Τύποι παρασίτων αγγουριών, έλεγχος και θεραπεία

Κάθε καλλιεργητής λαχανικών που καλλιεργεί αγγούρια θέλει να συλλέξει τη μέγιστη ποσότητα συγκομιδής. Πολύ συχνά, τα παράσιτα των αγγουριών σε ένα θερμοκήπιο ή σε έναν κήπο λαχανικών παρεμβαίνουν σε αυτό. Επομένως, πριν από την καλλιέργεια, είναι απαραίτητο να μελετήσουμε εκ των προτέρων τα παράσιτα αγγουριών στο θερμοκήπιο και τη θεραπεία τους.

Αράχνη αράχνης

Αυτό το έντομο εμφανίζεται πιο συχνά σε δενδρύλλια που καλλιεργούνται σε συνθήκες θερμοκηπίου και θερμοκήπια. Ωστόσο, μερικές φορές, τα ακάρεα αράχνης παρατηρούνται σε θάμνους αγγουριού στο ανοιχτό χωράφι.

Όταν εμφανιστεί αυτό το παράσιτο, ένας ιστός αράχνης αρχίζει να εμφανίζεται στην επιφάνεια των φύλλων των αγγουριών. Για να βεβαιωθείτε ότι τα ακάρεα της αράχνης επιτέθηκαν στα φυτά, συνιστάται να εξετάσετε προσεκτικά το κάτω μέρος των φύλλων, καθώς τα έντομα συχνά κρύβονται εκεί.

Τέτοια τσιμπούρια πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα, καθώς το θηλυκό τους μπορεί να γεννήσει περίπου διακόσια αυγά σε μια εποχή. Κυριολεκτικά λίγες εβδομάδες μετά την εμφάνιση, τα παράσιτα των σποροφύτων αγγουριού απορροφούν όλο το χυμό από τα φύλλα, γεγονός που οδηγεί στον αργό θάνατο των αγγουριών.

άκαρι αράχνης

Πώς να προστατέψετε τα αγγούρια από τα ακάρεα

Είναι απαραίτητο να καταπολεμηθούν τα παράσιτα αμέσως μετά την εμφάνισή τους για να σωθούν τα φυτά από το θάνατο. Τα φυτά θερμοκηπίου προστατεύουν από αυτό το έντομο με δύο κύριες μεθόδους:

 • Τακτικό πότισμα. Τα ακάρεα δεν αρέσουν σε πολύ υγρό έδαφος και ως εκ τούτου δεν αναπαράγονται σε συνθήκες υψηλής υγρασίας.
 • Φύτευση φυτών. Συνιστάται να φυτεύετε καρότα, μαϊντανό ή άνηθο κοντά στα αγγούρια. Προσελκύουν πασχαλίτσες, οι οποίες τρέφονται με ακάρεα αράχνης.

προστατεύστε τα αγγούρια

Τα τσιμπούρια δεν καλύπτονται με προστατευτικό κάλυμμα και ως εκ τούτου συνιστάται η επεξεργασία φυτωρίων αγγουριού με ειδικές καυστικές ενώσεις που θα καθαρίσουν τα φυτά αγγουριού από αυτά. Συνιστάται η δημιουργία μέσων επεξεργασίας από συστατικά που είναι αβλαβή για τους ανθρώπους. Μπορείτε να ψεκάσετε φυτά με τις ακόλουθες λύσεις:

 προστατευτικό κάλυμμα

 • Ένα υγρό από σαπούνι και πιπέρι. Για την παρασκευή του φαρμάκου, προστίθεται η ίδια ποσότητα σαπουνιού και πιπεριού σε 10 λίτρα νερού. Στη συνέχεια προστίθενται 40 γραμμάρια τέφρας και ψιλοκομμένα κρεμμύδια στο μείγμα. Πριν το πότισμα των φυτών, στραγγίστε το προκύπτον υγρό μέσω του τυροκομείου.
 • Θεραπεία καψικού. Σε 5-7 λίτρα νερό, προσθέστε 80 γραμμάρια αλεσμένο ζεστό πιπέρι. Το μείγμα πρέπει να εγχυθεί για τουλάχιστον μία ημέρα, μετά την οποία θα είναι απαραίτητο να ποτίζετε τους θάμνους αγγουριού δύο φορές την εβδομάδα.

υγρό σαπουνιού

Ορισμένοι κηπουροί δεν χρησιμοποιούν λαϊκές θεραπείες και αντ 'αυτού χρησιμοποιούν χημικά. Συνιστάται η χρήση τέτοιων κονδυλίων μόνο τις πρώτες 2-3 εβδομάδες μετά τη φύτευση στο έδαφος, πριν από την έναρξη του σχηματισμού φρούτων.

Σαλιγκάρια και γυμνοσάλιαγκες

Οι γυμνοσάλιαγκες και τα σαλιγκάρια είναι αρκετά κοινά στους κήπους των κατοίκων του καλοκαιριού. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να μην παρατηρηθούν στα αγγούρια, καθώς αυτά τα παράσιτα προτιμούν να σέρνονται τη νύχτα ή σε συννεφιά. Εάν ένα γυμνοσάλιαγκα ή ένα σαλιγκάρι εμφανίζεται σε ένα φυτό, τότε τρώει φύλλα αγγουριού και ακόμη και τα φρούτα τους. Αρχικά ξεκινούν με τα κάτω φύλλα, αλλά τελικά προχωρούν στα υπόλοιπα. Εάν δεν προστατεύσετε εγκαίρως τα φυτά από γυμνοσάλιαγκες και σαλιγκάρια, θα καταστρέψουν εντελώς τους θάμνους αγγουριού.

σαλιγκάρια και γυμνοσάλιαγκες

Πώς να προστατέψετε τα αγγούρια από σαλιγκάρια

Ορισμένοι καλλιεργητές λαχανικών δεν ξέρουν τι να κάνουν για να απαλλαγούν από τέτοια παράσιτα. Υπάρχουν αρκετοί αρκετά αποτελεσματικοί τρόποι για την προστασία των φυτωρίων σε ένα θερμοκήπιο και σε εξωτερικούς χώρους:

προστατεύστε τα αγγούρια

 • Χαλκοταινίες. Για να αποτρέψετε τα σαλιγκάρια να τρώνε τα φύλλα των σποροφύτων αγγουριού, είναι απαραίτητο να απλώσετε χαλκού κορδέλες κοντά στα φυτά. Κατά την επαφή με τέτοιο υλικό, τα μαλάκια λαμβάνουν ένα μικρό ηλεκτρικό φορτίο, από το οποίο μπορούν να πεθάνουν.
 • Chemicals Thunderstorm ή Meta. Εάν η χρήση χαλκού ταινιών δεν βοήθησε, τότε θα πρέπει να ψεκάσετε τα αγγούρια με ειδικά χημικά. Ο έλεγχος των παρασίτων των αγγουριών πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά. Δεν συνιστάται η χρήση πολύ συμπυκνωμένων μιγμάτων και επομένως, πριν από τη χρήση, τα χημικά πρέπει να αραιώνονται με νερό. Οι κατασκευαστές ισχυρίζονται ότι η χρήση αυτών των φαρμάκων είναι απολύτως ακίνδυνη για τους ανθρώπους.

Καταιγίδα ή Μέτα

Θυσανόπτερα

Πολύ συχνά, τα φύλλα στα αγγούρια τρώγονται από καπνό thrips. Αυτά τα λευκά έντομα αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται στο έδαφος και τελικά μετακινούνται σε φυτά αγγουριού. Τα αγγούρια με thrips στα φύλλα δεν θα μπορούν να ζήσουν πολύ. Αυτό το παράσιτο ροκανίζει τα φύλλα και τρέφεται με το χυμό των αγγουριών, το οποίο με την πάροδο του χρόνου οδηγεί σε σοβαρές παραμορφώσεις των φρούτων και των στελεχών. Επίσης, κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας, μπορεί να εμφανιστούν μεγάλα σημεία φωτός στα φύλλα.

καπνού

Πώς να αντιμετωπίσετε τα thrips

Τα thrips είναι πολύ ανθεκτικά έντομα και ως εκ τούτου η καταπολέμηση τους μπορεί να διαρκέσει πολύ. Η τεχνολογία ελέγχου παρασίτων αγγουριών μπορεί να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα μέσα:

πολεμήστε τις θρίπες

 • Κολλητική ταινία. Μπορείτε να προστατεύσετε τα αγγούρια από τα παράσιτα στο θερμοκήπιο με ταινία αγωγού. Οι ενήλικες συχνά πετούν και επομένως υπάρχει πιθανότητα να πέσουν σε μια τέτοια παγίδα.
 • Πότισμα. Το τακτικό πότισμα λειτουργεί καλά ενάντια στα θρίπες. Τέτοια παράσιτα από σπορόφυτα αγγουριού δεν τους αρέσει η υψηλή υγρασία και, ως εκ τούτου, συνιστάται να ποτίζετε περιοδικά τα φύλλα των φυτών με ένα σωλήνα.
 • Φιτόβερ. Όταν οι παραπάνω μέθοδοι πάλης δεν βοηθούν, οι θάμνοι αγγουριού αντιμετωπίζονται με Fitoverm. Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο μόνο το βράδυ σε θερμοκρασίες άνω των 20 βαθμών.

τις παραπάνω μεθόδους

Σκουλήκια

Ένα άλλο κοινό πρόβλημα κατά την καλλιέργεια αγγουριών είναι τα σκουλήκια. Επηρεάζουν την απόδοση του ριζικού συστήματος, καθώς μπορούν να αρχίσουν να ροκανίζουν τη ρίζα του αγγουριού. Εάν δεν απαλλαγείτε από τα σκουλήκια στις ρίζες εγκαίρως, το φυτό θα πεθάνει.

ένα κοινό πρόβλημα

Πώς να προστατεύσετε τα αγγούρια από τα σκουλήκια

Για την προστασία των ριζών από τα σκουλήκια, χρησιμοποιούνται αρκετά από τα πιο αποτελεσματικά μέσα για την καταπολέμησή τους:

προστασία ρίζας

 • Βούτισμα σπόρων Baosia. Με αλεύρι φτιαγμένο από σπόρους αυτού του μαλαισιανού φυτού, μπορείτε γρήγορα να απαλλαγείτε από παράσιτα στο έδαφος. Αυτοί οι σπόροι περιέχουν μια ουσία που ονομάζεται maurin. Κατά τη σίτιση, αυτό επηρεάζει τα σκουλήκια μετά την είσοδο στο σώμα τους. Τροφοδοτώντας τα φυτά με αλεύρι, δεν πρέπει να καταναλώνονται περισσότερα από 200 γραμμάρια αλεύρου ανά τετραγωνικό μέτρο γης.
 • Θειικός χαλκός. Για να προστατεύσετε τα αγγούρια από σκουλήκια, ψεκάστε την περιοχή με θειικό χαλκό. Δεν συνιστάται να το χρησιμοποιείτε στεγνό, επομένως πρέπει να αναμιγνύεται με νερό.
 • Ντρέρις.Ένα πολύ αποτελεσματικό προϊόν που χρησιμοποιείται συχνά για τον έλεγχο των παρασίτων. Πριν τη χρησιμοποιήσετε, πρέπει να προετοιμάσετε μια λύση εργασίας. Για να γίνει αυτό, 20 γραμμάρια του προϊόντος αναμιγνύονται με 5 λίτρα νερού και εγχέονται για περίπου 40 λεπτά. Είναι απαραίτητο να θεραπεύσετε την περιοχή με Derris δύο φορές το μήνα.

βούτυρο baosiya

Whitefly

Πολλοί κηπουροί παραπονούνται ότι τα καλλιεργημένα αγγούρια πάσχουν από λευκή μύγα. Αυτό το μικρό έντομο μοιάζει πολύ με τις πεταλούδες. Οι κάμπιες των λευκών και των ενηλίκων είναι μάλλον μικρές - μήκους 2-3 mm, και ως εκ τούτου είναι μάλλον δύσκολο να τις παρατηρήσετε σε θάμνους αγγουριού.

Για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους, οι λευκές μύγες είναι απασχολημένες με την κατανάλωση φύλλων, τα οποία τελικά αρχίζουν να στεγνώνουν.

Το κύριο σημάδι της παρουσίας παρασίτων στα φυτά είναι μια αδύναμη άνθιση που βρίσκεται στο κάτω μισό των φύλλων. Στις πληγείσες περιοχές των φύλλων, ένας μύκητας αρχίζει να αναπτύσσεται, λόγω του οποίου τα φυτά μπορούν να μολυνθούν με τη μία ή την άλλη ασθένεια. Μετά από μερικές ημέρες, τα σημάδια εμφανίζονται από πάνω. Ένας τεράστιος αριθμός μικρών οπών εμφανίζεται στην άνω πλάκα φύλλων.

καλλιεργημένα αγγούρια

Το έντομο βρίσκεται συχνά σε θερμοκήπια, καθώς αναπαράγεται μόνο σε θερμές συνθήκες με υψηλή υγρασία. Στο ανοιχτό πεδίο, η λευκή μύγα βρίσκεται επίσης, αλλά πολύ λιγότερο συχνά.

συναντά συχνά

Πώς να επεξεργαστείτε τα αγγούρια για να αφαιρέσετε το whitefly

Είναι πολύ δύσκολο να σωθούν οι θάμνοι αγγουριού από αυτό το έντομο. Εάν επιτέθηκε σε μερικούς θάμνους, τότε είναι πιο εύκολο να απαλλαγούμε από τα μολυσμένα φυτά, ώστε το έντομο να μην έχει χρόνο να εξαπλωθεί σε γειτονικά φυτά. Ωστόσο, αυτή η επιλογή δεν είναι κατάλληλη για μεγαλύτερη διανομή. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

σώσε τους θάμνους

 • Κολλώδεις ταινίες. Οι μαγνητοταινίες είναι ιδανικές για αυτό. Κρεμαστά σε όλο το θερμοκήπιο σε κάθε σειρά αγγουριών.
 • Φύτευση φυτών. Για παράδειγμα, ορισμένοι κηπουροί φυτεύουν μανιτάρια bover κοντά σε αγγούρια για να τα προστατεύσουν από τη λευκή μύγα.
 • Με ψεκασμό. Μπορείτε να ψεκάζετε τακτικά τους θάμνους αγγουριού με ένα σωλήνα. Σε αυτήν την περίπτωση, η πίεση πρέπει να είναι αρκετά ισχυρή για να πλένει όλα τα έντομα από τα φύλλα.

ψεκασμοί

Νηματώδης χοληδόχος

Το νηματώδες χοληδόχος είναι το πιο επικίνδυνο παράσιτο που μπορεί να συναντηθεί κατά την καλλιέργεια αγγουριών. Πολλοί ενδιαφέρονται για τη ζημιά που προκαλεί αυτό το παράσιτο στο φυτό. Το Nematoda ριζώνει γρήγορα ριζικό σύστημα αγγουριών και παραβιάζει την ακεραιότητά του. Επίσης, η ικανότητα απορρόφησης των ριζών μπορεί να επιδεινωθεί 2-3 φορές. Με τον καιρό, οι θάμνοι αγγουριού σταματούν να αναπτύσσονται και σταδιακά πεθαίνουν.

νηματώδης rootworm

Μέθοδοι ελέγχου παρασίτων

Πολλοί ειδικοί συμβουλεύουν, όταν εμφανίζεται ένας νηματώδης, να ξεφορτωθούν αμέσως τα μολυσμένα αγγούρια, έως ότου το παράσιτο αρχίσει να εξαπλώνεται σε άλλες καλλιέργειες της περιοχής. Ωστόσο, δεν θέλουν όλοι να χάσουν τη συγκομιδή των αγγουριών και ως εκ τούτου προσπαθούν να θεραπεύσουν τους θάμνους. Σε αυτήν την περίπτωση, καταπολεμούμε τον νηματώδη χρησιμοποιώντας τις ακόλουθες μεθόδους:

μολυσμένα αγγούρια

 • Θερμική επεξεργασία. Θερμικά επεξεργασμένοι θάμνοι μπορούν να σωθούν από νηματώδεις. Συνιστάται η εκτέλεση αυτής της διαδικασίας κατά τη μεταφύτευση δενδρυλλίων ή όταν οι θάμνοι αγγουριού βρίσκονται σε ηρεμία. Για να γίνει αυτό, οι ρίζες των δενδρυλλίων πρέπει να εμποτιστούν σε ζεστό νερό για 20-40 λεπτά. Μετά τη διαδικασία, τα αγγούρια πρέπει να τοποθετηθούν αμέσως σε δοχείο με κρύο νερό, ώστε να κρυώσει γρήγορα.
 • Χημικά. Χημικές ουσίες χρησιμοποιούνται εάν η θερμική επεξεργασία δεν έχει θεραπεύσει τα φυτά. Πολλοί δεν γνωρίζουν ποιες χημικές ουσίες είναι καλύτερες για θεραπεία. Για αυτό, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το Aktofit ή το Fitoverm, που παράγεται σε μορφή σκόνης. Κατά τη χρήση, αυτά τα προϊόντα διασκορπίζονται στο έδαφος και αναμιγνύονται με το έδαφος. Μερικοί άνθρωποι τα αραιώνουν με νερό και ψεκάζουν το προκύπτον υγρό στο φυτό. Τα χημικά πρέπει να χρησιμοποιούνται πολύ προσεκτικά σε θερμοκήπια. Μετά την εφαρμογή τους, συνιστάται να αερίζετε το δωμάτιο για αρκετές ώρες.

θερμικά

συμπέρασμα

Σχεδόν όλοι όσοι τα μεγαλώνουν αντιμετωπίζουν παράσιτα αγγουριών. Για να τα απαλλαγείτε, πρέπει να καταλάβετε ποιος τρώει το φυτό και πώς να σώσετε τους θάμνους αγγουριού από τα παράσιτα.

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι