Περιγραφή και χαρακτηριστικά της ποικιλίας τριαντάφυλλου Engazhment, φύτευση και φροντίδα

Το Angazhement rose είναι ένα δημοφιλές φυτό με εξαιρετικές διακοσμητικές ιδιότητες. Για να επιτύχετε στην καλλιέργεια αυτής της καλλιέργειας, πρέπει να την φροντίσετε σωστά. Γι 'αυτό, είναι σημαντικό να διεξάγετε έγκαιρα εργασίες φύτευσης, να ποτίζετε τους θάμνους εγκαίρως, να εφαρμόζετε λιπάσματα και να κάνετε κλάδεμα. Η προστασία από ασθένειες και παράσιτα είναι επίσης σημαντική.

Ιστορία καταγωγής

Αυτό το τριαντάφυλλο εκτράφηκε το 1969. Αυτό έγινε από τον Αμερικανό κτηνοτρόφο John Patterson. Ο πολιτισμός διακρίνεται από τον καθολικό σκοπό του, που χαρακτηρίζεται από αντοχή στον παγετό, τις ασθένειες και τα παράσιτα. Λόγω αυτού, οι θάμνοι χρησιμοποιούνται συχνά για να διακοσμήσουν παρτέρια και κήπους με τριανταφυλλιές.

Περιγραφή και χαρακτηριστικά ποικιλίας του εξαίσιου τριαντάφυλλου

Το ύψος του τριαντάφυλλου Dark Engagement φτάνει το 1 μέτρο και το πλάτος είναι 80 εκατοστά. Συνήθως οι θάμνοι μεγαλώνουν όρθιοι. Τα στελέχη είναι διακοσμημένα με μεγάλο αριθμό φύλλων σκούρου πράσινου χρώματος. Τα λουλούδια είναι ανοιχτό ροζ ή κοράλλια. Χαρακτηρίζονται από μεγάλα μεγέθη - έως 10 εκατοστά σε διάμετρο.

Οι βλαστοί συμπληρώνονται από ακανθώδη αγκάθια. Τα λουλούδια τακτοποιούνται ένα κάθε φορά. Έχουν πυκνή διπλή δομή και περιλαμβάνουν 60 πέταλα. Το μπουμπούκι έχει ιδανικό σχήμα. Επιπλέον, τα λουλούδια δεν έχουν έντονο άρωμα.

Τα τριαντάφυλλα αυτής της ποικιλίας είναι εξαιρετικά ανθεκτικά στον παγετό. Μπορούν να φυτευτούν σε ανοιχτό έδαφος ή να καλλιεργηθούν σε συνθήκες θερμοκηπίου. Η ποικιλία ανήκει στην κατηγορία της εκ νέου ανθοφορίας.

βαθμός δέσμευσης

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της ποικιλίας

Τα πλεονεκτήματα του πολιτισμού περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • τακτοποιημένη εμφάνιση
 • ευκολία φροντίδας
 • μακρά ανθοφορία
 • αντοχή στον παγετό
 • διακριτικό άρωμα.

Τα μειονεκτήματα της ποικιλίας περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • την ανάγκη για συνεχή γονιμοποίηση ·
 • πτώση των πετάλων λόγω παραβίασης των κανόνων για κλάδεμα ή φύτευση ·
 • Κίνδυνος μόλυνσης με ωίδιο ή μαύρη κηλίδα.

τακτοποιημένη εμφάνιση

Χαρακτηριστικά της καλλιέργειας λουλουδιών

Για να επιτύχετε την ανάπτυξη ενός φυτού, συνιστάται να ακολουθείτε αυστηρά τους κανόνες για την εκτέλεση των εργασιών φύτευσης.

Ημερομηνίες προσγείωσης

Αξίζει να φυτέψετε ένα τριαντάφυλλο στις αρχές Μαΐου, όταν το έδαφος έχει ζεσταθεί αρκετά. Χάρη σε αυτό, το φυτό θα ριζώσει γρήγορα. Όταν αγοράζετε φυτά το φθινόπωρο, συνιστάται να αναβάλλετε τη φύτευσή τους στη ζεστή περίοδο. Μην φυτεύετε τριαντάφυλλα μετά την άφιξη του παγετού.

Προετοιμασία του ιστότοπου προορισμού

Αυτό το φυτό χρειάζεται καλά φωτισμένες περιοχές με εύφορο έδαφος. Συνιστάται να επιλέξετε ένα έδαφος που χαρακτηρίζεται από μέτριες παραμέτρους οξύτητας. Απαγορεύεται αυστηρά η φύτευση τριαντάφυλλων σε περιοχές με σταθερά ρεύματα. Ταυτόχρονα, απαιτούν πλήρη κυκλοφορία του αέρα. Είναι απαραίτητο για την κανονική ανάπτυξη του πολιτισμού.

τόπος προσγείωσης

Για την καλλιέργεια καλλιεργειών, + 24 βαθμοί θεωρείται κατάλληλη θερμοκρασία. Διασφαλίζει την κανονική ανάπτυξη του φυτού. Διαφορετικά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα εγκαυμάτων στο φύλλωμα του λουλουδιού.

Επιλογή δενδρυλλίων

Για να αγοράσετε ένα εργοστάσιο ποιότητας, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ακόλουθοι κανόνες:

 1. Αξιολογήστε την κατάσταση του ριζικού συστήματος. Πρέπει να αναπτυχθεί και να διακλαδωθεί.
 2. Ο θάμνος δεν πρέπει να έχει υπερβολικά μεγάλους ή ωχρούς βλαστούς.
 3. Τα στελέχη πρέπει να είναι δυνατά και ώριμα. Είναι σημαντικό να έχουν μια πράσινη απόχρωση.
 4. Τα νεφρά πρέπει να είναι σε ηρεμία.
 5. Το δενδρύλλιο πρέπει να έχει πολλά στελέχη με διάμετρο 6 εκατοστά.

Η καλύτερη επιλογή είναι να αγοράσετε ένα εργοστάσιο σε εξειδικευμένα καταστήματα ή φυτώρια.

πολλά φυτά

Διαδικασία σταδιακής φύτευσης

Τα τριαντάφυλλα αυτής της ποικιλίας διατηρούνται σε νερό πριν από τη φύτευση. Συνιστάται να το κάνετε για περίπου 4-6 ώρες. Σε αυτήν την περίπτωση, αξίζει να απαλλαγείτε από κατεστραμμένα θραύσματα ρίζας. Το φυτό πρέπει να έχει τους πιο ισχυρούς βλαστούς. Συνιστάται η αφαίρεση των αδύναμων. Αυτό θα εξασφαλίσει την ταχεία ανάπτυξη του πολιτισμού.

Για να φυτέψετε ένα λουλούδι, αξίζει να κάνετε εμβάθυνση σε μέγεθος 30-50 εκατοστά. Συνιστάται να διατηρείται ένα διάστημα τουλάχιστον 30 εκατοστών μεταξύ των θάμνων. Μην φυτεύετε περισσότερους από 8 θάμνους σε ένα μέρος.

Πώς να φροντίσετε σωστά ένα φυτό

Για να αναπτυχθεί κανονικά το φυτό, συνιστάται η παροχή υψηλής ποιότητας και πλήρους φροντίδας.

κλάδεμα κλαδιά

Κανόνες ποτίσματος

Ο πολιτισμός χρειάζεται άφθονο πότισμα. Ωστόσο, δεν συνιστάται να βρέχετε το έδαφος πολύ συχνά. Αυτό πρέπει να γίνεται σε διαστήματα 6-7 ημερών.

Γονιμοποίηση

Η ποικιλία θεωρείται επανεμφανιζόμενη, ως εκ τούτου συνιστάται να την ταΐζετε συστηματικά. Η λίπανση αξίζει κάθε εβδομάδα. Ταυτόχρονα, συνιστάται η εναλλαγή οργανικών και ανόργανων συνθέσεων. Δεν απαιτούνται θρεπτικά συστατικά κατά την περίοδο της ενεργού ανθοφορίας. Τα συμπληρώματα θειικού καλίου είναι αποδεκτά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

ακριβές πότισμα

Κλάδεμα

Κατά τη φύτευση ενός φυτού την άνοιξη, συνιστάται να κόβετε σωστά τους βλαστούς του. Κάθε ένα από αυτά πρέπει να έχει 2-3 μπουμπούκια. Στη συνέχεια, πραγματοποιούνται τέτοιου είδους κλάδεμα:

 • προληπτικό - συνίσταται στην αφαίρεση ξεθωριασμένων μπουμπουκιών και ξηρών φύλλων.
 • διαμόρφωση - 5-7 μπουμπούκια αφήνονται στους βλαστούς, κάτι που βοηθά να αποκτήσετε ένα όμορφο σχήμα και να τονώσετε την πρόωρη ανθοφορία των θάμνων.

Προετοιμασία για τη χειμερινή περίοδο

Η ποικιλία Angazhement είναι ανθεκτική στον παγετό. Ωστόσο, οι ειδικοί προτείνουν να το καλύψετε για το χειμώνα. Αυτό πρέπει να γίνει μετά την άφιξη του κρύου καιρού - γύρω στο Νοέμβριο. Για την εκτέλεση αυτής της εργασίας, συνιστάται να κάνετε τα εξής:

 • ποτίστε καλά το φυτό.
 • χαλαρώστε το χώμα γύρω από το θάμνο.
 • Καλύψτε το φυτό με κλαδιά ελάτης ή σανίδες.
 • βάλτε ένα πλαίσιο με μια μεμβράνη ή καλύψτε τον θάμνο με ένα ξύλινο κουτί.

Με την άφιξη της άνοιξης, το μονωτικό στρώμα πρέπει σίγουρα να αφαιρεθεί. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή συζήτησης σχετικά με το ριζικό σύστημα.

κλίση φυτών

ανθίζω

Αυτή η ποικιλία έχει μεγάλη περίοδο ανθοφορίας. Επομένως, συνιστάται να το ταΐζετε σωστά. Κατά την περίοδο σχηματισμού μπουμπουκιών, αξίζει να χρησιμοποιήσετε ανόργανα λιπάσματα και οργανική ύλη. Μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού, συνιστάται η εξάλειψη της χρήσης θρεπτικών ουσιών και αζώτου.

Κατά τη διάρκεια της ενεργής διαδικασίας εκκόλαψης, αξίζει να προσθέσετε θειικό κάλιο. Συνιστάται να παίρνετε 30 γραμμάρια του προϊόντος σε έναν κουβά με νερό.

Κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας, αξίζει να αυξηθεί το πότισμα και μετά το τέλος της σεζόν, εφαρμόστε οργανικά λιπάσματα.

διαδικασία εκκόλαψης

Μέθοδοι ελέγχου ασθενειών και παρασίτων

Τις περισσότερες φορές, ο πολιτισμός αντιμετωπίζει τέτοιες παθολογίες:

 • μαύρη κηλίδα;
 • ωίδιο
 • σκουριά.

Μια μυκητιασική λοίμωξη οδηγεί στην ανάπτυξη παθολογιών. Για την αντιμετώπιση της νόσου, αξίζει να κόψετε και να κάψετε τα προσβεβλημένα φύλλα. Μετά από αυτό, η καλλιέργεια συνιστάται να αντιμετωπίζεται με αφέψημα τσουκνίδας. Ένα γαλάκτωμα χαλκού-σαπουνιού είναι επίσης κατάλληλο.

Τα παράσιτα στα τριαντάφυλλα βρίσκονται συνήθως:

 • πένα
 • πράσινη αφίδα τριαντάφυλλο;
 • κάμπιες
 • ρολό φύλλων τριαντάφυλλου.

πένα

Οι κάμπιες και οι πένες πρέπει να αφαιρούνται χειροκίνητα. Εάν απαιτείται, η σοδειά μπορεί να ψεκαστεί με εντομοκτόνο. Για να αντιμετωπίσετε τις αφίδες και τους κυλίνδρους φύλλων, χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα σαπουνιού. Ο ζωμός καπνού είναι επίσης κατάλληλος.

Μέθοδοι αναπαραγωγής

Η κύρια μέθοδος αναπαραγωγής τριαντάφυλλων αυτής της ποικιλίας είναι ο εμβολιασμός. Συνιστάται η χρήση εμβολιασμού εκκόλαψης ή ματάκι. Το Rosehip χρησιμοποιείται στο ρόλο ενός αποθέματος - κοινού ή σκύλου.

Για να επιτύχετε καλά αποτελέσματα, αξίζει να κάνετε 2 μοσχεύματα από αντίθετα μέρη του στελέχους. Η διαφορά ύψους πρέπει να είναι περίπου 4 εκατοστά.

κλαδί

Για να εκτελέσετε εκκόλαψη, αξίζει να κάνετε τα εξής:

 1. Κόψτε το στέλεχος του τριαντάφυλλου, αφήνοντας ένα μικρό στέλεχος. Σε αυτήν την περίπτωση, ο κορμός του τριαντάφυλλου του σκύλου πρέπει να καθαριστεί προσεκτικά από το έδαφος κοντά στις ίδιες τις ρίζες.
 2. Σκουπίστε καλά το μίσχο και το κολάρο ρίζας.
 3. Κάντε μια κοπή σε σχήμα Τ στο στέλεχος του ροδαλού ισχίου.
 4. Αναδιπλώστε το φλοιό στο στέλεχος και τοποθετήστε προσεκτικά το μπουμπούκι σε αυτό.
 5. Τυλίξτε την περιοχή της άρθρωσης με αλουμινόχαρτο και καλύψτε με χώμα.
 6. Μετά από 2 εβδομάδες αξιολογήστε τα αποτελέσματα. Εάν το μπουμπούκι έχει μια πράσινη απόχρωση και πρήζεται, αυτό υποδηλώνει μια επιτυχημένη σύντηξη του scion και του rootstock. Εάν τα μάτια είναι μαύρα, συνιστάται να κάνετε ξανά εμβολιασμό. Ωστόσο, γίνεται παρακάτω.

κάνω μια τομή

Παραλλαγές της χρήσης μιας εμπλοκής τριαντάφυλλου εμπλοκής στο μοντέρνο σχεδιασμό τοπίου

Το Rose Engagement είναι ιδανικό για τη διακόσμηση μικρών κήπων. Επιτρέπεται επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε πάρκα, παρτέρια, θερμοκήπια. Οι θάμνοι είναι κατακόρυφοι. Λόγω αυτού, σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε οικονομικά την περιοχή του ανθισμένου κήπου.

Το φυτό πηγαίνει καλά με άλλα λουλούδια. Επιτρέπεται να το συνδυάσετε με βιόλα, μπιγκόνιες, κατιφές. Το τριαντάφυλλο είναι ευέλικτο. Φυτεύεται με τη μορφή μονών θάμνων, παρτέρια, φράχτες ή ομαδικές φυτεύσεις.

Η δέσμευση θεωρείται μια δημοφιλής ποικιλία που χρησιμοποιείται ενεργά στο σχεδιασμό τοπίου. Για να επιτύχετε την καλλιέργεια μιας καλλιέργειας, συνιστάται να εκτελείτε σωστά τις εργασίες φύτευσης και να παρέχετε στο λουλούδι πλήρη και υψηλής ποιότητας φροντίδα. Θα πρέπει να περιλαμβάνει έγκαιρο πότισμα, σίτιση, κλάδεμα.

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι