3 καλύτερες συνταγές μαρμελάδας βερίκοκου με φρουκτόζη για διαβητικούς για το χειμώνα

Η μαρμελάδα βερίκοκου για διαβητικούς στη φρουκτόζη μπορεί να παρασκευαστεί στο σπίτι. Ένα τέτοιο παρασκεύασμα δεν διαφέρει από μια συνηθισμένη λιχουδιά, αλλά μπορεί να καταναλωθεί για άτομα με διαβήτη. Πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, πρέπει να προετοιμάσετε το προϊόν.

Χαρακτηριστικά μαγειρέματος μαρμελάδας βερίκοκου στη φρουκτόζη

Όταν προετοιμάζετε ένα κενό για διαβητικούς, είναι σημαντικό να επιλέξετε τα σωστά φρούτα και να προετοιμάσετε όλα τα απαραίτητα συστατικά. Αυτή η λιχουδιά έχει μεγάλη διάρκεια ζωής και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συντήρηση ή κατάψυξη στον καταψύκτη.

Επιλογή και προετοιμασία των βασικών συστατικών

Για να μαγειρέψετε τη μαρμελάδα, πρέπει να προετοιμάσετε τα ακόλουθα συστατικά:

 • βερίκοκα;
 • φρουκτόζη;
 • νερό.

Χρησιμοποιούνται φρέσκα φρούτα που δεν έχουν υποστεί θερμική επεξεργασία. Ο καρπός πρέπει να είναι απαλλαγμένος από ορατές ζημιές και πρέπει να χρησιμοποιείται αμέσως μετά τη συγκομιδή.

πλύνετε τα βερίκοκα

Προετοιμασία εμπορευματοκιβωτίων

Για την προετοιμασία του τεμαχίου εργασίας, χρησιμοποιείται ένα σμάλτο τηγάνι. Η χρήση δοχείων από ανοξείδωτο χάλυβα οδηγεί σε οξείδωση μετάλλων. Το δοχείο καθαρίζεται καλά με απορρυπαντικό.

Πρέπει επίσης να προετοιμάσετε τις τράπεζες. Χρησιμοποιούνται δοχεία με όγκο 0,5 λίτρα. Οι τράπεζες πλένονται με απορρυπαντικό και στη συνέχεια ξεπλένονται με κρύο νερό. Στη συνέχεια, το δοχείο πρέπει να βράσει στον ατμό. Τα πώματα κλεισίματος πρέπει επίσης να υποστούν επεξεργασία με ζεστό νερό. Όταν χρησιμοποιείτε καπάκια από νάιλον, πρέπει να διατηρούνται σε βραστό νερό για 10 λεπτά.

Σπουδαίος. Μπορείτε να αποστειρώσετε τα βάζα στο φούρνο μικροκυμάτων. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να τηγανίσετε τα δοχεία για 4 λεπτά στη μέγιστη ισχύ..

μαγειρικά σκεύη

Πώς να φτιάξετε μαρμελάδα βερίκοκου χωρίς ζάχαρη στο σπίτι

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μεγάλη ποικιλία συνταγών μαρμελάδας. Προετοιμάστε το φαγητό πριν το μαγείρεμα. Για αυτό, τα φρούτα πλένονται σε κρύο νερό, οι σπόροι αφαιρούνται. Τα φρούτα πλένονται σε φέτες με τρεχούμενο νερό.

Μια κλασική συνταγή για το χειμώνα

Για να φτιάξετε μαρμελάδα βερίκοκου, θα πρέπει να προετοιμάσετε τα συστατικά:

 • βερίκοκα 1 kg;
 • φρουκτόζη 600 γραμμάρια
 • νερό 0,5 λίτρα.

Για να μαγειρέψετε μαρμελάδα, πρέπει να εκτελέσετε την ακόλουθη σειρά ενεργειών:

 1. Πλύνετε τα φρούτα, ξεφλουδίστε τα και βάλτε τα σε ένα μπολ σμάλτου.
 2. Σε ξεχωριστό δοχείο, αναμίξτε νερό και φρουκτόζη. Βράστε το σιρόπι που προκύπτει.
 3. Ρίχνουμε το σιρόπι σε μια κατσαρόλα με φρούτα και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά.
 4. Ανακατεύοντας τακτικά, αφήστε τη μαρμελάδα να βράσει και μαγειρέψτε για 20 λεπτά.
 5. Βάλτε το τελικό προϊόν σε έτοιμα βάζα και τυλίξτε τα καπάκια.

Εάν η τελική μαρμελάδα αποθηκευτεί στον καταψύκτη, πρέπει πρώτα να ψυχθεί.

μαρμελάδα βερίκοκο

Με μήλα

Για να προετοιμάσετε μαρμελάδα βερίκοκου με μήλα, χρειάζεστε:

 • 0,5 κιλά βερίκοκα
 • 0,5 κιλά μήλων
 • 650 γραμμάρια φρουκτόζης.
 • 0,5 λίτρα νερού.

Τα μήλα ξεφλουδίζονται και κόβονται σε μικρά κομμάτια, αναμιγνύονται με σφήνες βερίκοκου και γεμίζουν με σιρόπι. Το κομμάτι εργασίας μαγειρεύεται σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά έως ότου το μείγμα είναι παχύ. Μετά την ετοιμότητα, το κομμάτι εργασίας τοποθετείται σε κουτιά και τυλίγεται.

μαρμελάδα μήλου

Με αχλάδια και μήλα

Διάφορα φρούτα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το μείγμα φρούτων. Τα ακόλουθα συστατικά χρησιμοποιούνται για την παρασκευή μήλων και αχλαδιών:

 • μήλα 1 κιλό;
 • αχλάδια 1 kg;
 • αποφλοιωμένα μούρα βερίκοκου 1 κιλό.
 • φρουκτόζη 1 kg;
 • νερό 1 λίτρο.

Τα αχλάδια και τα μήλα πρέπει να ξεφλουδίζονται και να περνούν μέσω μύλου κρέατος. Ανακατέψτε τα μούρα με ψιλοκομμένα μήλα και αχλάδια. Το μείγμα που προκύπτει πρέπει να βγει στη φωτιά και να ρίξει στο σιρόπι. Μαγειρέψτε τη μαρμελάδα για 40 λεπτά μέχρι να παχύ. Ρίξτε σε αποστειρωμένα δοχεία και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.

ανάμικτα φρούτα

Πώς και πόσο μπορεί να αποθηκευτεί το τελικό προϊόν

Η τελική μαρμελάδα μπορεί να αποθηκευτεί στο υπόγειο ή στο ψυγείο για ένα χρόνο. Η κατάσταση του πώματος κλεισίματος πρέπει να παρακολουθείται τακτικά. Εάν εμφανιστεί ιζήματα ή μούχλα, ένα τέτοιο προϊόν δεν συνιστάται για χρήση. Η μαρμελάδα διατηρείται στο ψυγείο για μια εβδομάδα.

Το κατεψυγμένο προϊόν μπορεί να καταναλωθεί εντός έξι μηνών. Μετά την απόψυξη, θα πρέπει να καταναλώνετε τη μαρμελάδα εντός 5-6 ημερών.

συμπέρασμα

Τα βερίκοκα μπορούν να συνδυαστούν με άλλα φρούτα για να κάνουν μαρμελάδα για το χειμώνα. Τα οφέλη του προϊόντος έχουν αποδειχθεί επανειλημμένα από διατροφολόγους και γιατρούς. Με τακτική κατανάλωση, ο καρδιακός μυς ενισχύεται και η χοληστερόλη αποβάλλεται. Η χρήση ενός παρασκευάσματος για διαβητικούς σας επιτρέπει να κορεσσετε το σώμα με όλες τις βιταμίνες και αποτρέπει τον κίνδυνο επιπλοκών του σακχαρώδους διαβήτη.

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι