Πώς να ταΐσετε, να γονιμοποιήσετε και να ποτίσετε αγγούρια στο ανοιχτό χωράφι με λαϊκές θεραπείες

Σήμερα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να καλλιεργούν βιολογικά φρούτα και λαχανικά στα κρεβάτια τους. Ως εκ τούτου, συχνά σκέφτονται για το πώς τα αγγούρια τρέφονται στο ανοιχτό χωράφι με λαϊκές θεραπείες. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η διαδικασία δεν είναι δύσκολη, επομένως, θα μιλήσουμε για τις πιο δημοφιλείς, αποτελεσματικές και αξιόπιστες μεθόδους σίτισης αγγουριών τώρα με όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες.

Βασικές πτυχές

Για να γίνει σωστά η σίτιση αγγουριών με λαϊκές θεραπείες, πρώτα απ 'όλα, πρέπει να έχετε πληροφορίες σχετικά με το ποιες συνθήκες είναι κατάλληλες για τα αγγούρια και ποιες όχι.

Αυτή η κουλτούρα αγαπά:

 • χώμα που περιέχει χούμους σε μεγάλες ποσότητες, με ουδέτερη ή ελαφρώς όξινη αντίδραση.
 • θερμοκρασία εδάφους πάνω από 15 βαθμούς.
 • θερμοκρασία περιβάλλοντος από 20 έως 30 μοίρες.
 • όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία.
 • λίπανση με έγχυση παρασκευασμένη από φρέσκια κοπριά

Επηρεάζουν αρνητικά την ανάπτυξη και την ανάπτυξη του φυτού:

 • έδαφος που δεν είναι εμπλουτισμένο με οργανικά λιπάσματα, με υψηλό επίπεδο οξύτητας ·
 • χρήση για άρδευση νερού, η θερμοκρασία του οποίου δεν φτάνει τους 20 βαθμούς.
 • απότομες διακυμάνσεις στους δείκτες θερμοκρασίας.
 • μεταφορά από ένα μέρος σε άλλο ·
 • η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι κάτω από 16 μοίρες ή ο καιρός είναι πολύ ζεστός, όπου οι δείκτες θερμοκρασίας υπερβαίνουν τους 30 βαθμούς.
 • προσχέδιο.

Τα αγγούρια αγαπούν εδάφη πλούσια σε λιπάσματα. Η καλλιεργητική περίοδος κυμαίνεται από 90 έως 105 ημέρες, εάν η καλλιέργεια διαθέτει άνετες συνθήκες, μπορεί να αναμένεται υψηλή απόδοση.

Η ανάγκη για σίτιση είναι ότι τα αγγούρια πρέπει να παρέχουν θρεπτικά συστατικά στους μακρούς βλαστούς και τα φύλλα και το ριζικό τους σύστημα βρίσκεται στον καλλιεργήσιμο ορίζοντα, στον οποίο δεν υπάρχει αρκετό λίπασμα.

η ανάγκη για διατροφή

Λάβετε υπόψη ότι σε διαφορετικές περιόδους ανάπτυξης, τα αγγούρια χρειάζονται διαφορετικά θρεπτικά συστατικά:

 1. Στα αρχικά στάδια της φύτευσης, πρέπει να υπάρχει όσο το δυνατόν περισσότερο άζωτο στο έδαφος.
 2. Μετά τη φύτευση στο έδαφος κατά τη διάρκεια του σχηματισμού και της ανάπτυξης πλευρικών βλαστών - φωσφόρου και καλίου.
 3. Κατά την καρποφορία, το άζωτο και το κάλιο πρέπει να επικρατούν στο έδαφος.

Σημαντικό: για την καλύτερη καρποφορία των αγγουριών, το έδαφος πρέπει να εμπλουτιστεί με μικροστοιχεία, ειδικά το βαρύ - μαγνήσιο.

Σίτιση αγγουριών με λαϊκές συνταγές

Δεν είναι μυστικό ότι η τροφοδοσία αγγουριών με οργανικά λιπάσματα είναι καλύτερη από τη χρήση χημείας. Επιπλέον, τα αγγούρια θα είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι σίτισης αγγουριών με τη βοήθεια φυσικών ουσιών μεταξύ των ανθρώπων. Τώρα θα εξετάσουμε ορισμένες μεθόδους και εξαρτάται από εσάς να αποφασίσετε ποια είναι η καλύτερη.

σίτιση τέφρας

Λάβετε υπόψη ότι όταν εφαρμόζετε ακόμη και φυσικά λιπάσματα για τα αγγούρια, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και να αποφεύγετε την υπερβολική τροφοδοσία του φυτού.

Χρήση τέφρας

Η τέφρα ανήκει στην ομάδα μοναδικών λιπασμάτων, καθώς περιέχει μεγάλη ποσότητα καλίου, φωσφόρου και ιχνοστοιχείων. Το μόνο μειονέκτημα, για παράδειγμα, είναι ότι η τέφρα είναι χαμηλή σε άζωτο.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι χωρίς λιπάσματα με κάλιο, δεν πρέπει να αναμένεται καλή συγκομιδή, εάν το έδαφος έχει φώσφορο, τότε το ριζικό σύστημα του φυτού δεν θα είναι σε θέση να παρέχει θρεπτικά συστατικά και νερό στα φύλλα και τα φρούτα. Είναι σημαντικό ήδη κατά τη σπορά να φέρετε μισό ποτήρι τέφρας στην τρύπα, αναμειγνύοντας με το έδαφος και ρίχνοντας νερό.

Στο μέλλον, το φυτό μπορεί να γονιμοποιηθεί με τους ακόλουθους τρόπους:

 1. Ρίξτε κάτω από το θάμνο του φυτού (στη ρίζα) 2 κουταλιές της σούπας. μεγάλο. τέφρα και πασπαλίζουμε με νερό.
 2. Διαλύστε ένα ποτήρι σκόνη σε 1 λίτρο νερό και ποτίστε τα αγγούρια με το παρασκευασμένο διάλυμα με ρυθμό 2 λίτρων λιπάσματος για αγγούρια στο ανοιχτό χωράφι ανά στέλεχος του φυτού.

Με αυτήν τη μέθοδο, μπορείτε ταΐζουμε αγγούρια κάθε δυο εβδομάδες.

Λάβετε υπόψη ότι εάν τα φυτά πασπαλιστούν με στάχτη πριν το πότισμα, αυτό όχι μόνο θα τα ενισχύσει, αλλά θα τα προστατεύσει επίσης από ασθένειες και παράσιτα.

Κοπριά και λίπασμα

Όλες οι καλλιέργειες κολοκύθας λατρεύουν την κοπριά, αλλά απαγορεύεται αυστηρά η φρεσκάδα - η κόπρος πρέπει να είναι σε υγρή μορφή Το πράσινο λίπασμα, δηλαδή η έγχυση ζιζανίων και το λίπασμα, έχει θετική επίδραση στην ανάπτυξη και ανάπτυξη αγγουριών.

Οι θετικές ιδιότητες του λιπάσματος εξηγούνται από το γεγονός ότι ακόμη και όταν το μείγμα προστίθεται περισσότερο από το απαραίτητο, ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος νιτρικών αλάτων στα φρούτα.

Ένα καλό λίπασμα είναι το μουλεϊν και τα περιττώματα πουλιών, επειδή περιέχουν όλες τις απαραίτητες ουσίες για τη διατροφή. Για να προετοιμάσετε την έγχυση, πρέπει να αναμίξετε έναν κάδο κοπριάς ή περιττωμάτων με 4 κουβάδες νερού και να επιμείνετε για αρκετές ημέρες, ανακατεύοντας κατά καιρούς. Όσον αφορά τα ζιζάνια, εγχύονται τοποθετώντας τα σε βαρέλια και γεμίζοντάς τα με νερό.

σίτιση με κοπριά

Μετά από αυτό, το mullein αραιώνεται με νερό σε αναλογία 1:10, περιττώματα - 1:10, πράσινο λίπασμα - 1: 5. Συνιστάται η λίπανση με κοπριά ή άλλο τέτοιο λίπασμα δύο φορές κάθε επτά ημέρες, 2 λίτρα ανά φυτό.

Σημείωση! Εάν το φύλλωμα των φυτών αντιμετωπίζεται με στραγγιστή έγχυση, τότε γίνεται ανθεκτικό σε ωίδιο.

Καλά αποτελέσματα απόδοσης παρατηρούνται κατά τη λίπανση του εδάφους με χούμο.

Χρησιμοποιώντας ζύμη και μπύρα αρτοποιού

Με αυτό το προϊόν, η γονιμοποίηση μπορεί να πραγματοποιηθεί 2-3 φορές την εποχή. Για την προετοιμασία λιπάσματος χρειάζεστε:

 • ένα πακέτο ζύμης
 • 2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
 • 3 λίτρα νερού.

Όλα τα συστατικά αναμιγνύονται και αφήνονται σε ζεστό μέρος για τρεις ημέρες, κατά καιρούς το μείγμα πρέπει να αναδεύεται. Μετά από αυτό, η έγχυση αραιώνεται σε αναλογία 250 ml: 10 λίτρα νερού και τα φυτά τρέφονται. Ένα στέλεχος χρειάζεται 500 ml λιπάσματος. Εάν το διάλυμα διηθείται, τότε τα φύλλα του φυτού μπορούν επίσης να υποστούν επεξεργασία με αυτό.

λίπασμα ζύμης

Τα αγγούρια για μια καλή συγκομιδή μπορούν να τροφοδοτηθούν με μπύρα, αλλά πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο ζωντανά ή μη αλκοολούχα. Λάβετε υπόψη ότι επιτρέπεται η σίτιση δενδρυλλίων άνω των 100 ml ανά φυτό με ζωντανή μπύρα.

Φλούδα κρεμμυδιού ως λίπασμα

Μια έγχυση που γίνεται από συνηθισμένους φλοιούς κρεμμυδιού δεν είναι μόνο ένα λίπασμα, αλλά και ένα εξαιρετικό ανοσοδιεγερτικό και προστασία του φυτού από παράσιτα και ασθένειες.

Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιούνται επίσης αφέψημα, με τα οποία συνιστάται να ποτίζετε ή να ψεκάζετε τα φυτά.Για να προετοιμάσετε το ζωμό, ρίξτε μια χούφτα φλοιού κρεμμυδιού με 1,5 λίτρα βραστό νερό και βράστε για 7 λεπτά, στη συνέχεια αφήστε το μέχρι να κρυώσει και προσθέστε 3,5 λίτρα νερό στο ζωμό.

Φυτικά εγχύσεις και αφέψημα

Τα απλούστερα και πιο προσιτά λιπάσματα για τα αγγούρια είναι φυτικά αφέψημα. Μπορείτε να ποτίσετε τα κρεβάτια με έγχυση βοτάνων. Χρησιμοποιείται ποικιλία φυτών για την προετοιμασία του λιπάσματος.

Οι καλύτερες επιλογές είναι:

 • μητέρα και γιος
 • λοβόδα;
 • κολλιτσίδα;
 • βότανο αγαύης.

Για να προετοιμάσετε τη φυτική έγχυση, είναι απαραίτητο να γεμίσετε το βαρέλι 2/3 με φυτικές πρώτες ύλες και να το γεμίσετε με νερό. Το δοχείο αφήνεται σε ζεστό μέρος και επιμένει για 10 ημέρες. Πριν από τη χρήση, 1 λίτρο έγχυσης βοτάνων διαλύεται σε 10 λίτρα νερού. Μετά από αυτό, ποτίστε το φυτό στη ρίζα για να μεγαλώσετε περισσότερες καλλιέργειες.

Χρησιμοποιώντας κελύφη αυγών

Δεν έχουν όλοι πληροφορίες ότι η χρήση αυγών είναι δυνατή όχι μόνο στο μαγείρεμα, αλλά και στη γεωργία. Τα κελύφη των αυγών μπορούν να αυξήσουν τη γονιμότητα του εδάφους, επειδή μειώνει σημαντικά το επίπεδο οξύτητας. Παράλληλα με αυτό, το κέλυφος μπορεί να λειτουργήσει ως παράγοντας χαλάρωσης του εδάφους.

λίπασμα κελύφους

Για να χρησιμοποιήσετε τα κελύφη αυγών για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, πρέπει να γνωρίζετε πώς να προετοιμάσετε σωστά τη σύνθεση. Έτσι, πρώτα απ 'όλα, το κέλυφος πρέπει να πλυθεί και να τεμαχιστεί με μύλο καφέ ή μύλο κρέατος.

Σπουδαίος! Μην προσπαθήσετε να αλέσετε τα κελύφη των αυγών με τα χέρια σας, γιατί αυτό δεν είναι εύκολο έργο, επιπλέον, μπορείτε επίσης να τραυματίσετε το δέρμα. Εάν τα κομμάτια του κελύφους των αυγών είναι μεγάλα, τότε η αποτελεσματικότητά του ως λίπασμα μειώνεται σημαντικά.

Για να χρησιμοποιήσετε τα κελύφη αυγών ως λίπασμα για τα αγγούρια, πρέπει να κονιοποιήσετε τα κελύφη των 5 αυγών και να ρίξετε ένα λίτρο βραστό νερό. Το προκύπτον μείγμα αφήνεται να εγχυθεί για 5 ημέρες, αναδεύοντας κατά καιρούς. Μετά από αυτό, η έγχυση κελύφους αυγών αραιώνεται με νερό και τα φυτά ποτίζονται.

Λιπάσματα κατασκευασμένα από απορρίμματα τροφίμων

Ένα κοκτέιλ από φυτικά απόβλητα έλαβε εξαιρετικές κριτικές:

 • φλούδα κρεμμυδιού
 • δέρματα μπανάνας
 • φλούδα πορτοκαλιού;
 • καρότα.

Το παρασκευασμένο μίγμα συστατικών χύνεται με ζεστό νερό και εγχύεται για αρκετές ημέρες. Πριν από τη χρήση 250 ml της προκύπτουσας έγχυσης, η σύνθεση αραιώνεται με 5 λίτρα νερού. Αυτή η τροφή αγγουριού όχι μόνο τρέφει τα φυτά, αλλά και τα προστατεύει από ασθένειες.

λίπασμα σε βαρέλι

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φλούδες πατάτας ως λίπασμα.

Η ακόλουθη θεραπεία έχει ήδη επιλυθεί: πέρασε το μυκήλιο των μανιταριών ως λίπασμα για αγγούρια στο ανοιχτό χωράφι. Έχοντας συλλέξει το μυκήλιο, χύνεται 1: 1 με βραστό νερό και αφήνεται για 24 ώρες και στη συνέχεια διηθείται. Πριν το πότισμα των φυτών, η έγχυση πρέπει να αραιωθεί με νερό σε αναλογία 1:10.

Φλούδα μπανάνας ως λίπασμα

Η αποξηραμένη φλούδα μπανάνας χρησιμοποιείται για την κάλυψη των φυτεύσεων. Η έγχυση φλούδας μπανάνας ως λίπασμα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για το πότισμα νεαρών βλαστών.

Για να φτιάξετε ένα λίπασμα φλούδας μπανάνας, συνιστάται:

 1. Ρίξτε 3 φρέσκα δέρματα μπανάνας με 3 λίτρα νερό και αφήστε για τρεις ημέρες. Μετά από αυτό, αραιώστε εξίσου με νερό και ποτίστε το φυτό στη ρίζα.
 2. Ρίξτε τα αποξηραμένα δέρματα 4 μπανανών με ένα λίτρο νερό, επιμείνετε και ποτίστε τα φυτά.

Λάβετε υπόψη ότι πριν από την προετοιμασία του λιπάσματος φλούδας μπανάνας, πρέπει να το πλύνετε κάτω από τρεχούμενο νερό.

Βιοδιεγερτικό φυσικής ανάπτυξης

Για τα φυτά, συμπεριλαμβανομένων των αγγουριών, να αναπτυχθούν γρήγορα, μπορείτε να τα γονιμοποιήσετε με χυμό αλόης. Για να προετοιμάσετε το προϊόν, πρέπει να πάρετε πολλά φύλλα του φυτού, να τα πλύνετε και να τα τοποθετήσετε σε μια κατσαρόλα. Μετά από αυτό, τα φύλλα αλόης συνθλίβονται για να επιτευχθεί ομοιόμορφη συνοχή. 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο. η αλόη gruel τοποθετείται σε 250 ml νερού και τοποθετείται σε ένα σκοτεινό, δροσερό μέρος για μια εβδομάδα, προσθέτοντας νερό από καιρό σε καιρό για να ληφθούν 5 λίτρα υγρού.

Πριν από τη χρήση, η έγχυση αλόης πρέπει να βράσει και να κρυώσει.

Παρακαλώ σημειώστε: οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε τόσο παλιά όσο και μικρά φύλλα αλόης.

Χρήση ακετυλοσαλικυλικού οξέος

Το ακετυλοσαλικυλικό οξύ (ασπιρίνη) χρησιμοποιείται ευρέως όχι μόνο στην ιατρική, αλλά και στην καθημερινή ζωή. Η ασπιρίνη μπορεί να θεραπεύσει το μύκητα και το έδαφος με χαμηλό οξύ. Η ασπιρίνη έχει θετική επίδραση στην ανάπτυξη και ανάπτυξη των φυτών.

ψεκασμός αγγουριών

Μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι αυτή είναι η απάντηση στο ερώτημα πώς να ταΐζουμε τα αγγούρια για ανάπτυξη. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τοποθετήσετε την ασπιρίνη (1 δισκίο) σε ένα λίτρο νερού και να ποτίσετε τα φυτά. Μπορείτε να θάβετε την ασπιρίνη απευθείας στο χώμα - 1 καρτέλα. κάθε δέκα εκατοστά.

Λίπανση φυτών που βρίσκονται σε συνθήκες θερμοκηπίου

Στα θερμοκήπια, τα αγγούρια πρέπει να τρέφονται πολύ πιο συχνά σε σύγκριση με εκείνα τα φυτά που μεγαλώνουν σε εξωτερικούς χώρους. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι είναι δυνατόν να ληφθούν 15 φορές περισσότερα zelents από κλειστό έδαφος, επομένως θα πρέπει να εφαρμοστούν πολύ περισσότερα λιπάσματα.

Εδώ είναι η απάντηση στο ερώτημα πώς να γονιμοποιήσουμε τα αγγούρια. Παρουσιάζονται σχεδόν όλες οι δημοφιλέστερες λαϊκές θεραπείες για τη σίτιση αγγουριών. Να είστε πιο προσεκτικοί στα λαχανικά και μπορείτε να δηλώσετε με υπερηφάνεια: "Τρέφω τα αγγούρια και με ευχαριστούν για μια καλή συγκομιδή."

Κριτικές
 1. Ναταλία
  10.10.2017 06:20

  Από χρόνο σε χρόνο πειραματίζομαι με διαφορετικά διεγερτικά ανάπτυξης, ακόμη και διατηρώ ένα ημερολόγιο. Φέτος δοκίμασα μια θεραπεία με τη συμβουλή ενός γείτονα, BioGrow, ενός βιοενεργού ανάπτυξης φυτών. Πραγματοποίησε ένα πείραμα σε δύο κρεβάτια. Από τη μία χρησιμοποίησα απόβλητα τροφίμων, όπως περιγράφεται στο άρθρο, από την άλλη, ένα βιοενεργό. Το τελευταίο κέρδισε. Το αγόρασα αυτό το κατάστημα.

  Απαντώ
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι