Χαρακτηριστικά και περιγραφή της ποικιλίας ντομάτας Γυναικεία δάχτυλα, η απόδοσή της

Οι δημοφιλείς γυναικείες ντομάτες διατίθενται σε διάφορες ποικιλίες. Με αυτό το όνομα μπορείτε να βρείτε τις ακόλουθες ντομάτες:

  • κυλινδρικός;
  • σε σχήμα αχλαδιού;
  • μικρός-καρποφόρος (Syzran).

Υπάρχει μια ποικιλία από γυναικείο δάχτυλο, το οποίο φέρνει μακριές ντομάτες. Όλες οι ντομάτες σχηματίζουν άφθονα όμορφα επιμήκη φρούτα. Κάθε επιλογή είναι καλή με τον δικό της τρόπο και αξίζει την προσοχή των καλλιεργητών λαχανικών.

Σε σχήμα αχλαδιού

Οι ντομάτες σε σχήμα αχλαδιού προέρχονται από τον περίφημο κτηνοτρόφο Lyubov Anatolyevna Myazina... Ένα κράτος δίπλωμα ευρεσιτεχνίας εκδόθηκε για αυτήν την ποικιλία το 2005, και το 2006 το είδος καταχωρίστηκε στο Κρατικό Μητρώο Επιτευγμάτων Αναπαραγωγής. Μπορείτε να αγοράσετε την έκδοση Myazinsky στην αρχική συσκευασία, η ποικιλία πωλείται επίσης από άλλες εταιρείες σπόρων, για παράδειγμα, την Αγία Πετρούπολη Biotekhnika, το Altai Demetra.

Περιγραφή της ποικιλίας:

  1. Προσδιορίστε το θάμνο, λίγο περισσότερο από μισό μέτρο. Αισθάνεται καλά σε εξωτερικούς χώρους. Δεν χρειάζεται καν να το σχηματίσετε. Στο θερμοκήπιο, οι μίσχοι τεντώνονται δύο φορές περισσότερο - εδώ συνιστάται να οδηγείτε κάθε φυτό σε δύο κορμούς, αφαιρώντας τα σκαμπό. Οι βούρτσες πλέκονται μέσω ενός ή δύο φύλλων, το καθένα φέρει 7 - 8 ωοθήκες.
  2. Οι ντομάτες μεγαλώνουν έως 10 εκατοστά σε μήκος και ζυγίζουν 50 - 70 γραμμάρια. Είναι οβάλ, με ελαφρά προέκταση στο κάτω μέρος (μοιάζουν με μικρά αχλάδια). Το δέρμα των φρούτων είναι σφιχτό, λείο, λαμπερό, φωτεινό κόκκινο. Υπάρχει λίγο υγρό και σπόροι μέσα. Σημειώνεται ιδιαίτερα η υψηλότερη πυκνότητα του πολτού, η εξαιρετική γεύση και το άρωμα.
  3. Η πρώιμη περίοδος ωρίμανσης είναι 100 ημέρες. Στην βορειοδυτική περιοχή, σε ορισμένες περιοχές της Σιβηρίας, η ποικιλία μπορεί να εκδηλωθεί ως μέσο νωρίς (115 ημέρες).
  4. Η απόδοση με ελάχιστη φροντίδα είναι 2,5 kg ανά τετραγωνικό μέτρο. Εάν η καλλιέργεια γίνεται σύμφωνα με όλους τους κανόνες, μια τέτοια καλλιέργεια μπορεί να ληφθεί από κάθε θάμνο.
  5. Η ανοχή των ντοματών σε ακραίες θερμοκρασίες, ξηρό χώμα, κρύα κουμπιά είναι πολύ υψηλή. Λόγω της πυκνής επιδερμίδας και της γρήγορης ωρίμανσής της, η ποικιλία σπάνια πάσχει από καθυστέρηση.

ΛΑ. Η Myazina προσφέρει ποικιλία πορτοκαλί γυναικείων δακτύλων. Αυτή η ντομάτα έχει παρόμοια χαρακτηριστικά, μόνο τα ώριμα φρούτα έχουν χρώμα πορτοκαλί, έχουν μια συγκεκριμένη πικάντικη απόχρωση στη γεύση και το άρωμα.

ποικιλία ντομάτας

Οι καλλιεργητές λαχανικών έχουν πάντα πολύ καλές κριτικές για τα προϊόντα της επιλογής Myazin · η καλλιέργεια αυτών των ντοματών δεν απαιτεί χρόνο και προσπάθεια. Οι κηπουροί προσελκύονται ιδιαίτερα από την πρώιμη ωριμότητα των ντοματών, την ανεπιτήδευτη και την ευχάριστη γεύση των φρέσκων και αλμυρών προϊόντων.

Κυλινδρικός

Αυτά τα γυναικεία δάχτυλα είναι μια ποικιλία από ντομάτες με ακόμη και φρούτα που μοιάζουν με αγγούρια σε σχήμα. Τέτοια γυναικεία δάχτυλα ντομάτας προσφέρονται από τις αγροτικές εταιρείες "Aelita", "Seeds of Altai". Εκτός από τις αποχρώσεις της εμφάνισης, η υπόλοιπη περιγραφή συμπίπτει με την ποικιλία Myazin.Ο ίδιος συμπαγής θάμνος, όμορφες βούρτσες, δυνατά φρούτα τουρσί.

Ίσως, σε αυτήν την έκδοση το σύμπλεγμα ντομάτας μοιάζει με ένα κομψό γυναικείο χέρι.

Μικρός-καρποφόρος (Syzran)

Τα χαρακτηριστικά και η περιγραφή της ποικιλίας από την περιοχή του Βόλγα έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά. Η πόλη Syzran, περιοχή Σαμάρα, φημίζεται για τις ντομάτες της. Τα δάχτυλα του Syzran Ladies έχουν μια συγκεκριμένη περιγραφή, είναι πολύ διαφορετικά από άλλα. Οι απροσδιόριστοι θάμνοι μεγαλώνουν έως ενάμισι έως δύο μέτρα. Είναι πιο βολικό να τα καλλιεργείτε σε θερμοκήπια. Η απομάκρυνση των πλευρικών βλαστών (θετριών) είναι υποχρεωτική. Το φυτό οδηγείται σε δύο στελέχη.

Κυρία δάχτυλα

Αυτός που φύτεψε την ποικιλία Syzran την αποκαλεί οβάλ ντομάτες "γλυκά" ή "σταφύλια". Είναι ελαφρώς μεγαλύτερα από Ντοματίνια, ο λεγόμενος τύπος "κοκτέιλ" - μήκους 3 - 4 cm, βάρους 30 - 40 γραμμαρίων. Το χρώμα είναι σκούρο κόκκινο. Σπάνια σχόλια από κηπουρούς προκαλούν την πραγματικά γλυκιά γεύση τους, μια γενναιόδωρη επιστροφή από κάθε θάμνο. Η απόδοση είναι πραγματικά πολύ υψηλή, επειδή οι βούρτσες είναι απίστευτα παραγωγικές: φέρουν τρεις δωδεκάδες ωοθήκες η καθεμία.

Τέτοιες ντομάτες είναι μια πραγματική βοήθεια για το αλάτισμα και τα αποσκωριζόμενα λαχανικά. Είναι βολικά στη χρήση ως σφραγίδες σε κοιλότητες και κορυφές κουτιών. Οι ντομάτες δεν εκρήγνυνται σε άλμη, δεν γίνονται ξινές. Ιδανικό για τη διακόσμηση σαλάτας και άλλων ορεκτικών. Μπορούν επίσης να στεγνώσουν ολόκληρα - οι ντομάτες μοιάζουν με σταφίδες.

"Με στόμιο"

Στη σειρά "Ural summer penduduk" από τη γεωργική εταιρεία "Mars" παράγεται μια ποικιλία ντομάτας που ονομάζεται Ladies finger. Σε γενικές γραμμές, τα χαρακτηριστικά του συμπίπτουν με την ποικιλία Myazinsky: ασταθής θάμνος, ανεπιτήδευτη, υψηλή πυκνότητα πολτού, γενναιόδωρες βούρτσες. Αλλά η ποικιλία Ural χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά νωρίς. Η καλλιέργεια δεν προκαλεί προβλήματα, τα φρούτα της είναι πολύ χαριτωμένα, οβάλ-κυλινδρικά, με μια ωραία μικρή "μύτη" στο τέλος.

ντομάτες στον κήπο

Οι ντομάτες της ποικιλίας Damsky Finger δίνουν εξαιρετικές αποδόσεις (ακόμη και χωρίς τσίμπημα και άροση πριν από τη φύτευση) στις δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες των Ουραλίων, της Σιβηρίας, της Μέσης Ζώνης και της Βορειοδυτικής. Ναι, τα φρούτα δεν είναι πολύ μεγάλα (μέσο βάρος 60 γραμμάρια), αλλά κάθε βούρτσα εκτείνεται 300 - 400 γραμμάρια και πολλές βούρτσες είναι δεμένες. Δύο κιλά ντομάτες από έναν θάμνο απέχουν πολύ από το όριο. Για να πάρει μια νωρίτερη συγκομιδή, τα φυτά φυτεύονται πρώτα σε προσωρινά καταφύγια.

Όταν η απειλή του παγετού έχει περάσει, το φιλμ ή το υλικό κάλυψης αφαιρείται. Τα λαχανικά που καλλιεργούνται στο ύπαιθρο είναι πιο υγιεινά και πιο νόστιμα από τα λαχανικά του θερμοκηπίου.

Ραντεβού

Η ποικιλία ντομάτας Γυναικεία δάχτυλα είναι εξαιρετική όχι μόνο στο αλάτισμα, αλλά και φρέσκο, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Δεν χάνουν το σχήμα τους σε φέτες, είναι καλό για την παρασκευή πίτσας. Το παχύρευστο δέρμα και ο ισχυρός πολτός παρέχουν καλή ωρίμανση και μακροχρόνια αποθήκευση (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρες βούρτσες). Οι ώριμες ντομάτες κατά την ωριμότητα δεν σαπίζουν ή αλλοιώνονται εντός ενός έως δύο μηνών. Μπορεί να διαρκέσει έως τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς.

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι