Περιγραφή των καλύτερων ποικιλιών δαμάσκηνων για τα Ουράλια, τη φύτευση και τη φροντίδα τους

Το δαμάσκηνο δεν θεωρείται καλλιέργεια που προορίζεται για περιοχές με κρύους χειμώνες και έντονες διακυμάνσεις θερμοκρασίας την άνοιξη και το καλοκαίρι. Όμως οι κτηνοτρόφοι ευχαρίστησαν τους κηπουρούς με ποικιλίες δαμάσκηνων για τα Ουράλια. Κάθε χρόνο, ο κατάλογος των υβριδίων πέτρας φρούτων ενημερώνεται με νέα δείγματα με βελτιωμένες ιδιότητες. Αλλά με μια μεγάλη ποικιλία, είναι δύσκολο να επιλέξετε αυτές τις ποικιλίες δαμάσκηνου που θα ριζωθούν επιτυχώς και θα δώσουν πλήρεις αποδόσεις.

Ποικιλία και χαρακτηριστικά των ποικιλιών δαμάσκηνων για τα Ουράλια

Οι δυσκολίες στην ανάπτυξη δαμάσκηνων στα Ουράλια και τη Σιβηρία περιλαμβάνουν:

 • οι παγετοί της άνοιξης καταστρέφουν το φυτό.
 • ο κίνδυνος στεγνώματος το χειμώνα αυξάνεται ·
 • το ριζικό σύστημα παγώνει κατά τη διάρκεια του χειμώνα με λίγο χιόνι.

Για τον κηπουρό, είναι σημαντικό το ερώτημα ποιες ποικιλίες είναι καλύτερες για φύτευση. Επιλέγουν όχι μόνο ανθεκτικά το χειμώνα, αλλά και εκείνους που μπορούν να αντέξουν τους κρύους ανέμους που χαρακτηρίζουν ένα απότομα ηπειρωτικό κλίμα. Δεν πρέπει να επιλέξετε αυτά που είναι ψηλά. Οι θάμνοι και τα δέντρα ριζώνουν καλύτερα και αντέχουν το χειμώνα μεσαίου ύψους. Αλλά ένας μεγάλος ρόλος για τους κατοίκους του καλοκαιριού παίζεται από την περιγραφή των φρούτων, τη γεύση τους.

Υπερηφάνεια των Ουραλίων

Η ποικιλία αποκτήθηκε με επικονίαση του δαμάσκηνου Pearl στα 50 του ΧΧ αιώνα. Από τότε έχει χωριστεί από τους κηπουρούς του Ουράλ. Αλλά είναι δημοφιλές τόσο στον Καύκασο όσο και στη Σιβηρία. Εκτός από την αντίσταση στον παγετό κάτω από 30 μοίρες, το δαμάσκηνο είναι διαφορετικό:

 • υψηλές αποδόσεις έως 35 κιλά από ένα δέντρο.
 • πρόωρη ωριμότητα
 • ωριμάζοντας δαμάσκηνα μετά από 120 ημέρες.
 • ύψος δέντρου 4 μέτρων.
 • κοκκινωπά φρούτα μεσαίου βάρους.

Υπερηφάνεια των Ουραλίων

Η φροντίδα της ποικιλίας είναι απλή. Δεν απαιτεί κλάδεμα και αναπτύσσεται γρήγορα. Φρούτα με γλυκόξινη γεύση και ευαίσθητο πολτό. Είναι καθολικά για το σκοπό τους. Τα δαμάσκηνα αυτής της ποικιλίας απαιτούν επικονιαστές.

Το δώρο της Chemal

Σε ένα μεσαίου μεγέθους δέντρο το 3-4ο έτος, εμφανίζονται στρογγυλεμένα φρούτα με βαθιά χοάνη και ελαφρώς αισθητή ραφή. Κάτω από το πορτοκαλί δέρμα με ένα κόκκινο ρουζ, νόστιμο πρασινωπό-κίτρινο πολτό. Συγκομιδή το δεύτερο μισό του Αυγούστου. Το δαμάσκηνο ανέχεται καλά το χειμώνα, αλλά δεν είναι ανθεκτικό στην απόσβεση.

Το δώρο της Chemal

Μαργαριτάρι των Ουραλίων

Η ποικιλία εκτράφηκε στο Ινστιτούτο Ερευνών South Ural για την παραγωγή φρούτων και λαχανικών και έχει χωριστεί από το 2006.Ένα μεσαίου μεγέθους δέντρο με ένα στεφάνι απλώνεται έχει μέσο φύλλωμα. Φέρει καρπούς σε μικτούς και καρπούς. Το δαμάσκηνο ωριμάζει μεγάλο, έως 25 γραμμάρια το καθένα, με λεία επιφάνεια πράσινου δέρματος. Η ποικιλία είναι γνωστή για έναν χυμό πολτό με λεπτή δομή με επιμήκη οστά. Το δαμάσκηνο έχει 4,7 βαθμούς όσον αφορά τη γεύση. Υπάρχουν περισσότερα σάκχαρα στα φρούτα παρά στα οξέα.

Η κουλτούρα είναι εν μέρει αυτο-γόνιμη, με μέση περίοδο ωρίμανσης. Οι βλαστοί σπάνια καταστρέφονται από παγετό το χειμώνα, αλλά υπάρχει μερική ζημιά στους μπουμπούκια ανθέων την άνοιξη από τον παγετό.

Μαργαριτάρι των Ουραλίων

Chebarkulskaya

Το δέντρο δαμάσκηνου φτάνει σε ύψος 3,5 μέτρα και έχει μια στεφάνη που απλώνεται. Η ποικιλία έχει μπλε φρούτα, μεγάλα, βάρους 30 γραμμαρίων το καθένα. Η τιμή είναι στον νόστιμο πολτό, μεσαίες ίνες, πρασινωπό κίτρινο χρώμα.

Χιονάτη

Μια ειδικά αναπτυγμένη ποικιλία για τα Ουράλια και η Σιβηρία ανέχεται παγετούς έως 40 βαθμούς. Το δέντρο δεν είναι ψηλό, αλλά με ένα στέμμα απλωμένο κατά 4 μέτρα. Η επιφάνεια του δαμάσκηνου είναι κίτρινη με λευκή κηρώδη επίστρωση. Με καλή φροντίδα, φτάνουν τα 30 γραμμάρια σε βάρος και η συγκομιδή από ένα δέντρο είναι 20-30 κιλά. Το δαμάσκηνο έχει γλυκιά γεύση με ελαφριά ξινή.

δαμάσκηνο λευκό χιόνι

Ουρά δαμάσκηνα

Η μεσοπρόθεσμη καλλιέργεια ωρίμανσης είναι διάσημη για τα σκούρα μπλε, σχεδόν μαύρα φρούτα. Ζυγίζουν 15 γραμμάρια, είναι επιμήκη, γλυκά στη γεύση με λίγη στυπτικότητα. Μεσαίου μεγέθους κόκκαλο διαχωρίζεται εύκολα από τον πολτό. Η ποικιλία είναι ανθεκτική στο χειμώνα, υψηλής απόδοσης, με εξαιρετική δυνατότητα μεταφοράς. Τα φρούτα είναι καλά σε αποξηραμένη μορφή, κομπόστες.

Ουρά χρυσό

Εμφανίστηκε στο Κρατικό Μητρώο το 2004. Η εμφάνιση και η γεύση των φρούτων είναι εξαιρετικής ποιότητας. Το κύριο χρώμα του δέρματος είναι κίτρινο, η σάρκα έχει το ίδιο χρώμα. Το εσωτερικό είναι μεσαίου μεγέθους και μπορεί εύκολα να διαχωριστεί. Το δαμάσκηνο έχει καλή μεταφορά. Ένα μεσαίου μεγέθους δέντρο συγκομίζεται ετησίως, ξεκινώντας από το 4ο έτος ζωής. Το πλεονέκτημα της καλλιέργειας δαμάσκηνων είναι η αντοχή τους σε ασθένειες, μικρή ζημιά στον παγετό.

Ουρά χρυσό

Κουγιασκάγια

Το δαμάσκηνο είναι μεσαίου μεγέθους, ανθίζει και αποδίδει καρπούς σε κοντούς βλαστούς... Τα φρούτα είναι στρογγυλά χωρίς ραφή, με λεία κοκκινωπή επιφάνεια. Ο πολτός είναι κίτρινος, ελαφρώς ινώδης. Έχει περισσότερη ζάχαρη από όξινα. Ο διαχωρισμός του οστού από τον πολτό είναι μέσος. Καρποφορία σε περιόδους.

Το δέντρο διαφέρει στο ότι ανέχεται εύκολα παγετούς της άνοιξης έως και μείον 5 μοίρες.

Ουισκάγια

Η ποικιλία δαμάσκηνου έχει μια σπάνια, μη παχιά στεφάνη με ύψος δέντρου 3 μέτρα. Με μέση απόδοση έως και 15 κιλά ανά φυτό, αποτιμάται για τα γνήσια πορτοκαλί φρούτα με έντονο ρουζ. Ο πολτός είναι λεπτόκοκκος, ζουμερός, γλυκός. Το δαμάσκηνο επικονιάζεται καλά από την καλλιέργεια φρούτων με πέτρα Ussuri.

δαμάσκηνο uyskaya

Σερσνέβσκαγια

Η ποικιλία αποκτήθηκε με δωρεάν επικονίαση του δαμάσκηνου Ussuri. Η μονάδα αποτιμάται για:

 • άρωμα και γεύση φρούτων.
 • καλός διαχωρισμός του οστού από τον πολτό.
 • καθολικότητα του ραντεβού ·
 • ελαφρά ζημιά στον παγετό.
 • αντοχή σε μυκητιασικές λοιμώξεις
 • ετήσια καρποφορία?
 • υψηλές αποδόσεις.

δαμάσκηνο Shershnevskaya

Τα δαμάσκηνα ανθίζουν και φέρουν φρούτα σε κλαδιά μπουκέτας.

Krasnoselskaya

Σε ένα δέντρο με διάσπαρτη κορώνα, τα φύλλα είναι στρογγυλά με μια σύντομη αιχμηρή άκρη, με πράσινο χρώμα. Δαμάσκηνα με κίτρινη σάρκα και το δέρμα στην κορυφή είναι λείο, κόκκινο. Το βάρος των φρούτων είναι συνήθως 20 γραμμάρια ή περισσότερο. Τα ώριμα δαμάσκηνα χρησιμοποιούνται για επεξεργασία. Η συγκομιδή είναι αργά.

Αν και η ποικιλία είναι ανθεκτική στο χειμώνα, μερικές φορές καταστρέφεται από παγετούς της άνοιξης.

Αϊλίνσκαγια

Το υβρίδιο εκτράφηκε διασχίζοντας μια αμμώδη καλλιέργεια με μια ποικιλία Golden Plum. Το δέντρο μεγαλώνει άσχημα, αλλά έχει μια μεγάλη κορώνα. Ο καρπός έχει ιώδες χρώμα με ισχυρή κηρώδη επίστρωση. Δαμάσκηνα με ελαφρύ, κιτρινωπό-πράσινο πολτό, γλυκό, με εύκολα αποσπώμενη πέτρα. Το δέντρο ανθίζει τον Μάιο και ωριμάζει τον Αύγουστο.

Ailinskaya δαμάσκηνο

Uvelskaya

Το δενδρύλλιο που λαμβάνεται με ελεύθερη επικονίαση έχει μέτριο σθένος και φύλλωμα.Τα φύλλα είναι στρογγυλεμένα με αμβλύ βάση και μυτερή άκρη πλούσιου πράσινου χρώματος. Τα φρούτα εμφανίζονται σε συντομευμένους βλαστούς. Φτάνουν σε μάζα 23-24 γραμμάρια. Ο πολτός έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα και χαμηλή οξύτητα. Το δαμάσκηνο ανέχεται τη μεταφορά καλά.

Η καλλιέργεια ανήκει στο είδος που ωριμάζει αργά, ανθεκτικό στον παγετό και σπάνια υποφέρει από μυκητιασικές λοιμώξεις.

δαμάσκηνο Uvelskaya

Zolotaya Niva

Το υβρίδιο είναι ένα φυτό μέσης ωρίμανσης. Το δαμάσκηνο διακρίνεται από το χρυσό-ηλιόλουστο χρώμα των στρογγυλών φρούτων. Και ο πολτός τους είναι ζουμερός, τρυφερός, γλυκός. Η πέτρα είναι μεσαίου μεγέθους και διαχωρίζεται εύκολα από τον πολτό. Ένα δέντρο μέσης αύξησης 2 μέτρων, με φαρδιά κορώνα, μέσα στο οποίο αναδύονται κλαδιά. Η καρποφορία στον πολιτισμό είναι τακτική.

Manchu ομορφιά

Το δαμάσκηνο συνδυάζει τις ιδιότητες των 3 τύπων: Κινέζικα, Ussuriyskaya και Simon. Ένας στρογγυλός νάνος με πυκνό στέμμα έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 1. Η ταχεία αφύπνιση των μπουμπουκιών οδηγεί σε ισχυρή διακλάδωση του δέντρου.
 2. Μια μπορντό ρουζ απλώνεται στο κίτρινο-πορτοκαλί φόντο των φρούτων.
 3. Το οστό είναι μικρό.
 4. Τα δαμάσκηνα φθάνουν τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο.
 5. Ο πολιτισμός μεταδίδει πολύτιμα χαρακτηριστικά στον απόγονο.

Manchu ομορφιά

Είναι γνωστό ότι το φυτό είναι ανθεκτικό το χειμώνα, ανθεκτικό σε ορισμένες ασθένειες.

Πρωτοπόρος

Η αρχική ποικιλία αποκτήθηκε με δωρεάν επικονίαση από επιλεγμένο δαμάσκηνο Ussuri. Το δέντρο φτάνει σε ύψος 3-4 μέτρων. Έχει μια πλούσια κορώνα. Τα σκούρα κόκκινα φρούτα φτάνουν σε βάρος 18-20 γραμμάρια. Δαμάσκηνο με λεία γυαλιστερή επιφάνεια, στρογγυλεμένη βάση και μυτερή κορυφή. Τα φρούτα είναι γλυκά, ωριμάζουν στα μέσα Αυγούστου. Η ποικιλία είναι μεταφερόμενη, με απόδοση έως 35-40 κιλά ανά δέντρο.

Κίτρινο λυκίσκο

Τα γόνιμα δαμάσκηνα από την Κίνα επανήλθαν στο πρώτο μισό του περασμένου αιώνα και εξαπλώθηκαν σε όλη την Άπω Ανατολή, τα Ουράλια. Το δέντρο διαφέρει:

 • έντονη ανάπτυξη
 • διάδοση αλλά αραιά κορώνα?
 • οβάλ φύλλα
 • στρογγυλεμένα φρούτα με ισοπέδωση, βάρους 12-14 γραμμάρια.
 • κίτρινα δαμάσκηνα, κερωμένα στην κορυφή.
 • εύθρυπτος πολτός γλυκιάς και ξινής γεύσης.

Κίτρινο λυκίσκο

Η πέτρα είναι μεγάλη στο εσωτερικό, αλλά χωρίζεται εύκολα από τον πολτό. Τα δαμάσκηνα δεν ανέχονται καλά τη μεταφορά. Καταναλώνονται καλύτερα φρέσκα.

Το Ουράλιος ξημερώνει

Το πλεονέκτημα της ποικιλίας θα είναι ότι:

 • ωριμάζει νωρίς: στο τέλος Ιουλίου - τον Αύγουστο.
 • ευχαριστεί με φρούτα των 25-30 γραμμάρια?
 • χειμώνα-ανθεκτικό?
 • εξελίσσεται σε δέντρα με διάσπαρτη κορώνα, ύψος κορμού 2,5-3 μέτρα.

Τα δαμάσκηνα έχουν σκούρο κόκκινο κάλυμμα, με γαλάζια άνθιση, νόστιμα.

Το Ουράλιος ξημερώνει

Μέλι

Μία από τις ανεπιτήδευτες ποικιλίες πολιτισμού, ευχάριστη με υψηλές αποδόσεις, έχει ένα υπέροχο άρωμα και γεύση φρούτων. Ο επιπολασμός του υβριδίου είναι υψηλός, ανέχεται τις καιρικές αλλαγές σε μια κρύα κλιματική ζώνη. Τα ωοειδή φρούτα με διαφανές κίτρινο δέρμα φτάνουν σε βάρος 30-50 γραμμάρια. Όταν είναι ώριμα, τα δαμάσκηνα γίνονται πορτοκαλί με λευκή άνθιση, χρησιμοποιούνται παγκοσμίως.

Διοικητής

Το δαμάσκηνο ανήκει στο κιονοειδές είδος, επομένως το δέντρο έχει μια συμπαγή κορώνα και το ύψος φτάνει τα 2 μέτρα. Μπαίνοντας στον καρπό στο 2ο έτος της ζωής, ευχαριστεί με φρούτα των 50 γραμμαρίων. Έχουν μια ζουμερή, κιτρινωπή σάρκα με μια δροσιστική ξινή.

διοικητής δαμάσκηνων

Αυτοκρατορικός

Το νέο υβρίδιο τύπου στήλης έγινε πρόσφατα γνωστό στους κηπουρούς των Ουραλίων. Το στέμμα του δέντρου μοιάζει με μια στενή πυραμίδα. Το ύψος της καλλιέργειας με καστανό κορμό φτάνει τα 2 μέτρα. Τα φρούτα βρίσκονται σε όλο το δέντρο και έχουν στρογγυλό σχήμα. Και ο πολτός του δαμάσκηνου είναι χρυσός, με γεύση μελιού. Η ποικιλία είναι ανθεκτική στο χειμώνα, έχει ισχυρή ανοσία στις μυκητιασικές λοιμώξεις.

Μπλε γλυκό

Οι στήλες των δαμάσκηνων ποικιλιών αντιπροσωπεύονται στα Ουράλια από το υβρίδιο Blue Sweet. Το στέμμα του δέντρου δεν έχει πλευρικά κλαδιά και κατευθύνεται προς τα πάνω. Ο πολτός του καρπού είναι κρυμμένος κάτω από ένα παχύ δέρμα, αλλά είναι τρυφερό, ζουμερό. Η συγκομιδή διατηρείται φρέσκια για μεγάλο χρονικό διάστημα και είναι μεγάλη και φτάνει έως και 80 κιλά από 1 στήλη.

Μπλε γλυκό

Πώς να φυτέψετε και να μεγαλώσετε ένα δέντρο

Η καλλιέργεια δαμάσκηνων στα Ουράλια δεν διαφέρει πολύ από τη γεωργική τεχνολογία του ξύλου σε άλλες περιοχές. Αλλά πρέπει να επιλέξετε τον σωστό χρόνο φύτευσης έτσι ώστε το δενδρύλλιο να έχει χρόνο να ριζώσει, να δυναμώσετε.

Προετοιμασία φυτικού υλικού

Για καλλιέργεια, είναι απαραίτητο να επιλέξετε καλλιέργειες που είναι κατάλληλες για την περιοχή του Ουραλίου. Είναι απαραίτητο το υβρίδιο να είναι ένα ανθεκτικό στο χειμώνα είδος και να μην καταστραφεί από παγετούς της άνοιξης.

Όταν αγοράζετε ένα δενδρύλλιο δαμάσκηνου, προσέξτε το γεγονός ότι διαθέτει ένα ισχυρό ριζικό σύστημα. Οι ρίζες δεν πρέπει να είναι ξηρές ή σάπιες. Τα ετήσια φυτά συνήθως φτάνουν σε ύψος 1-1,3 μέτρα.

φύτευση δαμάσκηνου

Εάν ένα δαμάσκηνο είναι προετοιμασμένο για φύτευση την άνοιξη, τότε προστίθεται στις αυλακώσεις για το χειμώνα σε βάθος 40 εκατοστών. Τα διετή δείγματα δέντρων ριζώνουν πιο γρήγορα.

Ημερομηνίες και τεχνολογία αποβίβασης

Το δαμάσκηνο φυτεύεται την άνοιξη μόλις το χώμα αποψυχθεί, εντός 2 εβδομάδων. Τότε είναι καλύτερο να προετοιμάσετε το λάκκο το φθινόπωρο με βάθος 40-50 εκατοστά με πλάτος 70.

Η φθινοπωρινή φύτευση πραγματοποιείται 1,5 μήνες πριν τον παγετό. Η τρύπα σκάβεται σε 2 εβδομάδες. Φροντίστε να προσθέσετε έναν κάδο χούμου, υπερφωσφορικού και άλατος καλίου σε κάθε τρύπα. Τα λιπάσματα αναμιγνύονται με το εύφορο στρώμα και γεμίζεται ο λάκκος. Για χαλαρότητα, προσθέστε χοντρή άμμο.

Μπλε γλυκό

Η απόσταση μεταξύ των δενδρυλλίων μπορεί να φτάσει από 1,5 έως 4 μέτρα, ανάλογα με την ποικιλία και το πλάτος της κορώνας στο μέλλον.... Για αυτο-γόνιμους τύπους δαμάσκηνου, χρειάζονται επικονιαστές κοντά.

Συνθήκες για καλή ανάπτυξη και καρποφορία

Για φύτευση δαμάσκηνων, επιλέξτε ένα μέρος καλά φωτισμένο από τον ήλιο και κλειστό από τον άνεμο. Το έδαφος είναι απαραίτητο για την καλλιέργεια, θρεπτικό, αργόχορτο chernozem είναι κατάλληλο. Η οξύτητα του εδάφους του κήπου πρέπει να είναι ουδέτερη και τα υπόγεια ύδατα να μην ξεπερνούν τα 1,5 μέτρα από την επιφάνεια.

Κανονικότητα ποτίσματος

Την πρώτη φορά που αρδεύουν τη γη γύρω από το δαμάσκηνο μετά τη φύτευση, χρησιμοποιώντας έως και 20 λίτρα νερού για κάθε φυτά. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η σοδειά πρέπει να ποτίζεται μία φορά κάθε δύο εβδομάδες, αυξάνοντας τη συχνότητα κατά τις ζεστές και ξηρές περιόδους.

δαμάσκηνο ποτίσματος

Για ένα ενήλικο φυτό, το πότισμα μειώνεται σε 1 φορά το μήνα. Είναι επίσης χρήσιμο να κάνετε ψεκασμό δέντρων με ψεκασμό της κορώνας σε ζεστό καιρό το βράδυ. Η απόρριψη του κύκλου του κορμού θα βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας στο έδαφος.

Λιπάσματα φυλλώματος και ρίζας

Κατά το πρώτο έτος της ζωής, το δαμάσκηνο έχει αρκετά θρεπτικά συστατικά που έλαβε κατά τη φύτευση. Ποτίστε τα δέντρα με ένα θρεπτικό διάλυμα ουρίας στη ρίζα το 3ο έτος της ζωής του φυτού. Η διατροφή με φυλλώματα γίνεται με την προσθήκη καρβαμίδης, 2 κουταλιές της σούπας ανά 5 λίτρα διαλύματος ουρίας. Η διαδικασία πραγματοποιείται τον Μάιο.Στις αρχές του καλοκαιριού, τους ταΐζουν με νιτροφόρους, 30 γραμμάρια χρημάτων ανά κουβά με νερό. Το ντύσιμο πρέπει να είναι φυλλώματα.

Τον Αύγουστο, τα αυλάκια γύρω από το δαμάσκηνο ρίχνονται με οργανικά και μεταλλικά διαλύματα. Για την εισαγωγή της οργανικής ύλης, χρησιμοποιείται κοπριά κοτόπουλου ή χούμους, από τέφρα ορυκτού - ξύλου (70 γραμμάρια) σε έναν κάδο νερού με υπερφωσφορικό και άλας καλίου (15 γραμμάρια το καθένα).

Μπλε γλυκό

Περιποίηση κύκλου βαρελιών

Ο κύκλος κοντά στον κορμό υποδεικνύεται κατά την προσγείωση με ακτίνα ενός μέτρου. Πρέπει να χαλαρώνεται συνεχώς, χωρίς ζιζάνια. Το προστατευτικό στρώμα εφαρμόζεται γύρω από το δαμάσκηνο στο τέλος του χειμώνα στο χιόνι και το φθινόπωρο, όταν το σκάψιμο, τύρφη ή χούμο είναι ενσωματωμένο στο έδαφος. Ο κύκλος απαλλάσσεται από το στρώμα όταν το καλοκαίρι είναι βροχερό και υπάρχει αρκετή υγρασία.

Διαμόρφωση του σωστού σχήματος

Το κλάδεμα δαμάσκηνων πραγματοποιείται τακτικά, την άνοιξη και το φθινόπωρο. Χρειάζεται να σχηματίσει το στέμμα, αραιώνοντας το. Η διαδικασία πραγματοποιείται με καλά ακονισμένα εργαλεία: ψαλίδια κλαδέματος, πριόνι, μαχαίρι κήπου.

Μετά το κλάδεμα, τα κλαδιά επικαλύπτονται με διαλύματα βήματος ή απολυμαντικού.

Κατά το πρώτο έτος της ζωής, το δέντρο κόβεται έτσι ώστε το στέλεχος να έχει ύψος ένα μέτρο. Τον επόμενο χρόνο, σχηματίζονται σκελετικοί κλάδοι της 1ης τάξης και το στέλεχος μειώνεται με έναν οφθαλμό ανάπτυξης. Σε ένα ενήλικο δέντρο, πρέπει να ελευθερώσετε το bole από τους πλευρικούς βλαστούς, μειώνοντας την ανάπτυξη του περασμένου έτους κατά το ήμισυ.

Μπλε γλυκό

Στα Ουράλια, είναι καλύτερο να σχηματίσετε ένα στέμμα στις αρχές της άνοιξης, και το φθινόπωρο να κάνετε υγιεινά και αναζωογονητικά κλάδεμα.

Προληπτικές δράσεις

Τα μέτρα πρόληψης κατά των ασθενειών συνίστανται στην επεξεργασία δαμάσκηνων με μείγμα Bordeaux την άνοιξη και το φθινόπωρο μετά τη συγκομιδή. Θα βοηθήσει στην προστασία από τα παράσιτα και τους παθογόνους μικροοργανισμούς που χαλαρώνουν και σκάβουν τον κύκλο του κορμού μετά την τήξη του χιονιού και πριν από το χειμώνα. Είναι απαραίτητο να μην ξεχάσετε τον καθαρισμό του κήπου από απορρίμματα φυτών, καύση φυλλώματος και κομμένα κλαδιά.

Για να προστατεύσετε τον κορμό δαμάσκηνου από εγκαύματα, είναι απαραίτητο να το ασπρίσετε την άνοιξη και το φθινόπωρο. Οι σωροί καπνού στον κήπο θα σώσουν από τους παγετούς της άνοιξης.

ασβέστιο δαμάσκηνο

Προετοιμασία και προστασία ενός δέντρου για το χειμώνα

Πριν από το χειμώνα, τα δαμάσκηνα χρειάζονται άφθονο πότισμα και λίπανση με ανόργανα λιπάσματα. Ένα νεαρό δέντρο απαιτεί καταφύγιο. Επομένως, μπορεί να τυλιχτεί σε 2-3 στρώσεις με spandbond ή άλλο μη υφασμένο υλικό. Τα μικρά δέντρα καλύπτονται με κλαδιά ερυθρελάτης.

Συχνά λάθη κάνουν οι κηπουροί

Μεταξύ των συνηθισμένων λαθών στην καλλιέργεια πέτρας φρούτων είναι ότι:

 1. Οι αυτο-στείρες ποικιλίες αφήνονται χωρίς επικονιαστές.
 2. Τα φυτά δεν προστατεύονται από ασθένειες και παράσιτα, επομένως δεν αποδίδουν καρπούς.
 3. Τα νεαρά δέντρα ποτίζονται ελάχιστα και αναπτύσσονται για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 4. Τα βαλτώδη και όξινα εδάφη οδηγούν σε θάνατο των φυτών.
 5. Η επιλεγμένη ποικιλία δεν αντιστοιχεί στην αναπτυσσόμενη περιοχή, επομένως δεν αποδίδει καρπούς και μαραίνεται.

Πριν ξεκινήσετε να καλλιεργείτε δαμάσκηνα, πρέπει να εξοικειωθείτε με τους κανόνες της φυτικής γεωργικής τεχνολογίας, να συμβουλευτείτε έμπειρους κηπουρούς σχετικά με την επιλογή μιας ποικιλίας.

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι