

ιδιότητες ουρίας

 1. Η εισαγωγή της ουρίας κατά την προετοιμασία του εδάφους για φύτευση αγγουριών στον κήπο. Πραγματοποιείται κατά το σκάψιμο των κρεβατιών. Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι οι κόκκοι πέφτουν 7 έως 8 cm βάθος στο έδαφος.Η κατανάλωση λιπάσματος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 5 έως 10 g ανά τετραγωνικό μέτρο εδάφους. Η καλύτερη επιλογή για την εισαγωγή ουρίας για τη διατροφή αγγουριών εξετάζεται σε δύο στάδια - το φθινόπωρο και την άνοιξη.
 2. Άμεση εισαγωγή καρβαμίδης κατά τη σπορά σπόρων. Το λίπασμα ρίχνεται στις τρύπες, αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έρχεται σε επαφή με τους σπόρους, διαφορετικά θα υπάρξει καθυστέρηση στην ανάπτυξη και τη βλάστηση του φυτού. Συνιστάται να προσθέσετε περίπου 4 g ουρίας στην τρύπα, πασπαλίζετε με χώμα και σπέρνετε σπόρους.
 3. Μετά την εμφάνιση των πρώτων φύλλων. Σε αυτό το στάδιο, η ουρία πρέπει να εφαρμόζεται στη ρίζα σε αραιωμένη μορφή. Είναι απαραίτητο να αραιώσετε 30 g λιπάσματος σε 10 λίτρα νερού. Όταν φυτεύετε φυτά που καλλιεργούνται με τη μέθοδο δενδρυλλίων, συνιστάται η επαναφόρτιση όχι νωρίτερα από 14 ημέρες μετά τη φύτευση στο έδαφος - αυτή η ώρα είναι αρκετή για να περάσει η περίοδος προσαρμογής. Σε αυτήν την περίπτωση, 50 g υπερφωσφορικού πρέπει να προστίθενται σε 10 λίτρα νερού.
 4. Κατά την εμφάνιση των πρώτων φρούτων. Η επαναφόρτιση πρέπει να πραγματοποιείται για να διευκολύνεται η δημιουργία μάζας φρούτων από τα φυτά. Η καλύτερη επιλογή είναι ο συνδυασμός ουρίας με υπερφωσφορικό και νιτρικό κάλιο σε αναλογία 30:40:20 g.
 5. Κατά τη διάρκεια της καρποφορίας. Για την προετοιμασία του λιπάσματος, προσθέστε 13 g ουρίας και 30 g νιτρικού καλίου σε 10 λίτρα νερού.

Δεν συνιστάται η εφαρμογή αλάτι κατά την ξηρασία ή το μεσημεριανό γεύμα, όταν ο ήλιος είναι πιο ενεργός. Είναι καλύτερο να επαναφορτίσετε το βράδυ ή το πρωί και στη συνέχεια να ποτίσετε τα φυτά.

Φολάρι

Το φυλλώδες αγγούρι χρησιμοποιείται εάν τα φυτά έχουν μια οδυνηρή κατάσταση ή τα φύλλα και ακόμη και η ωοθήκη πέφτουν.

Το ντύσιμο με φυλλώματα είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό κατά τη διάρκεια ξηρού ή κρύου καιρού. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή, οι ίνες ρίζας δεν απορροφούν επαρκή θρεπτικά συστατικά από το έδαφος.

Εφαρμογή διατροφής φυλλώματος:

 • βοηθά στην αύξηση της διάρκειας της ενεργού καρποφορίας για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • επιτρέπει στα θρεπτικά συστατικά του λιπάσματος να εισέλθουν στα φυτά σχεδόν αμέσως, μέσω φύλλων και στελεχών.
 • Διακρίνεται από ένα υψηλό επίπεδο απόδοσης, επειδή το λίπασμα πέφτει σε ένα συγκεκριμένο φυτό, και όχι στο έδαφος, από το οποίο όχι μόνο τα αγγούρια, αλλά και τα ζιζάνια τρέφονται με θρεπτικά συστατικά.
 • επιτρέπεται ανά πάσα στιγμή - ανεξάρτητα από το στάδιο σχηματισμού ή ανάπτυξης του αγγουριού.

Ο ψεκασμός θεωρείται εξαιρετικά αποτελεσματικός επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη ασθενειών αγγουριών και παρασίτων. Παρατηρείται ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του φυτού.

αγγούρια στο θερμοκήπιο

Για να μην προκαλέσετε βλάβη, πρέπει να ξέρετε πώς να τρώτε σωστά τον θάμνο, να θυμάστε τους κανόνες για την επεξεργασία και τη δοσολογία:

 1. Για άρδευση, 5 κουταλιές της σούπας εκτρέφονται σε ένα κουβά με νερό. μεγάλο. ουρία. Εάν τα φυτά είναι μικρά, η ποσότητα λιπάσματος μπορεί να είναι ελαφρώς μικρότερη. Δεν συνιστάται η αύξηση της δόσης, διότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στο κάψιμο των φύλλων αγγουριού.
 2. Μην ποτίζετε τα φυτά όταν βρέχει ή το μεσημέρι όταν ο ήλιος είναι πολύ ενεργός. Οι καλύτερες επιλογές για λίπανση είναι το πρωί και το βράδυ.
 3. Για το καλύτερο αποτέλεσμα, συνιστάται ο συνδυασμός της εφαρμογής ουρίας και κοπριάς ή άλλων λιπασμάτων και χρήσιμων στοιχείων.

Επεξεργασία αγγουριού θερμοκηπίου

Η εφαρμογή αραιωμένου λιπάσματος για τη σίτιση αγγουριών σε θερμοκήπιο πολυανθρακικού πρέπει να πραγματοποιείται πριν από την ανθοφορία.

Για τα αγγούρια στο θερμοκήπιο, το δεύτερο στάδιο πραγματοποιείται εάν υπάρχουν ορατά σημάδια ανεπάρκειας αζώτου.Εάν σε ένα θερμοκήπιο πολυανθρακικού παρέχεται ευνοϊκό κλίμα και συχνό πότισμα, η φυλλοβόλη μάζα δεν θα πρέπει να φαίνεται στριμμένη και κιτρινισμένη, αλλά να έχει ένα λαμπερό πράσινο χρώμα για ολόκληρη την περίοδο κατά την οποία συμβαίνει η καρποφορία. Εάν εντοπιστεί διαταραχή στην ανάπτυξη και ανάπτυξη φυτών θερμοκηπίου, επιτρέπεται να πραγματοποιηθεί μια δεύτερη σίτιση: το έδαφος και τα φύλλα υποβάλλονται σε επεξεργασία.

σίτιση ουρίας

Το εγχειρίδιο υποδεικνύει ότι για να προετοιμάσετε τη λύση, χρειάζεστε:

 • για να τροφοδοτήσετε το ριζικό σύστημα, αραιώστε 50 γραμμάρια ουρίας σε 10 λίτρα νερού.
 • για να ψεκάσετε το φύλλωμα, προσθέστε 15 g λιπάσματος σε 10 λίτρα νερού.

Κατά το πότισμα, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και να βεβαιωθείτε ότι το διάλυμα πέφτει στο έδαφος λίγα εκατοστά από το ριζικό σύστημα. Ο καλύτερος χρόνος για την επεξεργασία εγκαταστάσεων σε θερμοκήπιο από πολυανθρακικό είναι το βράδυ, επειδή ο κίνδυνος εγκαυμάτων εξαφανίζεται.

Η επικάλυψη αγγουριών στο ανοιχτό χωράφι ή σε θερμοκήπια μπορεί να πραγματοποιηθεί με ξηρούς κόκκους. Συνιστάται να τα εισάγετε στο έδαφος πολύ προσεκτικά, λίγα εκατοστά από τη ρίζα. Μετά από αυτό, φροντίστε να ποτίζετε τα φυτά. Είναι επικίνδυνο να εφαρμόσετε ξηρό λίπασμα, οπότε πριν από τη σίτιση με αυτόν τον τρόπο πρέπει να σταθμίσετε τα υπέρ και τα κατά.

Αποχρώσεις που χρειάζονται προσοχή

Λάβετε υπόψη ότι ο συνδυασμός φυλλώματος και ρίζας είναι ο καλύτερος. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι έχοντας επιλέξει μία από τις μεθόδους, η γονιμοποίηση θα πρέπει να πραγματοποιείται πολύ συχνά, τουλάχιστον μία φορά κάθε 14 ημέρες, διαφορετικά δεν θα παρατηρηθεί ορατό όφελος. Για να δείτε το αποτέλεσμα της γονιμοποίησης, μπορείτε να αφήσετε ένα φυτό και να συγκρίνετε τα αποτελέσματα, εάν ο θάμνος θα διαφέρει από το τρέφονται.

καλλιέργεια αγγουριού

Για να διευκολύνετε τον υπολογισμό του λιπάσματος, θυμηθείτε τους ακόλουθους αριθμούς:

 • 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο. Η ουρία περιέχει 10 g.
 • ένα κουτί αγώνων - 13 g.
 • ένα ποτήρι χωρητικότητας 200 ml - 130 g.

Πριν το πότισμα των φυτών, πραγματοποιήστε προσεκτικά τους υπολογισμούς και σε καμία περίπτωση δεν υπερβαίνετε τη συνιστώμενη ποσότητα ουρίας για τη σίτιση αγγουριών, η οποία υποδεικνύεται από την οδηγία, επειδή τέτοιες ενέργειες μπορούν να φύγουν χωρίς καλλιέργεια.

Η καλλιέργεια αγγουριών δεν είναι τόσο δύσκολη. Το μόνο που χρειάζεται είναι να παρακολουθείτε την κατάσταση των φυτών, να τα τρέφετε με ουρία και άλλα θρεπτικά συστατικά. Αυτές οι ενέργειες θα επιτρέψουν την επίτευξη υψηλού επιπέδου απόδοσης, επειδή τα αγγούρια θα αποφέρουν καρπούς για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τώρα ξέρετε αν είναι δυνατόν να ποτίζετε αγγούρια με ουρία και πόσα λιπάσματα πρέπει να χρησιμοποιούνται για αυτόν ή αυτόν τον τύπο επεξεργασίας. Ακολουθήστε τις συστάσεις που καθορίζονται στις οδηγίες χρήσης του προϊόντος και το αποτέλεσμα δεν θα είναι πολύ σύντομο.

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι