Πώς να επιλέξετε μια ευοίωνη μέρα για φύτευση ντοματών

Οι ευνοϊκές μέρες για τη φύτευση ντοματών καθορίζονται όχι μόνο από τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας, αλλά και από τη φάση της σελήνης. Σύμφωνα με τους κηπουρούς, η σωστή ημερομηνία επηρεάζει την ποιότητα των δενδρυλλίων και τον σχηματισμό μιας άφθονης συγκομιδής.

Χαρακτηριστικά της επιρροής του σεληνιακού ημερολογίου στην ανάπτυξη των ντοματών

Πολλοί κηπουροί πιστεύουν ότι υπάρχουν ευνοϊκές μέρες για τη φύτευση ντοματών. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τη σπορά των σπόρων, αλλά και για τη μεταφορά των καλλιεργημένων φυτών σε μόνιμο μέρος. Η επιλογή της ημερομηνίας καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη φάση της σελήνης. Για αυτό, έχει αναπτυχθεί ένα σεληνιακό ημερολόγιο, το οποίο δείχνει μια ευνοϊκή και δυσμενής περίοδο για καλοκαιρινή εξοχική κατοικία.

χαρακτηριστικά επιρροής

Ο χρόνος φύτευσης ντοματών καθορίζεται λαμβάνοντας υπόψη τα σημάδια του ζωδιακού κύκλου και τη φάση της σελήνης που περνά σε συγκεκριμένες ημέρες του μήνα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα φυτά φυτρώνουν με ασφάλεια και δίνουν το μέγιστο αποτέλεσμα όταν το αστέρι της νύχτας βρίσκεται στα σημάδια:

ευοίωνη μέρα

 • ΖΥΓΟΣ;
 • Ταύρος;
 • Αιγόκερως;
 • Ιχθύες;
 • Καρκίνος;
 • Σκορπιός.

Οι μέρες για τη φύτευση δενδρυλλίων, όταν ο δορυφόρος βρίσκεται στον αστερισμό Υδροχόος, Κριός, Παρθένος, Δίδυμοι, Λέων, είναι άγονοι.

μεταμόσχευση

Σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο, ημέρες που το φεγγάρι είναι στα σημάδια του Καρκίνου, του Σκορπιού, του Ζυγού, οι Ιχθείς είναι κατάλληλοι για τη σίτιση των σποροφύτων ντομάτας. Αυτή η περίοδος θεωρείται υγρή. Συγκομιδή σε ξηρή περίοδο. Ξεκινά όταν το φεγγάρι βρίσκεται σε φάση εξασθένησης και διέρχεται από τους αστερισμούς του Τοξότη, του Κριού, του Υδροχόου ή των Δίδυμων.

Για τη φύτευση σπόρων, καθώς και τη μεταφύτευση φυτών ή τη συλλογή τους, οι πρώτες δύο ημέρες μετά τη νέα σελήνη ή την πανσέληνο θεωρούνται δυσμενείς. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα φυτά που φυτεύονται ζιζανιοκτόνα, το χώμα χαλαρώνεται και άλλες απαραίτητες εργασίες πραγματοποιούνται στο εξοχικό σπίτι.

μεταμόσχευση φυτών

Επίδραση στην απόδοση και τη διάρκεια αποθήκευσης των σπόρων

Το νυχτερινό αστέρι επηρεάζει όχι μόνο τον όγκο της καλλιέργειας, αλλά και την ποιότητα των σπόρων ντομάτας που συλλέγονται για μελλοντική χρήση. Αυτό είναι κατάλληλο για μη υβριδικές ποικιλίες που καλλιεργούνται τακτικά σε οικιακούς κήπους.

λερωμένα χέρια

Οι έμπειροι κηπουροί προτείνουν να ακολουθήσετε έναν αριθμό κανόνων για τη φύτευση σποροφύτων και τη συλλογή σπόρων.

 1. Το φεγγάρι που μεγαλώνει είναι κατάλληλο για φύτευση. Θεωρείται το πιο ευνοϊκό και συμβάλλει στην επίτευξη της μέγιστης απόδοσης.
 2. Εάν οι ημέρες στο ημερολόγιο θεωρούνται ευνοϊκές, αλλά το φεγγάρι εξασθενεί, οι σπόροι σπέρνονται την τελευταία ημέρα της κατάλληλης περιόδου.
 3. Εάν ο ευνοϊκός χρόνος πέσει στο σημάδι των Ιχθύων ή του Καρκίνου, τότε η συγκομιδή αναμένεται να είναι άφθονη, αλλά οι σπόροι τέτοιων ντοματών δεν είναι υψηλής ποιότητας. Δεν είναι κατάλληλα για μακροχρόνια αποθήκευση και μετέπειτα χρήση.
 4. Εάν οι ευοίωνες μέρες πέσουν στον Αιγόκερω, τον Σκορπιό ή τον Ζυγό, τότε όχι μόνο οι ντομάτες θα δώσουν εξαιρετική συγκομιδή, αλλά οι σπόροι που λαμβάνονται από αυτούς θα είναι υψηλής ποιότητας και κατάλληλοι για αποθήκευση.
 5. Εάν είναι απαραίτητο να ληφθούν σπόροι για μετέπειτα αναπαραγωγή, οι ντομάτες σπέρνονται στο σημάδι του Τοξότη. Η καλλιέργεια δεν είναι γόνιμη, αλλά ο σπόρος είναι βελτιωμένης ποιότητας.

τελειωμένη γη

Προσδιορισμός του χρονισμού της σποράς σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο

Η σπορά για σπορόφυτα ξεκινά την τελευταία δεκαετία του Φεβρουαρίου και τελειώνει στα μέσα Μαρτίου. Οι ποικιλίες που ωριμάζουν αργότερα, καθώς και οι ντομάτες που καλλιεργούνται σε θερμοκήπιο, σπέρνονται νωρίτερα. Εάν υποτίθεται ότι καλλιεργεί είδη πρώιμης ωρίμανσης στον ανοιχτό αγρό, τότε σπέρνονται στα μέσα ή στα τέλη Μαρτίου.

ποικιλίες που ωριμάζουν αργά

Είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη δύο παράγοντες: η κατάσταση του φεγγαριού και το σημάδι του ζωδιακού κύκλου στον οποίο βρίσκεται. Εάν βρίσκεται στη φάση ανάπτυξης, τότε η καλύτερη μέρα θα είναι την πρώτη δεκαετία. Είναι σημαντικό ότι ο δορυφόρος περνά τους αστερισμούς του Σκορπιού, του Καρκίνου, του Ζυγού, των Ιχθύων, του Ταύρου ή του Αιγόκερου.

Αν μιλάμε για τη νέα καλοκαιρινή περίοδο εξοχικής κατοικίας, τότε τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο θα υπάρχει αρκετός ευνοϊκός αριθμός.

καλοκαίρι

Τον Φεβρουάριο, καλλιεργούμε φυτά για θερμοκήπια. Εάν βασίζεστε στην κατάσταση του φεγγαριού, τότε η ευνοϊκή περίοδος αρχίζει στις 17 Φεβρουαρίου. Ο δορυφόρος μπαίνει στη φάση ανάπτυξης. Διαρκεί έως τις 28 Φεβρουαρίου. Τον Μάρτιο, το φεγγάρι μεγαλώνει την 1η και μετά από τις 18 έως τις 30. Αυτές οι ημερομηνίες θεωρούνται υπό όρους ευνοϊκές για τη φύτευση σπόρων προς σπορά.

Εάν λάβουμε υπόψη τα σημάδια των ζώων, τότε τον Φεβρουάριο είναι καλύτερο να προσγειωθεί:

μεγαλώνουμε για θερμοκήπια

 • 17-18, που βρίσκεται στον αστερισμό Ιχθείς.
 • 21-22, βρίσκεται στην πρώτη φάση ανάπτυξης και περνά τον αστερισμό Ταύρος.
 • 25-26, ξεκινά η δεύτερη φάση ανάπτυξης, πραγματοποιείται η μετάβαση από τον αστερισμό Δίδυμοι στον Καρκίνο.

Για τον Μάρτιο, έρχονται ευνοϊκές μέρες στους αστερισμούς:

πηγαίνω στον κήπο

 • 1, η φάση ανάπτυξης τελειώνει, το φεγγάρι φεύγει από τον αστερισμό Λέοντα.
 • 20-21, περνά την πρώτη φάση ανάπτυξης στον αστερισμό Ταύρος.
 • 24-26, βρίσκεται στη δεύτερη φάση ανάπτυξης στον αστερισμό του Καρκίνου.

Για τις βόρειες περιοχές, όπου οι τελευταίοι παγετοί είναι αργά, η φύτευση των δενδρυλλίων ντομάτας μπορεί να μετατοπιστεί στις αρχές Απριλίου.

στις βόρειες περιοχές

Τον Απρίλιο, ευνοϊκές μέρες έρχονται μετά τις 17, όταν το φεγγάρι μπαίνει σε φάση ανάπτυξης. Είναι ιδανικό να σπέρνετε σπόρους στις 17-18, 21-22 και επίσης 27-28.

Οι πιο ατυχείς ημέρες του Φεβρουαρίου είναι 2-3, 9-10 και 15. Τον Μάρτιο, η δυσμενής περίοδος ξεκινά από 8 έως 10, μετά από 13 έως 15 και 17.

συγκομιδή στο φεγγάρι

Επιλογή της ημερομηνίας φύτευσης δενδρυλλίων στο έδαφος

Ποιες μέρες να επιλέξετε για φύτευση δενδρυλλίων σε μόνιμο μέρος εξαρτάται όχι μόνο από τη φάση του φεγγαριού, αλλά και από την κατάσταση των φυτών, καθώς και από τις κλιματολογικές συνθήκες στην περιοχή. Επομένως, εκτός από τη φάση του φεγγαριού και την επιλογή ευνοϊκών ημερών, η κατάσταση των φυτών είναι ζωτικής σημασίας.

Πριν από την αποβίβαση σε μόνιμη τοποθεσία, είναι σημαντικό:

ημερομηνία προσγείωσης

 • η ηλικία των δενδρυλλίων κυμαινόταν από 45 έως 50 ημέρες από τη στιγμή της εμφάνισης ·
 • τα φυτά είχαν 5-7 αληθινά φύλλα, ένα ισχυρό στέλεχος και ύψος περίπου 30 εκατοστά.
 • τα φυτά είχαν σχηματισμένο ριζικό σύστημα.
 • τα φυτά έχουν περάσει το στάδιο σκλήρυνσης.
 • δεν υπήρχαν νυχτερινοί παγετοί.
 • οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας έφτασαν τους 20 βαθμούς.
 • η θερμοκρασία της νύχτας δεν έπεσε κάτω από 15-16 βαθμούς

ντομάτες ποτίσματος

Φυτέψτε σε πλαστικά θερμοκήπια από τα τέλη Απριλίου έως τα μέσα Μαΐου. Για όσους καλλιεργούν λαχανικά σε εξωτερικούς χώρους, η περίοδος φύτευσης ξεκινά στα μέσα Μαΐου. Στα μεσαία και βόρεια γεωγραφικά πλάτη, αυτή η περίοδος μετατοπίζεται στα τέλη Μαΐου και διαρκεί μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο, η καλύτερη περίοδος για φύτευση σε κλειστά θερμοκήπια και ανοιχτό έδαφος τον Μάιο είναι στις 18-19th, καθώς και από τις 24 έως τις 28 Μαΐου. Η 15η Μαΐου θεωρείται δυσμενής ημέρα. Τον Ιούνιο, το φεγγάρι μπαίνει σε μια φάση ανάπτυξης από τις 14. Διαρκεί έως τις 27 Ιουνίου.

νεαρή ντομάτα

Τα πλεονεκτήματα της φύτευσης ντοματών σε ευνοϊκές ημέρες

Ο σωστός χρόνος για τη φύτευση σπόρων και φυτών στο έδαφος έχει μεγάλη σημασία. Μαζί με τη σωστή φροντίδα, επηρεάζει την ανάπτυξη των φυτών κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης και του σχηματισμού των ωοθηκών.

γλάστρες

 1. Γρήγορη βλάστηση. Εάν σπέρνετε σπόρους για τη φάση καλλιέργειας, τότε τα φυτά βλασταίνουν σε μικρότερο χρονικό διάστημα.Οι πρώτοι βλαστοί εμφανίζονται εντός 5-6 ημερών.
 2. Ισχυρό ριζικό σύστημα. Τα φυτά που φυτεύονται σε ευνοϊκές ημέρες σποράς έχουν ένα πιο ισχυρό και καλά σχηματισμένο ριζικό σύστημα.
 3. Επιλογές και ασθένειες. Τα φυτά ανέχονται καλύτερα να μαζεύουν, να μην αρρωσταίνουν κατά την περίοδο συλλογής, να αντιλαμβάνονται καλύτερα τη μεταφορά σε μόνιμο μέρος.
 4. Ανάπτυξη τομάτας. Η επιλογή ευνοϊκών ημερών για φύτευση συμβάλλει στην ενεργό ανάπτυξη των θάμνων και στο σχηματισμό μιας ομοιόμορφης κορώνας.
 5. Άνθηση και σχηματισμός φρούτων. Οι ντομάτες, που φυτεύονται στη φάση καλλιέργειας στις σωστές ημερομηνίες, παράγουν μια φιλική ωοθήκη, άφθονη ανθοφορία και συγκομιδή. Ωριμάζει σύμφωνα με τις ημερομηνίες που καθορίζονται από τους κτηνοτρόφους. Επίσης, τέτοια φυτά είναι πιο ανθεκτικά σε παράσιτα και ασθένειες.

φύτευση κουπί

Ανάλογα με τη μέθοδο καλλιέργειας, η σπορά ντοματών για σπορόφυτα ξεκινά στα τέλη Φεβρουαρίου. Η ημερομηνία καθορίζεται από την ποικιλία, τον ρυθμό ωρίμανσης της καλλιέργειας και τις μεθόδους καλλιέργειας. Για αυτόν τον λόγο, οι έμπειροι κηπουροί συνιστούν να υπολογίζετε εκ των προτέρων ευνοϊκές ημέρες για τη φύτευση των επιλεγμένων ποικιλιών. Αυτό θα σας επιτρέψει να αποκτήσετε δυνατά φυτά και άφθονη συγκομιδή κατά τη διάρκεια της σεζόν.

έτοιμη συγκομιδή

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι