Γιατί τα αγγούρια δεν φυτρώνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ανοιχτό χωράφι και τι να κάνουν

Ένας μεγάλος αριθμός καλλιεργητών λαχανικών ασχολείται με την καλλιέργεια αγγουριών. Πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν το γεγονός ότι οι σπόροι δεν βλασταίνουν καλά στο έδαφος ή δεν βλαστάνουν καθόλου. Για να κατανοήσετε τις αιτίες αυτού του προβλήματος, πρέπει να μάθετε μετά από πόσες ημέρες φυτρώνουν οι σπόροι αγγουριού και λόγω του τι μπορεί να μην βλαστήσουν.

Πόσες ημέρες φυτρώνουν τα αγγούρια μετά τη σπορά

Πριν ξεκινήσετε τη φύτευση αγγουριών, θα πρέπει να καταλάβετε πόσο καιρό τα αγγούρια φυτρώνουν μετά τη φύτευση στο έδαφος. Αυτό το λαχανικό ταξινομείται ως φυτό με μικρή περίοδο καλλιέργειας. Δεν χρειάζονται περισσότερες από 35 ημέρες από τη σπορά σπόρων για την απόκτηση μεγάλων δενδρυλλίων. Σε θερμές περιοχές της χώρας, οι σπόροι φυτεύονται αμέσως στα κρεβάτια. Στις βόρειες περιοχές, δεν συνιστάται να φυτεύονται αμέσως σε ανοιχτό έδαφος, καθώς ενδέχεται να μην αυξηθούν λόγω υπερβολικά χαμηλών δεικτών θερμοκρασίας.

Πολλοί ενδιαφέρονται για την ημέρα που τα αγγούρια φυτρώνουν μετά τη σπορά. Οι πρώτοι βλαστοί πρέπει να εμφανίζονται 5-7 ημέρες μετά τη φύτευση. Ωστόσο, όλα εξαρτώνται από τις συνθήκες θερμοκρασίας και την υγρασία του εδάφους. Επομένως, μερικές φορές εμφανίζονται αργότερα. Για παράδειγμα, εάν η θερμοκρασία του αέρα είναι πολύ χαμηλή, οι σπόροι θα αρχίσουν να βλαστάνουν μόνο μετά από 10-15 ημέρες.

υπάρχουν γλάστρες

Γιατί τα αγγούρια δεν φυτρώνουν στο ανοιχτό χωράφι

Συνιστάται να καταλάβετε εκ των προτέρων γιατί οι σπόροι δεν βλαστάνουν. Αυτό θα συμβάλει στη δημιουργία ιδανικών συνθηκών καλλιέργειας για τα αγγούρια στο μέλλον.

σπόροι στο έδαφος

Θερμοκρασία

Πριν από τη φύτευση αγγουριών, πρέπει να μάθετε σε ποια θερμοκρασία του εδάφους θα βλαστήσουν ελάχιστα. Οι σπόροι δεν βλαστάνουν και αρχίζουν σταδιακά να αναπτύσσονται μούχλα στο έδαφος που θερμαίνεται μόνο στους 12 βαθμούς Κελσίου. Για να αρχίσουν να βλαστάνουν κάπως, είναι απαραίτητο να ζεσταθεί το έδαφος στους 15 βαθμούς. Ωστόσο, η πιο κατάλληλη θερμοκρασία είναι 25-27 βαθμούς. Σε ένα τέτοιο έδαφος, οι σπόροι θα βλαστήσουν εντός δύο ημερών.

θερμοκρασία εδάφους

Βαρύ έδαφος

Οι σπόροι δεν φυτρώνουν καλά εάν φυτεύτηκαν σε πολύ πυκνό, βαρύ έδαφος. Εάν το έδαφος δεν είναι μόνο πολύ πυκνό, αλλά και κρύο, τότε τα αγγούρια δεν θα βλαστήσουν καθόλου.

Προκειμένου τα λαχανικά να αναπτυχθούν σε βαρύ έδαφος, πρέπει να φυτευτούν σωστά. Κατά τη φύτευση σπόρων, γίνονται μικρές τρύπες στο οικόπεδο, βάθους περίπου 2 εκ. Όταν φυτεύονται όλοι οι σπόροι, κάθε τρύπα καλύπτεται με κοσκινισμένη τύρφη ή ένα μικρό στρώμα ελαφρού εδάφους. Είναι αδύνατο να γεμίσετε τους σπόρους που έχουν φυτευτεί με βαρύ χώμα, καθώς αυτό θα σχηματίσει ένα πήλινο φλοιό, το οποίο δεν θα επιτρέψει την εμφάνιση των πρώτων βλαστών.

βαρύ έδαφος

Ξηρό χώμα

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι σπόροι αγγουριών για δενδρύλλια δεν βλασταίνουν καλά λόγω ανεπαρκούς υγρασίας του εδάφους.Λόγω του ξηρού εδάφους, η διαδικασία βλάστησης επιβραδύνεται αρκετές φορές. Μερικές φορές οι σπόροι απλά πεθαίνουν λόγω έλλειψης υγρασίας στο έδαφος.

Για να λύσετε αυτό το πρόβλημα, πριν φυτέψετε αγγούρια στο ανοιχτό χωράφι ή για φυτά, πρέπει να ποτίσετε το έδαφος. Εάν το νερό είναι πολύ κρύο, τότε δεν πρέπει να φυτέψετε αμέσως το υλικό φύτευσης. Πρέπει να δώσετε στο έδαφος λίγο χρόνο, ώστε να έχει χρόνο να ζεσταθεί σε κανονική θερμοκρασία.

ξηρό έδαφος

Λανθασμένη προετοιμασία σπόρων

Ένας άλλος λόγος για την κακή βλάστηση των αγγουριών είναι η ακατάλληλη προετοιμασία σπόρων. Η προκαταρκτική προετοιμασία του σπόρου δεν έχει πάντα ευεργετική επίδραση στη βλάστησή του. Συχνά, η ταυτόχρονη χρήση διαφορετικών μεθόδων προετοιμασίας πριν από τη σπορά οδηγεί στο γεγονός ότι οι σπόροι βλασταίνουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα, μετά την εμβάπτιση των αγγουριών σε διάλυμα μαγγανίου, η βλαστική ικανότητα τους επιδεινώθηκε αρκετές φορές. Πολύ συμπυκνωμένο διάλυμα μαγγανίου μπορεί να καταστρέψει εντελώς τους σπόρους των αγγουριών.

Μερικοί καλλιεργητές λαχανικών, αφού μουλιάσουν τους σπόρους σε ένα υγρό βιολογικά ενεργών στοιχείων ή απλού νερού, αρχίζουν αμέσως να τους στεγνώσουν. Δεν συνιστάται η ξήρανση, καθώς αυτό θα επιβραδύνει τη βλάστηση στο μέλλον. Τα αγγούρια πρέπει να φυτεύονται στο έδαφος αμέσως μετά το μούλιασμα.

ακατάλληλη προετοιμασία

Λανθασμένη αποθήκευση φυτικού υλικού

Υπάρχουν φορές που τα αγγούρια δεν βλάστησαν λόγω του γεγονότος ότι οι σπόροι τους δεν είχαν αποθηκευτεί σωστά. Πρέπει να φυλάσσονται σε δροσερό και όχι πολύ υγρό περιβάλλον. Εάν η υγρασία του αέρα είναι πολύ υψηλή, τότε οι σπόροι θα επιδεινωθούν γρήγορα και δεν μπορούν να φυτευτούν σε θερμοκήπιο ή λαχανόκηπο.

υλικό φύτευσης

Τι να κάνετε για να αναπτυχθούν καλά οι σπόροι

Για να αποφύγετε προβλήματα με τη βλάστηση μετά τη φύτευση στο έδαφος, είναι απαραίτητο να φυτέψετε σωστά τον σπόρο. Για να το κάνετε αυτό, συνιστάται να εξοικειωθείτε με τις συστάσεις που θα σας βοηθήσουν να φυτέψετε αγγούρια σε ανοιχτό έδαφος ή θερμοκήπιο.

μεγαλώνουν καλά

Προετοιμασία σπόρων

Πριν από τη φύτευση αγγουριών σε θερμοκήπιο ή σε κήπο λαχανικών, είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε τους σπόρους. Πρώτα πρέπει να κάνετε τη βαθμονόμησή τους για να απομακρύνετε τους σπόρους χαμηλής ποιότητας, οι οποίοι θα βλαστήσουν περισσότερο. Αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας ένα ασθενές αλατούχο διάλυμα αραιωμένο σε φλιτζάνια. Κατά τη βαθμονόμηση, όλοι οι σπόροι που πρέπει να βλαστήσουν τοποθετούνται σε δοχείο με υγρό. Βυθίζονται σε αυτό για περίπου 5-10 λεπτά.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όλοι οι απορριφθέντες σπόροι πρέπει να ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτά τα αγγούρια, καθώς έχουν κακή βλάστηση.

Οι επιλεγμένοι σπόροι πρέπει να υποστούν θέρμανση για να βελτιώσουν τη βλάστηση και την απολύμανση. Για αυτό, όλο το φυτικό υλικό θερμαίνεται για τρεις ημέρες σε θερμοκρασία περίπου 40 βαθμών. Τις περισσότερες φορές, η διαδικασία πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας συμβατικό φούρνο. Εάν δεν υπάρχει φούρνος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί λαμπτήρας πυρακτώσεως.

χρόνος βαθμονόμησης

Επιλογή τόπου

Πριν από τη φύτευση, πρέπει να αποφασίσετε ποιο μέρος είναι καλύτερο για τη φύτευση αγγουριών. Για να αρχίσουν να εμφανίζονται ταχύτερα οι πρώτοι βλαστοί ενός λαχανικού, συνιστάται να το φυτέψετε σε καλά φωτισμένες περιοχές. Ο τόπος φύτευσης πρέπει να προστατεύεται από ισχυρές ριπές ανέμου που μπορούν να σπάσουν το φυτό.

Οι σπόροι βλαστημένου αγγουριού αναπτύσσονται καλύτερα σε περιοχές όπου κυριαρχούν διαπερατά και αργιλώδη εδάφη με πολύ χούμο. Επίσης, μπορεί να επιτευχθεί καλή συγκομιδή εάν το λαχανικό καλλιεργείται σε στραγγισμένους τυρφώνες ή σε εδάφη chernozem. Δεν αξίζει να φυτέψετε αγγούρια σε αμμώδη ή αργιλώδη εδάφη, καθώς αναπτύσσονται πολύ άσχημα σε τέτοιες περιοχές.

καλύτερο μέρος

Προετοιμασία εδάφους

Για να εμφανίζονται τα αγγούρια σε θερμοκήπιο ή σε κρεβάτι κήπου στο δρόμο γρηγορότερα, είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε το έδαφος για φύτευση εκ των προτέρων. Τα αγγούρια χρειάζονται έδαφος που περιέχει μεγάλη ποσότητα οργανικών και ανόργανων λιπασμάτων.

Η προετοιμασία της γης πρέπει να γίνει το απόγευμα την άνοιξη.

Για την ταχεία εμφάνιση των πρώτων βλαστών, το ανώτερο στρώμα αφαιρείται εντελώς από το έδαφος. Μετά από αυτό, ένα παχύ στρώμα κοπριάς προστίθεται στην περιοχή, το πάχος του οποίου πρέπει να είναι περίπου 25-35 εκ. Στη συνέχεια, ολόκληρος ο χώρος ποτίζεται με θερμαινόμενο νερό. Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί η κατάψυξη των βλαστικών σπόρων. Όταν όλα αυτά γίνουν, ο χώρος τροφοδοτείται με χούμο, άμμο, πριονίδι και μια μικρή ποσότητα υπερμαγγανικού καλίου. Το διάλυμα μαγγανίου χρησιμοποιείται για την απολύμανση της γης.

φτυάρι με χώμα

Φύτεμα

Συνιστάται να φυτέψετε σπόρους στο έδαφος στις αρχές Ιουλίου, όταν το έδαφος έχει ήδη ζεσταθεί καλά και η θερμοκρασία σταθεροποιείται τη νύχτα. Δεν αξίζει νωρίτερα να φυτέψετε σπόρους, καθώς οι πρώτοι βλαστοί που εμφανίζονται στην περιοχή θα υποφέρουν από παγετούς νύχτας.

σπόροι στα χέρια

Φυτεύουμε σπόρους σε προπαρασκευασμένες τρύπες. Πρέπει να απέχουν περίπου 25 cm. Η απόσταση μεταξύ των σειρών πρέπει να είναι τουλάχιστον 40 εκ. Οι οπές δεν είναι πολύ βαθιές - βάθος 3-5 εκ. Περίπου 5-7 σπόροι φυτεύονται σε κάθε τρύπα, η οποία στο μέλλον θα δώσει 2-4 φυτά. Πριν από τη φύτευση, όλες οι οπές πρέπει να ποτίζονται με ζεστό νερό εκ των προτέρων. Χάρη σε αυτό, κάθε φυτεμένος θάμνος εμφανίζεται πολύ πιο γρήγορα.

Θα είναι δυνατό να θαυμάσετε τους πρώτους φυτρωμένους σπόρους μέσα σε μια εβδομάδα μετά τη φύτευση. Μετά την εμφάνιση βλαστών, ο ιστότοπος θα πρέπει να ξεριζωθεί και να αραιωθεί λίγο. Τα κρεβάτια αραιώνονται έτσι ώστε τα φυτά να μην σκιάζουν το ένα το άλλο κατά την καλλιέργεια.

σπόροι φυτού

συμπέρασμα

Η καλλιέργεια αγγουριών ενδιαφέρει πολλούς κηπουρούς. Μερικοί από αυτούς αντιμετωπίζουν το γεγονός ότι οι φυτευμένοι σπόροι δεν αρχίζουν να βλασταίνουν. Για να μην προκύψει τέτοιο πρόβλημα στο μέλλον, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με το χρονοδιάγραμμα της βλάστησης των σπόρων αγγουριού και να μάθετε γιατί τα αγγούρια δεν βλασταίνουν καλά.

αγρόκτημα αγγουριού

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι