Χαρακτηριστικά και περιγραφή της ποικιλίας ντομάτας Pinocchio, καλλιέργεια και απόδοση

Η πολυάριθμη οικογένεια ποικιλιών ντομάτας νάνου περιλαμβάνει την ντομάτα Pinocchio, κατάλληλη για καλλιέργεια σε προσωπικό οικόπεδο, μπαλκόνι, χαγιάτι. Συνιστάται ως διακοσμητικό φυτό γλάστρας που μεγαλώνει καλά και αποδίδει καρπούς ακόμη και το χειμώνα στο περβάζι ενός διαμερίσματος της πόλης.

Η ανεπιτήδευτη, η εξαιρετική γεύση και η ασυνήθιστη εμφάνιση των μικροσκοπικών θάμνων, με φωτεινές κόκκινες ντομάτες, έχουν κερδίσει θετικές κριτικές μεταξύ των κηπουρών.

Κύρια χαρακτηριστικά και περιγραφή του φυτού

Η ποικιλία προορίζεται για συμπαγείς φυτεύσεις σε θερμοκήπια και ανοιχτούς αγρούς. Λόγω της διακοσμητικής τους ελκυστικότητας, μικροσκοπικοί θάμνοι χρησιμοποιούνται ως περίγραμμα κατά τη διακόσμηση του χώρου του κήπου. Οι ντομάτες Pinocchio φυτεύονται στη βάση των ψηλών καλλιεργειών.

 1. Η ντομάτα Pinocchio ανήκει στην κατηγορία ντομάτες νάνων, το ύψος της οποίας δεν υπερβαίνει τα 35 εκ. Ο θάμνος είναι συμπαγής, τυπικός τύπος, πολύ διακοσμητικός - μοιάζει με ένα μικρό δέντρο με τσαλακωμένα, σκούρα πράσινα φύλλα. Αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει στο μικροσκοπικό είδος να χρησιμοποιηθεί ως φυτό σε γλάστρες.
 2. Τα φρούτα είναι λεία, στρογγυλά, με βάρος 15-20 g, έντονο κόκκινο. Οι ντομάτες έχουν γλυκό, ζουμερό, με έντονες ντομάτες. Η επιδερμίδα είναι πυκνή, γεγονός που τα καθιστά κατάλληλα για κονσερβοποίηση, προετοιμασία σαλάτας, διακόσμηση πιάτων.
 3. Οι ντομάτες νάνων είναι μέτρια έως πρόωρη ωρίμανση. Ανάλογα με τις συνθήκες, η τεχνική ωριμότητα συμβαίνει 90-105 ημέρες μετά την έναρξη της βλάστησης. Για ένα μικρό φυτό, το Pinocchio έχει καλή απόδοση - έως 1,5 κιλό.
 4. Ο καθοριστικός τύπος θάμνου δεν απαιτεί το σχηματισμό και την αφαίρεση των βημάτων, την εγκατάσταση στηριγμάτων, μια καλτσοδέτα, η οποία απλοποιεί σημαντικά τη φροντίδα. Το εργοστάσιο είναι θερμόφιλο, ανταποκρίνεται στο έγκαιρο πότισμα και επαρκή φωτισμό.

Οι εσωτερικοί κηπουροί, αλλάζοντας τις ημερομηνίες φύτευσης, μπορούν να καλλιεργήσουν ντομάτες και να συγκομίσουν ανεξάρτητα από την εποχή.

σπόροι ντομάτας πινόκιο

Χαρακτηριστικά της ανάπτυξης μιας ποικιλίας νάνων

Οι γεωργοτεχνικοί κανόνες για την καλλιέργεια ντοματών Pinocchio σε ανοιχτό έδαφος ή σε θερμοκήπιο διαφέρουν ελάχιστα από τους γενικούς κανόνες. Όλες οι δραστηριότητες για την προετοιμασία των σπόρων, την καλλιέργεια δενδρυλλίων και τη φύτευση σε μόνιμο μέρος διεξάγονται, όπως και άλλες τομάτες, με αναφορά στα τοπικά πρότυπα θερμοκρασίας.

Με πολλούς τρόπους, είναι λιγότερο ενοχλητικό από διάφορους τύπους ντοματών που μπορούν να τεντωθούν σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Αλλά σε περίπτωση που σκοπεύετε να τοποθετήσετε τις ντομάτες στο σπίτι, όπως ένα φυτό σε γλάστρες, τότε πρέπει να λάβετε υπόψη ορισμένα χαρακτηριστικά.

Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι αυτή η ποικιλία δίνει μια φιλική, εφάπαξ συγκομιδή.Μετά την τελική ωρίμανση των φρούτων, το φυτό αρχίζει να στεγνώνει και πεθαίνει. Εάν, εκτός από τη διακοσμητική λειτουργία, είναι σημαντικό να καλλιεργήσετε φρέσκες ντομάτες, τότε εστιάστε στο χρονοδιάγραμμα της φύτευσης. Η διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου περιλαμβάνεται στην περιγραφή ποικιλίας στη συσκευασία σπόρων και κυμαίνεται από 90 έως 110 ημέρες.

Πώς να επιλέξετε μια ημερομηνία προσγείωσης

Το ζήτημα του χρονισμού φύτευσης είναι σχετικό μόνο εάν θέλετε να πάρετε μια συγκομιδή για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Για συνεχή ωρίμανση, οι ντομάτες πρέπει να φυτεύονται σε σύντομα χρονικά διαστήματα. Κάτω από αυτήν την κατάσταση και σύμφωνα με τους κανόνες καλλιέργειας και φροντίδας, οι ντομάτες Pinocchio μπορούν να συγκομίζονται όλο το χρόνο.

Οι πιο κατάλληλες ημερομηνίες φύτευσης είναι στις αρχές Οκτωβρίου, τότε η συγκομιδή θα πέσει ακριβώς στις διακοπές της Πρωτοχρονιάς. Εάν φυτέψετε ντομάτες στις αρχές Δεκεμβρίου, μπορείτε να πάρετε ώριμες ντομάτες μέχρι τις αρχές Μαρτίου.

Επιπλέον, τα νάνα φυτά μπορούν να καλλιεργηθούν σε κουτιά, γλάστρες ή γλάστρες έξω το καλοκαίρι. Και τοποθετήστε σπίτια στο περβάζι μόνο με την έναρξη του παγετού.

ντομάτα pinocchio που μεγαλώνει στο μπαλκόνι

Τα κουτιά πρέπει να έχουν ύψος τουλάχιστον 10 cm για να αναπτυχθεί άνετα το ριζικό σύστημα. Η χωρητικότητα για έναν, ακόμη και ο μικρότερος θάμνος ντομάτας, πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 λίτρα.

Η προετοιμασία του εδάφους είναι η βάση για την επιτυχία

Ένας σημαντικός παράγοντας είναι η σύνθεση του εδάφους, η οποία πρέπει να παρέχει συνθήκες για την άνετη ανάπτυξη του ριζικού συστήματος και τη διατροφή για ολόκληρο το φυτό. Μπορείτε να προετοιμάσετε μια ισορροπημένη σύνθεση εδάφους μόνοι σας, στο σπίτι από:

 • 5 τεμάχια γης;
 • 5 μέρη χούμου
 • 2 μέρη τύρφης
 • 2 μέρη άμμου
 • ¼ μέρη τέφρας ξύλου ·
 • 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο. θειικό κάλιο και ουρία.

Είναι καλύτερα να απολυμάνετε το χώμα από τον κήπο με διάλυμα μαγγανίου ή να το ζεσταίνετε στο φούρνο. Πριν γεμίσετε το δοχείο με γη, τοποθετείται ένα στρώμα υλικού αποστράγγισης στον πυθμένα.

Το μείγμα του εδάφους μπορεί να αγοραστεί έτοιμο, κατάλληλο για τη συγκεκριμένη καλλιέργεια. Το κύριο πράγμα είναι ότι το έδαφος πρέπει να είναι ελαφρύ, αναπνέει, απορροφά την υγρασία, με ελαφρώς όξινη αντίδραση.

Φύτευση και φροντίδα του Πινόκιο

Πριν από τη φύτευση, συνιστάται να τοποθετείτε τους σπόρους για 20 λεπτά σε ένα ασθενές διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου για απολύμανση. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και κρατήστε το για 30 λεπτά σε ένα διεγερτικό ανάπτυξης.

Στη συνέχεια τοποθετούνται σε προετοιμασμένο χώμα, σε βάθος 1,5-2 εκ. Το πάνω στρώμα υγραίνεται με ένα μπουκάλι ψεκασμού και πασπαλίζεται με τύρφη. Οι προσγειώσεις καλύπτονται με μια ταινία ή μια γυάλινη οθόνη.

Μετά από 5-7 ημέρες, αναμένεται βλαστός. Κουτιά με φυτά τοποθετούνται στο περβάζι στη νότια πλευρά του σπιτιού.

ντομάτα σε γλάστρα

Μετά την εμφάνιση 2-3 αληθινών φύλλων, οι ντομάτες βουτούν. Τα σκληρυμένα στελέχη φυτεύονται σε ένα έτοιμο προσωπικό δοχείο.

Η φροντίδα των φυτών είναι απλή και καταλήγει σε τακτικό πότισμα, επίστρωση, χαλάρωση του εδάφους.

 1. Το πότισμα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα. Προσπαθούν να χύσουν ένα κομμάτι γης γύρω από την περίμετρο, χωρίς να φτάσουν στα φύλλα και το στέλεχος. Το νερό χρησιμοποιείται θερμαινόμενο ή σε θερμοκρασία δωματίου.
 2. Την επόμενη μέρα, φροντίστε να χαλαρώσετε το ανώτερο στρώμα εδάφους, προσπαθώντας να το αποφύγετε να στεγνώσει.
 3. Η επίστρωση των ντοματών εσωτερικού χώρου πραγματοποιείται με σύνθετα λιπάσματα κάθε 10-15 ημέρες. Η πρώτη πραγματοποιείται αμέσως μετά τη μεταφύτευση σε σταθερό δοχείο. Με την εμφάνιση φρούτων, σταματά τα λιπάσματα αζώτου.
 4. Ένα φυτό που αγαπά τη θερμότητα προτιμά μια θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας 23-24 βαθμούς και μια θερμοκρασία τη νύχτα 16-18 βαθμούς. Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, η ανάπτυξη αναστέλλεται, τα φρούτα είναι άσχημα.
 5. Η έλλειψη φωτός στις χειμερινές συνθήκες ενός σπιτιού ή διαμερίσματος πρέπει να αντισταθμιστεί με πρόσθετο φωτισμό, αν και η ποικιλία δεν είναι επιρρεπής σε τέντωμα.

Διαφορετικά, η καλλιέργεια ντοματών σε περβάζι είναι πολύ πιο εύκολη από ό, τι σε ανοιχτό έδαφος. Η ποικιλία Pinocchio είναι ανθεκτική στις περισσότερες ασθένειες των νυχτερινών καλλιεργειών. Οι θάμνοι που καλλιεργούνται στο περβάζι δεν χρειάζεται να σωθούν από επικίνδυνα παράσιτα.Το κύριο πράγμα είναι ότι δεν υπάρχουν πηγές μύκητας και μυκητιασικής λοίμωξης μέσα στο σπίτι. Επομένως, δεν θα είναι περιττό να πραγματοποιείτε συνεδρίες φωτισμού με λάμπα χαλαζία.

ντομάτα pinocchio που μεγαλώνει στο μπαλκόνι

Η αξία της διακοσμητικής λειτουργίας

Εκτός από τα πρακτικά οφέλη, πρέπει να ληφθεί υπόψη ο αισθητικός παράγοντας. Όλοι όσοι έχουν φυτέψει μια ασυνήθιστη ποικιλία ντοματών γιορτάζουν την ευχαρίστηση της όρασης των μικροσκοπικών ερυθρών φρούτων στο πλαίσιο του πράσινου πυκνού φυλλώματος. Η καλλιέργεια ενός φυτού νάνου είναι αρκετά απλή, αλλά η εμφάνισή του προκαλεί πάντοτε έκπληξη, θετικά συναισθήματα και γνήσιο ενδιαφέρον για τους άλλους.

Μπορείτε να βρείτε μια περιγραφή αυτού του τύπου ντομάτας που αναπτύσσεται ανάποδα σε κρεμαστά γλάστρες. Οι προσπάθειές σας θα αποδώσουν και θα γίνουν λόγοι υπερηφάνειας όταν ακούτε τις ριζοσπαστικές κριτικές φίλων και οικογενειών σχετικά με το ασυνήθιστο κατοικίδιο ζώο στο περβάζι.

Επιπλέον, οι νόστιμες και όμορφες ντομάτες φαίνονται υπέροχες σε διάφορα κενά και μπορούν να διακοσμήσουν πιάτα και σαλάτες στο γιορτινό τραπέζι με την παρουσία τους.

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι