Είναι απαραίτητο να ξεκολλήσετε το μουστάκι από αγγούρια στο ανοιχτό χωράφι και στο θερμοκήπιο και γιατί

Δεν υπάρχει σαφής απάντηση στο ερώτημα εάν είναι απαραίτητο να κόψετε το μουστάκι των αγγουριών στο θερμοκήπιο. Φυσικά, για να επιτευχθεί μεγαλύτερη απόδοση, χρησιμοποιούνται διάφορες γεωργικές τεχνικές. Ενώ το κόψιμο του μουστάκι των αγγουριών σχετίζεται με πρόσθετη εργασία, αυτό δεν μπερδεύει τους υποστηρικτές της μεθόδου. Οι απόψεις σχετικά με το εάν θα κόψετε το μουστάκι από τα αγγούρια είναι αρκετά αντιφατικές και συχνά κακώς υποστηρίζονται.

Σπουδαίος! Τα μουστάκια των φυτών κολοκύθας, τα οποία περιλαμβάνουν αγγούρια, ονομάζονται τροποποιημένοι βλαστοί και φύλλα.

Με τη βοήθειά τους, το φυτό υποστηρίζει ένα ισχυρό στέλεχος, το οποίο δεν είναι σε θέση να στερεωθεί σε κάθετη βάση. Αυτή η ποιότητα βοήθησε τα αγγούρια σε φυσικές συνθήκες να ανταγωνιστούν επιτυχώς με άλλα είδη και να πάρουν αρκετό ηλιακό φως.

Οι λόγοι για την αφαίρεση του μουστάκι από ένα αγγούρι

Κατά την καλλιέργεια αγγουριών σε θερμοκήπιο, αυτή η λειτουργία μουστάκι δεν είναι σε ζήτηση, γι 'αυτό συνιστάται να τα αφαιρέσετε. Προβάλλονται αρκετά πειστικά επιχειρήματα υπέρ μιας τέτοιας αγροτεχνικής μεθόδου.

μουστάκι αγγουριού

  1. Για να πάρει μια πρώιμη συγκομιδή, σε ένα ορισμένο στάδιο ανάπτυξης, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν συνθήκες για τη γενετική ανάπτυξη αγγουριών. Γι 'αυτό, παράλληλα με τους πλευρικούς βλαστούς, η αφαίρεση των μουστακιών ασκείται, η οποία αφαιρεί ένα ορισμένο μερίδιο της διατροφής και της ενέργειας από το φυτό.
  2. Πολύ συχνά, σε μια πυκνή φύτευση, τα φυτά προσκολλώνται στους βλαστούς ενός κοντινού θάμνου με τα μουστάκια. Οι μπερδεμένες βλεφαρίδες των αγγουριών σκιάζουν το ένα το άλλο, η ανταλλαγή αέρα μειώνεται. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το πλέγμα μουστάκι πρέπει να κοπεί.
  3. Το επιχείρημα υπέρ της απομάκρυνσης των μουστάκι είναι ότι δεν έχουν ζήτηση. Πράγματι, στο θερμοκήπιο, η στήριξη του στελέχους αγγουριού πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας τεντωμένο κορδόνι ή δίχτυ κήπου. Επομένως, το μαστίγιο flagella μπορεί να αφαιρεθεί χωρίς καμία ζημιά.

στάδιο ανάπτυξης

Όλα αυτά τα επιχειρήματα δεν είναι επαρκώς αιτιολογημένα, και βάσει αυτών είναι μάλλον δύσκολο να αποφασιστεί εάν είναι απαραίτητο να κόψετε το μουστάκι των αγγουριών. Οι αντίπαλοι τέτοιων μεθόδων μάχης για τη συγκομιδή συμμετέχουν επίσης στην πολεμική, υπερασπιζόμενοι την άποψή τους.

Λόγοι κατά της αφαίρεσης μουστάκι αγγουριού

Τα χαρακτηριστικά που δημιουργούνται από τη φύση δεν απαιτούνται μόνο σε συνθήκες καλλιέργειας σε θερμοκήπιο, όπου τα φυτά ουσιαστικά δεν χρειάζεται να ανταγωνίζονται. Τα σπορόφυτα αγγουριού βρίσκονται σε ίση βάση.

αφαίρεση μουστάκι

  1. Δεν είναι όμως απαραίτητο να πούμε ότι αφαιρούν πάρα πολλούς πόρους από το εργοστάσιο. Δεν υπάρχουν ακριβή δεδομένα για αυτές τις παραμέτρους. Σε αντίθεση με τους υφέρπουσες βλαστούς, οι οποίοι εκτελούν φυτική λειτουργία στις φράουλες, οι έλικες στα αγγούρια, που δεν βρίσκουν εμπόδιο στην ανάπτυξη, πεθαίνουν.
  2. Μια πολύ παχιά φύτευση ευθύνεται συχνότερα για το πλέγμα των γειτονικών φυτών. Είναι αυτή που δεν επιτρέπει τη διατήρηση της οικονομίας του θερμοκηπίου, περιορίζοντας την πρόσβαση σε φυτά.
  3. Το κόψιμο των μουστακιών πρέπει να γίνει προσεκτικά και αυτό απαιτεί επιπλέον χρόνο. Γιατί να επιλέξετε ένα μουστάκι από αγγούρια, εάν υπάρχουν πιο αποτελεσματικοί και αποτελεσματικοί τρόποι για να αυξήσετε την απόδοση.
  4. Φυσικά, οι βλαστοί μουστάκι αγγουριού συχνά κόβονται από την ανάγκη. Αλλά η μετατροπή αυτής της διαδικασίας σε τιμωρητική ενέργεια είναι άσκοπη. Από το στήθος κάθε νέου φύλλου, εμφανίζονται και πάλι, προσπαθώντας να εκπληρώσουν τη λειτουργία που καθορίζεται στην πορεία της εξέλιξης.

Είναι απαραίτητο να ξεκολλήσετε το μουστάκι από αγγούρια στο ανοιχτό χωράφι και στο θερμοκήπιο και γιατί

Σπουδαίος! Οι αντίπαλοι του ψαλιδίσματος υποστηρίζουν ότι η διαδικασία είναι αγχωτική για τα φυτά.

Το πώς αυτό επηρεάζει τα αγγούρια δεν είναι γνωστό. Ίσως αρχίζουν να σχηματίζουν φρούτα πιο έντονα ή απλά δημιουργούν πράσινη μάζα.

άγχος για τα φυτά

Οι ερωτήσεις παραμένουν

Καθώς μελετάτε το θέμα, εμφανίζονται όλο και περισσότερες ερωτήσεις. Σε τελική ανάλυση, μια τέτοια γεωργική τεχνική δεν υπάρχει στις συστάσεις των παραγωγών σπόρων για τη φροντίδα των φυτών.

Τι να κάνετε με τους βλαστούς μουστάκι που σχηματίζονται σε αγγούρια που δεν αναπτύσσονται σε θερμοκήπιο, αλλά σε ανοιχτό έδαφος. Σε τελική ανάλυση, κάτω από τον ανοιχτό ουρανό, το φυτό είναι πιο δύσκολο να προστατευτεί. Υπάρχει πιθανότητα μια λοίμωξη από μύκητες να ριζώσει στη θέση του σπασμένου μουστάκι.

παραμένουν ερωτήσεις

Αυτός ο φόβος ισχύει για τον δρόμο αγγούρια θερμοκηπίου, και εκείνα τα φυτά που γεμίζουν τα θερμοκήπια της ταινίας. Εάν εμφανιστεί μια πληγή στη θέση κάθε μουστάκι που έχει αφαιρεθεί, στην οποία μπορεί να προκύψει μια πιθανή ασθένεια, τότε γιατί να αναλάβετε έναν τέτοιο κίνδυνο.

Δεν είναι σαφές εάν είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε την πρώτη μαστίγια του μουστάκι από τα φυτά αγγουριού. Εκεί δεν ενοχλούν κανέναν. Πώς το τσίμπημα των κεραιών θα επηρεάσει την ανάπτυξη ενός νεαρού αγγουριού στο μέλλον. Είναι απαραίτητο να τα κόψετε, όπως πλευρικοί βλαστοί ή μπορείτε να κόψετε μάλλον λεπτή μαστίγια με τα χέρια σας.

ψίθυρο μαστίγια

Η πιο έξυπνη απόφαση

Οι απαντήσεις στις περισσότερες από τις ερωτήσεις είναι προφανείς και βασίζονται στις παραδοσιακές γεωργικές πρακτικές.

Στην πραγματικότητα, το μουστάκι των αγγουριών σε ορισμένες περιπτώσεις αφαιρείται πάντα, χωρίς καν να σκέφτεται. Αυτή η διαδικασία δεν είναι καθόλου ασυνήθιστη. Συχνά πρέπει να αποκολληθούν στις ακόλουθες περιπτώσεις:

αγροτεχνικές μεθόδους

  • όταν συλλαμβάνουν γειτονικά φυτά και η ανάπτυξη των βλεφαρίδων πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση.
  • σε περίπτωση που το πλέγμα των βλαστών και μουστάκια παρεμβαίνει στη φροντίδα των αγγουριών, πρέπει να αφαιρεθούν.
  • όταν το ψίθυρο flagella στρίβει φύλλα και μίσχους, δημιουργώντας συνθήκες κατάλληλες για αναπαραγωγή παρασίτων.

Σε αυτές τις στιγμές, η σκέψη δεν προκύπτει καν για το αν θα εξαλειφθεί το εμπόδιο ή όχι. Αλλά τέτοιες καταστάσεις δεν συμβαίνουν συχνά, και εάν σκίσετε το δώδεκα μουστάκια, τότε είναι απίθανο να προκαλέσετε σοβαρή ζημιά στον θάμνο αγγουριού.

βλαστοί πλέγματος

Αλλά η πλήρης καταστροφή του μουστάκι φαίνεται παράλογη. Πόσα δεν τα καταργούν, θα εμφανιστούν ξανά. Επιπλέον, το whisker flagella είναι αρκετά ισχυρό και έχει φυσικές ιδιότητες απορρόφησης κραδασμών. Επομένως, πρέπει να κοπούν με ψαλίδια κήπου και όχι κομμένα. Πράγματι, με μια απότομη έλξη, το στέλεχος ενός αγγουριού μπορεί να σπάσει.

Η ισχύς των μουστάκι μπορεί να υποστηρίξει το φυτό ακόμη και σε ένα θερμοκήπιο. Γιατί όχι απλώς να τους κατευθύνετε προς το νήμα συγκράτησης ή την πέργκολα. Αυτό θα τους βοηθήσει να γίνουν πλήρεις βοηθοί.

δύναμη μουστάκι

Η απάντηση στο ερώτημα αν θα κόψετε το μαστίγιο μαστίγια από αγγούρια είναι αρκετά απλή. Αν μπλοκάρουν, τότε κόψτε το χωρίς αμφιβολία. Σύντομα, ένα άλλο μουστάκι θα εμφανιστεί στο στήθος του νέου φύλλου. Το εργοστάσιο θα βρει πόρους για την παραγωγή του. Αλλά ξεκινώντας τον αγώνα με το μουστάκι, είναι εύκολο να ακολουθήσετε τον πολύ επίπονο και αναποτελεσματικό τρόπο αύξησης της απόδοσης. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ήδη αποδεδειγμένες μεθόδους

 θα εμφανιστεί ένα μουστάκι

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι