Συνταγές ελαφριών αλατισμένων και αγγουριών τουρσί στα γεωργιανά για το χειμώνα

Το χειμώνα, θέλετε να δοκιμάσετε όχι μόνο κλασικά τουρσιά, αλλά και πιο πικάντικα, αλμυρά πιάτα. Μια εξαιρετική επιλογή είναι να διατηρείτε τα αγγούρια για το χειμώνα σε γεωργιανό στιλ. Ανάλογα με τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται στη συνταγή, το πιάτο έχει γεύση λίγο πολύ φωτεινό. Ένα τέτοιο κενό θα προσελκύσει όλους τους λάτρεις της πικάντικης συντήρησης.

Ο κλασικός τρόπος μαγειρέματος

Ο κλασικός τρόπος παρασκευής τουρσί αγγουριών σε γεωργιανό στιλ έχει πιο ήρεμη γεύση. Λόγω του σκόρδου, υπάρχει ένα ελαφρύ στίγμα σε αυτό.

Συστατικά:

 • 5 κιλά αγγούρια.
 • 2 κιλά ντομάτες
 • 250 ml φυτικού ελαίου.
 • 200 g κοκκοποιημένης ζάχαρης
 • 3 κουταλιές αλάτι με μια μικρή διαφάνεια.
 • 300 g σκόρδου.
 • 250 ml οξικού οξέος.

αγγούρια σε ένα μπολ

Ο αναγραφόμενος όγκος των προϊόντων χρησιμοποιείται για την παρασκευή 7 λίτρων ελαφρώς αλατισμένων αγγουριών της Γεωργίας.

 1. Προετοιμασία σάλτσας ντομάτας. Οι ώριμες ντομάτες κόβονται σε κομμάτια και περνούν μέσω μύλου κρέατος. Αλάτι, ζάχαρη και βούτυρο προστίθενται στη σάλτσα. Οι ντομάτες μαγειρεύονται σε χαμηλή φωτιά αφού βράσουν για περισσότερο από ένα τέταρτο της ώρας.
 2. Προετοιμασία αγγουριών. Τα ριζικά λαχανικά πλένονται κάτω από νερό, τα άκρα κόβονται και κόβονται σε κύκλους.
 3. Συνδυασμός συστατικών. Μετά τον καθορισμένο χρόνο μετά το βράσιμο των ντοματών, προσθέστε τα αγγούρια, ψιλοκομμένο ή θρυμματισμένο σκόρδο, οξικό οξύ σε αυτά. Η σαλάτα βράζει και διατηρείται στη φωτιά για όχι περισσότερο από 7 λεπτά.
 4. Συστροφή. Τα κονσερβοποιημένα αγγούρια απλώνονται σε βάζα και σφίγγονται με καπάκια. Η σαλάτα αφήνεται να κρυώσει κάτω από ένα γούνινο παλτό. Το έτοιμο αλάτισμα αποθηκεύεται όλο το χειμώνα.

Πικάντικη συνταγή με adjika

Τα καρυκεύματα, τα μπαχαρικά και διάφορα βότανα χρησιμοποιούνται συχνά σε ελαφρά αλατισμένα αγγούρια της Γεωργίας. Δίνουν στα πιάτα μια πικάντικη, πικάντικη γεύση. Με την προσθήκη adjika, οι προετοιμασίες για το χειμώνα αποκτούν μια απίστευτη γεύση.

Συστατικά:

 • 1 κιλό αγγούρια.
 • 0,4 κιλά ντομάτας
 • 50 ml φυτικού ελαίου.
 • 60 g κοκκοποιημένης ζάχαρης
 • 0,5 κουταλιές αλάτι
 • 2-3 σκελίδες σκόρδου
 • 50 ml οξικού οξέος.
 • 1,5-3 κουταλιές ξηρού adjika.

Το Adjika και το σκόρδο χρησιμοποιούνται για να δοκιμάσουν στη συνταγή. Εάν πρέπει να κάνετε τα αγγούρια λιγότερο πικάντικα, συνιστάται να μειώσετε την ποσότητα των μπαχαρικών. Για ένα πιο έντονο άρωμα, ο όγκος τους αυξάνεται. Ελαφριά αλατισμένα γεωργιανά αγγούρια λαμβάνονται εάν ο χρόνος κονσερβοποίησης μειωθεί σε 1-2 εβδομάδες.

Αγγούρια στα γεωργιανά για το χειμώνα στις τράπεζες

 1. Προετοιμασία της ντομάτας. Οι ντομάτες πλένονται καλά. Το άγουρο μέρος με το μίσχο κόβεται από τον καρπό. Το υπόλοιπο κόβεται σε τέταρτα και περνά μέσω μύλου κρέατος ή μπλέντερ. Είναι σημαντικό η σάλτσα να είναι ομοιογενής, χωρίς μεγάλα εγκλείσματα του φλοιού.
 2. Προετοιμασία αγγουριών. Το Zelentsy πλένεται επίσης κάτω από νερό. Οι άκρες αφαιρούνται από δύο άκρες. Τα φρούτα κόβονται σε λεπτούς δακτυλίους. Για μαγείρεμα, επιλέξτε μόνο ισχυρά, όχι υπερβολικά φρούτα.
 3. Κάνοντας τη σάλτσα. Τοματοπολτός, αλάτι, κοκκοποιημένη ζάχαρη και βούτυρο αναμιγνύονται σε ξεχωριστό δοχείο.Τοποθετήστε το τηγάνι στη φωτιά και μαγειρέψτε για όχι περισσότερο από 15 λεπτά.
 4. Συνδυασμός συστατικών. Το επόμενο βήμα είναι να αναμίξετε τα αγγούρια στην ντομάτα και να προσθέσετε οξικό οξύ. Ολόκληρη η μάζα βράζει. Μετά από αυτό, προσθέστε ξηρό adjika. Το καρύκευμα έχει ήδη μια ισορροπημένη σύνθεση. Είναι ιδανικό να χρησιμοποιείτε 1,5 κουταλιές της σούπας καρύκευμα για 1 κιλό ριζικών λαχανικών. Οι λάτρεις των πικάντικων, αυξάνουν αυτόν τον όγκο σε 3 κουτάλια. Ρίξτε το καρύκευμα σε συντήρηση. Προστίθεται τελευταία το σκόρδο. Όλα τα συστατικά αναμιγνύονται καλά. Για αποθήκευση για το χειμώνα, τα αγγούρια βράζονται σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 10 λεπτά. Στο τελικό πιάτο, τα λαχανικά έχουν πιο σκούρο χρώμα έλους.
 5. Στρίψιμο και αποθήκευση. Τα αγγουράκια τουρσί τοποθετούνται σε προπαρασκευασμένα βάζα και σφίγγονται με μεταλλικά καπάκια. Η μάζα εφαρμόζεται στην κορυφή, έτσι ώστε να μην υπάρχει σχεδόν καθόλου αέρας μεταξύ του καπακιού και της σαλάτας. Η προετοιμασμένη σαλάτα αφήνεται να κρυώσει κάτω από μια ζεστή κουβέρτα. Το αλάτισμα για το χειμώνα απομακρύνεται σε κρύο υπόγειο.

Γεωργιανά αγγούρια για το χειμώνα σε ένα μπολ

Πικάντικη συνταγή

Τα γεωργιανά πιάτα έχουν συχνά πικάντικη γεύση και πικάντικη γεύση. Εμφανίζονται όταν διατηρούνται τα λαχανικά με την προσθήκη καυτερών πιπεριών και βοτάνων. Τα αγγούρια σύμφωνα με τη γεωργιανή συνταγή για το χειμώνα έχουν μια αυθεντική γεύση.

Συστατικά:

 • 2 κιλά αγγούρια.
 • 1,5 κιλά ντομάτας
 • 0,5 φλιτζάνια ηλιέλαιο?
 • 2 κουταλιές αλάτι
 • 0,5 φλιτζάνια κοκκοποιημένη ζάχαρη
 • 3 μεσαίες πιπεριές;
 • 1-2 λοβό ζεστό πιπέρι τσίλι
 • 3 σκελίδες σκόρδου
 • 1 κουταλάκι του γλυκού οξικό οξύ.

Η καλύτερη γεύση συντήρησης επιτυγχάνεται με τη χρήση ελαιολάδου. Άλλα καρυκεύματα και βότανα μπορούν να προστεθούν στο πιάτο, αν θέλετε.

ελαιόλαδο για αγγούρια

 1. Προετοιμασία αγγουριών. Τα φρούτα μεσαίου μεγέθους πρέπει να πλένονται σχολαστικά και να κόβονται σε δακτυλίους πάχους όχι περισσότερο από 0,5 εκ. Το τελικό κομμάτι αφήνεται στην άκρη.
 2. Προετοιμασία της σάλτσας. Για τη σάλτσα, οι ντομάτες πλένονται καλά και κόβονται τα σημεία πρόσδεσης των μίσχων. Στη συνέχεια, μαζί με αποφλοιωμένες πιπεριές και σκόρδο, περνούν μέσω μύλου κρέατος. Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα λεπτό τρίφτη, ώστε να μην γίνεται αισθητή η φλούδα. Η προετοιμασμένη πικάντικη μάζα τίθεται στη φωτιά. Στη σάλτσα προστίθενται ηλιέλαιο, ζάχαρη και αλάτι. Το μαρινάρισμα βράζεται για 10 λεπτά μετά το βράσιμο. Προστίθεται οξικό οξύ πριν απομακρυνθεί από τη φωτιά.
 3. Συνδυασμός συστατικών. Προστίθενται αγγούρια στην κατσαρόλα στην τελική σάλτσα. Η συντήρηση αναμιγνύεται καλά και μαγειρεύεται για άλλα 5-7 λεπτά. Μετά από αυτό, το πιάτο τοποθετείται σε έτοιμα δοχεία με όγκο 0,8 - 1 λίτρο και τυλίγεται με καπάκια. Δεν απαιτείται επιπλέον τουρσί λαχανικών.
 4. Αποθήκευση. Ολοκληρωμένο αλάτισμα ψύχεται κάτω από ζεστές κουβέρτες. Μετά από αυτό, μεταφέρονται σε ψυγείο ή υπόγειο για μακροχρόνια αποθήκευση.

Γεωργιανά αγγούρια για το χειμώνα μέσα

Χρήσιμες συμβουλές

Το γεωργιανό ορεκτικό αγγουριού είναι εύκολο να προετοιμαστεί. Αλλά αν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του και να βελτιώσετε τη γεύση του, τότε θα πρέπει να ακολουθήσετε μια σειρά συστάσεων συγκομιδής για το χειμώνα.

 1. Αποστείρωση. Οι τράπεζες ξεπλένονται καλά με τρεχούμενο νερό και αποστειρώνονται σε φούρνο ή πάνω από ατμό. Έτσι, η συντήρηση αποθηκεύεται περισσότερο.
 2. Επιλογή λαχανικών. Τα λαχανικά θα μαρινάρονται πιο ομοιόμορφα αν επιλέξετε αγγούρια μεσαίου μήκους. Είναι σημαντικό να είναι σταθερά και φρέσκα.
 3. Μέθοδος κοπής. Τα λαχανικά κόβονται σε γεωργιανά αγγούρια χρησιμοποιώντας διαφορετικές μεθόδους. Οι ειδικοί μαγειρικής σημείωσαν ότι η κοπή σε λεπτούς δακτυλίους επιτρέπει την καλύτερη μαρινάρισμα των φρούτων.
 4. Μπαχαρικό. Η καλύτερη γεύση επιτυγχάνεται αναμειγνύοντας μόνοι σας βότανα και μπαχαρικά, αντί να χρησιμοποιείτε έτοιμα καρυκεύματα. Τα αγγούρια σε γεωργιανό στιλ θα αλατιστούν ελαφρώς εάν προσθέσετε λιγότερο αλάτι και τρώτε το προϊόν κάποια στιγμή μετά τη συντήρηση.

λαχανικά και μπαχαρικά

Οι συνταγές για τα γεωργιανά αγγούρια για το χειμώνα μπορεί να διαφέρουν ως προς την ποσότητα των αναφερόμενων συστατικών και τη σύνθεσή τους. Ανάλογα με τις προτιμήσεις γεύσης, η ποσότητα πιπεριού, αλατιού, ζάχαρης μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί όπως επιθυμείτε.Έτσι, η γεύση του σνακ είναι λίγο πολύ πικάντικη.

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι