Γιατί τα φύλλα αγγουριού κυρτώνουν προς τα μέσα και τι να κάνουν

Το κατσάρωμα των φύλλων στα αγγούρια μπορεί να προκληθεί τόσο από την έλλειψη θρεπτικών συστατικών στο έδαφος όσο και από διάφορους ιούς και βακτήρια. Για να βοηθήσετε το φυτό και να μην χάσετε τη συγκομιδή, πρέπει να γνωρίζετε την αιτία του προβλήματος και υπάρχουν πολλά από αυτά.

Γιατί τα αγγούρια κυρτώνουν τα φύλλα

Μερικές φορές μπορείτε να δείτε ότι τα φύλλα των αγγουριών στον κήπο ρυτίδες, γίνονται κίτρινα, στεγνά και πέφτουν. Πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία, πρέπει να καταλάβετε το πρόβλημα, να εξετάσετε τους αρρώστους θάμνους, ίσως να βρεθούν και άλλα σημεία Εάν είναι εύστοχη και εσφαλμένη η εύρεση της αιτίας, μπορείτε να χάσετε τελείως την περικοπή.

Συχνές αιτίες είναι:

έλλειψη θρεπτικών συστατικών στο έδαφος (άζωτο, θείο, μαγνήσιο, ασβέστιο).

 • ακατάλληλη σίτιση (ανεπαρκής ή υπερβολική εισαγωγή ορισμένων συστατικών) ·
 • παραβίαση του καθεστώτος άρδευσης ·
 • επίθεση παρασίτων εντόμων
 • μυκητιακές, ιογενείς ή βακτηριακές λοιμώξεις.
 • ηλιακό έγκαυμα.

Εάν εντοπίσετε ένα πρόβλημα εγκαίρως, μπορείτε να σταματήσετε την εξάπλωσή του και να αναζωογονήσετε τους πάσχοντες θάμνους.

Πάνω

Εάν τα φύλλα των αγγουριών κυρτώσουν προς τα πάνω, τότε ο λόγος είναι συχνά η έλλειψη θρεπτικών ουσιών, ιδίως καλίου, ασβεστίου και ψευδαργύρου.

φύλλα αγγουριού

Τα φύλλα κάμπτονται προς τα έξω λόγω πολλών ασθενειών. Τις περισσότερες φορές οφείλεται σε ωίδιο. Επιπλέον, μια λευκή άνθιση μπορεί να βρεθεί στην επιφάνεια των φύλλων.

Προς τα μέσα

Τα φύλλα αγγουριού μπορούν να κυρτωθούν προς τα μέσα λόγω έλλειψης, για παράδειγμα, ασβεστίου, αζώτου, μαγνησίου, θείου. Οι ελλείψεις σε αυτά τα θρεπτικά συστατικά μπορεί να προκύψουν από ακατάλληλη προετοιμασία της γης πριν από τη φύτευση ή ανεπαρκή γονιμοποίηση κατά την ανάπτυξη της φυτικής καλλιέργειας.

Εάν δεν υπάρχει αρκετή υγρασία στον αέρα και στο έδαφος, επιταχύνεται η εξάτμιση από την επιφάνεια των φύλλων αγγουριού. Για να διατηρήσει την υγρασία, το φυτό συρρικνώνεται το εμβαδόν των φύλλων και συρρικνώνεται. Συχνά αυτή η κατάσταση των φύλλων μπορεί να παρατηρηθεί τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

φύλλα αγγουριού

Το φύλλο των αγγουριών κυρτώνεται προς τα κάτω ως αποτέλεσμα της υπερβολικής υγρασίας και της υψηλής υγρασίας στον αέρα.

Τα φύλλα μπορούν να κυρτωθούν προς τα μέσα λόγω ασθενειών και επιθέσεων παρασίτων. Σε άρρωστους θάμνους, το χρώμα των φύλλων αλλάζει, εμφανίζονται μαύρες ή φωτεινές κουκίδες, ρίγες. Το φυτό γίνεται κίτρινο και στεγνώνει.Ο λόγος μπορεί να είναι το λάθος σχέδιο φύτευσης (πολύ πυκνά φυτευμένο), η μη συμμόρφωση με την εναλλαγή των καλλιεργειών, η πολύ χαμηλή ή υψηλή θερμοκρασία του αέρα, η ακατάλληλη φροντίδα (για παράδειγμα, πρόωρη αποχέτευση και χαλάρωση του εδάφους).

Ξηρός

Μερικές φορές οι καλλιεργητές μπορούν να αντιμετωπίσουν πρόβλημα όταν στεγνώσουν τα φυτά αγγουριού.

Το πρόβλημα συχνά επιλύεται εύκολα αν το παρατηρήσετε στα πρώτα στάδια:

 • Ακατάλληλο πότισμα, υπερβολική υγρασία, αλλά συνήθως την έλλειψη.
 • Ανεπαρκής φωτισμός.
 • Κρύος αέρας, λόγω του οποίου η θερμοκρασία του εδάφους πέφτει κάτω από 17 βαθμούς, και το φυτό δεν απορροφά καλά τα θρεπτικά συστατικά.
 • Ανεπάρκεια μικροθρεπτικών συστατικών, ιδίως άζωτο και κάλιο.
 • Ο λόγος για την ξήρανση και το κατσάρωμα των φύλλων των δενδρυλλίων μπορεί να είναι πολύ πυκνή φύτευση ή ένα μικρό δοχείο.

ξηρά φύλλα

Οι ίδιοι λόγοι μπορούν να οδηγήσουν σε αλλαγή στην εμφάνιση των φύλλων αγγουριού όταν καλλιεργούνται σε εξωτερικούς χώρους.

Οι ασθένειες και τα παράσιτα μπορούν να οδηγήσουν σε κιτρίνισμα. Τις περισσότερες φορές, τα κρεβάτια αγγουριού πάσχουν από φουσάριο, ωίδιο, λευκή μύγα και αφίδες. Οι άκρες γίνονται κίτρινες λόγω έλλειψης θρεπτικών ουσιών στο έδαφος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα φύλλα αγγουριού γίνονται κίτρινα και στεγνά ως αποτέλεσμα της φυσικής διαδικασίας γήρανσης. Κατά κανόνα, αυτό ισχύει για μεγάλα φύλλα που εδώ και καιρό αναπτύσσονται στο στέλεχος.

Μαζεύω

Ένα συρρικνωμένο, κιτρινισμένο φύλλο πρέπει να προειδοποιεί τους καλλιεργητές λαχανικών.

Είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί ο λόγος εγκαίρως για να ξεκινήσει ο σωστός αγώνας:

 • Ο κύριος λόγος για τον οποίο η πράσινη μάζα αγγουριών μαραίνεται στο θερμοκήπιο είναι το ακατάλληλο πότισμα. Σταδιακά, η πλάκα φύλλων αρχίζει να κιτρινίζει, να στεγνώνει και να πέφτει. Πότισμα αγγουριών χρειάζεστε 4 φορές την εβδομάδα, στην αρχή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ασθενές διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου, "Fitosporin", "Trichodermin".
 • Τα ζαρωμένα φύλλα μπορεί να υποδηλώνουν έλλειψη αζώτου και άλλων ιχνοστοιχείων στο έδαφος. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι χρήσιμο να προσθέσετε μια έγχυση κοπριάς κοτόπουλου ή ουρίας.
 • Τα φύλλα αγγουριού μπορούν να συρρικνωθούν από το άμεσο ηλιακό φως. Πρέπει να εγκατασταθεί μια δομή επικάλυψης που θα προστατεύει από τις επιπτώσεις του καυτό ήλιου.
 • Εάν η καλλιέργεια λαχανικών έχει μολυνθεί από μολύνσεις ή προσβληθεί από παράσιτα, τότε τα φύλλα ρυτίδες, στεγνώσουν, γίνονται κίτρινα.

φύλλα αγγουριού

Κάθε δυσμενής παράγοντας μπορεί να προκαλέσει μείωση της απόδοσης και της γεύσης του φρούτου, επομένως, πρέπει να εξαλειφθεί εγκαίρως.

Προβλήματα με επιβίβαση και αναχώρηση

Ο λόγος για τον οποίο τα φύλλα των σποροφύτων αγγουριού μπούκλες, μαραμένα και ξηρά μπορεί να είναι μη συμμόρφωση με τους κανόνες φύτευσης:

 • Πρέπει να φυτέψετε αγγούρια μόνο όταν το χώμα θερμαίνεται έως +12 βαθμούς και δεν υπάρχει απειλή παγετού.
 • Αρχίζουν να φυτεύουν στο θερμοκήπιο στα μέσα Απριλίου, σε ανοιχτό έδαφος στις αρχές Ιουνίου.
 • Τα φυτά που πρόκειται να μεταμοσχευθούν πρέπει να είναι 25 ημερών.
 • Είναι καλύτερα να δέσετε τις βλεφαρίδες αγγουριού σε ένα στήριγμα, ώστε να μην σκιάζουν όλα τα μέρη του φυτού και να επιτρέπεται η ελεύθερη κυκλοφορία φωτός και αέρα.

φύτευση σπόρων

Σε περίπτωση ακατάλληλης φροντίδας, τα μαστίγια αρχίζουν να μεγαλώνουν, τα φύλλα κυρτώνουν, στεγνώνουν και γίνονται κίτρινα, και τα αγγούρια σχηματίζονται ακανόνιστου σχήματος με πικρή γεύση.

Καιρός

Τα ζεστά και υγρά καλοκαίρια είναι πιο ευνοϊκά για τα αγγούρια. Λόγω της υψηλής θερμοκρασίας του αέρα, το έδαφος είναι στεγνό συνεχώς, τα φυτά αρχίζουν να πονάνε, τα φρούτα χάνουν την υγρασία και τη γεύση τους, τα φύλλα μαραίνονται και στεγνώνουν. Παρατεταμένη καθίζηση, έντονες διακυμάνσεις στη θερμοκρασία περιβάλλοντος, η επιστροφή του παγετού οδηγεί σε υποθερμία των φυτών. Ως αποτέλεσμα, το φυτό μπορεί να πεθάνει εντελώς.

Καιρός

Οι νεφελώδεις ημέρες προκαλούν επίσης την κάμψη των φύλλων προς τα μέσα ή προς τα έξω, χάνοντας το πλούσιο πράσινο χρώμα τους.

Υποθερμία

Η μείωση της θερμοκρασίας του αέρα μπορεί να οδηγήσει σε κατσάρωμα των φύλλων στα αγγούρια, καθώς το λαχανικό ανήκει σε μια φυτική συγκομιδή.Στο ανοιχτό χωράφι, αυτό μπορεί να είναι δυσμενείς καιρικές συνθήκες (παρατεταμένες βροχές, επιστροφή παγετών), πολύ νωρίς φύτευση δενδρυλλίων σε μη θερμαινόμενο έδαφος.

σπορόφυτα αγγουριών

Η υπερψύξη των σποροφύτων αγγουριού μπορεί να προκύψει λόγω ενός κρύου περβάζιου παραθύρου, μιας λανθασμένης διαδικασίας σκλήρυνσης.

Παραβίαση του μοτίβου προσγείωσης

Συχνά, τα δενδρύλλια που φυτεύονται πολύ κοντά το ένα στο άλλο μπούκλες, γίνονται κίτρινα και ξεραίνουν τα φύλλα. Αυτό συμβαίνει ως αποτέλεσμα της ανεπαρκούς παροχής φωτός, αέρα, θρεπτικών συστατικών σε όλα τα μέρη του φυτού. Αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης μυκητιακών και ιογενών ασθενειών.

φύτευση αγγουριών

Κατά την καλλιέργεια φυτωρίων αγγουριού, είναι απαραίτητο να επιλέξετε μεγάλα δοχεία και να διατηρήσετε μια απόσταση κατά τη σπορά. Εάν οι σπόροι φυτευτούν αμέσως σε ανοιχτό έδαφος, τότε οι οπές γίνονται βάθος όχι περισσότερο από 3 cm. Η απόσταση μεταξύ των σειρών πρέπει να είναι 80-90 cm. Ένα κενό 20 cm μένει μεταξύ των θάμνων.

Στο θερμοκήπιο

Σχεδόν όλοι έχουν εγκατεστημένο θερμοκήπιο στη γη. Σας επιτρέπει να μην προσαρμόζεστε στις καιρικές συνθήκες, επιπλέον, μπορείτε να ρυθμίσετε ανεξάρτητα την υγρασία και τη θερμοκρασία του αέρα. Αλλά προβλήματα μπορούν να εμφανιστούν και στο θερμοκήπιο.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους τα φύλλα αγγουριού μπούκλες:

 • κρύο έδαφος (η ανοσία του φυτού μειώνεται, η ανάπτυξη επιβραδύνεται)
 • χαμηλή υγρασία και υψηλή θερμοκρασία δωματίου.
 • έλλειψη μικροστοιχείων στο έδαφος (στο θερμοκήπιο, το έδαφος εξαντλείται γρηγορότερα, επομένως συνιστάται να ανανεώνετε το ανώτερο στρώμα της γης κάθε χρόνο και να εφαρμόζετε τακτικά λιπάσματα).

αγγούρια σε θερμοκήπια

Είναι πολύ σημαντικό να καθοριστεί το σωστό καθεστώς θερμοκρασίας και το πότισμα κατά τη φροντίδα των καλλιεργειών θερμοκηπίου.

Η συστροφή και άλλες αλλαγές στα φύλλα στο θερμοκήπιο πρέπει να αντιμετωπίζονται με συχνό αερισμό του δωματίου, ρύθμιση του καθεστώτος θερμοκρασίας και λίπανση του εδάφους με λιπάσματα. Η θερμοκρασία του αέρα στο θερμοκήπιο μετά τη βλάστηση πρέπει να είναι +22 βαθμούς. Το επίπεδο υγρασίας στο θερμοκήπιο αλλάζει ανάλογα με την περίοδο ανάπτυξης των αγγουριών. Κατά την περίοδο της ενεργού ανάπτυξης, η υγρασία πρέπει να είναι 90%, κατά την περίοδο της ανθοφορίας λίγο χαμηλότερη - 80%.

αγγούρι ελιάς

Τα επίπεδα υγρασίας σε θερμοκήπια και θερμοκήπια είναι εύκολο να διατηρηθούν με συνεχές πότισμα. Εάν υπάρχει αρκετή υγρασία στο έδαφος του θερμοκηπίου, το φυτό θα αισθανθεί καλά.

Στο περβάζι

Στο σπίτι, στο περβάζι, μπορείτε να καλλιεργήσετε αγγούρια και να τα γιορτάσετε σε οποιαδήποτε εποχή. Ωστόσο, ορισμένοι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη και την απόδοση των φυτών.

Εάν τα φύλλα αγγουριών στο περβάζι κουλουριαστούν και στεγνώσουν, τότε οι δυσμενείς παράγοντες μπορεί να είναι:

 • ακατάλληλο καθεστώς ποτίσματος (κατά την καλλιέργεια μιας καλλιέργειας σε ένα δωμάτιο, απαιτείται σπάνιο πότισμα).
 • ανεπαρκής υγρασία αέρα
 • έλλειψη θρεπτικών ουσιών στο έδαφος.
 • ακατάλληλα επιλεγμένο έδαφος.

αγγούρια στο περβάζι

Η κατάσταση μπορεί να διορθωθεί αποκαθιστώντας τη λειτουργία ποτίσματος. Το πότισμα αγγουριών άφθονα με ζεστό νερό είναι αρκετό μία φορά την εβδομάδα. Είναι επιτακτική ανάγκη να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει στάσιμο νερό.

Είναι χρήσιμο να ψεκάζετε τακτικά το πράσινο μέρος των φυτών, μην ξεχνάτε τη σίτιση.

Τα φύλλα των δενδρυλλίων αγγουριού αλλάζουν την εμφάνισή τους λόγω ανεπαρκούς τροφοδοσίας φωτός, βυθισμάτων, κακού εδάφους, ακατάλληλα επιλεγμένου δοχείου, υπερβολικά πυκνού φύτευσης σπόρων.

Ακατάλληλο πότισμα

Το αγγούρι λατρεύει πολύ νερό, οπότε απαιτεί συνεχές πότισμα. Όταν το έδαφος υγραίνεται, τα αγγούρια τροφοδοτούνται με επαρκή θρεπτικά συστατικά για να σχηματίσουν νόστιμα φρούτα. Όταν το έδαφος είναι υπερβολικά ξηρό, η ανάπτυξη του πολιτισμού σταματά.

ακατάλληλο πότισμα

Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η στασιμότητα του νερού στις ρίζες, αυτό παρεμποδίζει τη ροή του αέρα προς αυτές και ο κίνδυνος σήψης αυξάνεται:

 • Πριν από την έναρξη της περιόδου ανθοφορίας, συνιστάται να ποτίζετε τα αγγούρια κάθε 4-5 ημέρες.
 • Μετά την εμφάνιση των ωοθηκών, ο αριθμός των ποτισμάτων αυξάνεται μία φορά κάθε δύο ημέρες.
 • Στην ενεργή φάση της καρποφορίας, ποτίζεται κάθε δεύτερη μέρα. Εάν ο καιρός είναι ζεστός, στεγνός, τότε εμφανίζεται καθημερινό πότισμα.

Με την έναρξη συχνών βροχών, η άρδευση του εδάφους σταματά εντελώς. Πριν από την ανθοφορία, 1 τετραγωνικό.καταναλώνω 4-5 λίτρα ζεστό νερό. Κατά τον σχηματισμό ωοθηκών και καρποφορίας, κατανάλωση νερού ανά 1 τετραγωνικό. m αυξάνεται στα 10 λίτρα.

σωστό πότισμα

Ανεπαρκές πότισμα

Είναι σημαντικό να ρυθμίσετε τον τρόπο ποτίσματος των αγγουριών. Ο ξηρός και ζεστός καιρός μπορεί να προκαλέσει κύλιση των φύλλων. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να επαναφέρετε την ισορροπία νερού. Πρώτα, πρέπει να χαλαρώσετε προσεκτικά το έδαφος και μετά να ποτίσετε άφθονα με ζεστό νερό.

Στο μέλλον, το πότισμα συνιστάται κάθε 4-5 ημέρες, το έδαφος πρέπει να είναι βρεγμένο σε βάθος 12 cm.

Είναι πιο εύκολο να αυξήσετε την υγρασία σε ένα θερμοκήπιο ή δωμάτιο παρά σε εξωτερικούς χώρους. Είναι σημαντικό η απαραίτητη υγρασία να παρέχεται όχι μόνο στις ρίζες, αλλά και στα φύλλα. Το νερό ψεκάζεται με ένα μπουκάλι ψεκασμού. Εάν τα φύλλα στεγνώσουν στο ανοιχτό έδαφος λόγω ξηρού αέρα, τότε μπορείτε να ποτίσετε πάνω από τα φύλλα. Η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο νωρίς το πρωί χρησιμοποιώντας ζεστό, καταβυθισμένο νερό.

πότισμα αγγουριών

Το σωστό πότισμα αγγουριών θα επιτρέψει στο έδαφος να λάβει επαρκή ποσότητα υγρασίας. Ως αποτέλεσμα, τα φρούτα θα είναι ομαλά, ζουμερά και γλυκά. Ο κίνδυνος ασθένειας μειώνεται και ο αριθμός των καλλιεργειών αυξάνεται.

Άφθονο πότισμα

Η υπερβολική υγρασία οδηγεί στο γεγονός ότι τα φύλλα των αγγουριών κρεμώνται και γίνονται άψυχα. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να σταματήσετε το πότισμα πριν στεγνώσει το έδαφος. Το νερό για άρδευση πρέπει να είναι ζεστό, να καθιζάνει. Το υπερβολικό πότισμα του εδάφους οδηγεί σε αλάτωση, υπερχείλιση και σχηματισμό κρούστας. Μια λευκή κρούστα εμφανίζεται στην επιφάνεια της γης, η οποία εμποδίζει τη ροή του φωτός, του οξυγόνου και των θρεπτικών ουσιών. Αμέσως μετά τη φύτευση αγγουριών, το πρώτο πότισμα πραγματοποιείται σε 3-4 ημέρες.

άφθονο πότισμα

Μετά από κάθε πότισμα, συνιστάται να χαλαρώσετε το έδαφος. Αυτό θα αποφύγει τη δημιουργία κρούστας και θα εξασφαλίσει καλύτερη κατανομή υγρασίας και ευεργετικών ιχνοστοιχείων.

Ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών

Τα φύλλα κυρτώνουν συχνότερα με έλλειψη αζώτου ή καλίου. Με έλλειψη αζώτου, οι άκρες των φύλλων κυρτώνουν προς τα μέσα και με έλλειψη καλίου προς τα έξω, ενώ οι άκρες των φύλλων αρχίζουν να κιτρινίζουν. Μπορείτε να καλύψετε την έλλειψη θρεπτικών ουσιών με νιτρικό αμμώνιο, άλας καλίου, τέφρα ξύλου, θειικό κάλιο.

Ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών

Αλλά όχι μόνο το άζωτο και το κάλιο μπορούν να οδηγήσουν σε αλλαγή στην εμφάνιση των θάμνων αγγουριού. Για παράδειγμα, με την έλλειψη μαγνησίου, τα φύλλα φαίνονται αργή, εμφανίζονται απαλό κίτρινο κηλίδες. Τα φύλλα γίνονται χλωμό με έλλειψη χαλκού. Με την έλλειψη ασβεστίου, υπάρχουν άσπρες ρίγες στα φύλλα, τα οποία επεκτείνονται με την πάροδο του χρόνου.

Έγκαυμα αμμωνίας

Η λαμαρίνα στρίβεται προς τα μέσα όταν καίγεται με αμμωνία. Αυτό συμβαίνει ως αποτέλεσμα της εισαγωγής φρέσκιας κοπριάς ή υπερβολικής ποσότητας νιτρικού αμμωνίου στο έδαφος. Σε αυτήν την περίπτωση, συνιστάται η αφαίρεση του εδάφους μαζί με λιπάσματα. Τότε πρέπει να προσθέσετε φρέσκο ​​χώμα και νερό.

Συλλογή

Σύστημα ρίζας αγγουριού Είναι ανεπαρκώς αναπτυγμένο και δεν ανέχεται μια επιλογή, επομένως, πολλοί έμπειροι καλλιεργητές λαχανικών αποκλείουν τη διαδικασία. Εάν υποτίθεται ότι καλλιεργεί καλλιέργεια μέσω φυταρίων, τότε οι σπόροι φυτεύονται αμέσως σε ξεχωριστά δοχεία, είναι καλύτερο να επιλέξετε κύπελλα τύρφης.

σπορόφυτα αγγουριού

Εάν οι σπόροι φυτεύτηκαν σε ένα κοινό δοχείο και, αφού βυθίστηκαν στο ανοιχτό έδαφος, τα φύλλα άρχισαν να κυρτώνουν και να γίνονται κίτρινα, τότε οι ρίζες υπέστησαν ζημιά. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο τα φύλλα στα αγγούρια αλλάζουν εμφάνιση μετά τη συλλογή.

Για να αναζωογονηθεί το κατεστραμμένο φυτό, πρέπει να χειριστείτε τα κρεβάτια με ειδικά παρασκευάσματα: "Epin", "Zircon", "Kornevin".

Ασθένειες και παράσιτα

Οι ασθένειες των αγγουριών εμφανίζονται συχνά ως αποτέλεσμα της μη τήρησης της εναλλαγής των καλλιεργειών, των αλλαγών θερμοκρασίας, της αυξημένης υγρασίας, της έλλειψης έγκαιρης λίπανσης, του κακού φωτισμού, δεν είναι προετοιμασμένοι για φύτευση μιας τοποθεσίας, πότισμα με κρύο νερό. Στα αγγούρια, μπούκλα φύλλων μπορεί να παρατηρηθεί σε ασθένειες όπως ωίδιο, peronosporosis, cladosporia, μαρασμός του φουσάριου, γκρι ή λευκό σάπιο, μωσαϊκό πεδίου.

ασθένεια αγγουριού

Υπάρχουν πολλοί τρόποι παρά να θεραπεύσετε το κύρτωμα των φύλλων αγγουριού για ασθένεια. Στα αρχικά στάδια, όταν τα φρούτα δεν έχουν ακόμη σχηματιστεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χημικά. Εάν το πρόβλημα εμφανίστηκε στο στάδιο του σχηματισμού φρούτων, τότε είναι καλύτερο να επιλέξετε βιολογικά προϊόντα και συνθέσεις λαϊκών συνταγών.

Μεταξύ των γνωστών μέσων για την καταπολέμηση των ασθενειών: "Fitosporin", "Hom", Bordeaux υγρό, "Oxyhom".

Η παραμόρφωση των φύλλων μπορεί να προκληθεί από τον αποικισμό των παρασίτων. Οι πιο συχνές επιθέσεις είναι τα ακάρεα και οι αφίδες. Τα έντομα παρεμποδίζουν την παροχή θρεπτικών ουσιών και νερού και επίσης μεταφέρουν παθογόνα. Εάν εντοπιστούν παράσιτα, τα κρεβάτια πρέπει να ψεκάζονται με Fitoverm, Aktofit, Barguzin, Aktara.

Φάρμακο Fitoverm

Βλάβη σε ωίδιο

Όταν μολυνθεί με ωίδιο, παρατηρείται λευκή-γκρίζα άνθιση στα φύλλα. Σταδιακά, η κονιοποιημένη επίστρωση απλώνεται σε όλα τα μέρη του φυτού, τα φύλλα μπορούν να κυρτωθούν, να γίνουν κίτρινα και να στεγνώσουν.

Ο αιτιολογικός παράγοντας της μυκητιακής νόσου εξαπλώνεται πολύ γρήγορα σε υγιείς θάμνους σε κρύο, υγρό καιρό. Τα σπόρια μυκήτων πεθαίνουν σε θερμοκρασίες αέρα πάνω από +25 βαθμούς. Το ακατάλληλο πότισμα και η περίσσεια αζώτου στο έδαφος μπορούν να προκαλέσουν την ασθένεια.

ωίδιο

Προκειμένου να αποφευχθεί η ασθένεια, είναι απαραίτητο να ποτίζετε σωστά τα κρεβάτια και μόνο με ζεστό, καθιερωμένο νερό, να αφαιρείτε τα ζιζάνια εγκαίρως και να χαλαρώνετε τους διαδρόμους. Μετά τη συγκομιδή, τα υπολείμματα των κορυφών πρέπει να αφαιρεθούν από την τοποθεσία.

Ρίζα σήψη

Η σήψη της ρίζας επηρεάζει τον πολιτισμό σε οποιοδήποτε στάδιο της ανάπτυξής του. Αρχικά, οι ρίζες επηρεάζονται, γίνονται καφέ-κίτρινο και στεγνώνουν με την πάροδο του χρόνου. Στη συνέχεια, το στέλεχος γίνεται λεπτότερο και ολόκληρος ο θάμνος αγγουριού πεθαίνει.

Η άρδευση με κρύο νερό, η ακατάλληλη φύτευση αγγουριών, η βαθιά σπορά, η απότομη αλλαγή από τη θερμότητα σε κρύο και το αντίστροφο μπορεί να προκαλέσει την ασθένεια.

Τα άρρωστα φυτά πρέπει να αφαιρεθούν επειγόντως από τις ρίζες και να καούν. Τα υπόλοιπα φυτά μπορούν να υποστούν επεξεργασία με τέφρα ξύλου, θειικό χαλκό.

Ήττα του ιού

Κατά την ήττα των ιογενών ασθενειών, το χρώμα των φύλλων αλλάζει πρώτα. Γίνονται χλωμό, μπούκλες, ρυτίδες και κιτρινίζουν, εμφανίζονται κηλίδες. Οι ιοί μεταφέρονται από έντομα ή μεταδίδονται μέσω σπόρων. Επομένως, πριν από τη φύτευση, οι σπόροι πρέπει να υποστούν επεξεργασία με ειδικά διαλύματα και να θερμανθούν σε θερμοκρασία +70 βαθμούς.

Ήττα του ιού

Ψηφιδωτό αγγουριού συχνά επηρεάζει νέους βλαστούς μετά τη μεταμόσχευση. Οι αφίδες θεωρούνται ότι μεταφέρουν τον ιό. Πολλά σημεία εμφανίζονται στα φύλλα, επιπλέον, μπορούν να κυρτωθούν.

Πότε και πώς να ταΐσετε τα αγγούρια

Ένα σημαντικό σημείο στην καλλιέργεια μιας καλλιέργειας αγγουριού είναι η εισαγωγή λιπασμάτων και διεγερτικών ανάπτυξης. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πότε, σε ποια ποσότητα και ποιο στοιχείο είναι καλύτερο να προσθέσετε. Σε διαφορετικές περιόδους ανάπτυξης, μια κουλτούρα χρειάζεται ορισμένα μικροστοιχεία σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό.

Η πρώτη σίτιση πραγματοποιείται μετά το ξετύλιγμα του τρίτου αληθινού φύλλου. Για την ανάπτυξη της πράσινης μάζας, απαιτείται άζωτο. Προς το παρόν, επιλέξτε ουρία, νιτροφόσκα ή έγχυση μουλεΐνης με θειικό κάλιο.

λίπασμα ουρία

Μετά από δύο εβδομάδες, πραγματοποιείται επανατροφοδότηση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την έγχυση περιττωμάτων κοτόπουλου ή έγχυση βοτάνων.

Η επόμενη σίτιση πέφτει κατά την περίοδο ανθοφορίας. Το φυτό χρειάζεται περισσότερο κάλιο. Το ντύσιμο με φύλλα ή ρίζες με συνθέσεις τέφρας από ξύλο είναι κατάλληλο. Κορεσμός καλά του εδάφους με έγχυση μουλεϊν με υπερφωσφορικό και θειικό κάλιο. Απαιτούνται άζωτο, μαγνήσιο και κάλιο κατά την περίοδο της ενεργού καρποφορίας. Είναι χρήσιμο να προσθέσετε νιτρικό κάλιο με τη μέθοδο φυλλώματος.

Προληπτικά μέτρα

Για να αποφύγετε το κύρτωμα των φύλλων αγγουριού, πρέπει να ακολουθήσετε τους προληπτικούς κανόνες της γεωργικής τεχνολογίας:

 • μην ξεχνάτε τη σημασία του τακτικού και σωστού ποτίσματος, καθορίζοντας το επίπεδο υγρασίας και θερμοκρασίας στο θερμοκήπιο, συχνό αερισμό του δωματίου.
 • Προκειμένου να αποφευχθεί η εμφάνιση παρασίτων και ασθενειών, το έδαφος πρέπει να απολυμανθεί πριν από τη φύτευση, οι σπόροι επεξεργάζονται επίσης, πρέπει να τηρείται η εναλλαγή των καλλιεργειών.
 • Η έγκαιρη εφαρμογή λιπασμάτων θα καλύψει την έλλειψη ιχνοστοιχείων και θα αυξήσει την ανοσία του φυτού.


Εάν ακολουθηθούν όλοι οι κανόνες, σπάνια προκύπτουν προβλήματα και είναι δυνατόν να συλλέξετε μια μεγάλη συγκομιδή νόστιμων φρούτων.

Κριτικές
 1. Όλυα
  9.09.2018 14:49

  Ένα παρόμοιο πρόβλημα μπορεί να προκύψει από τη χρήση λιπασμάτων που δεν είναι κατάλληλα για το χώμα σας. Συνιστώ την αναφύτευση όλων των δενδρυλλίων σε νέο έδαφος και την προσθήκη ενός βιοενεργοποιητή "BioGrow».

  Απαντώ
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι