Πώς να προετοιμάσετε σπόρους ντομάτας για σπορόφυτο, επεξεργασία και εμποτισμό

Η προετοιμασία σπόρων ντομάτας για φύτευση δενδρυλλίων είναι σημαντική και απαραίτητη προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί στη συνέχεια ο κίνδυνος ανάπτυξης μεγάλου αριθμού προβλημάτων. Χάρη σε αυτό το στάδιο, ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος εμφάνισης μυκητιακών νόσων του φυτού και οι βλαστοί εμφανίζονται υγιείς, δυνατοί. Αλλά η προετοιμασία πρέπει να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες, διαφορετικά οι καλλιεργητές λαχανικών κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς καλλιέργεια.

Σωστή επιλογή

Πώς να προετοιμάσετε σπόρους ντομάτας για σπορόφυτα; Εάν αποφασίστηκε να καλλιεργήσετε μόνοι σας ντομάτες, τότε αυτό πρέπει να γίνει από την αρχή. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε φυτά, αλλά σπόρους. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι θα τηρηθούν όλες οι σημαντικές αποχρώσεις της φροντίδας τους.

Είναι καλύτερα να αγοράσετε σπόρους για σπορά, αλλά μπορείτε επίσης να τα συλλέξετε (μόνο από υψηλής ποιότητας συγκομιδή). Η συσκευασία έχει πάντα ένα σχέδιο της αναμενόμενης συγκομιδής. Είναι σημαντικό να μελετήσετε τους χρόνους συσκευασίας που αναφέρονται στη συσκευασία και τις ιδιαιτερότητες των καιρικών συνθηκών που μπορεί να αντέξει μια συγκεκριμένη ποικιλία.

Σε περιοχές όπου το κλίμα είναι κρύο, είναι καλύτερα να επιλέξετε πρώιμες ποικιλίες. Οι καθυστερημένες ποικιλίες μπορούν επίσης να δοκιμαστούν σε θερμές περιοχές. Είναι σημαντικό να εξεταστεί ο τόπος όπου θα φυτευτούν μελλοντικά φυτά. Υπάρχουν ειδικές ποικιλίες για το θερμοκήπιο, το ανοιχτό έδαφος και ακόμη και για το περβάζι του σπιτιού.

Μόλις επιλεγεί μια ποικιλία, προκύπτει ένα άλλο ερώτημα, πώς να επεξεργαστείτε τους σπόρους έτσι ώστε η συγκομιδή να ικανοποιεί την ποσότητα και την ποιότητά της χωρίς την εμφάνιση μεγάλων προβλημάτων;

Η προετοιμασία των σπόρων ντομάτας για σπορά δενδρυλλίων ξεκινά με την επιλογή. Αφού γίνει η αγορά, το πακέτο ανοίγει και ξεκινά η επιλογή για περαιτέρω φροντίδα. Χύνονται πάνω σε μια επιφάνεια χαρτιού και επιλέγονται μόνο εκείνες που είναι μεγάλες και πυκνές. Άδεια, μικρά θα πρέπει να πεταχτούν.

σπόροι ντομάτας στο τραπέζι

Για την σωστή προετοιμασία των σπόρων, αφού καθοριστεί η πυκνότητά τους, θα επιτρέψει υγρό με επιτραπέζιο αλάτι. Μόλις οι σπόροι πέσουν σε μια παρόμοια λύση, μπορείτε να προσδιορίσετε αμέσως το ποιοτικό μέρος. Οι πυκνοί σπόροι καταλήγουν στον πυθμένα και οι κοίλοι επιπλέουν στην επιφάνεια.

Ακόμα και στα σιτάρια που αγοράστηκαν, ζουν πολλά μικρόβια και μύκητες. Όταν μπαίνουν στο έδαφος, αρχίζουν ενεργή ζωή. Οι πρώτοι βλαστοί βγαίνουν αδύναμοι και πεθαίνουν. Επομένως, η προετοιμασία σπόρων τομάτας για φύτευση δενδρυλλίων δεν ολοκληρώνεται χωρίς απολύμανση.

Μια συνταγή με βάση το υπερμαγγανικό κάλιο είναι αποτελεσματική και δημοφιλής. Αλλά πρέπει να το κάνετε σωστά. Ένα πολύ κορεσμένο διάλυμα ή μια αύξηση του χρόνου παραμονής των σπόρων σε αυτό επηρεάζει την ταχύτητα και την ποιότητα των δενδρυλλίων. Οι σπόροι τομάτας σε υπερμαγγανικό κάλιο δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 35 λεπτά.

Αρκεί να προσθέσετε 1 g υπερμαγγανικού καλίου στο νερό και να ανακατέψετε καλά. Αφού οι κόκκοι βρίσκονται σε αυτό το διάλυμα για τον καθορισμένο χρόνο, πλένονται με καθαρό νερό και αφήνονται να στεγνώσουν εντελώς σε ένα ζεστό δωμάτιο.

Προπαρασκευαστικά βήματα

Η προετοιμασία σπόρων ντομάτας για σπορά περιλαμβάνει διαδικασίες για την ενίσχυση του φυτού, τη μείωση του κινδύνου ασθένειας και την αύξηση των μελλοντικών συγκομιδών. Πριν από τη φύτευση σε σπορόφυτα, οι σπόροι πρέπει να υποστούν απολύμανση, σκλήρυνση, φυσαλίδες και πρόσθετη σίτιση.

Πολλοί καλλιεργητές λαχανικών, εξοικονομώντας χρόνο και προσπάθεια, αναρωτιούνται εάν είναι απαραίτητο να μουλιάσετε τους σπόρους; Η επεξεργασία των σπόρων ντομάτας πριν από τη φύτευση δεν θα γίνει χωρίς εμποτισμό. Οι σπόροι μπορούν να γεμίσουν με ένα λεπτό στρώμα λειωμένου νερού ή βρόχινου νερού για 48 ώρες. Εάν χυθεί πολύ νερό, μπορεί να σαπίσει.

Υπάρχουν πολλές άλλες λύσεις για να μουλιάσετε τους σπόρους ντομάτας που χρησιμοποιούν οι κηπουροί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό από φύλλα αλόης ή ένα αγορασμένο διάλυμα. Η επεξεργασία των σπόρων ντομάτας πριν από τη σπορά μπορεί να πραγματοποιηθεί με διαλύματα που βασίζονται σε χαλικό νάτριο, Zircon ή Epin extra. Τονώνουν την ανάπτυξη και ενισχύουν τα φυτά.

Η παρασκευή σπόρων ντομάτας συνεχίζεται με τη διαδικασία σκλήρυνσης. Οι εμποτισμένοι κόκκοι πρέπει να περάσουν από ένα στάδιο σκλήρυνσης. Συνιστάται η σκλήρυνση των σπόρων ντομάτας πριν από τη φύτευση για συνεχή μεταφορά δυσμενών καιρικών εκπλήξεων στο μέλλον (άνεμος, ζεστές μέρες ή κρύες νύχτες).

εμποτίζοντας τους σπόρους ντομάτας

Για να σκληρύνει τα μελλοντικά φυτά, πρέπει να τοποθετήσετε τους κόκκους σε μια υγρή πετσέτα και να αφήσετε να βρεθεί σε θερμοκρασία 20 βαθμών για περίπου 12 ώρες, και στη συνέχεια η πετσέτα μετακινείται σε κρύο μέρος για 7 ώρες. Πρέπει να σκληρύνετε τους σπόρους με αυτόν τον τρόπο για τρεις ημέρες. Κατά τη διάρκεια ολόκληρης αυτής της περιόδου, πρέπει να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία και την υγρασία του αέρα, διαφορετικά το υλικό φύτευσης μπορεί να σαπίσει ή να χυθεί.

Τα σκληρυμένα φυτά δεν θα υποκύψουν σε αλλαγές θερμοκρασίας και θα αντέξουν σε κακές καιρικές συνθήκες.

Η επεξεργασία σπόρων ντομάτας πριν από τη σπορά απαιτεί διαδικασία απολύμανσης. Η απολύμανση των σπόρων πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας μια μεγάλη ποικιλία συνταγών, οι πιο δημοφιλείς παρασκευάζονται με βάση το υπερμαγγανικό κάλιο 0,1% και το υπεροξείδιο του υδρογόνου 10%.

Πριν από τη σπορά, οι σπόροι ντομάτας χρειάζονται επίσης μια διαδικασία όπως φυσαλίδες. Επιτρέπει στους σπόρους να διογκωθούν, να κορεστούν με οξυγόνο και να βλαστήσουν γρηγορότερα στο μέλλον. Οι σπόροι χύνονται με μισό ποτήρι νερό και αναδεύονται περιοδικά (ανάδευση) για 4 ώρες. Εάν το σπίτι διαθέτει ενυδρείο, τότε μπορείτε να συνδέσετε το σωλήνα με τον συμπιεστή. Οι κόκκοι θα εμπλουτιστούν περαιτέρω με οξυγόνο. Μετά από λίγο, τοποθετούνται σε ένα στεγνό πανί για να στεγνώσουν εντελώς.

Η επεξεργασία των σπόρων ντομάτας για αύξηση των αποδόσεων γίνεται με επαναφόρτιση. Η ακόλουθη συνταγή είναι δημοφιλής. Το νιτροαμοφούσκο, το χαλικό νάτριο και η τέφρα ξύλου χύνονται με ένα λίτρο νερό. Οι κόκκοι τομάτας σε υπερμαγγανικό κάλιο διατηρούνται σε μια ειδικά κατασκευασμένη γάζα, η οποία βυθίζεται στο προκύπτον διάλυμα για μισή ώρα. Μετά από αυτό, οι σπόροι βρίσκονται σε βρεγμένη πετσέτα μέχρι να αρχίσουν να βλαστάνουν. Μόλις εκτοξεύονται τα πρώτα λαχανάκια, μεταμοσχεύονται στο προετοιμασμένο έδαφος.

Προκειμένου η επεξεργασία των σπόρων ντομάτας πριν από τη φύτευση δεν είναι μάταια, κάθε στάδιο πρέπει να εκτελείται σωστά. Λαμβάνονται υπόψη ο τόπος περαιτέρω φύτευσης φυτών, γεύση, ύψος θάμνων, καιρικές συνθήκες και άλλοι παράγοντες.

Περισσότερα για τη διαδικασία εμποτισμού

Όταν ρωτήθηκε εάν είναι απαραίτητο να μουλιάσετε τους σπόρους ντομάτας πριν από τη φύτευση, θα δοθεί μια σαφώς θετική απάντηση. Το μούσκεμα των σπόρων ντομάτας συνιστάται για ανάπτυξη και υψηλή απόδοση. Εάν παραλείψετε αυτό το στάδιο, τότε τα φυτά θα βγουν άσχημα και οι θάμνοι θα είναι ευπαθείς σε πολλές ασθένειες, καθώς και παράσιτα. Η καλλιέργεια επίσης δεν θα ικανοποιήσει την ποιότητα και την ποσότητα της. Το αν θα μουλιάσετε τους σπόρους είναι δουλειά όλων, αλλά το περαιτέρω αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από αυτό το στάδιο.

Το μούσκεμα των σπόρων ντομάτας μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο αυτών των προβλημάτων. Είναι εξαιρετικά σπάνιο για τους σπόρους που έχουν υποστεί επεξεργασία να είναι ευαίσθητοι σε ασθένειες.

σπορά ντομάτας σε θερμοκήπιο

Υπάρχουν πολλές συνταγές και μέθοδοι για το μούσκεμα των σπόρων ντομάτας πριν από τη φύτευση. Το πόσο μπορείτε να μουλιάσετε τους σπόρους ντομάτας εξαρτάται από τη συνταγή και τα συστατικά που χρησιμοποιούνται. Σε τι μπορείτε να βάλετε τη βάση προσγείωσης; Συνταγές που είναι δημοφιλείς και αποτελεσματικές στους γεωπόνους και τους ερασιτέχνες κηπουρούς.

 1. Μπορείτε να μουλιάσετε την προετοιμασμένη βάση σε χυμό αλόης. Το προϊόν είναι ασφαλές, φυσικό και θρεπτικό. Αυξάνει την ανθεκτικότητα των φυτών στις ασθένειες, διεγείρει την ανάπτυξη σε οποιοδήποτε στάδιο ανάπτυξης. Πώς να μουλιάσετε τους σπόρους σε χυμό αλόης; Τα σαρκώδη φύλλα της αλόης τοποθετούνται πρώτα σε κρύο μέρος. Μετά από αυτό, ο χυμός συμπιέζεται. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθαρό ή αναμεμειγμένο με νερό. Ένας σάκος ιστού που περιέχει το περιεχόμενο βυθίζεται στο διάλυμα για 24 ώρες.
 2. Είναι χρήσιμο για τους σπόρους να παρασκευάζονται σε μια σύνθεση τέφρας ξύλου. 60 g τέφρας διαλύονται σε ένα λίτρο νερού και αφήνονται για δύο ημέρες για έγχυση. Μετά από δύο ημέρες, η έγχυση είναι έτοιμη για χρήση. Στην έγχυση για εμπλουτισμό με μεταλλικά συστατικά, πρέπει να αφήσετε τη βάση για 4 ώρες.
 3. Η επεξεργασία σπόρων τομάτας μπορεί να πραγματοποιηθεί σε διάλυμα με Epin. Αυτό είναι ένα φυτικό φάρμακο που όχι μόνο διεγείρει την ανάπτυξη των φυτών, αλλά επίσης αυξάνει την αντίστασή του σε διάφορους ανεπιθύμητους παράγοντες (έλλειψη φωτός, κρύος καιρός). 5 σταγόνες του παρασκευάσματος προστίθενται σε ζεστό νερό (100 ml) και αφήνονται για περίπου δύο ημέρες. Το Epin for seedlings χρησιμοποιείται για να διεγείρει τη διαδικασία βλάστησης.
 4. Μπορείτε να μουλιάσετε τους σπόρους ντομάτας σε ένα μείγμα με βάση το κιχωρικό οξύ. Το παρασκεύασμα Zircon είναι ένας ισχυρός ενεργοποιητής της ανάπτυξης των δενδρυλλίων και των ριζών τους. Χρειάζεται περίπου μια μέρα για να μουλιάσετε τους σπόρους στο Zircon.
 5. Η Fitosporin μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μουλιάσει τους σπόρους. Είναι ένα βιολογικό μέσο προστασίας των σπόρων από ασθένειες. Προσθέστε περίπου 3 σταγόνες του φαρμάκου σε ένα ποτήρι νερό και εμποτίστε τους σπόρους για τρεις ώρες. Μετά τη διαδικασία, σχηματίζεται στους σπόρους ένα προστατευτικό φιλμ ωφέλιμων βακτηρίων. Αποτρέπει την είσοδο παθογόνων βακτηρίων.

Μπορείτε να μουλιάσετε τους σπόρους ντομάτας σε διαλύματα με διάφορα συστατικά που θα επηρεάσουν θετικά την περαιτέρω ανάπτυξη ενός καλλιεργημένου φυτού: μέλι, μανιτάρια, τσάι, φλοιό κρεμμυδιού. Το κύριο πράγμα είναι να παρατηρήσετε αναλογίες έτσι ώστε η φροντίδα να μην βλάψει τα μελλοντικά φυτά.

Καταπολέμηση της ασθένειας

Η διαδικασία απολύμανσης είναι απαραίτητη για να απαλλαγούμε από όλα τα παθογόνα που ζουν στο κέλυφος των σπόρων. Οι πιο κοινές συνταγές περιλαμβάνουν υπερμαγγανικό κάλιο και υπεροξείδιο του υδρογόνου.

 • Η εμβάπτιση των σπόρων σε ντομάτες υπερμαγγανικού καλίου πραγματοποιείται με σκοπό την απολύμανση. Πώς να μουλιάσετε σωστά τους σπόρους ντομάτας πριν από τη φύτευση με υπερμαγγανικό κάλιο; Ετοιμάζεται ένα ανοιχτό ροζ διάλυμα. Εάν το μείγμα είναι κορεσμένο, τότε οι ντομάτες μπορεί να πεθάνουν. Είναι απαραίτητο να διατηρήσετε τους σπόρους σε υπερμαγγανικό κάλιο όχι περισσότερο από 35 λεπτά. Μετά από 30 λεπτά, απομακρύνονται από το μείγμα και πλένονται. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα για αυτό. Αυτό θα απολυμάνει πλήρως το υλικό φύτευσης.
 • Είναι πολύ απλό να προετοιμάσετε τη λύση. Σε ένα λίτρο νερού, αραιώστε 30 g σόδας. Οι σπόροι αφήνονται σε αυτό το διάλυμα για τρεις ώρες. Στη συνέχεια πλένεται με καθαρό νερό και τοποθετείται σε γάζα εμποτισμένη με λιπάσματα. Η σπορά σπόρων μπορεί να ξεκινήσει μετά από μόλις τρεις ημέρες. Χάρη σε αυτές τις λύσεις, τα φυτά θα έχουν ισχυρό στέλεχος, ρίζες και υψηλή απόδοση.

εμφάνιση σπόρων ντομάτας

 • Πώς να επεξεργαστείτε τους σπόρους ντομάτας με υπεροξείδιο του υδρογόνου; Για δύο ημέρες, μπορείτε να μουλιάσετε τους σπόρους σε 10% υπεροξείδιο του υδρογόνου για να επιτύχετε ένα απολυμαντικό αποτέλεσμα. Η ποσότητα του δραστικού συστατικού πρέπει να είναι ίση με τον αριθμό των σπόρων. Ένα διάλυμα με υπεροξείδιο του υδρογόνου μειώνει την περιεκτικότητα σε νιτρικά άλατα στα φρούτα, αυξάνει το ρυθμό βλάστησης, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.Επιπλέον, βοηθά στην απολύμανση της επιφάνειας κάθε κόκκου, που συχνά περιέχει μικρόβια και μύκητες σε αδρανή κατάσταση.
 • Συχνά οι κηπουροί χρησιμοποιούν το βιολογικό παρασκεύασμα Fitolavin για αυτοκαλλιέργεια ντοματών. Η σύνθεση που βασίζεται στα αντιβιοτικά στρεπτοτρίνης αποτρέπει την ανάπτυξη των πιο κοινών ασθενειών μεταξύ των τοματών. Το φάρμακο είναι απολύτως ασφαλές για τον άνθρωπο και δεν επηρεάζει την ωφέλιμη χλωρίδα του εδάφους.
 • Η θερμική απολύμανση είναι δημοφιλής από την αρχαιότητα. Η μέθοδος σάς επιτρέπει να απαλλαγείτε από επιβλαβή μικρόβια και να αυξήσετε την παραγωγικότητα. Για το σκοπό αυτό, θα οργανωθεί ένα μέρος για φύτευση υλικού εντός δύο ημερών όπου η θερμοκρασία του αέρα θα είναι περίπου 30-50 βαθμούς.

Εάν, ήδη σε αυτό το στάδιο, αρχίσετε να καταπολεμάτε τα βακτήρια και τους μύκητες, τότε στο μέλλον, οι πράσινοι θάμνοι θα είναι ανεξάρτητα σε θέση να καταπολεμήσουν την εισβολή παθογόνων βακτηρίων.

Έναρξη σποράς

Η προετοιμασμένη βάση πρέπει στο τέλος να περάσει από τη διαδικασία βλάστησης. Για το σκοπό αυτό, οι κόκκοι ντομάτας τοποθετούνται σε ένα υγρό πανί, καλύπτονται με ένα άλλο στρώμα υγρού υφάσματος και απομακρύνονται σε ένα ζεστό δωμάτιο. Το ύφασμα υγραίνεται ξανά όπως απαιτείται. Μόλις εκκολαφθούν τα πρώτα λαχανάκια, οι σπόροι φυτεύονται στο έδαφος.

Η προετοιμασία ντοματών για σπορά δεν είναι πλήρης χωρίς καλό χώμα. Για να βλαστήσουν οι σπόροι, απαιτούνται ειδικοί όροι:

 • Πριν από τη σπορά, το χώμα πρέπει να διαχέεται με βραστό νερό για να απαλλαγούμε από οποιαδήποτε λοίμωξη.
 • απολυμάνετε τους ίδιους τους σπόρους.
 • χαλαρώστε καλά το έδαφος.
 • φυτέψτε σε βάθος μικρότερο από 1,5 cm.
 • το έδαφος δεν πρέπει να είναι κρύο.
 • η παρουσία επαρκούς υγρασίας ·
 • ξύπνημα σπόρων από αδρανή κατάσταση.

χώμα για σπόρους ντομάτας

Υπάρχουν άλλοι κανόνες πώς να προετοιμάσετε σπόρους ντομάτας για φύτευση. Πριν από τη σπορά, πρέπει να επισκεφθούν ένα ζεστό μέρος. Εάν βρίσκονται στο κρύο και φυτευτούν αμέσως στο έδαφος, τότε οι πρώτοι βλαστοί θα εκκολαφθούν όχι μετά από τρεις ημέρες, αλλά μετά από τρεις εβδομάδες.

Μπορείτε να προετοιμάσετε μόνοι σας το έδαφος για σπορόφυτα τομάτας. Μαύρο χώμα, χούμο, τύρφη, υπερφωσφορικό ή τέφρα ξύλου θα είναι χρήσιμο. Τα συστατικά μπορούν να αναμιχθούν μαζί.

Κατά τη σπορά μαγειρεμένων σπόρων σε ένα μεγάλο δοχείο, πρέπει να ακολουθείτε τους κανόνες. Η απόσταση μεταξύ των εσοχών πρέπει να είναι τουλάχιστον 2,5 εκ. Μετά τη φύτευση, το δοχείο καλύπτεται με γυάλινο ή πλαστικό περιτύλιγμα. Το έδαφος απαιτεί τακτικό πότισμα και αερισμό. Μόλις εμφανιστεί το 90% των δενδρυλλίων, η μεμβράνη αφαιρείται.

Κατά τον προσδιορισμό του χρόνου φύτευσης των σπόρων στο έδαφος, οι κηπουροί βασίζονται στην προσωπική εμπειρία, λαμβάνοντας απαραίτητα υπόψη τις κλιματολογικές προδιαγραφές, την επιλεγμένη ποικιλία ντοματών και τις συνθήκες υπό τις οποίες θα αναπτυχθούν.

Εάν τα σπορόφυτα προγραμματίζονται να καλλιεργηθούν σε θερμοκήπιο, το τέλος Φεβρουαρίου θεωρείται η καλύτερη στιγμή για σπορά σπόρων. Για περαιτέρω καλλιέργεια σε εξωτερικούς χώρους, αλλά υπό κάλυψη, ο καλύτερος χρόνος θεωρείται η αρχή του Μαρτίου και χωρίς κάλυψη - το τέλος Μαρτίου.

Ωστόσο, ορισμένοι καλλιεργητές λαχανικών κάνουν όλες τις ενέργειες που σχετίζονται με τη φύτευση και τη φροντίδα φυτών σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο. Αναπτύσσεται από αστρολόγους και γεωπόνους. Κατά τη γνώμη τους, η Σελήνη, που βρίσκεται σε διαφορετικές αποστάσεις από τη Γη, δρα σε ολόκληρο το ζωντανό μέρος του κόσμου. Η σπορά, η αναφύτευση φυτών είναι απαραίτητη όταν μεγαλώνει το φεγγάρι. Σε αυτήν την περίπτωση, τα φυτά αναπτύσσονται καλά και γρήγορα. Οι σεληνιακές ημερομηνίες υπολογίζονται διαφορετικά κάθε χρόνο.

Μόλις εμφανιστούν τα πρώτα αληθινά φύλλα, τα φυτά βυθίζονται (τσιμπήστε τις μεγάλες ρίζες χωρίς να αγγίξετε τις αδύναμες και κοντές). Οι μεγάλοι και ανθεκτικοί θάμνοι μπορούν να μεταμοσχευτούν σε ξεχωριστά δοχεία, όπως πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης. Είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν οπές στο κάτω μέρος των κυπέλλων έτσι ώστε η υγρασία να μην σταματήσει.

σπορόφυτα τομάτας

Για να αποφύγετε προβλήματα με τα φυτά, πρέπει να ακολουθήσετε σημαντικούς κανόνες για τη φροντίδα του:

 • πρέπει να ποτίζετε τακτικά, κατά προτίμηση με ένα δοχείο ποτίσματος, χωρίς πίεση.
 • τα δενδρύλλια τοποθετούνται σε καλά φωτισμένο μέρος, χωρίς ρεύματα.
 • το δοχείο πρέπει να περιστρέφεται συνεχώς σε διαφορετικές πλευρές έτσι ώστε τα στελέχη να είναι ομοιόμορφα και να μην τεντώνουν.
 • πρέπει να υπάρχει αρκετός χώρος για την ανάπτυξη κάθε θάμνου.
 • κάθε δύο εβδομάδες συνιστάται η εφαρμογή ανόργανων ή οργανικών λιπασμάτων.

Δεν υπάρχει τίποτα δύσκολο στη φροντίδα των σπόρων ντομάτας. Εάν αφιερώσετε λίγο περισσότερο χρόνο στο προπαρασκευαστικό στάδιο, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά, τότε στο μέλλον θα υπάρξουν λιγότερες δυσκολίες και το αποτέλεσμα θα εκπλήξει ευχάριστα.

Κριτικές
 1. ΜΑΡΙΑ
  11.11.2017 16:05

  Κατά τη φύτευση δενδρυλλίων, γονιμοποιώ το έδαφος με BioGrow - έναν βιοενεργοποιητή της ανάπτυξης των φυτών. Χάρη σε αυτόν, οι ντομάτες δεν αρρωσταίνουν και η απόδοση τους αυξάνεται σημαντικά. Μπορείτε επίσης να μουλιάσετε τους σπόρους μαζί του. Αυτό τους κάνει να πάνε πολύ καλύτερα. Το αγόρασα αυτό το κατάστημα.

  Απαντώ
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι